X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Witaminy - przed, w trakcie, po
Odpowiedz

Witaminy - przed, w trakcie, po

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziewczyny jakie witaminki brałyście przed ciążą, żeby zajść, w trakcie no i również po? Ja teraz biorę Centrum Materna- dwa typy tabletek, ale nie wiem czy one są dobre, bo różne opinie czytałam w internecie.

• binka Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz zalecił mi branie omega-3, do tego oczywiście kwas foliowy i od tego cyklu biorę acard.

43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od tego cyklu femibion natal classic.
    Ma na prawdę dobry skład i jako jedyny ( przynajmniej z tych w których ja szukałam)ma tak dużo witaminy D.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu ten Acard bierzecie?

• Lila84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę PregnaPlus i Acard - ten ostatni na zagnieżdżenie :)

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w ciąży i to już w 9 miesiącu. W jej trakcie nie zalecono mi brania niczego prócz kwasu foliowego i jodu. Zalecono mi za to zdrowo się odżywiać, czego się trzymam. Wyniki jak dotąd mam super. Jeśli chodzi o witaminy dla ciężarnych to mój gin twierdzi, że jeśli koniecznie chcę brać to proszę bardzo ale mam poprosić w aptece o takie które są lekiem a nie suplementem diety. Powiedział że tylko leki są sprawdzane jeśli chodzi o skład a suplementy to ryzyko- nikt ich nie kontroluje. Może być w nich wszystko a kosztują fortunę. Sprawdzilam w aptece i co się okazało? Zestawów będących lekami brak. Suplementów mnóstwo. Farmaceuta stwierdził że kiedyś niektóre zestawy były zarejestrowane jako leki ale teraz są suplementami. Więc podziekowalam i nie kupiłam nic.

Nina86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Centrum Materna plus DHA 30 tabletek + 30 kapsułek co myslicie o tym?

• Idgie Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Bromergon + kwas foliowy + Magnez B6 + Omega3 + witamine D.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • zabkamarysia1 Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie konkretnie witaminy bierzecie? Jakiej firmy?

Mi koleżanka poleciła naturalne witaminy, które są dość drogie, ale podobno warto ograniczyć ilość chemii przy staraniach o ciążę.

Koleżanka bierze kwas foliowy, omega 3, witaminę D z https://cheers.com.pl

Słyszałyście może o tej firmie?

Marysia, od 2 lat staram się o dziecko.
    Wierzę, że wreszcie się uda!
  • Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solgar, swanson, puritans pride, to firmy gwarntujace dobra jakosc. W ciazy wiadomo, nie ma co brac na sile, ale przed warto sie suplementowac, bo czesto przeklasa sie to na plodnosc i jakosc jajeczek. Ja z eitamin biore c i d3, magnez z b6 i inofem w ktorym jest kwas foliowy, do tego acard, czyli niska dawke aspiryny. Rozwazam zelazo, ale to chce najpierw sobie zbadac.

• Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekłada* i witamin* ;)

• Gerda Debiutantka

Wysłany: 15 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój MMŻ jest doskonały w wyszukiwaniu i porównywaniu różnych różności, więc wkręciłam go w porównanie suplementów dla kobiet planujących ciążę pod względem składu i jego jakości. Te gotowe zestawy słabo wypadły, więc skompletował mi taki zestaw, który ucieszył lekarzy w GC:
    Olimp Vita-Min Plus dla kobiet
    Olimp Chela-Ferr Forte (żelazo)
    Solgar Chelat miedzi
    kwasy Omega
    wit D 4000j.

Curcuminę (bo obniża kom NK)
    i Pirulinę, bo poprawia wchłanialność Curcuminy

Jakby kogoś interesowało, polecam. Robiłam badania i na doskonałym poziomie wszystko się uzupełniło i utrzymuje przy tej suplementacji.

Krakowska lubi tę wiadomość

• jankastsrzela Nowa

Wysłany: 19 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś myślałam, że samo kwas foliowy wystarczy, ale jak się okazuje nie, bo to trzeba jeszcze suplementować inne składniki i minerały. Np kwasy dha bo przecież one chronią przed ryzykiem przedwczesnego porodu, a także innych powikłań ciążowych. Dlatego właśnie zdecydowałam się na mama dha, bo w tych tabletkach jest dha.

• sawak Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam poczytać sobie również o L karnozynie: https://karnozyna.com/
    L-karnozyna działa jako silny antyoksydant, co oznacza, że pomaga zwalczać wolne rodniki, które mogą powodować uszkodzenia komórek i przyspieszać procesy starzenia. Działa synergistycznie z innymi antyoksydantami, takimi jak witamina E i witamina C.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 11:10

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ