Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
Odpowiedz

🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀

Oceń ten wątek:
  • Cień Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Just a girl

Zazdroszczę tego luzu. Chociaż wiem, że samo się to nie pojawiło. Musiałaś to wypracować.
    Chciałabym osiągnąć taki stan zen „niech się dzieje”.
    Od 2019 roku wszystko układam pod ciążę i zapomniałam, jak to jest po prostu żyć.
    W sumie robię te plany tylko po to, by mieć złudzenie kontroli nad życiem.
    Ostatnie lata były tak pełne wydarzeń, że trudno się w tym odnaleźć.

Edit.
    Kciuki za betę 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:59

🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 endo/ adeno | 🧪 AMH 0,34
    🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
    💉 IVF od 2019 r.
    → 8 procedur IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ)
    → bardzo niska odpowiedź: często 0 oocytów, maks. 1 pęcherzyk
    🔹 Transfery: 5× ET/KET (zarodki 2-dniowe) → ✖
    🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB 🤍
    🔹 AZ VI’2025 → ciąża → poronienie w 8 tc 💔
    🧫 Biopsja endometrium
    CD138: 44/1 d.p.w.
    CD56: 192/1 d.p.w.
    💊 Leczenie: ciprofloxacin, metronidazol, doxycyclinum
    🗓 Luty 2026 – biopsja kontrolna
    CD138: 0/1 d.p.w.
    CD56: 54/1 d.p.w.
    🏥 Obecnie: Bocian Warszawa | wcześniej Novum (2019–2024)
    ➡️ Plan: kolejny transfer AZ – IV 2026?
    „Przekonaj się, co się stanie, jeśli się nie poddasz.” 🤍
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alittle wrote:
    Jak oceniasz rolę psychologa w tym kontekście? Zastanawiam się nad nim mocno.
    Trafiłam na cudowną psycholog w sierpniu, od razu "kliknęło". Każde spotkanie daje mi takie hmm oczyszczenie, układam sobie w głowie cały ten bałagan, bez żadnych "musi Pani to czy tamto". Na pierwszą wizytę jak poszłam, to po pierwszych 2 zdaniach już pękłam i łzy mi ciurkiem płynęły. Pani psycholog podała mi wtedy chusteczki i powiedziała coś, co mnie do niej bardziej przekonało.
    W każdym razie, gorąco polecam takie spotkania.

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ 3.1.2 👎
    V IVF AZ ⏳️

✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, niedobory żelaza, NK19%, CD4+/CD8+ przy górnej granicy normy, rozjechane cytokiny
    ✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter (-), CA125, celiakia (-), gastroskopia
    Ferrytyna 1,9 (8/25)‼️➡️ 40 (02/26)
    Homocysteina 5,6 (12/25)✅️
    ⏳️antytrombina III, białko S, białko C

"Czasem od rozpaczy do pogodzenia się z losem trzeba pokonać bardzo długą drogę."
    out of order
  • Szopka Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Chcemy zmienić klinikę w ramach rządowego programu 2024-2028. Chcemy się przenieść z Parens do nOvum (jesteśmy zdecydowani, klinika i lekarz z polecenia od kilku osób) i teraz chciałam bardzo prosić o pomoc, może macie doświadczenie już w takich zmianach.
    Jesteśmy po drugim zakończonym cyklu (brak zarodków po stymulacji). Mamy wizytę zapisana na 26 marca w nOvum i chcielibyśmy wtedy, jeśli to będzie możliwe, dokonać zmiany realizatora, tj podpisać wszystkie dokumenty.

Czy możemy to zrobić na tej właśnie wizycie w nowej klinice? Czy też wcześniej musimy powiadomić o zmianie realizatora nasza obecna klinikę Parens, zanim będziemy mogli podpisać dokumenty z nową kliniką?

Trochę się pospieszyłam i zdążyłam dziś popołudniu wysłać formularz do Parens z prośbą o zmianę realizatora i przesłanie dokumentów medycznych do nOvum - teraz myślę, czy się z tego nie wycofać, poprosić tylko o przesłanie kopii dokumentów, a formalnie zmieniać realizatora na spokojnie, już podczas tej wizyty w nowej klinice.

• just_a_girl Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na dziś wiemy, że nic nie wiemy 😅

Coś ruszyło, ale niziutko, beta 9,5, dziś 6dpt
    Transfer 15:30, beta robiona o 18:00.
    Zarodek 4AB z 5tego dnia.
    Wiadomo, teoretycznie może jeszcze ruszyć, ale może to być biochem. Będę aktualizować, jak będę mieć jakieś info. Nie wiem jeszcze kiedy zdecyduje się na powtórkę.

Niemniej, do takiego punktu jeszcze nigdy nie doszliśmy, co na swój sposób daje nadzieję i szczyptę radości 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:16

alittle, Karo_27 lubią tę wiadomość

starania od 04.2023
    03.2025 IVF nr 1
    14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
    19.03 I transfer ❄️3AB ❌
    18.04 biopsja endometrium:
    CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
    25.07 II transfer ❄️6BB ❌

09.2025 IVF nr 2 (IMSI+FC)
    22.09 punkcja: 12🥚, 5❄️: 2x4AB, 2x4BB, 5BB
    po PGT-A: zdrowe 2x4AB, 4BB, 5BB, niska mozaika 4BB
    07.11 minihisteroskopia
    diphereline x3, antybiotyki 4tyg, probiotyki
    03.03.2026 transfer nr 3 🌈⌛

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,6 (08.2025)
    hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
    adenomioza ❌

👨🏻'95 (30)
    morfologia 0% / 4% / 1% ❌
    MSOME 0% ❌
  • Ememm Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szopka wrote:
    Hej dziewczyny,

Chcemy zmienić klinikę w ramach rządowego programu 2024-2028. Chcemy się przenieść z Parens do nOvum (jesteśmy zdecydowani, klinika i lekarz z polecenia od kilku osób) i teraz chciałam bardzo prosić o pomoc, może macie doświadczenie już w takich zmianach.
    Jesteśmy po drugim zakończonym cyklu (brak zarodków po stymulacji). Mamy wizytę zapisana na 26 marca w nOvum i chcielibyśmy wtedy, jeśli to będzie możliwe, dokonać zmiany realizatora, tj podpisać wszystkie dokumenty.

Czy możemy to zrobić na tej właśnie wizycie w nowej klinice? Czy też wcześniej musimy powiadomić o zmianie realizatora nasza obecna klinikę Parens, zanim będziemy mogli podpisać dokumenty z nową kliniką?

Trochę się pospieszyłam i zdążyłam dziś popołudniu wysłać formularz do Parens z prośbą o zmianę realizatora i przesłanie dokumentów medycznych do nOvum - teraz myślę, czy się z tego nie wycofać, poprosić tylko o przesłanie kopii dokumentów, a formalnie zmieniać realizatora na spokojnie, już podczas tej wizyty w nowej klinice.
    Niestety formalnie nie pomogę, bo od początku jesteśmy w Novum. Jakiego lekarza wybraliście?:)

34 lata

Azoospermia- udana biopsja mTese

2019-ICSI 🧡
    2025- II ICSI - walka o drugie 🧡
    2026- III ICSI
  • Szopka Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ememm wrote:
    Niestety formalnie nie pomogę, bo od początku jesteśmy w Novum. Jakiego lekarza wybraliście?:)

Bardzo nam polecano dr Langner, także te Doktor wybraliśmy:) choć dziś zaczęłam czytać na tym forum, że w nOvum tak naprawdę nie ma lekarza prowadzącego, oni się zmieniają, co trochę mnie zmartwiło. Ale skoro od początku jesteś w nOvum, to zakładam, że masz dobre odczucia? :)

‹‹ 143 144 145 146 147
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ