wyniki
-
Witam. Mogłybyście zerknąć na moje wyniki??
TSH 1,760
FSH 7,01 Norma: 3,5-12,5
LH 4,33 NORMA: 2,4-12,6
Estradiol 27,40 NORMA: 12,4-233
Testosteron: 44,37 NORMA: 8,40-48,10
orientuje się tylko że starajac sie o dzidzie TSH musi byc między 1-2Ania1003 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo, że wyniki się mieszczą to jedno.
Nie wiadomo w którym dc były robione.
Jeśli były robione na dniach (patrząc na Twój wykres), to czas ich robienia jest ok.
Samo TSH nic nie wnosi. Musi być do tego FT3 i FT4.
TSH powinno być w granicach 1 przy staraniach.
Stosunek LH: FSH masz za niski. FSH jest za wysokie.
Robiłaś może AMH?
Testosteron też masz podwyższony, mimo "mieszczenia" się w widełkach.
Estradiol trzeba powtórzyć w okolicy owulacji. Powinien być przynajmniej 150-200 w fazie owulacyjnej.
Kto zlecał wyniki? Dlaczego je robiłaś? Masz jakieś problemy?
Niski wynik stosunku LH do FSH może świadczyć o kończącej się rezerwie jajnikowej. Na pewno to trzeba zbadać i zrobić AMH. I oczywiście wizyta u ginekologa.
Więcej nie da się powiedzieć. Można tylko przypuszczać.Nova87 lubi tę wiadomość
-
Ania1003 wrote:To, że wyniki się mieszczą to jedno.
Nie wiadomo w którym dc były robione.
Jeśli były robione na dniach (patrząc na Twój wykres), to czas ich robienia jest ok.
Samo TSH nic nie wnosi. Musi być do tego FT3 i FT4.
TSH powinno być w granicach 1 przy staraniach.
Stosunek LH: FSH masz za niski. FSH jest za wysokie.
Robiłaś może AMH?
Testosteron też masz podwyższony, mimo "mieszczenia" się w widełkach.
Estradiol trzeba powtórzyć w okolicy owulacji. Powinien być przynajmniej 150-200 w fazie owulacyjnej.
Kto zlecał wyniki? Dlaczego je robiłaś? Masz jakieś problemy?
Niski wynik stosunku LH do FSH może świadczyć o kończącej się rezerwie jajnikowej. Na pewno to trzeba zbadać i zrobić AMH. I oczywiście wizyta u ginekologa.
Więcej nie da się powiedzieć. Można tylko przypuszczać.
Badania robione w 3dc. Staram sie o dzidzie juz 14 cykl i nic.
Badania robiłam sama, w czwartek ide z wynikami do ginekologa.AHM nie robiłam. Szczerze przyznam robiłam badania na "wyczucie" bo moja gin jest do wymiany inic nie robi. Daje jej ostatnią szanse na reakcjie i zminiam ją ;/Ania1003 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWięc jak 14 cykli nic, to warto zrobić masę badań.
Zacznijcie od nasienia.
Potem szukaj u siebie.
Warto dorzucić:
2-3dc:
- LH, FSH, Estradiol, Prolaktyna (robiona po wypoczęciu, na czczo,zakaz na 2 dni przed badaniem), AMH, Androstedion, Testosteron, TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, B12, B6, D3, Homocysteina, kwas foliowy- i tutaj jeśli coś bierzesz z tych witamin, to odstaw na 3 dni przed wynikiem.
w okolicach owulki:
- LH i Estradiol np. 2-3 razy aby sprawdzić jak przytastają.
po owulacji 5dpo, 7dpo, 9dpo:
- progesteron, estradiol. Jeśli po maksymalnym wyniku będzie spadek, to raczej nic z tego, jeśli będzie ciągle rosło, to może oznaczać ciążę.
To tak pokrótce co warto zrobić na wstępie zanim pójdzie się do ogarniętego gina. I warto powtórzyć to przez 3 cykle + monitoring owulacji. -