🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale w punkt! Przepiękne słowa!just_a_girl wrote:Ja chyba właśnie jestem w trakcie tego redefiniowania. Z jednej strony czuję potrzebę wycofania, "przebrania" relacji, a z drugiej strony tak mocno przyzwyczaiłam się do wielu ludzi w swoim życiu, do tej energii, bliskości, że trochę nie umiem odpuszczać relacji i pozwalać im się wygasić, nawet jak przestają mi "służyć".
Kiedyś jedna z przyjaciółek dość ładnie zwróciła mi uwagę, że ja teraz patrzę na cały świat i na wszystko przez pryzmat swojej niepłodności, jakby taki filtr, ale Ona nie umie patrzeć przez ten filtr na mnie, bo dla niej jestem dużo większym zestawem cech, doświadczeń, wspomnień niż ta jedna sfera mojego życia. Często przypominam sobie te słowa w gorszych momentach, gdy mam trudności z bliskimi relacjami.
Ja nie próbowałam wyrzucać z mojego życia nikogo na siłę. Po prostu na pewnym etapie nie miałam tyle energii ile kiedyś żeby dawać. Miałam czas kiedy sama potrzebowałam wsparcia. To trochę trwało. No i co najważniejsze - życie mnie zmieniło.
Teraz “Koło mnie” są dwie wspaniałe przyjaciółki, jedna, która jest w moim życiu od 20 lat, a druga, którą zyskałam w dorosłym życiu. No i jest jeszcze mój mąż, który naprawdę jest wspaniały w kroczeniu przez ten przedziwny wąwóz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 15:23
Woczekiwaniu lubi tę wiadomość
👩 i 👦34 l. //starania >9 lat
Endometrioza 4 st, Adeno. 2020 i 2025 laparo. Jajowody niedrożne ❌
AMH: 0,45 >> 0,66
MTHFR, PAI-1, Leiden, R2❌
Niedoczynność tarczycy, Anemia
Kariotypy ✔️ KIR BX: 2DS1,2DS2, 2DS5✔️ 2DS3,3DS1❌ On HLA-c: C1,C2
CD138 ✔️ Cross match 26,7%>>24,6%
Interleukin 6 4,3 pg/ml ⬆️ ANA1 (+)
I procedura (IMSI) - 2023, krótki prot.
📅 11.2023 💉 5 kom. >> ❄️❄️3AB, 5BC
FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt <0,1❌
FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt <0,2❌
II procedura (ICSI + FC) - 2024, długi prot.
📅10.2024 💉 2 kom. >> ❄️3BB
FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt <0,2❌
III procedura (ICSI + FC) - 2025, długi prot. z hormonem wzrostu
📅31.01 💉 2 kom. >> ❄️❄️3BA, 3BB
FET IV 19.07.2025, 3BA CS, AH
Encorton, Clexane, Acard, Accofil, Prograf, Relanium, Prolutex, Besins, Utrogestan, Estrofem
6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540, 20dpt 1902,9, 23dpt 1818, GS 0,48, 6+0 ciąża zatrzymana ❌
⏳3 cykle wyciszenia -
Witajcie Dziewczyny, Wojowniczki, Bohaterki! ♥️
Niektóre z Was pamiętam jeszcze z czasów, gdy regularnie tu zaglądałam. Od marca nie zajrzałam ani razu.
Moja Babcia nazywała mnie Bohaterką (chyba że akurat przyłapano mnie na czymś głupim – jak palenie za pocztą w gimnazjum – wtedy byłam „frajerka, bo dałam się złapać”).
Zawsze powtarzała, że trzyma ją przy życiu już tylko to, by doczekać mnie w białej sukni. Odeszła dokładnie dwa miesiące po moim ślubie. Mówiła, że za mnie modli się do św. Rity – patronki spraw beznadziejnych. Wierzę, że teraz siedzą razem, trzymają się pod rękę i knują dla mnie plan.
Przez lata przeszłam wszystko: stymulacje, inseminacje, cztery pełne procedury in vitro. Różne schematy leków, protokoły, hormony wzrostu, immunoterapie, biopsje… W marcu miałam pierwszy transfer – dwóch zarodków, z czego jeden od początku skreślony. Beta zero.
Został ostatni zarodek – niby „dobry”, choć w mojej klinice wszystkie są „dobre”, nawet ten skreślony zaczynał jako „dobry”. Nagle okazało się, że winne są mięśniaki – przez lata odradzano mi operację, teraz uznano ją za niezbędną.
Zdecydowałam, że najpierw zadbam o siebie. Po wszystkich stymulacjach przytyłam 15 kg, czułam się fatalnie. Zamknęłam się w domu, nie chciało mi się nic.
Wróciłam do formy, odzyskałam energię. Od marca zero leków, garści tabletek, zero przypomnień o zastrzykach. Dziewczyny, przez te miesiące żyłam jakby na innej planecie…
W głowie też się poukładało – bez presji. Z mężem postanowiliśmy złożyć wniosek o adopcję. Zrobiliśmy to. Gdy zapytałam, co z ostatnim zarodkiem, powiedział: „nic na siłę”. On jeden widział, jak bardzo byłam wrakiem człowieka. Przyszedł pierwszy etap: testy psychologiczne. Po raz pierwszy poczułam, że to się uda. To dziecko już gdzieś jest, czeka. My tylko musimy przebrnąć przez papiery. Czułam się jak w ciąży – czekałam na swoje dziecko. Za chwilę będę je miała!
Wyjechaliśmy na krótki urlop, czekając na decyzję. Miała być formalnością – zaraz zadzwonią. Zadzwonili. Poprosili o spotkanie. Nic nie powiedzieli. Poczułam – coś nie gra.
Pojechaliśmy od razu. Przez trzy godziny przesłuchania, jakbyśmy byli oskarżeni o najgorsze. Decyzja: nie nadajemy się. Ja – niestabilna emocjonalnie. Mąż – zamknięty w sobie. Po „wyroku” miłe Panie dodały, że warunkowo przepuszczają dalej. Ale w mojej głowie zostało jedno: NIE JESTEM WYSTARCZAJĄCO DOBRA.
Szok. Cała droga powrotna – łzy. Rozmowa wróciła po dniach.
Dziś wiem, że ten ośrodek ma fatalne opinie, nieprofesjonalny zespół, wiele par potraktowano podobnie. Ale stało się. Po prawie pięciu latach walki z niepłodnością, usłyszałam, że nie będę dobrą mamą.
To było dwa miesiące temu. Powoli wstaję z kolan. Myślę. Nie wiem, co dalej – wrócimy tam? Zmienimy ośrodek? Spróbujemy ostatniego transferu?
Nie znam odpowiedzi na te pytania. Ale wiem, że nic się nie dzieje bez przyczyny.
Pojutrze operacja: usunięcie mięśniaków, ognisk endometriozy, dokładne sprawdzenie podbrzusza pod kątem płodności. Nie wiem, co będzie, ale Bohaterki idą przez życie z podniesioną głową, czasem upadają, czasem nie mają siły wstać. I na to wszystko sobie możemy pozwolić. Bo bycie Bohaterką wcale nie jest łatwe.
Trzymam za Was wszystkie kciuki. Cieszę się z każdej pozytywnej bety, każdego bijącego serduszka. Wierzę, że każda z nas je jeszcze usłyszy…
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 15:25
MoniaB, Naadzieja, Mary27, Hania2010 lubią tę wiadomość
Starania od 5 lat
👨37✅
👩🏼36❌
endometrioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, mięśniaki macicy
Crossmatch ❌46.1% (Encorton, Equoral)
Antytrombina III ❌ 62.97% (heparyna do i po transferze)
Genetyka ok ✅
3 x IUI ❌
07.2024 - 1 IVF, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka ❌
10.2024 - 2 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
12.2024 - 3 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
✅dieta, ruch, suplementy
01.2025 - rozpoczynamy długi protokół (primolut, decapeptyl, omnitrope, menopur 300, gonapeptyl)
08.02.2024 punkcja 👉 8 zdrowych komórek 💪🥚 7 się zapłodniło, mamy ❄️❄️❄️ 🥹
08.03 - transfer 2 ❄️❄️ ➡️ beta 0 -
Z supportu odpisali mi dokładnie to co Tobie Domi! Że konto wcale nie jest zablokowane, i czy przypadkiem nie próbowałam dodawać linków lub zdjęć. Dziwne o tyle, że na miesięcznym linki i grafiki wrzucam codziennie, i z nimi nie ma żadnych problemów.. 🤡domi_ wrote:Miło, że dołączyłaś! Ja tak miałam ostatnio, a dzisiaj stokrotka 🫣
Nie wiem o co chodzi. Support twierdzi, że to może być kwestia linków czy zdjęć, ale ja nie miałam ich w tamtym poście.
Mam jakieś dziwne podejrzenie, że jakieś słowo zablokowało post, ale nie mam pojęcia jakie…
Na pewno nie chodzi o długość, bo niektóre z nas dodały tu naprawdę długie historie 😉👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2021 starania ze wsparciem gin
2022 cb 💔
2025 klinika + kwalifikacja do ivf
I PICSI - 10.2025 - Menopur & Cetrotide & Pabi - Dexamethason ➡️ 23.10 pick up ➡️ 15🥚 ➡️ 💔😭 -
Bardzo mocno ściskam tulę za te słowa, które nie powinny nigdy paść. Jak tak można komuś powiedzieć!MagdaGazelka wrote:Witajcie Dziewczyny, Wojowniczki, Bohaterki! ♥️
Niektóre z Was pamiętam jeszcze z czasów, gdy regularnie tu zaglądałam. Od marca nie zajrzałam ani razu.
Moja Babcia nazywała mnie Bohaterką (chyba że akurat przyłapano mnie na czymś głupim – jak palenie za pocztą w gimnazjum – wtedy byłam „frajerka, bo dałam się złapać”).
Zawsze powtarzała, że trzyma ją przy życiu już tylko to, by doczekać mnie w białej sukni. Odeszła dokładnie dwa miesiące po moim ślubie. Mówiła, że za mnie modli się do św. Rity – patronki spraw beznadziejnych. Wierzę, że teraz siedzą razem, trzymają się pod rękę i knują dla mnie plan.
Przez lata przeszłam wszystko: stymulacje, inseminacje, cztery pełne procedury in vitro. Różne schematy leków, protokoły, hormony wzrostu, immunoterapie, biopsje… W marcu miałam pierwszy transfer – dwóch zarodków, z czego jeden od początku skreślony. Beta zero.
Został ostatni zarodek – niby „dobry”, choć w mojej klinice wszystkie są „dobre”, nawet ten skreślony zaczynał jako „dobry”. Nagle okazało się, że winne są mięśniaki – przez lata odradzano mi operację, teraz uznano ją za niezbędną.
Zdecydowałam, że najpierw zadbam o siebie. Po wszystkich stymulacjach przytyłam 15 kg, czułam się fatalnie. Zamknęłam się w domu, nie chciało mi się nic.
Wróciłam do formy, odzyskałam energię. Od marca zero leków, garści tabletek, zero przypomnień o zastrzykach. Dziewczyny, przez te miesiące żyłam jakby na innej planecie…
W głowie też się poukładało – bez presji. Z mężem postanowiliśmy złożyć wniosek o adopcję. Zrobiliśmy to. Gdy zapytałam, co z ostatnim zarodkiem, powiedział: „nic na siłę”. On jeden widział, jak bardzo byłam wrakiem człowieka. Przyszedł pierwszy etap: testy psychologiczne. Po raz pierwszy poczułam, że to się uda. To dziecko już gdzieś jest, czeka. My tylko musimy przebrnąć przez papiery. Czułam się jak w ciąży – czekałam na swoje dziecko. Za chwilę będę je miała!
Wyjechaliśmy na krótki urlop, czekając na decyzję. Miała być formalnością – zaraz zadzwonią. Zadzwonili. Poprosili o spotkanie. Nic nie powiedzieli. Poczułam – coś nie gra.
Pojechaliśmy od razu. Przez trzy godziny przesłuchania, jakbyśmy byli oskarżeni o najgorsze. Decyzja: nie nadajemy się. Ja – niestabilna emocjonalnie. Mąż – zamknięty w sobie. Po „wyroku” miłe Panie dodały, że warunkowo przepuszczają dalej. Ale w mojej głowie zostało jedno: NIE JESTEM WYSTARCZAJĄCO DOBRA.
Dziś wiem, że ten ośrodek ma fatalne opinie, nieprofesjonalny zespół, wiele par potraktowano podobnie. Ale stało się. Po prawie pięciu latach walki z niepłodnością, usłyszałam, że nie będę dobrą mamą.
To było dwa miesiące temu. Powoli wstaję z kolan. Myślę. Nie wiem, co dalej – wrócimy tam? Zmienimy ośrodek? Spróbujemy ostatniego transferu?
Nie znam odpowiedzi na te pytania. Ale wiem, że nic się nie dzieje bez przyczyny.
Pojutrze operacja: usunięcie mięśniaków, ognisk endometriozy, dokładne sprawdzenie podbrzusza pod kątem płodności. Nie wiem, co będzie, ale Bohaterki idą przez życie z podniesioną głową, czasem upadają, czasem nie mają siły wstać. I na to wszystko sobie możemy pozwolić. Bo bycie Bohaterką wcale nie jest łatwe.
Trzymam za Was wszystkie kciuki. Cieszę się z każdej pozytywnej bety, każdego bijącego serduszka. Wierzę, że każda z nas je jeszcze usłyszy…
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
Będziesz na pewno cudowną mamą, i głęboko wierzę, ze doczekasz tego momentu. Że wszystkie doczekamy ❤️
MagdaGazelka, Nessie lubią tę wiadomość
👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2022 cb 💔
I PICSI - 10.2025 - Menopur & Cetrotide & Pabi - Dexamethason ➡️ 23.10 pick up ➡️ 15🥚 ➡️ 💔😭 -
Mam wrażenie, ze na tym wątku nie ma prostych historii…MagdaGazelka wrote:Witajcie Dziewczyny, Wojowniczki, Bohaterki! ♥️
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
Powiem tylko tyle: współczuję i życzę powodzenia podczas operacji! Jak będziesz miała chęć i siłę to daj znać jak się będziesz czuła po.
Co do adopcji. Ja rozważałam kwestie adopcji i przeraża mnie fakt, że po przejściach w procesie IVF musiałabym stawić czoła kolejnemu procesowi podczas którego również na wielu etapach coś może pójść nie tak i mogą nam podziękować… chyba nie jestem na to gotowa👩 i 👦34 l. //starania >9 lat
Endometrioza 4 st, Adeno. 2020 i 2025 laparo. Jajowody niedrożne ❌
AMH: 0,45 >> 0,66
MTHFR, PAI-1, Leiden, R2❌
Niedoczynność tarczycy, Anemia
Kariotypy ✔️ KIR BX: 2DS1,2DS2, 2DS5✔️ 2DS3,3DS1❌ On HLA-c: C1,C2
CD138 ✔️ Cross match 26,7%>>24,6%
Interleukin 6 4,3 pg/ml ⬆️ ANA1 (+)
I procedura (IMSI) - 2023, krótki prot.
📅 11.2023 💉 5 kom. >> ❄️❄️3AB, 5BC
FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt <0,1❌
FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt <0,2❌
II procedura (ICSI + FC) - 2024, długi prot.
📅10.2024 💉 2 kom. >> ❄️3BB
FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt <0,2❌
III procedura (ICSI + FC) - 2025, długi prot. z hormonem wzrostu
📅31.01 💉 2 kom. >> ❄️❄️3BA, 3BB
FET IV 19.07.2025, 3BA CS, AH
Encorton, Clexane, Acard, Accofil, Prograf, Relanium, Prolutex, Besins, Utrogestan, Estrofem
6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540, 20dpt 1902,9, 23dpt 1818, GS 0,48, 6+0 ciąża zatrzymana ❌
⏳3 cykle wyciszenia -
Ja mam podobnie, nie trzymam kurczowo żadnej znajomości. Mam jedną przyjaciółkę, jedną dobrą koleżankę. Fajnych znajomych w obecnej pracy, ale tylko znajomych. Nie zabiegam jakoś o pozostałe relacje - bardzo często kiedyś to ja byłam ta "zabiegająca", a jak przestałam, zostawiłam przestrzeń dla drugiej strony - relacja się kończyła.domi_ wrote:Ale w punkt! Przepiękne słowa!

Ja nie próbowałam wyrzucać z mojego życia nikogo na siłę. Po prostu na pewnym etapie nie miałam tyle energii ile kiedyś żeby dawać. Miałam czas kiedy sama potrzebowałam wsparcia. To trochę trwało. No i co najważniejsze - życie mnie zmieniło.
Teraz “Koło mnie” są dwie wspaniałe przyjaciółki, jedna, która jest w moim życiu od 20 lat, a druga, którą zyskałam w dorosłym życiu. No i jest jeszcze mój mąż, który naprawdę jest wspaniały w kroczeniu przez ten przedziwny wąwóz.
Niepłodność też mnie, nas zmieniła. Widzimy z mężem, że znajomi mają dzieci, te dzieci rosną, znajomi spotykają się w gronie znajomych z dziećmi. My jesteśmy gdzieś obok w tym wszystkim. Dobrze mi z mężem, staramy się dbać o nasz czas, mamy wspólne hobby, planujemy wyjazdy. Dookoła nas świat się jednak zmienia i na nas po prostu nie czeka.👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2022 cb 💔
My też rozważaliśmy. Czytałam nawet o ośrodkach, procesie. Ale jedno to właśnie obawa przed tym, co MagdaGazelka sama usłyszała. A drugie że może bym nie umiała.. a trzecie, że jeszcze są szanse, że może jeszcze się uda...domi_ wrote:Mam wrażenie, ze na tym wątku nie ma prostych historii…
Powiem tylko tyle: współczuję i życzę powodzenia podczas operacji! Jak będziesz miała chęć i siłę to daj znać jak się będziesz czuła po.
Co do adopcji. Ja rozważałam kwestie adopcji i przeraża mnie fakt, że po przejściach w procesie IVF musiałabym stawić czoła kolejnemu procesowi podczas którego również na wielu etapach coś może pójść nie tak i mogą nam podziękować… chyba nie jestem na to gotowa👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2022 cb 💔
domi_ wrote:Mam wrażenie, ze na tym wątku nie ma prostych historii…
Co do adopcji. Ja rozważałam kwestie adopcji i przeraża mnie fakt, że po przejściach w procesie IVF musiałabym stawić czoła kolejnemu procesowi podczas którego również na wielu etapach coś może pójść nie tak i mogą nam podziękować… chyba nie jestem na to gotowa
To prawda, my popełniliśmy błąd i nie sprawdziliśmy ośrodka przed rozpoczęciem.
Ale po skonfrontowaniu sytuacji z terapeutami z innych ośrodków wiem, że nie wszędzie to tak wygląda i cały ten proces może być ogromnym wsparciem i pięknym wspomnieniem. Gdybyś kiedyś potrzebowała porady, czy opinii to chętnie porozmawiam. Przez te dwa miesiące udało mi się poznać sporo dobrych historii z pozytywnym zakończeniem.
domi_ lubi tę wiadomość
Starania od 5 lat
👨37✅
👩🏼36❌
endometrioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, mięśniaki macicy
Crossmatch ❌46.1% (Encorton, Equoral)
Antytrombina III ❌ 62.97% (heparyna do i po transferze)
Genetyka ok ✅
3 x IUI ❌
07.2024 - 1 IVF, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka ❌
10.2024 - 2 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
12.2024 - 3 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
✅dieta, ruch, suplementy
01.2025 - rozpoczynamy długi protokół (primolut, decapeptyl, omnitrope, menopur 300, gonapeptyl)
08.02.2024 punkcja 👉 8 zdrowych komórek 💪🥚 7 się zapłodniło, mamy ❄️❄️❄️ 🥹
08.03 - transfer 2 ❄️❄️ ➡️ beta 0 -
MagdaGazelka wrote:To prawda, my popełniliśmy błąd i nie sprawdziliśmy ośrodka przed rozpoczęciem.
Ale po skonfrontowaniu sytuacji z terapeutami z innych ośrodków wiem, że nie wszędzie to tak wygląda i cały ten proces może być ogromnym wsparciem i pięknym wspomnieniem. Gdybyś kiedyś potrzebowała porady, czy opinii to chętnie porozmawiam. Przez te dwa miesiące udało mi się poznać sporo dobrych historii z pozytywnym zakończeniem.
Podziwiam Cię, 4 procedury to bardzo dużo. Ja po dwóch mam dość 🙄
Nie przejmuj się ich słowami, jak tak można zwyczajnie zawyrokować, że ktoś się nie nadaje jedynie po wywiadzie... Myślę, że każda z nas tutaj będzie lepszą matką niż większość kobiet na świecie - po takich przejściach nasze dzieci będą dla nas cudem.
A gdzie robisz operację? Wiem, że znana jest Barska Clinic, robisz tam czy gdzieś indziej?
Ja właśnie niedługo będę miała konsultację z Janowcem. Wiem, że część z Was właśnie w Braskiej robiła mini histero, napiszecie czego mogę się spodziewać?
MagdaGazelka lubi tę wiadomość
👩🏻36 lat
👨🏻 33 lata - zdrowy ✅
Starania od 2022 roku
Kariotypy OK ✅
FraX OK ✅
AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25)
675 w PAI-1, C677T w MTHFR - hetero
Mięśniaki, torbiel endometrialna (endometrioza III bądź IV stopnia), niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50)
Od 11.2024 r. program MZ IVF
1 IVF
Od 11.2024 - dieta przeciwzapalna, zdrowe jedzenie
03.12 (4dc) - 09.12.2024 stymulacja Menopur, Orgalutran, Ovitrelle. 10.12 - punkcja, pobrana 1 komórka, padła w 2 dobie, 0❄️
02.2025 - mezoterapia jajników
Od 02.2025 do 06.2025 - akupunktura
2 IVF
27.04 (2dc) - 11.05.2025 stymulacja Gonapeptyl daily, Gonal, Menopur, Ovitrelle. 12.05 - punkcja, pobrana 1 komórka -> 1❄️ 4.3.3. (6 doba) -> 16.06 - transfer FET -> 8t 💔 poronienie
08.2025 - biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
Od 08/09.2025 - komora normobaryczna, akupunktura, siłownia, suplementacja
Ministeroskopia XII?
3 IVF 2026? Czekamy na 💵 -
@Marz91, My aktualnie planujemy ślub i ja odpuścilam jakiekolwiek świętowanie w większym gronie. Ślub cywilny a potem wyjazd na weekend w góry z najbliższą rodziną (12 osób). Praktycznie 0 planowania i przygotowań a dzięki temu nerwów i stresu. Zrobię sobie fryzurę i makijaż i to tyle. Kiecka będzie zwyczajna bo nie chcę potem paradować po hotelu w ślubnej sukni. Nie wiem też na jakim etapie starań będę wtedy: w ciąży, po transferze, przed punkcją..?
Mi to odpowiada po nigdy nie marzyłam o dużym weselu.
Marz91, MagdaGazelka, Yahu, just_a_girl, domi_, Totalnie_pogubiona, sylstaa lubią tę wiadomość
👱♀️88' 👱81' starania od 10.2022
IVF I: 03.24 14/10🥚-5z-> 0️⃣❄️
IVF II: 08.24 16/11🥚-6z-> 4️⃣❄️
10.24 FET I 5.1.1 ❌
11.24 FET II 4.1.1 ❌
03.25 FET III 3.1.1 ❌ (Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, HCQ) AH, EG - dr Jarosz
04.25 FET IV 4.2.3 (leki j.w.)❌
IVF III 05.25 14/9🥚-6z-> 2️⃣❄️->PGT-A 0️⃣
IVF IV 08.25 16/13🥚-> 11z-> 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
11.25 histeroskopia⏳️
Zoladex 3msc💉
2026 🌈FET V🌈 (Prograf, Accofil) dr Sydor
usunięta przegroda macicy, 1 czynny jajnik, AMH 2,2
❌️Endometrioza III, adenomioza
KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
✖NK 18%, PAI-1, V R2, IL-10, TSH 4, prolaktyna, Hashimoto?
✅ kariotypy, Parento O, pasożyty z HP, krzywa cukr i ins, witaminy, homocysteina
✅histero+biopsja (12.24): cd138✅ cd56✖
cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
♂️HBA,MAR,CFTR,AZF✅m.0%,MSOME✖ SCD 22% -
MagdaLena88 wrote:Dla niedzieciatych jesteśmy nudni, a ci z dziećmi chyba się boją, że nas urażają samym faktem posiadania dzieci i jakoś kontakt się rozluźnił....
Skąd ja to znam. Mój partner ma 44 lata i jeden z jego szkolnych kolegów już nawet został dziadkiem...👱♀️88' 👱81' starania od 10.2022
IVF I: 03.24 14/10🥚-5z-> 0️⃣❄️
IVF II: 08.24 16/11🥚-6z-> 4️⃣❄️
10.24 FET I 5.1.1 ❌
11.24 FET II 4.1.1 ❌
03.25 FET III 3.1.1 ❌ (Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, HCQ) AH, EG - dr Jarosz
04.25 FET IV 4.2.3 (leki j.w.)❌
IVF III 05.25 14/9🥚-6z-> 2️⃣❄️->PGT-A 0️⃣
IVF IV 08.25 16/13🥚-> 11z-> 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
11.25 histeroskopia⏳️
Zoladex 3msc💉
2026 🌈FET V🌈 (Prograf, Accofil) dr Sydor
usunięta przegroda macicy, 1 czynny jajnik, AMH 2,2
❌️Endometrioza III, adenomioza
KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
✖NK 18%, PAI-1, V R2, IL-10, TSH 4, prolaktyna, Hashimoto?
✅ kariotypy, Parento O, pasożyty z HP, krzywa cukr i ins, witaminy, homocysteina
✅histero+biopsja (12.24): cd138✅ cd56✖
cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
♂️HBA,MAR,CFTR,AZF✅m.0%,MSOME✖ SCD 22% -
Moja aplikacja nazywa się Hometasker🫣dla mnie jest strzałem w 10-stkę. Mam jeszcze aplikację do podlewania kwiatów bo jak to tak planu😁Marz91 wrote:Totalnie ja. Ja co miesiąc drukuje taki miesięczny planer z dużymi kratkami do wpisywania i wisi na lodówce. Do tego każde zadanie ma swój kolor zakreślacza, pracę podkreślam na zielono, klinikę na różowo itp. W notatniku mam listę zakupów co się będzie kończyć w niedługim czasie i segreguję na rzeczy te na już i te co można odłożyć w czasie 🫣 tylko sprzątanie układam w głowie, a często to robię. Nie myślałam nawet, że jest do tego jakaś aplikacja, aż normalnie poszukam 🙂
Marz91 lubi tę wiadomość
Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
On 40 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
biopsja endometrium CD56 >200❌️
Cross Match- 60,2%❌️
2 cykle wyciszenia jajników
✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️ -
krakowiankq wrote:@Marz91, My aktualnie planujemy ślub i ja odpuścilam jakiekolwiek świętowanie w większym gronie. Ślub cywilny a potem wyjazd na weekend w góry z najbliższą rodziną (12 osób). Praktycznie 0 planowania i przygotowań a dzięki temu nerwów i stresu. Zrobię sobie fryzurę i makijaż i to tyle. Kiecka będzie zwyczajna bo nie chcę potem paradować po hotelu w ślubnej sukni. Nie wiem też na jakim etapie starań będę wtedy: w ciąży, po transferze, przed punkcją..?
Mi to odpowiada po nigdy nie marzyłam o dużym weselu.
To u mnie znowu wychodzi moja podwójna osobowość 🫣 ja raz myślę tak samo jak Ty, a już najlepiej tylko my na rajskiej plaży a za chwilę chciałabym potańcować w dużym gronie z wielką pompą 😅 i totalnie nie mogę się zdecydować, dlatego stwierdzam, że daje sobie jeszcze z tym czas. A znowu później myślę, że już tyle z tym czekam i nigdy nie ma odpowiedniego momentu
krakowiankq lubi tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - start listopad -
MagdaLena88 wrote:Moja aplikacja nazywa się Hometasker🫣dla mnie jest strzałem w 10-stkę. Mam jeszcze aplikację do podlewania kwiatów bo jak to tak planu😁
Kwiatów nie mam, chyba, że takie na zewnątrz w ogrodzie. Ale ta do sprzątania właśnie trafiła na mój telefon 🙂 przetestujeStarania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Zmiana kliniki 10.25
Siostra mojej mamy (młodsza do tego) została prababcią w tym roku 🙈krakowiankq wrote:Skąd ja to znam. Mój partner ma 44 lata i jeden z jego szkolnych kolegów już nawet został dziadkiem...
krakowiankq lubi tę wiadomość
👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2022 cb 💔
domi_ wrote:Poruszyłyście tutaj bardzo ważny wątek samotności w niepłodności.
Z jednej strony niby sa ludzie obok, ale czy tacy z którymi chciałoby się dzielić tak osobistymi kwestiami? Czy okażą wsparcie bez oceniania? A co ze zrozumieniem??
Poczucie takiego niedopasowania to niestety bardzo częsta sprawa
Ja na przestrzeni lat zredefiniowałam bardzo wiele znajomości. I nie żałuję 💪
Ta samotność w procesie to może mieć różne odcienie i aspekty jak wszystko....
Nikt nigdy nie będzie miał identycznej historii, dlatego nawet wśród osób, które są w procesie IVF, często jesteśmy samotne, bo nikt nie zrozumie nas w pełni.
I tego czasami brakuje mi najbardziej- wygadać się ale komuś kto zrozumie mnie w 100%, zrozumie wszystkie moje emocje i obawy, no ale zaraz potem wiem, że nie ma kogoś takiego i wygaszam potrzebę wygadania...
U mnie taka samotność-samotność pojawiła się dopiero w ciąży i po urodzeniu dziecka. U nas nikt nie wie o IVF, o staraniach wogóle. Większość spisała nas na straty. A tu wyskakujemy z ciąża i co... Bezdzietni wykluczyli nas bo mamy dziecko, a ci z dziećmi, nie tak dużymi, doszli do wniosku, że utracili monopol na dzieci w związku z czym obrazili się...
Hania2010 lubi tę wiadomość
-
O rany, Wy tu Dziewczyny wszystko planujecie, a ja ostatnimi czasy mam wrażenie, że żyję w jednym wielkim chaosie 🙈👩🏼33🧔🏻♂️36
AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23)→1,8 (05.25)
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024 + 06.2025) / alloMLR 0%
✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3, urea
✅ histeroskopia + CD138 (0/10)
✅HSG (RTG) - wodniak? - NIE MA ✅
I IVF
→ 09.23 krótki protokół →💉GonalF, Orgalutran → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️✔️
→17.10.24 - I FET 2BC, CN, AH
β: 7dpt 28,1 ; prog 36,51 | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 ❌
→27.01.25 - II FET 2BC, CN, AH, EG, prog 44,2 ng/ml
β: 7dpt <2,3, prog 5,5 | 9dpt 0,3 ❌
II IVF
→06.25. dł. protokół 💉Decapeptyl, Rekovelle, Menopur → 6🥚→ 3xMII→ Ca2+, FC, PICSI
→12.07.25 III ET 2-dniowców 5A+4B
β: 9dpt 2,7; prog. 13,05 | 11dpt 1,0 ❌
III IVF? c.d.n.
18.11 wizyta w klinice
Losie bądź łaskawy 🙏 -
I próbuję przycumować do brzegu i wracać do dobrych rutyn, które kiedyś mi bardzo pomagały, ale na razie mam wrażenie, że jestem słaba i czego bym się nie podjęła mi nie wychodzi tak jakbym chciała.
Wiem, że ostatnio tylko marudzę, aż sama czekam, żeby ten czas przeminął. Chyba, że już taka maruda zostanę🤡👩🏼33🧔🏻♂️36
AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23)→1,8 (05.25)
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024 + 06.2025) / alloMLR 0%
✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3, urea
✅ histeroskopia + CD138 (0/10)
✅HSG (RTG) - wodniak? - NIE MA ✅
I IVF
→ 09.23 krótki protokół →💉GonalF, Orgalutran → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️✔️
→17.10.24 - I FET 2BC, CN, AH
β: 7dpt 28,1 ; prog 36,51 | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 ❌
→27.01.25 - II FET 2BC, CN, AH, EG, prog 44,2 ng/ml
β: 7dpt <2,3, prog 5,5 | 9dpt 0,3 ❌
II IVF
→06.25. dł. protokół 💉Decapeptyl, Rekovelle, Menopur → 6🥚→ 3xMII→ Ca2+, FC, PICSI
→12.07.25 III ET 2-dniowców 5A+4B
β: 9dpt 2,7; prog. 13,05 | 11dpt 1,0 ❌
III IVF? c.d.n.
18.11 wizyta w klinice
Losie bądź łaskawy 🙏 -
Yahu mi chyba to planowanie weszło na maksa przez ten chaos spowodowany procedurą, gdzie wszystko idzie nie tak. Muszę gdzieś czuć kontrolę 🙂
A co do mojej pracy to ledwo przyszłam na nockę już padło "dobrze, że Pani przyszła, bo mamy duży problem i właśnie na Panią czekamy" 🫣 także zaraz dowiem się o kolejnym kryzysie, plus czeka na mnie do rozpatrzenia jakaś skarga na współlokatorkę i pewnie znowu robienie miksów w pokojach 😅 kocham nastoletnie problemy, teraz na tapecie są te miłosneStarania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Zmiana kliniki 10.25
Yahu wrote:I próbuję przycumować do brzegu i wracać do dobrych rutyn, które kiedyś mi bardzo pomagały, ale na razie mam wrażenie, że jestem słaba i czego bym się nie podjęła mi nie wychodzi tak jakbym chciała.
Wiem, że ostatnio tylko marudzę, aż sama czekam, żeby ten czas przeminął. Chyba, że już taka maruda zostanę🤡
Ja mam ostatnio to samo. I nie ma szans, żeby chodzić czy to na jakieś treningi, czy zajęcia, czy wg czegokolwiek się podjąć bo zaraz odpuszczam.
Także też ostatnio tu głównie narzekam 🫣🙈
Sorki 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 20:25
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - start listopad