Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną W ile dni po Duphastonie pojawia się @?
Odpowiedz

W ile dni po Duphastonie pojawia się @?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ile dni po zakończeniu brania Duphastonu powinna pojawić się miesiączka?
    Mam dziwną sytuację- beta HCG z krwi w 9dpo ujemna. Odstawiam Duphaston, miesiączki brak. I teraz pytanie:czy zacząć się niepokoić czy to normalne,że po Duphastonie okres się spóźnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 00:16

belldandy lubi tę wiadomość

• Mokael Znajoma

Wysłany: 17 marca 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na przykład dwa dni po odstawieniu ale może być do 10- przynajmniej tak wynika z tych wypowiedzi, które czytałam. Jak dla mnie ten 9 dpo to trochę za wcześnie na hcg, zarodek zagnieżdża się miedzy 7 a 12 dpo, a jakie miałaś dawkowanie duphastonu i od którego dc przez ile dni miałaś brać? Zazwyczaj przyjmuje się go przez 10 dni od drugiego dnia po owulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam od 1 dnia po owulacji przez 11 dni,po ujemnym teście zgodnie z zaleceniami lekarza odstawiłam Duphaston. Brałam w dawce 2tabletek na dobę. Miałam wczoraj bóle brzucha jak na @,wzięłam nawet przeciwbólową,ale nic się nie pojawiło...

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przykład biorę dupka od 4 dnia po owulacji i lekarz kazał brac aż do miesiączki,nie odstawiac wczesniej w razie jakby się udało, więc biorę póki okres nie dostaję i dopiero odstawiam.Jak widac każdy lekarz inaczej zaleca :)

niedoświadczona 32, Luella lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrozumiałam,że dopóki biorę Duphaston to miesiączka się nie pojawi i, że muszę go odstawić żeby dostać @

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillith wrote:
    A ja zrozumiałam,że dopóki biorę Duphaston to miesiączka się nie pojawi i, że muszę go odstawić żeby dostać @
    No u mnie się pojawia normalnie mimo brania dupka, jak w zegarku :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7 dni po odstawieniu przyszła @

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam 2 tabletki dziennie przez 10 dni, po 2 dniach od odstawienia pojawil sie okres - ale to widzialam roznie bywa u dziewczyn... nie wiem dokladnie od czego to jest zalezne, kazdy ma inny organizm...

• malu Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 6 dni po odstawieniu Dupka i nadal @ nie ma. Test sikany też ujemny ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, gdy ja brałam duphaston 2 razy dziennie przez 5 dni to przyszła bodajże w 4 bądź 5 dniu, później po jednej przez 12 dni i przyszła po 2-3 dniach :)

Każdy organizm jest inny na jedną zadziała szybciej na drugą wolniej a na trzecią to już w ogóle :)

• julianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kwestia 4-7 dni na pojawienie się @ po ostatniej tabletce, biorę zawsze 10 dni po 2 tabletki

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • malu Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ pojawiła się 9 dni po odstawieniu Duphastonu.

• dziubasekk Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najdłużej na miesiączkę czekałam 13 dni. U mnie dłużej to trwa, kiedy cykl jest bezowulacyjny.

34bwflw1svgfrd82.png
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był mój pierwszy cykl z duphastonem, odstawiłam 3 dni temu i od tego czasu lekkie plamienia ale w @ się to nie rozkręca, testu też nie robię bo wydaje mi się, że nic z tego - u mnie zawsze przed okresem są plamienia. Ciekawe, ile przyjdziemi czekać...

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • landka Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pod dwóch dniach od odstawienia zawsze przychodzi ;)

m3sx3e3kjjjyupiw.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to też mo pierwszy cykl z duphastonem brałam przez 10 dni od 16 do 25 dnia dziś 30 dzien. dwa testy wyszły negatywnie a ja czuje się dziwnie tzn (ból jajników na zmiane raz prawego raz lewego bol piersi i zmęczenie) sama nie wiem co o tym myślec. Temperatura po owulacji tez cały czas powyżej 36,8

• lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja: przyszła w czwartym dniu po odstawieniu.

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brałam dupka 2xdziennie przez 10 dni ( od 2dp owulacji).
    w zeszłym miesiącu dostałam 4-go dnia po odstawieniu a w obecnym cyklu nadal czekam, dzisiaj to już 5-ty dzień oczekiwań.
    boję się, że jakaś torbielka się przyplątała

Natalia1988 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita a byłaś na becie ?
    Podobno do 10dni po odstawieniu może przyjść. Ja zazwyczaj kończę wieczorem jednego dnia, następnego dnia już nie biorę i kolejnego mam okres. Dzisiaj jest właśnie dzień gdzie juz nie wzięłam. Mam nadzieję że jutro przyjdzie.

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Szuszka Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny.

Ja biorę duphaston już któryś cykl z kolei i raz przyszła miesiączka 3 dni po odstawieniu, później 5 dni po odstawieniu (bo zaczęłam brać dzień później tabletki) a teraz w tym cyklu pierwszą tabletkę wzięłam normalnie ale na drugi dzień zapomniałam więc że nie minęło 12h od pominiętej tabletki następnego dnia wzięłam dwie jedną rano jedną wieczorem. No i mamy już 8 dni od odstawienia i @ dalej nie ma a czuję brzuch jakby miała się pojawić... Na razie nie chcę jeszcze robić testu żeby się zbytnio nie rozczarować ale jak sytuacja się nie zmieni do piątku to w sobote robie test i może coś z tego będzie bo staramy się z męzem o dziecko już 9 cykl :-(

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ