X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Większa ilość pęcherzyków i komorek
Odpowiedz

Większa ilość pęcherzyków i komorek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niska 09 Koleżanka

Wysłany: 5 marca, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje! Ja już rozkładam ręce 😔 kolejny cykl stracony. Na USG po 2,3 pęcherzyki... W styczniu po 3 miesiącach supli wynik super 6 komórek pobrano. A teraz nie mam nic😔😔 dr rozkłada ręce. Proponuję mezoterapię jajników ale ja jakoś nie jestem przekonana. To jest dość drogie(chociaż nie mówiła ile u nich) Moje Amh 0.16 we wrześniu. Wiem nie mam co się spodziewać cudów ale skoro w styczniu tak było dobrze to znaczy że mogę. Co polecacie na poprawę komórek i co na zwiększenie ilości pęcherzyków? Biorę NAC3x1,Q10 3x1,tertil ona AMH 2x2,miovella pro1x1 witamina d 3x1 i mamadha premium 2x1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 20:08

• Andzia Autorytet

Wysłany: 5 marca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska 09 wrote:
    Kochane moje! Ja już rozkładam ręce 😔 kolejny cykl stracony. Na USG po 2,3 pęcherzyki... W styczniu po 3 miesiącach supli wynik super 6 komórek pobrano. A teraz nie mam nic😔😔 dr rozkłada ręce. Proponuję mezoterapię jajników ale ja jakoś nie jestem przekonana. To jest dość drogie(chociaż nie mówiła ile u nich) Moje Amh 0.16 we wrześniu. Wiem nie mam co się spodziewać cudów ale skoro w styczniu tak było dobrze to znaczy że mogę. Co polecacie na poprawę komórek i co na zwiększenie ilości pęcherzyków? Biorę NAC3x1,Q10 3x1,tertil ona AMH 2x2,miovella pro1x1 witamina d 3x1 i mamadha premium 2x1

Ja na twoim miejscu poszłabym w te mezoterapie. Były tu na forum dziewczyny które z tego korzystały i byl dość dobry efekt.
    W kwestii tabletek to zapraszam na miesięczne forum na pierwszą strone 😊

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    👧:29lat
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    👦:34lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba: 721.72 mln/ml

Klinika: 07.2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
    10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
    23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌

Luty: Start 2 procedura
    (Bemfola + orgalutran)
    12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
    🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
    Zapalenie❌- wyleczone 💪
    28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Nessie Autorytet

Wysłany: 5 marca, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi możliwe że częściowo pomogło, ale chyba i tak niepotrzebnie robiłam (robiłam przed drugą procedurą). Większej ilości komórek nie miałam. Na podgladach na początku 7 pęcherzyków (w pierwszej procedurze 5), ale brałam również tonę suplementów, chodziłam na akupunkturę więc to nie tylko mezoterapia, a również dieta itp a i tak nie udało mi się uzyskać komórki, która dała zdrową ciążę, bo poroniłam w 8 tygodniu. No ale zawsze rezultaty lepsze niż w 1 procedurze. Tylko nie wiem co pomogło.
    Ja jestem ciężkim przypadkiem, mam endometriozę, Tobie może pomóc, kto wie 🤷 Powodzenia ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 22:46

👩🏻 35 +
    Mięśniaki, endometrioza III/ IV stopnia, niedoczynność tarczycy
    675 w PAI-1, C677T w MTHFR - hetero
    Niska ferrytyna
    Kariotypy OK ✅
    FraX OK ✅
    AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25) -> 0,4 (01.26) -> 1,1 (03.26)

👨🏻zdrowy ✅
    Starania od 2022 roku

1 IVF
    2024 ->1 MII, degradacja, 0❄️

2 IVF
    2025 ->1❄️ FET -> 8t 💔

VIII -> biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
    XI -> histeroskopia (adenomioza, zapalenie) -> antybiotyk

3 IVF
    Il 2026 -> 2 x MI, degradacja, 0 ❄️

Decyzja o AK
    Wyciszenie endometriozy?
  • Niska 09 Koleżanka

Wysłany: 6 marca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessie wrote:
    Mi możliwe że częściowo pomogło, ale chyba i tak niepotrzebnie robiłam (robiłam przed drugą procedurą). Większej ilości komórek nie miałam. Na podgladach na początku 7 pęcherzyków (w pierwszej procedurze 5), ale brałam również tonę suplementów, chodziłam na akupunkturę więc to nie tylko mezoterapia, a również dieta itp a i tak nie udało mi się uzyskać komórki, która dała zdrową ciążę, bo poroniłam w 8 tygodniu. No ale zawsze rezultaty lepsze niż w 1 procedurze. Tylko nie wiem co pomogło.
    Ja jestem ciężkim przypadkiem, mam endometriozę, Tobie może pomóc, kto wie 🤷 Powodzenia ✊
    Też chodzę do fizjo terapeuty na igły, bańki,pijawki. Biorę suple i tylko w jednym miesiącu było super... Ale zarodki nam padły😔😔

• agelee Koleżanka

Wysłany: 6 marca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Muszę kiedyś uzupełnić stopkę. U mnie po 4 stymulacjach zero efektów. Miałam podane 2 zarodki ale to nie były blastocysty. Teraz hodują do blastocysty, ale jutro 7. doba i nikt nie zadzownił. Skończyły mi się podejścia na własnych komórkach w programie. Myślę o Czechach ale tam też nie zawsze działają cuda, a ja potrzebuję cudu, żeby więcej pęcherzyków rosło :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ