Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Odpowiedz

wyniki

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nova87 Autorytet
    Postów: 877 1404

    Wysłany: 24 października 2017, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mogłybyście zerknąć na moje wyniki??
    TSH 1,760
    FSH 7,01 Norma: 3,5-12,5
    LH 4,33 NORMA: 2,4-12,6
    Estradiol 27,40 NORMA: 12,4-233
    Testosteron: 44,37 NORMA: 8,40-48,10

    orientuje się tylko że starajac sie o dzidzie TSH musi byc między 1-2

    Ania1003 lubi tę wiadomość

    hrqoskjoayf3n559.png

    05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Nova87 Autorytet
    Postów: 877 1404

    Wysłany: 24 października 2017, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt sie nic nie orientuje?

    hrqoskjoayf3n559.png

    05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • MalaHD Autorytet
    Postów: 3240 2099

    Wysłany: 24 października 2017, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież wszystkie wyniki mieszczą się w widelkach normy więc nie rozumiem o co chodzi?

    klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 października 2017, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że wyniki się mieszczą to jedno.
    Nie wiadomo w którym dc były robione.
    Jeśli były robione na dniach (patrząc na Twój wykres), to czas ich robienia jest ok.
    Samo TSH nic nie wnosi. Musi być do tego FT3 i FT4.
    TSH powinno być w granicach 1 przy staraniach.

    Stosunek LH: FSH masz za niski. FSH jest za wysokie.
    Robiłaś może AMH?
    Testosteron też masz podwyższony, mimo "mieszczenia" się w widełkach.
    Estradiol trzeba powtórzyć w okolicy owulacji. Powinien być przynajmniej 150-200 w fazie owulacyjnej.

    Kto zlecał wyniki? Dlaczego je robiłaś? Masz jakieś problemy?
    Niski wynik stosunku LH do FSH może świadczyć o kończącej się rezerwie jajnikowej. Na pewno to trzeba zbadać i zrobić AMH. I oczywiście wizyta u ginekologa.

    Więcej nie da się powiedzieć. Można tylko przypuszczać.

    Nova87 lubi tę wiadomość

  • Nova87 Autorytet
    Postów: 877 1404

    Wysłany: 24 października 2017, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    To, że wyniki się mieszczą to jedno.
    Nie wiadomo w którym dc były robione.
    Jeśli były robione na dniach (patrząc na Twój wykres), to czas ich robienia jest ok.
    Samo TSH nic nie wnosi. Musi być do tego FT3 i FT4.
    TSH powinno być w granicach 1 przy staraniach.

    Stosunek LH: FSH masz za niski. FSH jest za wysokie.
    Robiłaś może AMH?
    Testosteron też masz podwyższony, mimo "mieszczenia" się w widełkach.
    Estradiol trzeba powtórzyć w okolicy owulacji. Powinien być przynajmniej 150-200 w fazie owulacyjnej.

    Kto zlecał wyniki? Dlaczego je robiłaś? Masz jakieś problemy?
    Niski wynik stosunku LH do FSH może świadczyć o kończącej się rezerwie jajnikowej. Na pewno to trzeba zbadać i zrobić AMH. I oczywiście wizyta u ginekologa.

    Więcej nie da się powiedzieć. Można tylko przypuszczać.
    Dzięki za odpowiedź:)
    Badania robione w 3dc. Staram sie o dzidzie juz 14 cykl i nic.
    Badania robiłam sama, w czwartek ide z wynikami do ginekologa.AHM nie robiłam. Szczerze przyznam robiłam badania na "wyczucie" bo moja gin jest do wymiany inic nie robi. Daje jej ostatnią szanse na reakcjie i zminiam ją ;/

    Ania1003 lubi tę wiadomość

    hrqoskjoayf3n559.png

    05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 października 2017, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc jak 14 cykli nic, to warto zrobić masę badań.

    Zacznijcie od nasienia.
    Potem szukaj u siebie.
    Warto dorzucić:
    2-3dc:
    - LH, FSH, Estradiol, Prolaktyna (robiona po wypoczęciu, na czczo,zakaz <3 na 2 dni przed badaniem), AMH, Androstedion, Testosteron, TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, B12, B6, D3, Homocysteina, kwas foliowy- i tutaj jeśli coś bierzesz z tych witamin, to odstaw na 3 dni przed wynikiem.

    w okolicach owulki:
    - LH i Estradiol np. 2-3 razy aby sprawdzić jak przytastają.

    po owulacji 5dpo, 7dpo, 9dpo:
    - progesteron, estradiol. Jeśli po maksymalnym wyniku będzie spadek, to raczej nic z tego, jeśli będzie ciągle rosło, to może oznaczać ciążę.

    To tak pokrótce co warto zrobić na wstępie zanim pójdzie się do ogarniętego gina. I warto powtórzyć to przez 3 cykle + monitoring owulacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego