X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wysoki Estradiol w fazie lutealnej
Odpowiedz

Wysoki Estradiol w fazie lutealnej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nilakshi Koleżanka

Wysłany: 11 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy starając się o ciążę badałyście może poziom estradiolu? Szczyt powinien mieć w fazie owulacyjnej a w fazie lutealnej się obniżyć. U mnie w 24 dc i 9 dpo estradiol wynosił 559,2 pg/ml (norma od 47-200). Czy któraś z Was się z tym spotkała? Czy to może utrudnić zajście w ciążę?

1usadf9hv0znxknt.png
    f2w3dqk3wj2i88rk.png
  • Nilakshi Koleżanka

Wysłany: 11 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja tak mam? Żadna z Was się nie spotkała z podwyższonym estradiolem w fl? Powinnam się martwić? Ginekologa mam dopiero w przyszłym tygodniu ale miałam nadzieję, że czegoś się od Was dowiem.

1usadf9hv0znxknt.png
    f2w3dqk3wj2i88rk.png
  • Emi82 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam podobnie - czy wysoki estradiol moze podowdować utrudnienia w zagnieżdzaniu sie zarodka? z góry dzięki za info

Emi82
    1 mrozaczek 2.2.2;
    MTHFR_1298A-C Układ heterozygotyczny
    3 transfer z tevagrastimem :(
    2 transfer :(
    1 transfer :(.
    3 stymulacje: zebrane 4 zarodki 5 dniowe;
    2016: 1 pełen cykl in vitro z podaniami kolejno 3 zarodków 3 dniowych -:(
    endometrioza IV, biopsja endo - ok, uma 4 razy - ok
    3 laparoskopie,
    AMH około 1
    ANA pozytywny
    KIR brak 3DP1 haplo Bx.
    Maż OK
    Starania: 2014
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ