Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Walczymy o rodzeństwo ❤️💪
Odpowiedz

Walczymy o rodzeństwo ❤️💪

Oceń ten wątek:
  • kluseczka88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    My pamiętam musieliśmy wypełnić pismo gdzie wpisywaliśmy ile komórek idzie do zapłodnienia i też było że wszystkie ale ja nigdy nie miałam takich ilości :) jednak mimo wszystko myślę że warto na wszelki wypadek zaznaczyć lekarzowi że ok oczekiwania oczekiwaniami, ale że np jeśli będzie więcej niż 10 dojrzałych to wtedy reszta do mrożenia. Taki przykład podaje oczywiście :)
    Ja sama jak sobie tak myślę że miałabym podchodzić do procedury, to właśnie wciąż mam w sobie przeświadczenie że bardzo bałabym się nadprogramowych zarodków. Wolałabym zamrozić komórki z myślą że potem po rozmrożeniu mogą się nie zapłodnić niż żebym musiała dumać co z zarodkami… Ale jak to mówią zawsze jest się mądrzejszym po fakcie 😂
    Dokładnie, mam podobne zdanie i bym podobnie zrobiła. Ale to chyba kwestia jak już się przepracowało obawy nadprogramowych zarodków i co z nimi robić, to ma się to z tyłu głowy. Jak podchodziłam do ivf, to w ogóle nie myślałam o tym, tylko o celu.

age.png

age.png

age.png

AMH 0.76, LUF
    IVF 04.2019 ❄️❄️❄️ 3.1.1., 3.1.1, 5.1.2 3xPGT-A✅
    05.2019 transfer ❤️ 👱‍♂️
    02.2022 - wracamy po rodzeństwo 🍀
    7dpt - 89,68 mIU/ml
    8dpt - 158,57 mIU/ml
    13dpt - 2250,09 mIU/ml
    28dpt ❤️ 👱‍♀️
    10.2022 SN 40+5 ❤️
    03.2024 - wracamy po ostatniego mrozaka ❄️
    5dpt - 23,39
    8dpt - 81,90
    12dpt - 817
    16dpt - 3778
    27dpt ❤️ 👱‍♂️
    12.2024 SN 40+5 ❤️
    Koniec naszej historii z IVF.🍀🍀🍀
  • Ladybug Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leming_89 wrote:
    Dziewczyny jestem w szpitalu. Pojawiła się krew poszłam sikać bo czułam parcie. Wyleciały 2 większe skrzepy krwi.
    Później już więcej krwi nie było. Serce bije. Jestem 10+2
    Czy ktoś miał taką historię i skończyło się ok?
    Na wstępie życzę Ci dużo spokoju i zdrowie dla Ciebie i maleństwa.
    Te skrzepy mogły powstać dużo wcześniej, podczas rozszerzania się macicy i akurat "wylecieć" teraz, gdybyś miała krwiaka tej krwi byłoby więcej i byłaby bardziej... "płynna".
    Ja krwawiłam i to właściwie od początku, przed wykryciem serca, do 12 tyg ciąży. I to tak krwawiłam, że musiałam nosić podpaski i je wymieniać jak podczas okresu. Miałam 2 krwiaki, które się opróżniały i napełniały. Pierwsze 2 razy takich silnych krwawień się bałam i leciałam na USG, tak się na przykład dowiedziałam, że jest akcja serca u płodu. Później już po prostu szłam na wizyty z myślą - ciekawe czy nadal bije... Trochę to straszne, ale tak właśnie było.
    Lekarz mówił, że jeśli nie odczuwam niepokojących bóli podbrzusza, to powinno być w porządku.
    Post może z małopozytywnym wydźwiękiem, ale Marysia ma już prawie 4 lata, i po I trymestrze, aż do końca ciąży czułam się rewelacyjnie, idealna ciąża.
    Wierzę, że u Ciebie to jednorazowy incydent i reszta ciąży upłynie Ci spokojnie.

leming_89 lubi tę wiadomość

Ona 37 lat -> AMH 5,87
    On 39 lat -> niskie parametry nasienia
    I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
    ---
    starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
    szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
    ---
    12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
    Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
    24.02 transfer
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leming_89 wrote:
    Dziewczyny jestem w szpitalu. Pojawiła się krew poszłam sikać bo czułam parcie. Wyleciały 2 większe skrzepy krwi.
    Może się zdarzyć. W drugiej ciąży miałam krwotok w 7tc i wszystko było ok. Potem plamilam z 2 tygodnie.

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • EmKaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leming_89 wrote:
    Tak, ja miałam taką sytuację tyle że w 13tc, pękł krwiak, miałam krwotok, na USG jechałam z duszą na ramieniu, na szczęście z dzidzią było ok, ale krwiak był wielkości dziecka, plamiłam do połowy ciąży z mniejszą i większą intensywnością, także to nie wyrok, ja miałam zalecenie oszczędnego trybu życia, no-spa rozkurczowo, magnez i sporo progesteronu.

05.2023 ❤️
    preg.png
  • leming_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam odpoczywać i pić wodę. Jutro zbadają TSH, w środę krzywa cukrowa i może czwartek wypis chyba że z diabetologiem będę musiała powalczyć... 🥴🥴🥺🥺 Krew już w nocy później i dziś nie leci. Lekkie plamienie ale to tylko kropelki..
    Już pierwszy stres minął bo jechałam już potwierdzić koniec.... Mąż chyba bardziej zestresowany niż ja bo on był w pracy. Ja się uspokoiłam bo widziałam tą akcję serca to się uspokoiłam ale on dziś przyszedł wypruty i zmartwiony. Trochę mnie ciągnie w podbrzuszu ale ogólnie jest dobrze i oby to było jednorazowe bo mega się wystraszyłam i wszystkich wokół...

2021 naturals 🧒
    AMH 5,0
    02.24 histeroskopia polip
    10.24 histeroskopia CD138 wyleczone ✅
    28.12.24 stymulacja Ovaleap 137,5
    09.01.25 punkcja 13 pobranych, 9 dojrzałych i zapłodnionych, 5 przetrwało pierwsza dobę. 1 blastka
    14.01.25 transfer ET 5.1.1. Kropeczek wtula się w domek..
    6dpt Beta 33,5 Prog 45
    8dpt Beta 93 Prog 68
    11dpt Beta 452,3
    18dpt beta 9.384 Prog 107
    20dpt serduszko ❤️ torbielki na jajnikach i mięśniak w macicy 🥴
    25dpt serudzko112 😍 torbielki mają zniknąć do 3-4tyg
    18.02 wizyta USG
  • leming_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemblisko wrote:
    Przykro mi z powodu stresu którego doświadczyłaś. Kiedy przed tym wczorajszym epizodem miałaś ostatnie USG? Lekarz nie wspominał nic wtedy o krwiaku albo odwarstwiającej się kosmówce? Przyjmujesz nadal progesteron czy już zeszłaś/schodzisz z leków?
    Krwawienia nawet te ze skrzepami w pierwszym trymestrze to niestety zmora i zdarzają się często a duzo rzadziej oznaczają coś złego, dobrze że trafiłaś do szpitala, na twoim miejscu podjęłabym już jakąś decyzję odnośnie pracy i skupiła się w 100% na swoim zdrowiu, odpoczynku, na pewno Ci to zaleca po wyjściu ze szpitala :) trzymam kciuki ✊🏻

Miałam 03 03. Tydzień temu. Nie było widać ani krwiaka ani odklejają ej się kosmówki. Wszystko było ok i zaproponował zejście z cyclogest na 1x
    No właśnie muszę szefowej powiedzieć ale może poczekam na jeszcze jedno USG.. nie wiem czy jest sens to przedłużać... 😵‍💫🥴 Miałam mówić po prenatalnych.. planowałam do końca marca pracować ale po prostu trzeba szybciej..

2021 naturals 🧒
    AMH 5,0
    02.24 histeroskopia polip
    10.24 histeroskopia CD138 wyleczone ✅
    28.12.24 stymulacja Ovaleap 137,5
    09.01.25 punkcja 13 pobranych, 9 dojrzałych i zapłodnionych, 5 przetrwało pierwsza dobę. 1 blastka
    14.01.25 transfer ET 5.1.1. Kropeczek wtula się w domek..
    6dpt Beta 33,5 Prog 45
    8dpt Beta 93 Prog 68
    11dpt Beta 452,3
    18dpt beta 9.384 Prog 107
    20dpt serduszko ❤️ torbielki na jajnikach i mięśniak w macicy 🥴
    25dpt serudzko112 😍 torbielki mają zniknąć do 3-4tyg
    18.02 wizyta USG
‹‹ 896 897 898 899 900
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ