Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
Odpowiedz

🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀

Oceń ten wątek:
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z weekendowej pogody w moim ogrodzie. Trochę popracowałam w ziemi i od razu dużo lepsze samopoczucie. Brakowało mi tego 😄a teraz popijam kawkę na tarasie i jem różane makaroniki😘 mam nadzieję, że dziś świętujecie!

just_a_girl, merci, domi_ lubią tę wiadomość

Ona 38 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
    On 41 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match- 60,2%❌️
    1/26'-3 procedura-Ovaleap 300 i Mensinorm 75, 6 🥚, 2 dojrzałe- 2 zarodki, 2 zdrowe po PGTA ❄️❄️
    Immunosupresja -Equoral i Encorton -6 tygodni i kontrolny Cross Match
    ✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wydałam w piątek i sobotę kupę kasy na kwiatki pod balkon 😅
    Trochę już posadziłam, ale reszta do środy musi poczekać, bo za chwilę goście będą.
    No i muszę rozsądnie zaplanować gdzie co powinno rosnąć 😁

MagdaLena88, domi_, Cień, merci, just_a_girl, Milagro ❤️‍🩹 lubią tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miał być weekend prac w ogrodzie, przycinanie wierzb, wytyczanie miejsc pod nowe liliowce, a jest weekend z lekami na infekcje zatok i ucha 🤦‍♀️ wyszło przypadkiem jak poszłam na wizytę do rodzinnego z prośbą o skierowania na pakiet badań pod kątem wizyty u immuno (wiecie, morfo, witaminy, tsh itp, żeby na świeżo mieć) i mu zgłosiłam, że mnie trochę boli gardło i katar mi spływa do wewnątrz.
    Nie ma tego złego, bo rodzinny wypisał mi skierowanie na praktycznie wszystko co potrzebuję :)
    Także ja sobie w tych krzakach pomalutku coś tam działam. Zarodek już na nas czeka, teraz czas na jeszcze lepsze przygotowanie środowiska dla niego ☺️

Mary27, Woczekiwaniu, Kasiak89, Cień, just_a_girl lubią tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ 3.1.2 👎
    V IVF AZ ⏳️

✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, niedobory żelaza, NK19%, CD4+/CD8+ przy górnej granicy normy, rozjechane cytokiny
    ✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter (-), CA125, celiakia (-), gastroskopia
    Ferrytyna 1,9 (8/25)‼️➡️ 40 (02/26)
    Homocysteina 5,6 (12/25)✅️
    ⏳️antytrombina III, białko S, białko C

"Czasem od rozpaczy do pogodzenia się z losem trzeba pokonać bardzo długą drogę."
    out of order
  • alittle Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Na pewno będę się jeszcze nieraz radzić, bo Wasza pomoc jest nieoceniona 🫶 gdyby nie to forum, to sama nie wiem na jakim etapie diagnostyki bym była.
    W ogóle jestem bardzo wdzięczna, że powstał akurat ten wątek ❤️
    Co do dwóch zarodków, to mój lekarz twierdzi, że jeśli przyczyną poronień jest reakcja immunologiczna, to przy podaniu dwóch zarodków odpowiedź mojego organizmu może być jeszcze silniejsza, wiec najprawdopodobniej moglibyśmy stracić oba zarodki. Muszę o to zapytać jeszcze dr Jarosz na wizycie.

Zobacz moją stopkę, dopiero dwa zarodki dały zdrową ciążę.

Mq1991 lubi tę wiadomość

Starania od 2019
    👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
    👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
    🟢 Kariotypy
    💔 05.2021 - laparo, cp
    2022 - start w klinice
    💔 3x IUI
    11.2022 punkcja 3 ❄️
    01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
    03.2023 punkcja 5 ❄️
    04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
    06.2023 laparo, wodniak, usunięcie jajowodu,
    💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban
    💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
    💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
    💔 12.07.2024 FET 411 CN
    08.2024 histero
    🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
    7-115; 9-245; 11-441; 13-692; 15-1475; 17-3077; 18-CRL 2.5; 25-CRL 6.1 ❤️
    Nifty OK 💙

age.png
  • agelee Koleżanka

Wysłany: 8 marca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessie wrote:
    Odpisałam Ci w innym wątku, ale przekopiuję swoją odpowiedź też tutaj:
    Mam tak samo, żadnego monitoringu, żadnej stymulacji, żadnej inseminacji, od razu skierowali mnie na IVF i olbrzymie dawki hormonów, gdzie miałam jeszcze silniejsze stymulacje (w ostatniej 375 Gonal, 150 Menopur) i też efekty słabe. Podobno kobiety takie jak my "poor responder" reagują lepiej na słabszych dawkach, ale pewnie zależy to od osoby.
    Inseminacje i monitoringi można zrobić w wielu miejscach, klinikach niepłodności i innych klinikach, musisz sprawdzić.
    Ja jestem zbyt niecierpliwa żeby znowu próbować IV stymulacji, więc próbuje z AK, ale Tobie życzę powodzenia przy kolejnej próbie (a najlepiej żeby udało się naturalnie) ☺️✊🍀
    Dziękuję za odpowiedź! Oczywiście lakarze mówią, że AK ale ja nie mogę się z tym jeszcze pogodzić póki mam pieniądze :( Rozważam Czechy i ministymulację. Mam poczucie 4 zmarnowanych procedur bo pewnie jest jakiś sposób stymualcji, który na mnie zadziała, ale trzeba znaleźć odpowiedniego lekarza...

• Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agelee wrote:
    Dziękuję za odpowiedź! Oczywiście lakarze mówią, że AK ale ja nie mogę się z tym jeszcze pogodzić póki mam pieniądze :( Rozważam Czechy i ministymulację. Mam poczucie 4 zmarnowanych procedur bo pewnie jest jakiś sposób stymualcji, który na mnie zadziała, ale trzeba znaleźć odpowiedniego lekarza...
    Tak jak piszesz, trzeba znaleźć dobrego lekarza. My idąc do kliniki zaczęliśmy od IUI, pierwsza dała ciążę niestety poroniłam. Potem 3 kolejne nic, weszliśmy na ścieżkę ivf, efekty jak w stopce.
    Pytanie skąd jesteś, co masz przebadane, bo nie wiadomo za bardzo co można Ci podpowiedzieć.

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ 3.1.2 👎
    V IVF AZ ⏳️

✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, niedobory żelaza, NK19%, CD4+/CD8+ przy górnej granicy normy, rozjechane cytokiny
    ✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter (-), CA125, celiakia (-), gastroskopia
    Ferrytyna 1,9 (8/25)‼️➡️ 40 (02/26)
    Homocysteina 5,6 (12/25)✅️
    ⏳️antytrombina III, białko S, białko C

"Czasem od rozpaczy do pogodzenia się z losem trzeba pokonać bardzo długą drogę."
    out of order
‹‹ 141 142 143 144 145
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ