Większa ilość pęcherzyków i komorek
-
Kochane moje! Ja już rozkładam ręce 😔 kolejny cykl stracony. Na USG po 2,3 pęcherzyki... W styczniu po 3 miesiącach supli wynik super 6 komórek pobrano. A teraz nie mam nic😔😔 dr rozkłada ręce. Proponuję mezoterapię jajników ale ja jakoś nie jestem przekonana. To jest dość drogie(chociaż nie mówiła ile u nich) Moje Amh 0.16 we wrześniu. Wiem nie mam co się spodziewać cudów ale skoro w styczniu tak było dobrze to znaczy że mogę. Co polecacie na poprawę komórek i co na zwiększenie ilości pęcherzyków? Biorę NAC3x1,Q10 3x1,tertil ona AMH 2x2,miovella pro1x1 witamina d 3x1 i mamadha premium 2x1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 20:08
-
Niska 09 wrote:Kochane moje! Ja już rozkładam ręce 😔 kolejny cykl stracony. Na USG po 2,3 pęcherzyki... W styczniu po 3 miesiącach supli wynik super 6 komórek pobrano. A teraz nie mam nic😔😔 dr rozkłada ręce. Proponuję mezoterapię jajników ale ja jakoś nie jestem przekonana. To jest dość drogie(chociaż nie mówiła ile u nich) Moje Amh 0.16 we wrześniu. Wiem nie mam co się spodziewać cudów ale skoro w styczniu tak było dobrze to znaczy że mogę. Co polecacie na poprawę komórek i co na zwiększenie ilości pęcherzyków? Biorę NAC3x1,Q10 3x1,tertil ona AMH 2x2,miovella pro1x1 witamina d 3x1 i mamadha premium 2x1
Ja na twoim miejscu poszłabym w te mezoterapie. Były tu na forum dziewczyny które z tego korzystały i byl dość dobry efekt.
W kwestii tabletek to zapraszam na miesięczne forum na pierwszą strone 😊Staranie od 2017
03.2020- cb
👧:29lat
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
👦:34lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba: 721.72 mln/ml
Klinika: 07.2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
Luty: Start 2 procedura
(Bemfola + orgalutran)
12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Mi możliwe że częściowo pomogło, ale chyba i tak niepotrzebnie robiłam (robiłam przed drugą procedurą). Większej ilości komórek nie miałam. Na podgladach na początku 7 pęcherzyków (w pierwszej procedurze 5), ale brałam również tonę suplementów, chodziłam na akupunkturę więc to nie tylko mezoterapia, a również dieta itp a i tak nie udało mi się uzyskać komórki, która dała zdrową ciążę, bo poroniłam w 8 tygodniu. No ale zawsze rezultaty lepsze niż w 1 procedurze. Tylko nie wiem co pomogło.
Ja jestem ciężkim przypadkiem, mam endometriozę, Tobie może pomóc, kto wie 🤷 Powodzenia ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 22:46
👩🏻 35 +
Mięśniaki, endometrioza III/ IV stopnia, niedoczynność tarczycy
675 w PAI-1, C677T w MTHFR - hetero
Niska ferrytyna
Kariotypy OK ✅
FraX OK ✅
AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25) -> 0,4 (01.26)
👨🏻zdrowy ✅
Starania od 2022 roku
1 IVF
2024 ->1 MII, degradacja, 0❄️
2 IVF
2025 ->1❄️ FET -> 8t 💔
VIII -> biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
XI -> histeroskopia (adenomioza, zapalenie) -> antybiotyk
3 IVF
Il 2026 -> 2 x MI, degradacja, 0 ❄️
Decyzja o AK
Wyciszenie endometriozy? -
Też chodzę do fizjo terapeuty na igły, bańki,pijawki. Biorę suple i tylko w jednym miesiącu było super... Ale zarodki nam padły😔😔Nessie wrote:Mi możliwe że częściowo pomogło, ale chyba i tak niepotrzebnie robiłam (robiłam przed drugą procedurą). Większej ilości komórek nie miałam. Na podgladach na początku 7 pęcherzyków (w pierwszej procedurze 5), ale brałam również tonę suplementów, chodziłam na akupunkturę więc to nie tylko mezoterapia, a również dieta itp a i tak nie udało mi się uzyskać komórki, która dała zdrową ciążę, bo poroniłam w 8 tygodniu. No ale zawsze rezultaty lepsze niż w 1 procedurze. Tylko nie wiem co pomogło.
Ja jestem ciężkim przypadkiem, mam endometriozę, Tobie może pomóc, kto wie 🤷 Powodzenia ✊ -
Hej! Muszę kiedyś uzupełnić stopkę. U mnie po 4 stymulacjach zero efektów. Miałam podane 2 zarodki ale to nie były blastocysty. Teraz hodują do blastocysty, ale jutro 7. doba i nikt nie zadzownił. Skończyły mi się podejścia na własnych komórkach w programie. Myślę o Czechach ale tam też nie zawsze działają cuda, a ja potrzebuję cudu, żeby więcej pęcherzyków rosło
-