Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wysoki Estradiol w fazie lutealnej
Odpowiedz

Wysoki Estradiol w fazie lutealnej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nilakshi Koleżanka

Wysłany: 11 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy starając się o ciążę badałyście może poziom estradiolu? Szczyt powinien mieć w fazie owulacyjnej a w fazie lutealnej się obniżyć. U mnie w 24 dc i 9 dpo estradiol wynosił 559,2 pg/ml (norma od 47-200). Czy któraś z Was się z tym spotkała? Czy to może utrudnić zajście w ciążę?

1usadf9hv0znxknt.png
    f2w3dqk3wj2i88rk.png
  • Nilakshi Koleżanka

Wysłany: 11 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja tak mam? Żadna z Was się nie spotkała z podwyższonym estradiolem w fl? Powinnam się martwić? Ginekologa mam dopiero w przyszłym tygodniu ale miałam nadzieję, że czegoś się od Was dowiem.

1usadf9hv0znxknt.png
    f2w3dqk3wj2i88rk.png
  • Emi82 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam podobnie - czy wysoki estradiol moze podowdować utrudnienia w zagnieżdzaniu sie zarodka? z góry dzięki za info

Emi82
    1 mrozaczek 2.2.2;
    MTHFR_1298A-C Układ heterozygotyczny
    3 transfer z tevagrastimem :(
    2 transfer :(
    1 transfer :(.
    3 stymulacje: zebrane 4 zarodki 5 dniowe;
    2016: 1 pełen cykl in vitro z podaniami kolejno 3 zarodków 3 dniowych -:(
    endometrioza IV, biopsja endo - ok, uma 4 razy - ok
    3 laparoskopie,
    AMH około 1
    ANA pozytywny
    KIR brak 3DP1 haplo Bx.
    Maż OK
    Starania: 2014
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ