X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wynik estradiolu w 9. dniu stymulacji
Odpowiedz

Wynik estradiolu w 9. dniu stymulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nikusia16 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wynik estradiolu po 9 dniach stymulacji to: 6570 pmol/l i 1739,61pg/ml. Na dziś jutro i pojutrze dostałam jeszcze kontynujację stymulacji lekami Menopur, Bemfola I Orgalutran. Czy ten wynik nie jest zbyt wysoki? Zaś w poniedziałek mam przyjąć Orgalutran, Ovitrelle i dwie ampułki Gonapeptylu. Punkcja w środę. Czy ten wynik nie jest niepokojący?

• Herbatka96 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol dość wysoki, ja w sumie miałam podobnie, ale widziałam też wyższe wartości na ten dzień. Jesli przygotowujesz się do świeżego transferu to może on być przełożony ze względu na ryzyko hiperstymulacji.

👱‍♀️ 29l
    AMH 2,75, regularne cykle i owulacja, hormony✅Hashimoto
    🙍‍♂️ 30l
    Ciężki czynnik męski, morfologia 1%, słaba ruchliwość i żywotność, niski testosteron, wysokie FSH ❌ badania genetyczne ✅
    📅 09.2023 - początek leczenia—> leczenie u androloga
    📅 11.2024 - kwalifikacja do IVF
    💉 02.01.2025 - początek stymulacji - rekovelle + orgalutran + gonapeptyl daily
    13.01.2025- punkcja (przedwczesna luteinizacja pęcherzyków) —> pobrane 3🥚(3 dojrzałe, 2 zapł.) —> 1 ❄️

08.02.2025 —> FET ❄️ 5.1.1 🍀
    5dpt - ⏸️ 7dpt - 105 mIU/ml(prog 46,40) 9dpt - 239 mIU/ml 🥹 11dpt - 590 mIU/ml 14dpt - 3018 mIU/ml
    25dpt - pęcherzyk żółtkowy i zarodek z ♥️ CRL 4,1mm,7w2d-CRL 1,34cm,8w3d-CRL 1,89cm, 10w5d-CRL 3,87cm,12w6d- CRL 6,47cm
    prenatalne ✅ panorama✅ 🩷
    Połówkowe - 465g ✅
    preg.png
  • Mmagda Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusia16 wrote:
    Mój wynik estradiolu po 9 dniach stymulacji to: 6570 pmol/l i 1739,61pg/ml. Na dziś jutro i pojutrze dostałam jeszcze kontynujację stymulacji lekami Menopur, Bemfola I Orgalutran. Czy ten wynik nie jest zbyt wysoki? Zaś w poniedziałek mam przyjąć Orgalutran, Ovitrelle i dwie ampułki Gonapeptylu. Punkcja w środę. Czy ten wynik nie jest niepokojący?
    Spokojnie jest ok ja miałam 16000 pg/ml na 2 dni przed punkcja transfer odroczony i lekka hiper stymulacja ale poza brzuchem jak balon żadnych skutków ubocznych.

• Nikusia16 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nie informował mnie czy transfer będzie od razu czy odroczony. Niestety lekarz niewiele mówi i nie czuję się do końca zaopiekowana w całej tej ciężkiej i nowej dla mnie procedurze. Zapewne dowiem się więcej po środowej punkcji, jakie są dalsze plany. Szczerze liczę, że jednak uda się przeprowadzić transfer od razu, bez konieczności jego odraczania i kolejnych tygodni oczekiwań. Z czego wynika to ryzyko hiperstymulacji? Z dobrania zbyt wysokiej dawki leków? W ogóle podczas całej dwunastodniowej stymulacji miałam tylko dwa monitoringi, po 5 i 9 dniu stymulacji. Lekarz już żadnych monitoringów przed punkcją nie planuje, a ja jeszcze do poniedziałku zazywam zastrzyki...

• Herbatka96 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie organizm za szybko zareagował na zastrzyki, jajeczka zaczęły szybko dojrzewać, a tym samym rósł poziom estradiolu co doprowadziło do hiperstymulacji.
    Jeszcze zależy ile masz jajeczek ogólnie (prawidłowo na 1 pęcherzyk przypada 250-300 estradiolu).
    Ja zaczęłam od większej dawki rekovelle, a wraz z wzrostem estradiolu ta dawka była zmniejszana, podejrzewam że gdybym zaczęła od mniejszej byłoby ok, ale jak to lekarze mówią „nie ma wpływu jak organizm zareaguje na stymulację i zawsze pierwsza jest poznawcza” 🤷‍♀️
    Myślę, że na spokojnie, lekarz wie co robi jeśli nie chciał już więcej monitoringu 🙂 nie sam poziom hormonu się liczy, a jeszcze obraz USG.
    A co do transferu to decyzja zapadnie na pewno po punkcji, niestety w ivf nic nie da się zaplanować. Ale mogę polecić jedynie zaufanie lekarzowi i nie upieranie się na świeży transfer jeśli będą jakiekolwiek przeciwwskazania. Zdecydowanie lepiej dojść do siebie i na spokojnie podejść do transferu w kolejnym cyklu 🙂 a wiadomo, że ewentualna ciąża jeszcze pogłębia hiperstymulacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 17:33

👱‍♀️ 29l
    🙍‍♂️ 30l
    Ciężki czynnik męski, morfologia 1%, słaba ruchliwość i żywotność, niski testosteron, wysokie FSH ❌ badania genetyczne ✅
    13.01.2025- punkcja (przedwczesna luteinizacja pęcherzyków) —> pobrane 3🥚(3 dojrzałe, 2 zapł.) —> 1 ❄️

5dpt - ⏸️ 7dpt - 105 mIU/ml(prog 46,40) 9dpt - 239 mIU/ml 🥹 11dpt - 590 mIU/ml 14dpt - 3018 mIU/ml
    25dpt - pęcherzyk żółtkowy i zarodek z ♥️ CRL 4,1mm,7w2d-CRL 1,34cm,8w3d-CRL 1,89cm, 10w5d-CRL 3,87cm,12w6d- CRL 6,47cm
    prenatalne ✅ panorama✅ 🩷
    Połówkowe - 465g ✅
    preg.png
  • Herbatka96 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda wrote:
    Spokojnie jest ok ja miałam 16000 pg/ml na 2 dni przed punkcja transfer odroczony i lekka hiper stymulacja ale poza brzuchem jak balon żadnych skutków ubocznych.

Wow nieźle, to chyba zależy od organizmu, że tak lekko to zniosłaś przy takim poziomie 🙂
    Ja miałam 2 dni przed punkcją coś koło 4400pg/ml i na godzinę przed punkcją pękło mi część pęcherzyków 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 17:41

👱‍♀️ 29l
    🙍‍♂️ 30l

prenatalne ✅ panorama✅ 🩷
    Połówkowe - 465g ✅
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ