X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wymaz z kanału szyjki macicy
Odpowiedz

Wymaz z kanału szyjki macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Naszaa Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wymazy z kanału szyjki macicy( Mycoplazma/ Ureoplazma/Chlamydia) mogą w jakiś sposób przeszkodzić w zagnieżdżeniu zarodka? Jestem świeżo po owulacji, staramy się o dziecko.. nigdzie nie znalazłam informacji czy wymaz w czymś może przeszkodzić ???

.
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nie wydaje mi się, aby to mogło zaszkodzić. Ludzie robią bezwiednie wiele intensywniejszych rzeczy np. seks i dzieci się rodzą :)
    Zawsze dla pewności możesz zrobić przed ewentualnym zagnieżdżeniem (od 6dpo).

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie przeszodzą, zarodek zagnieżdza ci się przecież w macicy, a wymaz gin pobiera z kanału szyjki...

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ