wstrzymanie finansowania przez kliniki
-
WIADOMOŚĆ
-
hejo i jak tam dzwonilas do ministerstwa?frajda wrote:Cześć Dziewczyny,
szukam innych pechowych pacjentek w sytuacji takiej jak moja - jestem w rządowym programie In Vitro, w lipcu stymulacja i nieudany transfer. przeprowadzona dodatkowa diagnostyka (kariotypy, HLA-C, kiry, biopsja endometrium) i właśnie jestem w środku cyklu przygotowując się do transferu na cyklu naturalnym. Wczoraj miałam wizytę, wyszłam z receptą a 2 godziny później dostałam telefon, że transfer wstrzymany, bo MZ zalega klinice ze środkami
napisałam już do MZ, napisałam do kliniki z prośbą o pisemne potwierdzenie, że jedyną przyczyną odwołania transferu jest brak środków, przypomniałam im, że powinni byli zabezpieczyć na mnie pieniądze, ale nie wierzę, że to cokolwiek da
Czy któraś z Was też przez to przechodziła? Może zbierzmy się razem i przygotujmy wspólny list otwarty do MZ i mediów? -
Własnie to jest mega smutne, ze jak sie dochodzi czegoś żeby móc zadbac o siebie to istnieje spore ryzyko trafić na czarną listę " pieniaczy". Komunikaty niewerbalne na recepcji typu poker face da sie wyłapać dosłownie w kilka minut. Stojąc w kolejce przy recepcji obserwowałam czasem skrajnie zmienne zachowanie wobec poszczególnych kobiet...HookedOnLoops wrote:Super, ja zmieniłam lekarkę z doktora Hadasia na doktor Łaszczyńską, ale „miałam pecha”, bo akurat jak wypadały mi monitoringi to doktor nie było. W ciągu przygotowania do tego transferu szykowało mnie trzech lekarzy. Mimo, że byłam na cyklu sztucznym, w sobotę ustaliłam datę transferu na piątek żeby była doktor Łaszczyńska to w poniedziałek dowiedziałam się, że jednak jej nie będzie, bo ma jakieś szkolenie i transfer robił doktor Hadaś. Doktor Łaszczyńska też była obrażona jak się upomniałam o transfer, ale ona chociaż zachowywała się kulturalnie, ale swój cel osiągnęła. To był tak stresujący dla mnie czas, że w zasadzie nie miało prawa się udać. Dr Hadaś nie umie rozmawiać z ludźmi, a jak jest sytuacja, gdzie jest konflikt interesów to w ogóle zachowuje się jak niedojrzały chłopiec. Jak tam trafiłam to na początku też byłam zadowolona, moje nastawienie (i nastawienie doktora) zmieniło się jak uzyskaliśmy tam zarodki i zostałam chcąc nie chcąc u nich uwiązana. Mam nadzieję, że w stosunku do Ciebie zachowa się inaczej i nie będzie się odgrywał.Starania od 2019
IVF - sierpień 2025 -
W klinice Pastelova w Poznaniu ta sama sytuacja. Pieniądze w tym roku już się skończyły. Orientujecie się gdzie możemy skierować pismo? Co w tej sytuacji zrobićOna 32, On 32
AMH: 0,7
Kariotypy - ok
Histeroskopia - ok
CD138 - ok
Invitro od czerwca 2025
Stymulacja 18.06.2025
I FET 21.07.25 - nieudany
II FET 21.08.25 - nieudany
III FET 11.10.25 - nieudany -