X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną wstrzymanie finansowania przez kliniki
Odpowiedz

wstrzymanie finansowania przez kliniki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frajda wrote:
    Cześć Dziewczyny,

szukam innych pechowych pacjentek w sytuacji takiej jak moja - jestem w rządowym programie In Vitro, w lipcu stymulacja i nieudany transfer. przeprowadzona dodatkowa diagnostyka (kariotypy, HLA-C, kiry, biopsja endometrium) i właśnie jestem w środku cyklu przygotowując się do transferu na cyklu naturalnym. Wczoraj miałam wizytę, wyszłam z receptą a 2 godziny później dostałam telefon, że transfer wstrzymany, bo MZ zalega klinice ze środkami :( napisałam już do MZ, napisałam do kliniki z prośbą o pisemne potwierdzenie, że jedyną przyczyną odwołania transferu jest brak środków, przypomniałam im, że powinni byli zabezpieczyć na mnie pieniądze, ale nie wierzę, że to cokolwiek da :( Czy któraś z Was też przez to przechodziła? Może zbierzmy się razem i przygotujmy wspólny list otwarty do MZ i mediów?
    hejo i jak tam dzwonilas do ministerstwa?

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HookedOnLoops wrote:
    Super, ja zmieniłam lekarkę z doktora Hadasia na doktor Łaszczyńską, ale „miałam pecha”, bo akurat jak wypadały mi monitoringi to doktor nie było. W ciągu przygotowania do tego transferu szykowało mnie trzech lekarzy. Mimo, że byłam na cyklu sztucznym, w sobotę ustaliłam datę transferu na piątek żeby była doktor Łaszczyńska to w poniedziałek dowiedziałam się, że jednak jej nie będzie, bo ma jakieś szkolenie i transfer robił doktor Hadaś. Doktor Łaszczyńska też była obrażona jak się upomniałam o transfer, ale ona chociaż zachowywała się kulturalnie, ale swój cel osiągnęła. To był tak stresujący dla mnie czas, że w zasadzie nie miało prawa się udać. Dr Hadaś nie umie rozmawiać z ludźmi, a jak jest sytuacja, gdzie jest konflikt interesów to w ogóle zachowuje się jak niedojrzały chłopiec. Jak tam trafiłam to na początku też byłam zadowolona, moje nastawienie (i nastawienie doktora) zmieniło się jak uzyskaliśmy tam zarodki i zostałam chcąc nie chcąc u nich uwiązana. Mam nadzieję, że w stosunku do Ciebie zachowa się inaczej i nie będzie się odgrywał.
    Własnie to jest mega smutne, ze jak sie dochodzi czegoś żeby móc zadbac o siebie to istnieje spore ryzyko trafić na czarną listę " pieniaczy". Komunikaty niewerbalne na recepcji typu poker face da sie wyłapać dosłownie w kilka minut. Stojąc w kolejce przy recepcji obserwowałam czasem skrajnie zmienne zachowanie wobec poszczególnych kobiet...

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Mrówka77 Nowa

Wysłany: 5 listopada, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice Pastelova w Poznaniu ta sama sytuacja. Pieniądze w tym roku już się skończyły. Orientujecie się gdzie możemy skierować pismo? Co w tej sytuacji zrobić

Ona 32, On 32
    AMH: 0,7
    Kariotypy - ok
    Histeroskopia - ok
    CD138 - ok

Invitro od czerwca 2025
    Stymulacja 18.06.2025
    I FET 21.07.25 - nieudany
    II FET 21.08.25 - nieudany
    III FET 11.10.25 - nieudany
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ