X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Warszawa klinika Bocian , opinie
Odpowiedz

Warszawa klinika Bocian , opinie

Oceń ten wątek:
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merkura123 wrote:
    dziękuję za informacje Bajka, trzymam kciuki za Was przy kolejnych krokach jakie podejmiecie, abyście byli w dobrych rękach i nie tracili czasu

będę dawać znać na bieżąco co i jak u nas :)

Dzięki serdeczne. Wam też życzę powodzenia :). My już po pobraniu komórek, w sobotę może nastąpi transfer ale to wszystko zależy od mojego samopoczucia. Trzymajcie się cieplutko :)

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • merkura123 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Dzięki serdeczne. Wam też życzę powodzenia :). My już po pobraniu komórek, w sobotę może nastąpi transfer ale to wszystko zależy od mojego samopoczucia. Trzymajcie się cieplutko :)

Bajka, walczysz dalej?

My po 3 nieudanych transferach (2 protokoły) odpuszczamy temat na kilka dobrych miesięcy żeby przywrócić kondycję psycho-fizyczną oraz finansową - szczerze byłam nastawiona na jedną próbę i koniec, teraz pogłębiamy analizy badań, robimy konsultacje w kilku Klinikach i po przerwie działamy ostatni raz.

Bajka_88 lubi tę wiadomość

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merkura123 wrote:
    Bajka, walczysz dalej?

My po 3 nieudanych transferach (2 protokoły) odpuszczamy temat na kilka dobrych miesięcy żeby przywrócić kondycję psycho-fizyczną oraz finansową - szczerze byłam nastawiona na jedną próbę i koniec, teraz pogłębiamy analizy badań, robimy konsultacje w kilku Klinikach i po przerwie działamy ostatni raz.

Witaj.
    Walczymy jeszcze. Ostatnia walka przed nami. W maju miałam pierwszy transfer... Chwila radości trwała bardzo krótko. Drugi... Porażka.
    Odpuściliśmy na kilka miesięcy żeby odpocząć od tego wszystkiego i uskladac pieniążki na dalszą procedurę. Z pierwszego zapłodnienia uzyskaliśmy tylko 2 zarodki. Całe szczęście zostało nam jeszcze 10 oocytów. Będziemy je zapładniać. Jakoś nie mam ochoty i siły na kolejną dawkę hormonów. Zresztą i tak nie mamy dofinansowania bo jesteśmy spoza Warszawy.

A wy nadal w Bocianie czy zmieniliście klinikę??

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊

Cudzie trwaj...
  • moiko Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również walczę w Bocianie w Warszawie. Miałam 2 podejście i niby 7 tydzień, ale nie widać zarodka :-(

Bajka_88 lubi tę wiadomość

• moiko Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie mam pytanie odnośnie Bociana. Czy otrzymaliście od nich jeden egzemplarz umowy i podpisanych oświadczeń? Mi nic takiego nie dali. Poza tym telefonicznie informują o obumarłych komórkach, ale na papierku nic takiego nie mam. Czy wszyscy tak macie przekazywane informacje? Czy powinnam o to wystąpić?

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moiko wrote:
    A właśnie mam pytanie odnośnie Bociana. Czy otrzymaliście od nich jeden egzemplarz umowy i podpisanych oświadczeń? Mi nic takiego nie dali. Poza tym telefonicznie informują o obumarłych komórkach, ale na papierku nic takiego nie mam. Czy wszyscy tak macie przekazywane informacje? Czy powinnam o to wystąpić?
    No ja nie dostałam żadnych papierów. Tylko świstek po transferze, z jakością podanego zarodka. Może jak się poprosi to wydrukują. Nigdy nie pytałam.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Cudzie trwaj...
  • moiko Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na prawdę powinni dać jeden egzemplarz. Zawsze jak się umowę podpisuje, to jeden egzemplarz ma jedna strona a drugi druga.

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moiko wrote:
    Tak na prawdę powinni dać jeden egzemplarz. Zawsze jak się umowę podpisuje, to jeden egzemplarz ma jedna strona a drugi druga.

No na dobrą sprawę tak powinno być. Te całe procedury dają takiego stresa, że człowiek racjonalnie nie myśli.
    Nie denerwuj się. Zarodeczek się znajdzie. Schował się cwaniaczek w ciepłe miejsce i się śmieje.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Cudzie trwaj...
  • merkura123 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Witaj.
    Walczymy jeszcze. Ostatnia walka przed nami. W maju miałam pierwszy transfer... Chwila radości trwała bardzo krótko. Drugi... Porażka.
    Odpuściliśmy na kilka miesięcy żeby odpocząć od tego wszystkiego i uskladac pieniążki na dalszą procedurę. Z pierwszego zapłodnienia uzyskaliśmy tylko 2 zarodki. Całe szczęście zostało nam jeszcze 10 oocytów. Będziemy je zapładniać. Jakoś nie mam ochoty i siły na kolejną dawkę hormonów. Zresztą i tak nie mamy dofinansowania bo jesteśmy spoza Warszawy.

A wy nadal w Bocianie czy zmieniliście klinikę??

Ale to, że się już w ogóle Zarodek zagnieżdża to jest sukces, więc trzymam za Was mocno kciuki żeby po rozmrożeniu oocytów powstały piękne Zarodki do Transferu :)

Tak z Bociana, po dwóch procedurach w tym 3 transferach też nam się fundusze skończyły, także dobrze Was rozumiem i też robimy do kolejnego podejścia około pół roku przerwy. (w tym na pewno powrót do sportu, normalnego życia bez zegarka na leki) Póki co zostaliśmy w Bocianie, mamy jeszcze jednego Mroziaka i zobaczymy co dalej, Dr kombinuje jak może, także zobaczymy co się uda.
    W międzyczasie jednak jeszcze konsultujemy nasz przypadek w 3 niezależnych miejscach, więc za kilka miesięcy będzie jeszcze więcej może wiadomo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 18:53

• merkura123 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moiko wrote:

masz rację, ostatnio też wypełnialiśmy 3 egzemplarze, jeden powinien być dla nas, jeden dla Kliniki i jeden dla Programu Polityki Zdrowotnej jeśli korzystasz z refundacji Wawy. :)

ps. dokładnie, schował się tam gdzie mu ciepło i dobrze, jak beta ok to się nie martw, tylko ciesz :)

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merkura123 wrote:
    Ale to, że się już w ogóle Zarodek zagnieżdża to jest sukces, więc trzymam za Was mocno kciuki żeby po rozmrożeniu oocytów powstały piękne Zarodki do Transferu :)

Tak z Bociana, po dwóch procedurach w tym 3 transferach też nam się fundusze skończyły, także dobrze Was rozumiem i też robimy do kolejnego podejścia około pół roku przerwy. (w tym na pewno powrót do sportu, normalnego życia bez zegarka na leki) Póki co zostaliśmy w Bocianie, mamy jeszcze jednego Mroziaka i zobaczymy co dalej, Dr kombinuje jak może, także zobaczymy co się uda.
    W międzyczasie jednak jeszcze konsultujemy nasz przypadek w 3 niezależnych miejscach, więc za kilka miesięcy będzie jeszcze więcej może wiadomo.

Mam nadzieję że teraz się uda. Jeżeli będzie co zabrać, zabieramy 2 zarodki. Całe szczęście lekarz się zgodził.
    Do tej pory byłam pozytywnie nastawiona , ale im bliżej transferu tym bardziej się stresuje. Jeszcze jak na złość chyba się zaziębiłam.
    A co u was jest przyczyną niepłodności??
    A za kciuki narazie nie dziękuję :-)

merkura123 lubi tę wiadomość

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Cudzie trwaj...
  • merkura123 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Mam nadzieję że teraz się uda. Jeżeli będzie co zabrać, zabieramy 2 zarodki. Całe szczęście lekarz się zgodził.
    Do tej pory byłam pozytywnie nastawiona , ale im bliżej transferu tym bardziej się stresuje. Jeszcze jak na złość chyba się zaziębiłam.
    A co u was jest przyczyną niepłodności??
    A za kciuki narazie nie dziękuję :-)

aaaaa - widzę pozytywną betę!!! GRATULACJE KOCHANA! Rośnij zdrowo :D :D :D

u nas parametry męskie - genetyka ok, we wtorek miałam histeroskopię, wszystko ok, hormony w normie, jeszcze próbujemy powalczyć z leczeniem Męża, właśnie wyszedł mu niedobór kwasu foliowego, będziemy suplementować :)

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merkura123 wrote:
    aaaaa - widzę pozytywną betę!!! GRATULACJE KOCHANA! Rośnij zdrowo :D :D :D

u nas parametry męskie - genetyka ok, we wtorek miałam histeroskopię, wszystko ok, hormony w normie, jeszcze próbujemy powalczyć z leczeniem Męża, właśnie wyszedł mu niedobór kwasu foliowego, będziemy suplementować :)

Dziękuję 😊.
    Wierz mi jeszcze to do mnie nie dociera. Jutro będę mieć pierwsze USG , więc dowiemy się ile mamy lokatorów. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku, bo ten tydzień non stop myślenie czy z maluchami dobrze.
    Udało nam się rozmrozić 9 z 10 oocytow. Zapłodniło się 7, ale do 3 doby dotrwało 5. Zabraliśmy dwa kropki, niestety reszta przestała się rozwijać.

Będę mocno za was trzymać kciuki ✊✊✊✊. Niech mąż grzecznie bierze witaminki.
    Jakbyś chciała, zapraszamy do wątku "in vitro 2019, walczymy dalej" https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/in-vitro-2019-walczymy-dalej,17316,373.html

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Cudzie trwaj...
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ