X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wysoki Estradiol w fazie lutealnej
Odpowiedz

Wysoki Estradiol w fazie lutealnej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nilakshi Koleżanka

Wysłany: 11 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy starając się o ciążę badałyście może poziom estradiolu? Szczyt powinien mieć w fazie owulacyjnej a w fazie lutealnej się obniżyć. U mnie w 24 dc i 9 dpo estradiol wynosił 559,2 pg/ml (norma od 47-200). Czy któraś z Was się z tym spotkała? Czy to może utrudnić zajście w ciążę?

1usadf9hv0znxknt.png
    f2w3dqk3wj2i88rk.png
  • Nilakshi Koleżanka

Wysłany: 11 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja tak mam? Żadna z Was się nie spotkała z podwyższonym estradiolem w fl? Powinnam się martwić? Ginekologa mam dopiero w przyszłym tygodniu ale miałam nadzieję, że czegoś się od Was dowiem.

1usadf9hv0znxknt.png
    f2w3dqk3wj2i88rk.png
  • Emi82 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam podobnie - czy wysoki estradiol moze podowdować utrudnienia w zagnieżdzaniu sie zarodka? z góry dzięki za info

Emi82
    1 mrozaczek 2.2.2;
    MTHFR_1298A-C Układ heterozygotyczny
    3 transfer z tevagrastimem :(
    2 transfer :(
    1 transfer :(.
    3 stymulacje: zebrane 4 zarodki 5 dniowe;
    2016: 1 pełen cykl in vitro z podaniami kolejno 3 zarodków 3 dniowych -:(
    endometrioza IV, biopsja endo - ok, uma 4 razy - ok
    3 laparoskopie,
    AMH około 1
    ANA pozytywny
    KIR brak 3DP1 haplo Bx.
    Maż OK
    Starania: 2014
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ