Warszawa klinika Bocian , opinie
-
WIADOMOŚĆ
-
merkura123 wrote:dziękuję za informacje Bajka, trzymam kciuki za Was przy kolejnych krokach jakie podejmiecie, abyście byli w dobrych rękach i nie tracili czasu
będę dawać znać na bieżąco co i jak u nas
Dzięki serdeczne. Wam też życzę powodzenia . My już po pobraniu komórek, w sobotę może nastąpi transfer ale to wszystko zależy od mojego samopoczucia. Trzymajcie się cieplutkoBajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Dzięki serdeczne. Wam też życzę powodzenia . My już po pobraniu komórek, w sobotę może nastąpi transfer ale to wszystko zależy od mojego samopoczucia. Trzymajcie się cieplutko
Bajka, walczysz dalej?
My po 3 nieudanych transferach (2 protokoły) odpuszczamy temat na kilka dobrych miesięcy żeby przywrócić kondycję psycho-fizyczną oraz finansową - szczerze byłam nastawiona na jedną próbę i koniec, teraz pogłębiamy analizy badań, robimy konsultacje w kilku Klinikach i po przerwie działamy ostatni raz.
Bajka_88 lubi tę wiadomość
-
merkura123 wrote:Bajka, walczysz dalej?
My po 3 nieudanych transferach (2 protokoły) odpuszczamy temat na kilka dobrych miesięcy żeby przywrócić kondycję psycho-fizyczną oraz finansową - szczerze byłam nastawiona na jedną próbę i koniec, teraz pogłębiamy analizy badań, robimy konsultacje w kilku Klinikach i po przerwie działamy ostatni raz.
Witaj.
Walczymy jeszcze. Ostatnia walka przed nami. W maju miałam pierwszy transfer... Chwila radości trwała bardzo krótko. Drugi... Porażka.
Odpuściliśmy na kilka miesięcy żeby odpocząć od tego wszystkiego i uskladac pieniążki na dalszą procedurę. Z pierwszego zapłodnienia uzyskaliśmy tylko 2 zarodki. Całe szczęście zostało nam jeszcze 10 oocytów. Będziemy je zapładniać. Jakoś nie mam ochoty i siły na kolejną dawkę hormonów. Zresztą i tak nie mamy dofinansowania bo jesteśmy spoza Warszawy.
A wy nadal w Bocianie czy zmieniliście klinikę??
Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
A właśnie mam pytanie odnośnie Bociana. Czy otrzymaliście od nich jeden egzemplarz umowy i podpisanych oświadczeń? Mi nic takiego nie dali. Poza tym telefonicznie informują o obumarłych komórkach, ale na papierku nic takiego nie mam. Czy wszyscy tak macie przekazywane informacje? Czy powinnam o to wystąpić?
-
moiko wrote:A właśnie mam pytanie odnośnie Bociana. Czy otrzymaliście od nich jeden egzemplarz umowy i podpisanych oświadczeń? Mi nic takiego nie dali. Poza tym telefonicznie informują o obumarłych komórkach, ale na papierku nic takiego nie mam. Czy wszyscy tak macie przekazywane informacje? Czy powinnam o to wystąpić?Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
moiko wrote:Tak na prawdę powinni dać jeden egzemplarz. Zawsze jak się umowę podpisuje, to jeden egzemplarz ma jedna strona a drugi druga.
No na dobrą sprawę tak powinno być. Te całe procedury dają takiego stresa, że człowiek racjonalnie nie myśli.
Nie denerwuj się. Zarodeczek się znajdzie. Schował się cwaniaczek w ciepłe miejsce i się śmieje.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Witaj.
Walczymy jeszcze. Ostatnia walka przed nami. W maju miałam pierwszy transfer... Chwila radości trwała bardzo krótko. Drugi... Porażka.
Odpuściliśmy na kilka miesięcy żeby odpocząć od tego wszystkiego i uskladac pieniążki na dalszą procedurę. Z pierwszego zapłodnienia uzyskaliśmy tylko 2 zarodki. Całe szczęście zostało nam jeszcze 10 oocytów. Będziemy je zapładniać. Jakoś nie mam ochoty i siły na kolejną dawkę hormonów. Zresztą i tak nie mamy dofinansowania bo jesteśmy spoza Warszawy.
A wy nadal w Bocianie czy zmieniliście klinikę??
Ale to, że się już w ogóle Zarodek zagnieżdża to jest sukces, więc trzymam za Was mocno kciuki żeby po rozmrożeniu oocytów powstały piękne Zarodki do Transferu
Tak z Bociana, po dwóch procedurach w tym 3 transferach też nam się fundusze skończyły, także dobrze Was rozumiem i też robimy do kolejnego podejścia około pół roku przerwy. (w tym na pewno powrót do sportu, normalnego życia bez zegarka na leki) Póki co zostaliśmy w Bocianie, mamy jeszcze jednego Mroziaka i zobaczymy co dalej, Dr kombinuje jak może, także zobaczymy co się uda.
W międzyczasie jednak jeszcze konsultujemy nasz przypadek w 3 niezależnych miejscach, więc za kilka miesięcy będzie jeszcze więcej może wiadomo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 18:53
-
moiko wrote:Tak na prawdę powinni dać jeden egzemplarz. Zawsze jak się umowę podpisuje, to jeden egzemplarz ma jedna strona a drugi druga.
masz rację, ostatnio też wypełnialiśmy 3 egzemplarze, jeden powinien być dla nas, jeden dla Kliniki i jeden dla Programu Polityki Zdrowotnej jeśli korzystasz z refundacji Wawy.
ps. dokładnie, schował się tam gdzie mu ciepło i dobrze, jak beta ok to się nie martw, tylko ciesz
-
merkura123 wrote:Ale to, że się już w ogóle Zarodek zagnieżdża to jest sukces, więc trzymam za Was mocno kciuki żeby po rozmrożeniu oocytów powstały piękne Zarodki do Transferu
Tak z Bociana, po dwóch procedurach w tym 3 transferach też nam się fundusze skończyły, także dobrze Was rozumiem i też robimy do kolejnego podejścia około pół roku przerwy. (w tym na pewno powrót do sportu, normalnego życia bez zegarka na leki) Póki co zostaliśmy w Bocianie, mamy jeszcze jednego Mroziaka i zobaczymy co dalej, Dr kombinuje jak może, także zobaczymy co się uda.
W międzyczasie jednak jeszcze konsultujemy nasz przypadek w 3 niezależnych miejscach, więc za kilka miesięcy będzie jeszcze więcej może wiadomo.
Mam nadzieję że teraz się uda. Jeżeli będzie co zabrać, zabieramy 2 zarodki. Całe szczęście lekarz się zgodził.
Do tej pory byłam pozytywnie nastawiona , ale im bliżej transferu tym bardziej się stresuje. Jeszcze jak na złość chyba się zaziębiłam.
A co u was jest przyczyną niepłodności??
A za kciuki narazie nie dziękujęmerkura123 lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Mam nadzieję że teraz się uda. Jeżeli będzie co zabrać, zabieramy 2 zarodki. Całe szczęście lekarz się zgodził.
Do tej pory byłam pozytywnie nastawiona , ale im bliżej transferu tym bardziej się stresuje. Jeszcze jak na złość chyba się zaziębiłam.
A co u was jest przyczyną niepłodności??
A za kciuki narazie nie dziękuję
aaaaa - widzę pozytywną betę!!! GRATULACJE KOCHANA! Rośnij zdrowo
u nas parametry męskie - genetyka ok, we wtorek miałam histeroskopię, wszystko ok, hormony w normie, jeszcze próbujemy powalczyć z leczeniem Męża, właśnie wyszedł mu niedobór kwasu foliowego, będziemy suplementować -
merkura123 wrote:aaaaa - widzę pozytywną betę!!! GRATULACJE KOCHANA! Rośnij zdrowo
u nas parametry męskie - genetyka ok, we wtorek miałam histeroskopię, wszystko ok, hormony w normie, jeszcze próbujemy powalczyć z leczeniem Męża, właśnie wyszedł mu niedobór kwasu foliowego, będziemy suplementować
Dziękuję 😊.
Wierz mi jeszcze to do mnie nie dociera. Jutro będę mieć pierwsze USG , więc dowiemy się ile mamy lokatorów. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku, bo ten tydzień non stop myślenie czy z maluchami dobrze.
Udało nam się rozmrozić 9 z 10 oocytow. Zapłodniło się 7, ale do 3 doby dotrwało 5. Zabraliśmy dwa kropki, niestety reszta przestała się rozwijać.
Będę mocno za was trzymać kciuki ✊✊✊✊. Niech mąż grzecznie bierze witaminki.
Jakbyś chciała, zapraszamy do wątku "in vitro 2019, walczymy dalej" https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/in-vitro-2019-walczymy-dalej,17316,373.htmlBajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -