🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Wovzekiwaniu, mocne kciuki za ten transfer 🍀🤞Woczekiwaniu wrote:To prawda, mam wrażenie, że wszystkie u niej mamy bardzo podobne leki. U mnie pierwszy transfer na jej zaleceniach beta rosła do 10dpt, w 13dpt był już spadek. Przy tym transferze miałam też niski progesteron i skurcze w miejscach intymnych. (Transfer z Acofilem i Smoflipidem) Tak jak u Ciebie po tym transferze kazała zrobić mi cross match, który wyszedł wysoki. Na to dała mi dodatkowo Equoral i Encorton i znowy biochem, ale tu transferowaliśmy mozaikę, więc nie wiadomo co było przyczyną biochemu. Do transferu, który miałam tym tygodniu chyba nie miała pomysłu, bo cross match jest ok, więc dała mi Encorton, Accofi i podwójną dawkę Smoflipidu. Co z tego wyjdzie to okaże się w przyszłym tygodniu.
My u Sydora byliśmy w ubiegłym roku po nieudanym trasferze u Jarosz. On na pewno zaleca zrobienie badania cross match i allo mlr w Prokocimiu. Dodatkowo na zaleceniach napisał mi, że do rozważenia test IPLE. W porównaniu do dr Jarosz, z tego co zrozumiałam przy kirze AA nie zaleca wlewów z Smoflipidu i daje większą dawkę Acofilu.
My jeszcze zdecydowaliśmy się na podejście do transferu na zaleceniach Jarosz, ale przed tym transferem dzwoniłam do Alabu, aby zapytać jak długo przechowują próbkę endometrium w razie gdyby była potrzebna do testu IPLE. Chociaż nie wiem czy teraz po encortonie można będzie ją wykorzystać. Gdybyśmy uzyskali w stymulacjach jeden/dwa zdrowe zarodki to chyba byśmy zdecydowali się na leczenie u dr S. Chociaż przeraża mnie to, że kontakt z nim jest utrudniony.
Nie wiem czy robiłaś kiedyś histero, ale dużo dziewczyn poleca histero u Janowca, więc uważam, że też warto do niego pojechać, aby on swoim fachowym okiem spojrzał na to co się dzieje w środku.
Jeszcze co mi przychodzi do głowy, to ostatnia historia Milagro, która miała transferowany zarodek nie 120h od podania progesteronu tylko 144h i tu kliknęło. Może tu jest jakiś problem. Tylko Milagro chyba miała zarodek z 6 doby z tego co pamiętam. (Milagro, przepraszam, że tak przywołuję Twoją sytuację 😉).
Histero mialam 2 razy, raz normalne w narkozie , raz mini z usunięciem 1 ogniska adenomiozy w styczniu. 2 razy pobierane wycinki na biopsję rz różnych miejsc i 2 razy wynik 0 komórek zapalnych. Wizualnie tez stanu zapalnego nie było widać. Mimo to zapobiegawczo antybiotyk na 14 dni. W sumie minihistero mialam tez 3 raz w marcu ale wtedy bylo tylko ostrzykniecie endometrium osoczem. Macica byla ladna..Myslalam o histero u Janowca. Ale nie jestem przekonana, że to u mnie problemem, zresztą on poleca wyciszenie, a u mnie Diphereline nie pomogło. Więc chyba problem jest gdzie indziej.
O oknie implantacyjnym myślałam, ale 3 lekarzy oceniło, ze skoro mialam implantację w oknie standardowym, to to też nie jest u mnie problem. Ze problem jest na etapie przebudowy naczyń macicznych. To jest związane z brakiem kiru 2ds1 chyba i właśnie atakiem na zarodek.
W nocy pogadałam sobie z chatem gpt, wrzuciłam wyniki itd. i potwierdził to, co czuję podskórnie, co u mnie nie działa- brak jakichkolwiek kirów implantacyjnych i c2 u partnera zaburza komunikację między komórkami NK macicznymi a trafoblastem zarodka, co powoduje, że nawet jak zajdzie imolantacja, to kończy się biochem albo pustym jajem. Accofil , immunosupresja ani sterydy tego nie rozwiążą, jedynie IVIG moze pomóc.
Więc powiem wprost - szukam immunologa który da mi receptę na immunoglobuliny. Na inne leczenie nie liczę, bo juz chyba wszystkie leki immuno próbowałam, tylko sposob dawkowania może sie zmienić. Sydor pewnie inaczej rozpisze Accofil, ale czy to bedzie miało az gamie znaczenie czy wezmę 1 ampulkę 7 dni lezed i 1 dzień przed czy 2/3 5 dni przed i w d ou transferu? Zamieni Encorton na Prograf, ale ja Prograf juz bralam i też nic.
Więc do Sydora jechałabym z nastawieniem, że da mi immunoglobuliny. Ale czy bez tesu IPLE będzie to możliwe to nie wiem. Ja po prostu nie mam czasu na przygotowanie do tego badania, bo musiala ym orwnie ze 2 -3 miesiace odczekać. Poza tym nie wiem, czy/kiedy wróci mi owulacja po Diphereline. A daję sobie czas tylko do konca roku na transfery. To taka moja granicą mentalna ze względu na wiek.
Woczekiwaniu lubi tę wiadomość
-
Super, ja tez liczę, ze po mojej historii nie bedzie nas naciągał na IPLE.Valletta wrote:Dokładnie, jak miałam morfo po accofilu 50 tys maile capslock z napisem pilne i smsy i odpowiada. On się nie obraża o terroryzowanie telefonami, sam nam powiedział,że trzeba go ścigać bo ma ogrom pacjentek. Nie czułam się też naciągana na leczenie. On ma kolejkę ludzi do siebie, jak nie widzi potrzeby ciągnięcia czegoś nie daje na siłę. Konkretny, wizyty najmilsze z całej procedury, jako jedyny dawał nam nadzieję. On nam zresztą dał imuno bez iple.
Dacie link do tej grupy na fb? Pewnie trzeba miec konto, zeby tam wejść? Sorry za pytanie, ale ja nie fejsbukowa kompletnie...🙈 -
Musisz mieć konto: www.facebook.com/share/g/1EHVravPAg/?mibextid=wwXIfrCara wrote:Super, ja tez liczę, ze po mojej historii nie bedzie nas naciągał na IPLE.
Dacie link do tej grupy na fb? Pewnie trzeba miec konto, zeby tam wejść? Sorry za pytanie, ale ja nie fejsbukowa kompletnie...🙈
Cara u mnie też KIR AA u męża C1C2, ja mam C2C2.👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
teratozoospermia
03.2023 - 03.2025
2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE & minihistero❌
wyciszenie Diphereline x3✅
12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29+0 1274g🥰

-
Dzięki Kochana 😘sylstaa wrote:Musisz mieć konto: www.facebook.com/share/g/1EHVravPAg/?mibextid=wwXIfr
Cara u mnie też KIR AA u męża C1C2, ja mam C2C2.
No to u Was też nieciekawa mieszanka, ja swojego hla-c nie badałam, bo za immunologię wzięłam się dopiero jak nie wyszło z pierwszą KD, ale tez obstawiam, że mam co najmniej c1c2 a moze nawet c2c2, skoro przez 8 lat bez zabezpieczenia nic, ale to nic nigdy nie zaskoczyło.
Sylsta, Tobie w koncu udało się na IVIG, prawda? Ja w kościach czuję, że to u mnie też jest to.
-
@krakowiankq trzymam kciuki za kicię! ✊🏼 Oby było dobrze!
@Cara jeśli chodzi o immuno, ja nie podpowiem bo póki co u mnie nie było potrzeby, ale czytając Twoją historię, uważam że zmiana to dobry krok. Również trzymam kciuki, żeby to były zmiany na plus!
My jesteśmy po wizycie. Wszystko wygląda dobrze. W 37 dpt. beta 117612, prog >40, więc chyba ok.
Nie wiem, czy to dobry wątek, ale zaglądają tu dziewczyny, którym się udało, więc zapytam... pytanie do dziewczyn, które robiły NIFTY… gdzie robiłyście i ile płaciłyście? W mojej klinice, w zależności od pakietu 2,000-2,600. 🤔 Może macie jakieś sugestie odnośnie podobnych badań? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
krakowiankq, Mary27, Cara, Mandi41 lubią tę wiadomość
-
@MalenaMi
Twoja beta to kosmos.😊
MalenaMi lubi tę wiadomość
40+ 🦋 Hashimoto | 🌺 endo/adeno
🧪 AMH 0,34
🧬 MTHFR C677T | PAI-1 4G/5G
🧬 KIR Bx (2DS1+, brak 2DS3)
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
→ bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
→ 6 transferów ET/KET
→ 2× CB 🤍
→ VI 2025: ciąża po AZ → poronienie w 8 tc 💔
🧫 CD56 ↑ (54)
🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
➡️ V 2026: transfer AZ na lekach immunologicznych
β-hCG: 0 -
MalenaMi wrote:@krakowiankq trzymam kciuki za kicię! ✊🏼 Oby było dobrze!
@Cara jeśli chodzi o immuno, ja nie podpowiem bo póki co u mnie nie było potrzeby, ale czytając Twoją historię, uważam że zmiana to dobry krok. Również trzymam kciuki, żeby to były zmiany na plus!
My jesteśmy po wizycie. Wszystko wygląda dobrze. W 37 dpt. beta 117612, prog >40, więc chyba ok.
Nie wiem, czy to dobry wątek, ale zaglądają tu dziewczyny, którym się udało, więc zapytam... pytanie do dziewczyn, które robiły NIFTY… gdzie robiłyście i ile płaciłyście? W mojej klinice, w zależności od pakietu 2,000-2,600. 🤔 Może macie jakieś sugestie odnośnie podobnych badań? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Melania gratulacje!!
Takie pytania to już nadają się na udane wątki. Powodzenia! 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 14:14
Starania od 11.2018
🧔♂️ 90: nieprawidłowy kariotyp: translokacja 14/21, oligozospermia
👱♀️ 93: AMH: (07.2023)- 2.96, (10.2025)-1.91
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA ❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.
I IVF 12/2023
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
➡️I FET 17/06/2024, BetaHCG: CB
II IVF 10/2024 (zmiana kliniki)
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️
PGT-SR (zdrowy, trisomia 21, mozaika niskiego stopnia chromosomu 2)
➡️II FET 28/01/2025
Accofil, Smoflipid
BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163, 14dpt-115 😥
➡️III FET 28/04/2025
Immunosupresja,Accofil, Smoflipid
BetaHCG: CB
III IVF 11.2025 🥚15 pobranych, 10 dojrzałych, ❄️❄️❄️
IV IVF 01.2026 🥚13 pobranych, 7 dojrzałych, ❄️❄️❄️❄️
(5 zdrowych, 1 mozaika, 1 nieinformatywny)
➡️IV FET 08.06.2026 -
MalenaMi wrote:@krakowiankq trzymam kciuki za kicię! ✊🏼 Oby było dobrze!
Dużo dziewczyn korzysta z Felia Test Karyo Plus, najlepsza cena jest poprzez Medistore (1820 zł), wystarczy założyć konto
Jak coś to wpadnij z pytaniami na udany jesienny wątek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 14:59
👩🏼34🧔🏻♂️36
AMH 2,6 (11.25)
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)
I IVF
→ 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
→I FET 2BC → CB ❌
→II FET 2BC ❌
II IVF
→06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
→III ET 2-dn. 5A+4B ❌
III IVF
→12.25 p.PPOS GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
→15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵

-
Tak😊 pierwsza implantacja po minihistero i ivigCara wrote:Dzięki Kochana 😘
No to u Was też nieciekawa mieszanka, ja swojego hla-c nie badałam, bo za immunologię wzięłam się dopiero jak nie wyszło z pierwszą KD, ale tez obstawiam, że mam co najmniej c1c2 a moze nawet c2c2, skoro przez 8 lat bez zabezpieczenia nic, ale to nic nigdy nie zaskoczyło.
Sylsta, Tobie w koncu udało się na IVIG, prawda? Ja w kościach czuję, że to u mnie też jest to.👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
teratozoospermia
03.2023 - 03.2025
2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE & minihistero❌
wyciszenie Diphereline x3✅
12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29+0 1274g🥰

-
Cara wrote:Dzięki Kochana 😘
Sylsta, Tobie w koncu udało się na IVIG, prawda? Ja w kościach czuję, że to u mnie też jest to.
U mnie to było kombo jesli chodzi o sukces - operacje w liczbie mnogiej i porządek z endometrioza, histero i stan zapalny plus zarodek z KD (młoda zdrowa dawczyni) plus obstawa prograf i immunoglobuliny.👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).
☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).
4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
Styczeń 2026 - jest już z nami 🫠✨🩷 -