X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Walka z CLO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tak jak pisze Natalica normalnie z krwi się to robi, można więc np. przy okazji zrobić inne badania, ja np. robiłam jeszcze wit. D3 za jednym razem :) (oczywiście wyszedł spory niedobór i od 1,5 miesiąca mam wdrożoną suplementację).
    Ja robię wszystkie badania krwi w diagnostyce, bo mam akurat punkt pobrań po drodze do pracy, mam kartę stałego klienta ze zniżką 5% i wyniki mogę sobie sprawdzać w necie. W diag pani powiedziała że na wynik AMH czeka się do 2 tyg, ale ja miałam na stronie wynik chyba już po 5 dniach.

Natalica ja mam AMH 6,16. Wg wytycznych które mam na wyniku wartość powyżej 3 wskazuje na podejrzenie PCOS.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam koło 6 czy 7 ale mi wykluczyli pcos, bo pęcherzyków jest dużo ale nie układają się w jakiś charakterystyczny sposób

201602111680.png
  • kasia2903 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać co lekarz to inne teorie... 6,16 podejrzenie PCOS 6-7 wykluczenie...
    To identycznie jak moja prolaktyna jeden mówi, że w normie drugi że podwyższona jak sprawdzam w necie to na pograniczu... i bądź, człowieku mądry...

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba chodzi o to jak na usg te pęcherzyki się układają a mi się nie układają jak przy pcos, no i to zespół objawów a nie tylko jeden, może o to chodzi. Mi kilku lekarzy powiedziało, że nie mam pcos, nawet byłam u takiego, który zajmuje się tylko robieniem usg. Może o to chodzi, że to sprawa indywidualna i wiąże się z innymi objawami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 09:57

201602111680.png
  • kasia2903 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie masz rację... Każda z nas ma inaczej jajniki zbudowane i tak to właśnie wychodzi.. Mi na pierwszym USG napisał " jajniki drobnopęcherzykowe "

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ