udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
xxMiaxx wrote:Będę rodziła w Szczecinie w Zdrojach, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek to możemy tam pogadać o prywatnej położnej 😊👩🧔38 lat, starania od 2016
Leczenie w klinice od 02/2021:
2 x IUI - Bhcg 0 😪, IVF/ICSI 2022 IVF- 6 ❄️
04/2022- I FET, p.zatrzymane 8t.c.💔 💔 😢
01/2023- II FETc.b. 4 t.c., p.samoistne 💔 😢
04-08/2023- immunolog-badania
11-12/2023- histero i scratching endo +antybiotyk., immunosupresja
01/2024 przygot. do 3 FET + ivig(?) - odwołany 😔
24.01 - ⏸️ cud 😍naturalsik; 17dpo-beta 490,27; prog.17,85; 19dpo-1319,21; 21dpo-3904,60; 23dpo-6315,68 ❤🥺🙏 (Leki: letrox, neoparin, acard, utrogestan,metypred)
• 8+6 - CRL 2,21cm • 9+4 - CRL 2,80 cm obrzęk 😰🥺🙏 • 11+4 - CRL 4,71 cm 💚
12+6 - I prenatalne - CRL 6,27 cm, FHR 163, USG +PAPP-A ryzyka niskie🙏
21+5 II prenatalne - 426 g, FHR 145 + echo serca wszystko ok🩷
30+2 III prenatalne - 1502 g🎀
37+6 - Nasz Mały Cud - Emilka 2710 g, 47 cm szczęścia ❤
-
Beth86 wrote:Dziewczynki, mam do Was pytanko, czy któraś rodzi bądź rodziła w Szczecinie? Podpowiecie mi który szpital wybrać? Bo różne opinie słyszałam i tak się zastanawiam 🤔 A jak to jest z prywatną położną?
-
Nowa na forum wrote:Ja miałam cc na Pomorzanach. Opieka przed porodem zdecydowanie godna polecenia, cały personel super, nawet nie przeszkadza niewyremontowany oddział. W trakcie porodu też wszystko ok, chociaż u mnie było cc, ale słyszałam że sn też dziewczyny polecają. Porodówka nowa, wyremontowana. Jedynie do pobytu po porodzie mam zastrzeżenia. Tu brak remontu był już dużym utrudnieniem, mała sala, zdecydowanie za dużo na niej kobiet, dodatkowo przecież z noworodkami w dostawkach. Nie było się jak ruszyć, nawet szafki nie dało się obrócić tak, aby wysunąć blat do jedzenia. Personel na oddziale po porodzie już różnie. Oczywiście badania itp.w porządku. I ja rozumiem, że moje dziecko i sama muszę się zająć, ale jak po zejściu znieczulenia z bólu ledwo stoję na nogach, to byłoby miło, jakby przez te pierwsze godziny ktoś czasem pomógł i podał lub odłożył malucha. Ojcowie mogą być, ale jak pisałam, nie ma miejsca, każda z małym przy cycku chciałaby minimum intymności. Nawet taborety dla taty nie ma, jakby chciał chwilę pomóc. Niektóre z personelu pomocne, ale niektóre wręcz przeciwnie. Ogólnie, jakbym drugi raz miała rodzić, to przez warunki po, mocno bym się zastanowiła nad wyborem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2024, 13:11
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Nowa na forum wrote:Ja miałam cc na Pomorzanach. Opieka przed porodem zdecydowanie godna polecenia, cały personel super, nawet nie przeszkadza niewyremontowany oddział. W trakcie porodu też wszystko ok, chociaż u mnie było cc, ale słyszałam że sn też dziewczyny polecają. Porodówka nowa, wyremontowana. Jedynie do pobytu po porodzie mam zastrzeżenia. Tu brak remontu był już dużym utrudnieniem, mała sala, zdecydowanie za dużo na niej kobiet, dodatkowo przecież z noworodkami w dostawkach. Nie było się jak ruszyć, nawet szafki nie dało się obrócić tak, aby wysunąć blat do jedzenia. Personel na oddziale po porodzie już różnie. Oczywiście badania itp.w porządku. I ja rozumiem, że moje dziecko i sama muszę się zająć, ale jak po zejściu znieczulenia z bólu ledwo stoję na nogach, to byłoby miło, jakby przez te pierwsze godziny ktoś czasem pomógł i podał lub odłożył malucha. Ojcowie mogą być, ale jak pisałam, nie ma miejsca, każda z małym przy cycku chciałaby minimum intymności. Nawet taborety dla taty nie ma, jakby chciał chwilę pomóc. Niektóre z personelu pomocne, ale niektóre wręcz przeciwnie. Ogólnie, jakbym drugi raz miała rodzić, to przez warunki po, mocno bym się zastanowiła nad wyborem👩🧔38 lat, starania od 2016
Leczenie w klinice od 02/2021:
2 x IUI - Bhcg 0 😪, IVF/ICSI 2022 IVF- 6 ❄️
04/2022- I FET, p.zatrzymane 8t.c.💔 💔 😢
01/2023- II FETc.b. 4 t.c., p.samoistne 💔 😢
04-08/2023- immunolog-badania
11-12/2023- histero i scratching endo +antybiotyk., immunosupresja
01/2024 przygot. do 3 FET + ivig(?) - odwołany 😔
24.01 - ⏸️ cud 😍naturalsik; 17dpo-beta 490,27; prog.17,85; 19dpo-1319,21; 21dpo-3904,60; 23dpo-6315,68 ❤🥺🙏 (Leki: letrox, neoparin, acard, utrogestan,metypred)
• 8+6 - CRL 2,21cm • 9+4 - CRL 2,80 cm obrzęk 😰🥺🙏 • 11+4 - CRL 4,71 cm 💚
12+6 - I prenatalne - CRL 6,27 cm, FHR 163, USG +PAPP-A ryzyka niskie🙏
21+5 II prenatalne - 426 g, FHR 145 + echo serca wszystko ok🩷
30+2 III prenatalne - 1502 g🎀
37+6 - Nasz Mały Cud - Emilka 2710 g, 47 cm szczęścia ❤
-
Nowa na forum wrote:Ja miałam cc na Pomorzanach. Opieka przed porodem zdecydowanie godna polecenia, cały personel super, nawet nie przeszkadza niewyremontowany oddział. W trakcie porodu też wszystko ok, chociaż u mnie było cc, ale słyszałam że sn też dziewczyny polecają. Porodówka nowa, wyremontowana. Jedynie do pobytu po porodzie mam zastrzeżenia. Tu brak remontu był już dużym utrudnieniem, mała sala, zdecydowanie za dużo na niej kobiet, dodatkowo przecież z noworodkami w dostawkach. Nie było się jak ruszyć, nawet szafki nie dało się obrócić tak, aby wysunąć blat do jedzenia. Personel na oddziale po porodzie już różnie. Oczywiście badania itp.w porządku. I ja rozumiem, że moje dziecko i sama muszę się zająć, ale jak po zejściu znieczulenia z bólu ledwo stoję na nogach, to byłoby miło, jakby przez te pierwsze godziny ktoś czasem pomógł i podał lub odłożył malucha. Ojcowie mogą być, ale jak pisałam, nie ma miejsca, każda z małym przy cycku chciałaby minimum intymności. Nawet taborety dla taty nie ma, jakby chciał chwilę pomóc. Niektóre z personelu pomocne, ale niektóre wręcz przeciwnie. Ogólnie, jakbym drugi raz miała rodzić, to przez warunki po, mocno bym się zastanowiła nad wyborem
Nowa ja tak dopowiem, niestety ale chyba większość oddziałów po porodzie jest w podobnym schemacie. Podamy leki w dyżurce, zmierzymy ciśnienie i tyle. Znajoma ostatnio wypisała się po dwóch dniach na własne żądanie, a we wro leży się po cc 3 doby. dlatego, że kompletnie nikt jej nie chciał pomóc, ciężko znosiła pierwsze dni psychicznie, doszła do wniosku z mężem, że lepiej będzie jak wyjdą do domu i tam pomoże im mama.
kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
Hope_89 wrote:Hej i jak wypadła wizyta ? Jakieś zalecenia na brzuszkowe problemy?
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
_Pina wrote:Ile mm swojego mleka zjada Ci w nocy? Ja jestem tylko na kp i nie mam pojęcia ile teraz zjada. Na piersi jest długo i często, przybiera ok 49 g na dzień więc niedokarmiam ale muszę odciągnąć mleko i dać w butelkę bo czeka mnie wizyta i urifizjo i gin. Nie wiem ile mm mniej więcej odciągnąć właśnie.
Ciężko powiedzieć bo raz zje 80 ml i zaraz zaśnie ale szybciej się budzi na kolejne karmienie, a raz zje 80 i ma mało, dorabiam modyfikowane ok 45ml.
Ogólnie moja córka jest taka że ile by nie było tyle zje.
Gdzieś czytałam że w drugim miesiącu 120ml na karmienie ale to też pewnie zależy od dziecka_Pina lubi tę wiadomość
♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
pineapple89 wrote:Ciężko powiedzieć bo raz zje 80 ml i zaraz zaśnie ale szybciej się budzi na kolejne karmienie, a raz zje 80 i ma mało, dorabiam modyfikowane ok 45ml.
Ogólnie moja córka jest taka że ile by nie było tyle zje.
Gdzieś czytałam że w drugim miesiącu 120ml na karmienie ale to też pewnie zależy od dzieckapineapple89, Osa 🐝, _Pina lubią tę wiadomość
-
Luusia wrote:Nie przenieśli jeszcze całego oddziału do nowego budynku? Tak się chwalą w gazetach że już cały nowy oddział 🙈
Ja idąc tam byłam pewna, że przed porodem to stary oddział, ale tak głośno o tej nowej porodówce, że założyłam, że i po porodzie będę w nowej sali. A okazało się, że sala przed remontem i zagęszczanie pacjentek większe niż na gin-poł ...plus noworodki w dostawkach. -
monester wrote:Żeby podliczyć zapotrzebowanie to trzeba przemnożyć wagę dziecka x 140-160 ml i to wyjdzie dobowe minimum. I potem liczysz ile razy dziecko je i masz porcje. tyle z teorii no bo właśnie mój je dużo więcej i często albo ma dni że je po pół porcji ale co godzinę
Pozwolę się wtrącić, bo grono dzieci nie zje tyle i potem mamy się niepotrzebnie stresują 🙂 Fakt, to jest przelicznik ile powinno dziecko jeść, ale dzieci są różne. Moje dziecko nigdy tyle nie zjadło a przybiera i ma się dobrze. Minimum do prawidłowego nawodnienia organizmu to 100ml na kg masy ciała 🙂 Taką informację uzyskałam od kilku lekarzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2024, 15:06
_Pina, KateM, Mi_lusia, Kasiek789, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Żeby podliczyć zapotrzebowanie to trzeba przemnożyć wagę dziecka x 140-160 ml i to wyjdzie dobowe minimum. I potem liczysz ile razy dziecko je i masz porcje. tyle z teorii no bo właśnie mój je dużo więcej i często albo ma dni że je po pół porcji ale co godzinę
monester lubi tę wiadomość
-
-
KateM wrote:Nowa ja tak dopowiem, niestety ale chyba większość oddziałów po porodzie jest w podobnym schemacie. Podamy leki w dyżurce, zmierzymy ciśnienie i tyle. Znajoma ostatnio wypisała się po dwóch dniach na własne żądanie, a we wro leży się po cc 3 doby. dlatego, że kompletnie nikt jej nie chciał pomóc, ciężko znosiła pierwsze dni psychicznie, doszła do wniosku z mężem, że lepiej będzie jak wyjdą do domu i tam pomoże im mama.
-
Witajcie 😊
Temat karmienia nie jest mi się być. Moje dziecię bardzo się męczyło przy karmieniu.. Mlekoslabo szło, nie radziło sobie z ciągnięciem. Polecono przez tydzień odciągać między kamieniami. No i poleciało, miałam nawał, ale później szło z górki. Karmiłam samą piersią przez pół roku, a pożegnaliśmy pierś jakoś po drugim roku.
Wiem, że bardzo ważne jest skontrolowanie wędzidełek, nie tylko te na dole, górny też.
Lekarze rzadko sprawdzają i biedne mamy nieświadome, rezygnują z KP.
AnkaSłomianka wrote:Atika, Ty jesteś z Warszawy? Bo jeśli tak to mogę Ci polecić lekarkę która zajmuje się ciążami cukrzycowymi
Jestem że Śląska.
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
Naturals
28 XI 2024 narodziny synka
-
zosiaaaa wrote:Pozwolę się wtrącić, bo grono dzieci nie zje tyle i potem mamy się niepotrzebnie stresują 🙂 Fakt, to jest przelicznik ile powinno dziecko jeść, ale dzieci są różne. Moje dziecko nigdy tyle nie zjadło a przybiera i ma się dobrze. Minimum do prawidłowego nawodnienia organizmu to 100ml na kg masy ciała 🙂 Taką informację uzyskałam od kilku lekarzy.
zosiaaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymonester wrote:To dla mnie akurat są normy niskie i nie sądziłam że można jeść jeszcze mniej;) jak widać każde dziecko inne. Moje potrafi w jednym tygodniu przytyć kilo a w drugim na przykład normalnie 300 gram.
Przede wszystkim patrzy się na dziecko. To ile zjada, albo jak często jest bardzo indywidualne. I po raz kolejny powtórzę, że nie ma co porównywać dzieci ze sobą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2024, 16:36
Kasiek789, monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość