X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wynik estradiolu w 9. dniu stymulacji
Odpowiedz

Wynik estradiolu w 9. dniu stymulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nikusia16 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wynik estradiolu po 9 dniach stymulacji to: 6570 pmol/l i 1739,61pg/ml. Na dziś jutro i pojutrze dostałam jeszcze kontynujację stymulacji lekami Menopur, Bemfola I Orgalutran. Czy ten wynik nie jest zbyt wysoki? Zaś w poniedziałek mam przyjąć Orgalutran, Ovitrelle i dwie ampułki Gonapeptylu. Punkcja w środę. Czy ten wynik nie jest niepokojący?

• Herbatka96 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol dość wysoki, ja w sumie miałam podobnie, ale widziałam też wyższe wartości na ten dzień. Jesli przygotowujesz się do świeżego transferu to może on być przełożony ze względu na ryzyko hiperstymulacji.

👱‍♀️ 29l
    AMH 2,75, regularne cykle i owulacja, hormony✅Hashimoto
    🙍‍♂️ 30l
    Ciężki czynnik męski, morfologia 1%, słaba ruchliwość i żywotność, niski testosteron, wysokie FSH ❌ badania genetyczne ✅
    📅 09.2023 - początek leczenia—> leczenie u androloga
    📅 11.2024 - kwalifikacja do IVF
    💉 02.01.2025 - początek stymulacji - rekovelle + orgalutran + gonapeptyl daily
    13.01.2025- punkcja (przedwczesna luteinizacja pęcherzyków) —> pobrane 3🥚(3 dojrzałe, 2 zapł.) —> 1 ❄️

08.02.2025 —> FET ❄️ 5.1.1 🍀
    5dpt - ⏸️ 7dpt - 105 mIU/ml(prog 46,40) 9dpt - 239 mIU/ml 🥹 11dpt - 590 mIU/ml 14dpt - 3018 mIU/ml
    25dpt - pęcherzyk żółtkowy i zarodek z ♥️ CRL 4,1mm,7w2d-CRL 1,34cm,8w3d-CRL 1,89cm, 10w5d-CRL 3,87cm,12w6d- CRL 6,47cm
    prenatalne ✅ panorama✅ 🩷

preg.png
  • Mmagda Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikusia16 wrote:
    Mój wynik estradiolu po 9 dniach stymulacji to: 6570 pmol/l i 1739,61pg/ml. Na dziś jutro i pojutrze dostałam jeszcze kontynujację stymulacji lekami Menopur, Bemfola I Orgalutran. Czy ten wynik nie jest zbyt wysoki? Zaś w poniedziałek mam przyjąć Orgalutran, Ovitrelle i dwie ampułki Gonapeptylu. Punkcja w środę. Czy ten wynik nie jest niepokojący?
    Spokojnie jest ok ja miałam 16000 pg/ml na 2 dni przed punkcja transfer odroczony i lekka hiper stymulacja ale poza brzuchem jak balon żadnych skutków ubocznych.

• Nikusia16 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nie informował mnie czy transfer będzie od razu czy odroczony. Niestety lekarz niewiele mówi i nie czuję się do końca zaopiekowana w całej tej ciężkiej i nowej dla mnie procedurze. Zapewne dowiem się więcej po środowej punkcji, jakie są dalsze plany. Szczerze liczę, że jednak uda się przeprowadzić transfer od razu, bez konieczności jego odraczania i kolejnych tygodni oczekiwań. Z czego wynika to ryzyko hiperstymulacji? Z dobrania zbyt wysokiej dawki leków? W ogóle podczas całej dwunastodniowej stymulacji miałam tylko dwa monitoringi, po 5 i 9 dniu stymulacji. Lekarz już żadnych monitoringów przed punkcją nie planuje, a ja jeszcze do poniedziałku zazywam zastrzyki...

• Herbatka96 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie organizm za szybko zareagował na zastrzyki, jajeczka zaczęły szybko dojrzewać, a tym samym rósł poziom estradiolu co doprowadziło do hiperstymulacji.
    Jeszcze zależy ile masz jajeczek ogólnie (prawidłowo na 1 pęcherzyk przypada 250-300 estradiolu).
    Ja zaczęłam od większej dawki rekovelle, a wraz z wzrostem estradiolu ta dawka była zmniejszana, podejrzewam że gdybym zaczęła od mniejszej byłoby ok, ale jak to lekarze mówią „nie ma wpływu jak organizm zareaguje na stymulację i zawsze pierwsza jest poznawcza” 🤷‍♀️
    Myślę, że na spokojnie, lekarz wie co robi jeśli nie chciał już więcej monitoringu 🙂 nie sam poziom hormonu się liczy, a jeszcze obraz USG.
    A co do transferu to decyzja zapadnie na pewno po punkcji, niestety w ivf nic nie da się zaplanować. Ale mogę polecić jedynie zaufanie lekarzowi i nie upieranie się na świeży transfer jeśli będą jakiekolwiek przeciwwskazania. Zdecydowanie lepiej dojść do siebie i na spokojnie podejść do transferu w kolejnym cyklu 🙂 a wiadomo, że ewentualna ciąża jeszcze pogłębia hiperstymulacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 17:33

👱‍♀️ 29l
    🙍‍♂️ 30l
    Ciężki czynnik męski, morfologia 1%, słaba ruchliwość i żywotność, niski testosteron, wysokie FSH ❌ badania genetyczne ✅
    13.01.2025- punkcja (przedwczesna luteinizacja pęcherzyków) —> pobrane 3🥚(3 dojrzałe, 2 zapł.) —> 1 ❄️

5dpt - ⏸️ 7dpt - 105 mIU/ml(prog 46,40) 9dpt - 239 mIU/ml 🥹 11dpt - 590 mIU/ml 14dpt - 3018 mIU/ml
    25dpt - pęcherzyk żółtkowy i zarodek z ♥️ CRL 4,1mm,7w2d-CRL 1,34cm,8w3d-CRL 1,89cm, 10w5d-CRL 3,87cm,12w6d- CRL 6,47cm
    prenatalne ✅ panorama✅ 🩷

preg.png
  • Herbatka96 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda wrote:
    Spokojnie jest ok ja miałam 16000 pg/ml na 2 dni przed punkcja transfer odroczony i lekka hiper stymulacja ale poza brzuchem jak balon żadnych skutków ubocznych.

Wow nieźle, to chyba zależy od organizmu, że tak lekko to zniosłaś przy takim poziomie 🙂
    Ja miałam 2 dni przed punkcją coś koło 4400pg/ml i na godzinę przed punkcją pękło mi część pęcherzyków 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 17:41

👱‍♀️ 29l
    🙍‍♂️ 30l

prenatalne ✅ panorama✅ 🩷

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ