Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
Odpowiedz

🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀

Oceń ten wątek:
  • Cień Autorytet

Wysłany: 17 maja, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Może masz rację …może po prostu jeszcze jest dla mnie za wcześnie. Głowa nie zdążyła wszystkiego przeprocesować jeszcze i przestawić się z trybu przetrwania. Może bez tych budzików na leki poczuje trochę normalności..nie będą mi one przypominać o tych ciemnych stronach. Kolejna wizytę mam już w środę w szpitalu. Ostatnio przeżyłam lekki szok tam na prenatalnych 😅 jestem rozpuszczona i przyzwyczajona do standardu kliniki ,gdzie każdy jest mega empatyczny i delikatny a tu na wstępie pani z recepcji żując ostentacyjnie gumę krzyczy „ siada i wypełnia „😂🫣 no inny świat.

Siada i wypełnia, witamy w świecie NFZ, ten klimat....😉

Pozdrawiam serdecznie 😘

MalenaMi lubi tę wiadomość

🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
    🧪 AMH: 0,34
    🧬 MTHFR C677T (heterozygota) | PAI-1 4G/5G (heterozygota)
    💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    → bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
    🔹 Transfery: 6× ET/KET
    🔹 2024/2025: 2× CB 🤍
    🔹 VI 2025: ciąża po AZ → poronienie (8 tc) 💔
    🧫 Biopsja endometrium (II 2026):
    → CD138: 0–1 (w normie)
    → CD56: 54 (↑)
    🧪 Immunologia:
    → Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
    → CD4+ lekko ↑
    🧬 KIR: Bx
    ➡️ V 2026: transfer AZ
    → Encorton, Acard, Neoparin, Accofil, Atosiban, Decapeptyl Daily, Cyclogest, Duphaston, Estrofem
    β-hCG: 0
    Zaczynamy od nowa…
  • MalenaMi Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam takiego doświadczenia i historii z IVF jak większość z Was, bo dopiero teraz, z uwagi na moje sprawy zdrowotne związane z Endo, Adeno, etc. mogliśmy skorzystać z pomocy kliniki. Dlatego też to mój pierwszy transfer. Z tego co pokazują wyniki, to wszystko wygląda dobrze i chyba powinnam skakać ze szczęścia, a ja boję się cieszyć. Staram się o tym nie myśleć, żeby może nie zapeszyć, albo żeby się nie rozczarować. Nikomu nie mówię o naszych staraniach, wie tylko moja siostra i absolutnie nikt więcej. Czasem zastanawiam się, co w ogóle powinnam zrobić, jak postąpić i zachować się np. w pracy, jeśli wszystko potoczy się pomyślnie. Jestem trochę jak dziecko we mgle, bo mam 45 a nigdy nawet nie podejrzewałam, że będę w tym miejscu. Czy Wy też tak macie, czy to kwestia charakteru?

• Cień Autorytet

Wysłany: 17 maja, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalenaMi wrote:
    Nie mam takiego doświadczenia i historii z IVF jak większość z Was, bo dopiero teraz, z uwagi na moje sprawy zdrowotne związane z Endo, Adeno, etc. mogliśmy skorzystać z pomocy kliniki. Dlatego też to mój pierwszy transfer. Z tego co pokazują wyniki, to wszystko wygląda dobrze i chyba powinnam skakać ze szczęścia, a ja boję się cieszyć. Staram się o tym nie myśleć, żeby może nie zapeszyć, albo żeby się nie rozczarować. Nikomu nie mówię o naszych staraniach, wie tylko moja siostra i absolutnie nikt więcej. Czasem zastanawiam się, co w ogóle powinnam zrobić, jak postąpić i zachować się np. w pracy, jeśli wszystko potoczy się pomyślnie. Jestem trochę jak dziecko we mgle, bo mam 45 a nigdy nawet nie podejrzewałam, że będę w tym miejscu. Czy Wy też tak macie, czy to kwestia charakteru?

Ostatnią ciążę, tę zakończoną poronieniem, trzymałam w tajemnicy.
    Nie mówiłam nikomu — ani w pracy, ani rodzinie. Wtedy nawet nie znałam jeszcze forum.
    Nie chciałam zapeszyć, bo nigdy wcześniej nie miałam tak wysokiej bety i tak ładnych przyrostów.
    Bałam się powiedzieć głośno, a nawet wyszeptać, że jestem w ciąży, żeby tego nie stracić.
    A mimo to wszystko skończyło się niepowodzeniem.
    Twoje obawy są więc całkowicie normalne. Piszesz, że nie masz długiej historii IVF, ale masz za sobą długą historię starań.
    Lęk o to, jak będzie dalej, jest naturalny. I mam nadzieję, że z czasem będzie coraz mniejszy — z każdym małym krokiem: ładnymi przyrostami bety, pierwszym pęcherzykiem, a później wreszcie serduszkiem ❤️
    MalenaMi, na forum dostaniesz mnóstwo wsparcia.
    Zachęcam Cię też do wątku miesięcznego — tam również są dziewczyny świeżo po IVF i wiele z nich ma takie same albo bardzo podobne obawy jak Ty.
    Oczywiście nasze „weteranowe” forum też stoi dla Ciebie otworem 😊
    Ale coś czuję, że u Ciebie wszystko będzie dobrze i już niedługo trafisz do tego szczęśliwego, udanego wątku ciążowego ✨

Edit.

Teraz staram się trochę inaczej podejść do tego transferu.Próbuję się nim cieszyć, choć nadal jestem ostrożna. W pracy nie jestem zbyt wylewna, w rodzinie też niewiele mówię. Wiedzą tylko, że jestem w procedurze, ale bez szczegółów.Nadal boję się zapeszyć, ale jednocześnie chcę sobie pozwolić choć trochę się cieszyć, bo tak długo na to czekałam ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 18:55

merci, Woczekiwaniu, Mandi41, MalenaMi lubią tę wiadomość

💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    🧪 Immunologia:
    → Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
    → CD4+ lekko ↑
    → Encorton, Acard, Neoparin, Accofil, Atosiban, Decapeptyl Daily, Cyclogest, Duphaston, Estrofem
    Zaczynamy od nowa…
  • Ifka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nikomu nie mówimy. Rodzice tylko wiedzą o procedurze ale nie są wtajemniczeni w az. Przy ciąży pozamacicznej od początku czułam, że coś niestety jest nie tak dlatego szybko się wszyscy dowiedzieli 😔 w pracy nie mówię nikomu. W ogóle to nikomu nic nie mówię, boję się zapeszyć. Jutro powtórka bety. Boję się cieszyć ….

MalenaMi, Mary27 lubią tę wiadomość

• Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o procedurach wiedzą rodzice, nawet o AZ, wiecie Wy - nieocenione wsparcie 🥰, a o obecnym transferze wie moja przyjaciółka i przyjaciel mojego męża. A tak to siedzimy cicho.
    To nie jest tak, że się nie cieszymy, bo cieszymy ale robimy to w zaciszu domowym. Jak będzie dobrze to pewnie z czasem się ujawnimy, zresztą przecież będzie widać 😅

Cień czekam na Twoją betę 🤞🍀
    MalenaMi życzę Ci żeby beta dalej tak szybowała. Jeśli chodzi o to co powiedzieć w pracy, to jak przyjdzie na to czas to uwierz mi, że znajdziesz w sobie odpowiednie słowa żeby to przekazać. Ja mam 42l i ostatnio w pracy powiedziałam do młodszych dziewczyn, że czuję że menopauza nadchodzi, więc jak bedzie ok to poprostu powiem że życie mnie zaskoczyło i napisało mi inny scenariusz :)

Cień, MagdaLena88, MalenaMi lubią tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    2x Ryeqo
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    3x diphereline
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
    V IVF 05/26 AZ FET 4.2.2 (dokładamy intralipid, encorton) 🍀
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt ⏳️

✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, rozjechane cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0 ❌️

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3, immunoglobulina IgA

"Czasem od rozpaczy do pogodzenia się z losem trzeba pokonać bardzo długą drogę."
  • Cień Autorytet

Wysłany: 17 maja, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Milagro

Jak zawsze w punkt 👍 Nic dodać, nic ująć ❤️

Milagro ❤️‍🩹 lubi tę wiadomość

💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    🧪 Immunologia:
    → Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
    → CD4+ lekko ↑
    Zaczynamy od nowa…
  • Evita_ Koleżanka

Wysłany: 18 maja, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę podzielcie się, jak miałyście histeroskopie w Barskiej to czy ustalałyście to z lekarzem w klinice? Nie wiem jak to zrobić, mam jednego mrożaczka i chciałabym sie jak najlepiej przygotować na transfer. A czy histeroskopie można mieć na wyciszeniu sztuczną menopauzą?

💃37
    🧍38

Endometrioza, adenomioza, torbiele na jajnikach
    Amh 0,6 -> 0,4

12/2024 cb 💔

I IVF Marzec 2025
    Gonal f 300, 1 🥚ET morula z 5 doby ❌
    II IVF maj 2025
    Podwójna stymulacja Menopur 300, rekovelle 18, w drugiej fazie bemfola 225, lametta 2,5 ➡️ 1 🥚, 1❄️3BB 🥹
    Lipiec FET beta 1,06 ❌
    12/2025 mezoterapia
    III IVF marzec 2026 gonal f 300 1🥚, 1❄️3BB
    Kwiecień stymulacja przerwana, brak pecherzyków
    IV IVF maj 4🥚, 0❄️
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita_ wrote:
    Proszę podzielcie się, jak miałyście histeroskopie w Barskiej to czy ustalałyście to z lekarzem w klinice? Nie wiem jak to zrobić, mam jednego mrożaczka i chciałabym sie jak najlepiej przygotować na transfer. A czy histeroskopie można mieć na wyciszeniu sztuczną menopauzą?
    Mnie do Barskiej wysłała moja dr z kliniki, wystawiła skierowanie nawet i opisała z jakiego powodu ma być histero zrobiona. Na wyciszeniu czy antykoncepcji najlepiej, bo endometrium jest cienkie i wszystko dobrze widać. Powiedz otwarcie lekarzowi, że prosisz go o przerwę na histero bo chcesz się przygotować najlepiej jak się da do transferu.

Evita_, MalenaMi lubią tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    IVF:
    03/24 FET 5.1.1👎
    2x Ryeqo
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    3x diphereline
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔

✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, rozjechane cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0 ❌️

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3, immunoglobulina IgA

"Czasem od rozpaczy do pogodzenia się z losem trzeba pokonać bardzo długą drogę."
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Dziś mam 11dpt, zużyłam rano ostatni test, kreska taka że aż mam świeczki w oczach. Chyba powoli dociera do mnie, że się ten mały wojownik tam mocno zainstalował.
    Mimo obaw, lęków, czuję wdzięczność, zwłaszcza w stosunku do dawców bo bez ich decyzji nie miałabym szansy na spełnienie naszego małego marzenia. W środę idę na morfo i dorzuciłam betę, nie wiem tylko skąd pobiorą mi krew bo mam krwiaki już na rękach 😅, a w czwartek mam intralipid (3 wlew).

Kochane weteranki, życzę Wam żeby każdej się udało, a jeśli poczujecie że nie dacie rady już dłużej walczyć to pamiętajcie, że to nie porażka, nie odpuszczenie, a zadbanie o siebie, o relację z mężem/partnerem (oni też to przeżywają, nawet jeśli tego nie pokazują).

Domi mocne kciuki za dzisiejszą wizytę. Oby lekarz podszedł do tematu merytorycznie i żebyś otrzymała pełen plan działania. Jest nas tu trochę i masz wirtualną grupę wsparcia pod gabinetem :)

Życzę Wam miłego dnia :)

Szopka, sylstaa, Mery0211, Cień, MagdaLena88, Yahu, domi_, Woczekiwaniu, Karoola, merci, just_a_girl, Lajla87_87, MalenaMi, Rafiki, Hope85, Valletta, Mary27, Mandi41 lubią tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    IVF:
    03/24 FET 5.1.1👎
    2x Ryeqo
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    3x diphereline
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔

• Szopka Autorytet

Wysłany: 18 maja, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita_ wrote:

Ja też miałam skierowanie na Barska od mojej lekarki, również z opisem. Tak jak pisała Milagro, najlepiej powiedziec lekarzowi, że chcesz taki zabieg 🙂

Milagro, bardzo się cieszę, i piękne słowa 🙂

Milagro ❤️‍🩹, Cień, Evita_ lubią tę wiadomość

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 18 maja, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita_ wrote:
    Mnie do Barskiej namówił immunolog, a na wizycie w klinice zakomunikowałam lekarzowi, że to nasz jedyny zdrowy zarodek i chcę zrobić wszystko (namawiał mnie na histero w klinice, ale się nie zdecydowałam).
    Pierwszą histero miałam na AH, drugą kontrolną na wyciszeniu. Powodzenia🙂🤞🏻

Evita_ lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
    teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE & minihistero❌
    wyciszenie Diphereline x3✅
    12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, 22+3 498g, 25+3 756g🥰
    preg.png
  • Cień Autorytet

Wysłany: 18 maja, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Domi

Mocne kciuki dziś dla Ciebie ✊️✊️✊️🍀🍀🍀❤️❤️❤️
    Wysyłam dobre emocje🤗😘

domi_, MalenaMi lubią tę wiadomość

💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    🧪 Immunologia:
    → Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
    → CD4+ lekko ↑
    Zaczynamy od nowa…
  • Cień Autorytet

Wysłany: 18 maja, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Milagro

Wrzuć tego tłustego tesciocha. Niech ciotki oczy nacieszą 😘

Milagro ❤️‍🩹, Woczekiwaniu, Szopka, MalenaMi lubią tę wiadomość

💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    🧪 Immunologia:
    → Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
    → CD4+ lekko ↑
    Zaczynamy od nowa…
  • Evita_ Koleżanka

Wysłany: 18 maja, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za informacje. Jestem załamana, przy ostatniej procedurze jak już wreszcie miałam więcej komórek to ani jednego zarodka 😔

💃37
    🧍38

Amh 0,6 -> 0,4

12/2024 cb 💔

I IVF Marzec 2025
    II IVF maj 2025
    Podwójna stymulacja Menopur 300, rekovelle 18, w drugiej fazie bemfola 225, lametta 2,5 ➡️ 1 🥚, 1❄️3BB 🥹
    Lipiec FET beta 1,06 ❌
    12/2025 mezoterapia
    IV IVF maj 4🥚, 0❄️
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    @Milagro

Wrzuć tego tłustego tesciocha. Niech ciotki oczy nacieszą 😘

Mam nadzieję, że nikogo nie urażę tym zdjęciem 🥹🍀

https://zapodaj.net/plik-AQIL1maQ8w

Yahu, Cień, sylstaa, domi_, Woczekiwaniu, Szopka, krakowiankq, merci, just_a_girl, Lajla87_87, MalenaMi, Rafiki, Linka89, Hope85, Valletta, Nessie lubią tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    IVF:
    03/24 FET 5.1.1👎
    2x Ryeqo
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    3x diphereline
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔

• Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita_ wrote:
    Dziękuję dziewczyny za informacje. Jestem załamana, przy ostatniej procedurze jak już wreszcie miałam więcej komórek to ani jednego zarodka 😔
    Dostałaś raport z hodowli od embriologów? Wiadomo ile było dojrzałych komórek, ile się prawidłowo zapłodniło i jak wyglądał podział? No i jak z nasieniem partnera, wszystko jest ok? Tu wpływ mogło mieć dużo czynników.
    Przy niskim Amh też stymulacja powinna być prowadzona inaczej, delikatniej żeby pobudzić jak najwięcej komórek.

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    IVF:
    03/24 FET 5.1.1👎
    2x Ryeqo
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    3x diphereline
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔

• Evita_ Koleżanka

Wysłany: 18 maja, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    Dostałaś raport z hodowli od embriologów? Wiadomo ile było dojrzałych komórek, ile się prawidłowo zapłodniło i jak wyglądał podział? No i jak z nasieniem partnera, wszystko jest ok? Tu wpływ mogło mieć dużo czynników.
    Przy niskim Amh też stymulacja powinna być prowadzona inaczej, delikatniej żeby pobudzić jak najwięcej komórek.
    Dostałam raport. Były 4 komórki prawidłowe. Zapłodniły się 2. Jedna zatrzymała się w rozwoju po 3 dobie. A druga była morulą w piątym dniu i w szóstym zdegenerowała. Nasienie to tak różnie, raz lepiej raz gorzej. Lekarz mówił, że by sie nasienia nie czepiał.
    Miałam ostatnio lżejsza stymulacje, ale sie okazało, że nie urosły pęcherzyki.

💃37
    🧍38

Amh 0,6 -> 0,4

12/2024 cb 💔

I IVF Marzec 2025
    II IVF maj 2025
    Lipiec FET beta 1,06 ❌
    12/2025 mezoterapia
    IV IVF maj 4🥚, 0❄️
  • domi_ Autorytet

Wysłany: 18 maja, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    Domi mocne kciuki za dzisiejszą wizytę. Oby lekarz podszedł do tematu merytorycznie i żebyś otrzymała pełen plan działania. Jest nas tu trochę i masz wirtualną grupę wsparcia pod gabinetem :)

Życzę Wam miłego dnia :)
    Cień wrote:
    @Domi

Mocne kciuki dziś dla Ciebie ✊️✊️✊️🍀🍀🍀❤️❤️❤️
    Wysyłam dobre emocje🤗😘

Dzięki dziewczyny za dobre słowo 🙏
    Dzisiaj zaczęłam się stresować i bardzo nie lubię tego uczucia.
    Jeszcze kilka godzin i mam nadzieję, że będę bogatsza w wiedzę 🙏

Milagro ❤️‍🩹, Szopka, Cień, sylstaa, merci, Hope85 lubią tę wiadomość

👩,👦34 l.//starania >10 lat
    Endometrioza 4 st, Adeno. '20 i '25 laparo.
    AMH:0,45>0,66
    MTHFR, PAI-1, Leiden, R2❌
    Niedoczynność tarczycy, Anemia
    Kariotypy✔️ KIR BX: 2DS1,2DS2,2DS5✔️ 2DS3,3DS1❌ On HLA-c:C1,C2
    CD138 ✔️ Cross match 26,7%>24,6%
    Interleukin 6 4,3pg/ml⬆️ ANA1(+)

I procedura IMSI - 2023, krótki prot.
    📅 11.2023 💉 5 kom.>>❄️❄️3AB, 5BC
    FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt <0,1❌
    FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt <0,2❌

II procedura ICSI+FC - 2024, długi prot.
    📅10.2024 💉 2 kom. >> ❄️3BB
    FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt <0,2❌

III procedura ICSI+FC - 2025, długi prot. z hormonem wzrostu
    📅31.01 💉 2 kom. >> ❄️❄️3BA, 3BB

FET IV 19.07.2025, 3BA CS, AH
    Encorton, Clexane, Acard, Accofil, Prograf, Relanium, Prolutex, Besins, Utrogestan, Estrofem
    6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540, 20dpt 1902,9, 23dpt 1818, GS 0,48, 6+0 ciąża zatrzymana ❌
    FET V 15.12.2025, 3BB CS, AH, 8dpt <0,2 ❌

💊Ryeqo od 01.03.
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita_ wrote:
    Dostałam raport. Były 4 komórki prawidłowe. Zapłodniły się 2. Jedna zatrzymała się w rozwoju po 3 dobie. A druga była morulą w piątym dniu i w szóstym zdegenerowała. Nasienie to tak różnie, raz lepiej raz gorzej. Lekarz mówił, że by sie nasienia nie czepiał.
    Miałam ostatnio lżejsza stymulacje, ale sie okazało, że nie urosły pęcherzyki.
    Masz endo i adeno, niskie amh, po mezoterapii teoretycznie powinnaś mieć lepsze komórki (nie koniecznie więcej). A pytałaś lekarz o hormon wzrostu? Czasem podaje się go pacjentkom z niskim amh, żeby uzyskać lepsze jakościowo komórki.
    Macie jeszcze opcje procedur w programie? Bo widzę w stopce, że 2x miałaś po 1 komórce. Może to zabrzmi brutalnie, ale rozważałas np KD?

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    IVF:
    03/24 FET 5.1.1👎
    2x Ryeqo
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    3x diphereline
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔

• Evita_ Koleżanka

Wysłany: 18 maja, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    Masz endo i adeno, niskie amh, po mezoterapii teoretycznie powinnaś mieć lepsze komórki (nie koniecznie więcej). A pytałaś lekarz o hormon wzrostu? Czasem podaje się go pacjentkom z niskim amh, żeby uzyskać lepsze jakościowo komórki.
    Macie jeszcze opcje procedur w programie? Bo widzę w stopce, że 2x miałaś po 1 komórce. Może to zabrzmi brutalnie, ale rozważałas np KD?
    Miałam teraz aktywację oocytów. O hormonie wzrostu nie rozmawiałam. Jestem właśnie zdziwiona tą procedurą. Kompletnie się nie spodziewałam takiego efektu. Bo wcześniej z każdej komórki miałam zarodek. I myślałam, że może jeszcze nie jest tak źle z moimi komórkami. W programie miałam tylko dwie pierwsze procedury. Dwie ostatnie z własnych środków.
    KD na dzień dzisiajszy nie dla mnie. Miałam nadzieję na własne komórki.

💃37
    🧍38

Amh 0,6 -> 0,4

12/2024 cb 💔

I IVF Marzec 2025
    II IVF maj 2025
    Lipiec FET beta 1,06 ❌
    12/2025 mezoterapia
    IV IVF maj 4🥚, 0❄️
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ