Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
Odpowiedz

🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀

Oceń ten wątek:
  • Mandi41 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Dziewczyny, trochę mnie tu nie było,... Jak któraś z Was ładnie kiedyś napisala- nie mialam przestrzeni w głowie na forum. Więc ostrzegam, ze będzie przydługo 😉

Powoli nadrabiam, juz widzę, że sporo dobrych wiadomości 😘 krakowianka Clausix oby tak dalej 🤞Paula kciuki 🍀 Milagro... spokoju, wierzę,, że będzie dobrze ❤️
    Wybaczcie, jeśli którąś pominęłam.

A ja... ja znowu nie bylam po tej szczęśliwej stronie statystyk. 12ty transfer, podwójny z zarodkami 4BC z 6 doby przeszedl do historii. Tym razem beta nawet nie drgnęla. Wiem, że sznase z tak słabymi zarodkami i z moim atakujacym wszystko organizmem były mimalne, ale jednak czlowiek się łudził, że tym razem będzie inaczej. Diphereline miał być tym brakującym puzzlem, ale dwa razy na wyciszeniu bez sukcesu. Więc problem raczej leży gdzie indziej. Obstawiam, ze u mnie brak jakichkolwiek kirów implantacyjnych (za to wszystkie atakujące 🫠) i HLA c1c2 męża stanowią zabójczą dla zarodków mieszankę. Żeby cokolwiek zaskoczyło potrzebuję silnego zarodka z co najmniej "4" na poczatku i o bardzo dobrej morfologii. Do tego najlepiej z c1c1.

Co dalej? Nie wiem. Nie mamy zarodków. Ale ja jak to ja po porażce - jestem w trybie zadaniowym, muszę planować i działać, żeby nie zwariować. Chyba najbardziej boję sie odpuszczenia i pogodzenia. Wtedy przyjdzie prawdziwa żałoba z tych 5 ostatnich lat. Ale może to jest ten moment? Ile jeszcze jestem w stanie znieść? Ze względu na wiek daję sobie max 6 mies na działanie, chyba chcę jeszcze wykorzystać ten czas.

I teraz tak - chcę zmienić immunologa. Wg dr J leczenie jest prawidłowe i nic mam nie zmieniać 🤷‍♀️ Na 5 transferów z jej obstawą immuno 3 x beta 0, 1xcb z niziutką betą, 1xcb z piekną wysoką betą ktora zaczela spadać w 10 dpt. Więc leczenie może dobre, tylko sukcesu brak 😅 Albo po prostu jestem beznadziejnym przypadkiem, gdzie nie pomoże żadne leczenie. Tak niestety też może być.

Dlatego mam pytanie do dziewczyny, które leczą sie u Sydora- jakie badania dr wymaga na pierwszą wizytę? Pewnie część będę musiala powtórzyć, a jestem cykl po cyklu po nieduanych transferach, więc pewnie muszę ileś odczekać? Ile?
    I co z IPLE- robić na własną rękę (ale kiedy? Jestem 2 mies pod rząd na cyklu sztucznym, a wczesniej wjechały w zastrzyki Diphereline) czy czekać na jego zalecenia? Wiecie, zależy mi, żeby isc do niego i wyjść z konkretnymi zaleceniami, a nie byc odsyłana po jakies badania, bo tak jak pisałam - nie mam juz na to czasu.

A może któraś była u dr Bartoszewicz z Gamety Waw? Ona zrobila specjalizację z immuno, może ona będzie otwarta np. na immunoglobuliny?

Cara ja Ci tak mocno kibicuje, tule Cie mocno! tak mi strasznie jest przykro, ale mam nadzieje, ze Sydor wymysli lepszy sposob. Wiele weteranek zmienilo Jarosz na niego i dzis juz jest w ciazy.

Cara lubi tę wiadomość

42👩‍💻 👨‍🚀38
    ❌AMH 0,05 🥹
    ❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
    ❌Hashimoto
    ❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
    ❌Homocysteina 11,40
    ❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
    ❌insulinoopronosc - glucophage
    ❌Prolaktyna
    :/ Cross 28,4 %
    ❌KIR AA brak wszystkich implantacyjnych :( on HLA- C 👨‍🚀C1C2
    ❌ Torbiel ktora nie chce zlezc

✅Ferrytyna 33 -> 72
    ✅Kariotypy
    ✅Krzywa cukrowa
    ✅Witamina D
    ✅Witamina B12 i B9
    ✅pasożyty
    ✅ANA1
    ✅Bialko C i S
    ✅Cytokiny
    ✅Immunofenotyp
    ✅TSH ok
    ✅Ureaplazma
    histeroskopia 31.10 -cd56 80 i cd138 ✅

16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
    31.01.2025 punkcja 1 MI dojrzala do blastocysty 06.02 transfer ❌

Euthyrox, Dostinex, Glucophage,
    21.05 -> Omnitrope
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wszystkim:) 🥰

@merci, niestety dziś przyszły wyniki 🐈są złe.

👱‍♀️88' 👱81' starania od 10.2022
    IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
    IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
    10.24 FET I 5.1.1❌
    11.24 FET II 4.1.1❌
    12.24 histeroskopia: cd138✅️ NK⬆️
    03.25 FET III 3.1.1❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
    04.25 FET IV 4.2.3❌
    IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
    IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
    11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
    antybiotyki, Zoladex✔️
    02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil, heparyna-Sydor
    7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807
    brak zarodka 8tc❌️

FET VI 4.1.2 6.doba🍓 5dpt⏸️ 7dpt 70 10dpt 299

usunięta przegroda, AMH 2,2
    ❌️endometrioza III, adenomioza
    KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
    ✖NK, IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
    cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
    ♂️m.0%
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwilę z updatem, bąbel ma się dobrze (czego nie można powiedzieć o mnie, bo przez ostatnie dni przeżyłam z 30 mikrozawałów). Macica zaczyna wyglądać w miarę ok, wygłada na to że leki działają. Nadal jednak z umiarkowaną ostrożnością podchodzimy do tego co dalej.

Krakowiankq beta cudo 🥰 oby tak dalej. Przykro mi z powodu kotka. Obserwuje na fb profil "weterynaria instrukcja przetrwania" i Kuba pięknie opowiada o walce o zwierzęta, o momencie w którym czasem trzeba pozwolić odejść najukochańszemu pupilowi. Dużo siły Wam życzę w tym trudnym czasie. I przyłączam się do życzeń ślubnych - bądźcie dla siebie wsparciem i opoką w dobrych i złych momentach, nigdy nie kładźcie się spać skłóceni i oby ta Nowa droga przyniosła Wam to co wymarzyliście.
    Clausix super, że dostałaś prolutex, to najlepsza opcja na szybkie podniesienie progesteronu. Ja robię go w brzuch, a jeśli domięśniowo to robił mi mąż w pośladek.
    Cara czasem warto zasięgnąć opini innego lekarza, bo on może mieć kompletnie inny pomysł na Was. Z tego co przewija się juz od jakiegoś czasu mam wrażenie, że dr J leci takim samym schematem u większości pacjentek. Osobiście mam inną.immuno,, która nawet mnie wspierała przy ostatnich akcjach na sor.
    Merci oby tym razem cykl przebiegł gładko i bez atrakcji większych:)
    Za wszystkie Was trzymam nadal kciuki i dziękuję za słowa.wsparcia i otuchy. Będę zaglądać, ale teraz skupiam się na zaleceniach i oby już dalej bez przygód.

Clausix, krakowiankq, Cara, MalenaMi, Mary27 lubią tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    2x Ryeqo
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    3x diphereline
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
    V IVF 05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843 GS+YS; 25dpt CRL 5,7mm ❤️;
    7+1 SOR krwawienie- crl 9,5mm❤️ - krwiak 🥺
    7+5 crl 13.4mm ❤️

✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, rozjechane cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0 ❌️

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3, immunoglobulina IgA

"Czasem od rozpaczy do pogodzenia się z losem trzeba pokonać bardzo długą drogę."
  • merci Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Dziękuję Wszystkim:) 🥰

@merci, niestety dziś przyszły wyniki 🐈są złe.
    Współczuję 🫂 myśmy też niedawno przeszli chorobę kota, a wcześniej nowotwór i leczenie psa i wiem jakie to trudne

👩 '96
    PCOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm
    preg.png
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara bardzo mi przykro, że transfer się nie udał, ale jeśli jeszcze masz siłę to zawalcz o podejście do transferu na zaleceniach innego immunologa. Jeśli miałaś 5 transferów na zaleceniach dr J bez jakiejś super zmiany leczenia to nie ma sensu kontynuować u niej leczenia. Umów się do dr Sydora, on ma inne spojrzenie na pacjenta, daje inne zalecenia.
    Co do testu iple to masz dwa rozwiązania. Albo poczekać na konsultację u dr Sydora i zapytać kiedy mogłabyś zrobić to badanie lub możesz napisać maila do Krosna i ich zapytać ile czasu minąć od tego zastrzyku. Może też coś Ci dziewczyny doradzą. Do Krosna jest taki mail mailto:[email protected]. Pamiętaj tylko, że na test iple trzeba mieć skierowanie lub zalecenia od Sydora.
    A mogłabym Cię podpytać jakie leczenie proponowała Ci dr J?

Cara lubi tę wiadomość

Starania od 11.2018
    🧔‍♂️ 90: nieprawidłowy kariotyp: translokacja 14/21, oligozospermia
    👱‍♀️ 93: AMH: (07.2023)- 2.96, (10.2025)-1.91
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA ❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.

I IVF 12/2023
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    ➡️I FET 17/06/2024, BetaHCG: CB
    II IVF 10/2024 (zmiana kliniki)
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️
    PGT-SR (zdrowy, trisomia 21, mozaika niskiego stopnia chromosomu 2)
    ➡️II FET 28/01/2025
    Accofil, Smoflipid
    BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163, 14dpt-115 😥
    ➡️III FET 28/04/2025
    Immunosupresja,Accofil, Smoflipid
    BetaHCG: CB
    III IVF 11.2025 🥚15 pobranych, 10 dojrzałych, ❄️❄️❄️
    IV IVF 01.2026 🥚13 pobranych, 7 dojrzałych, ❄️❄️❄️❄️
    (5 zdrowych, 1 mozaika, 1 nieinformatywny)
    ➡️IV FET 08.06.2026
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merci wrote:
    Współczuję 🫂 myśmy też niedawno przeszli chorobę kota, a wcześniej nowotwór i leczenie psa i wiem jakie to trudne

Przytulam:(

I sorry dziewczyny za ten off topic. Po prostu mam dziś przedziwny dzień. Rano łzy radości powodu przyrostu, wieczorem smutku z powodu kici.
    Ale walczymy!

👱‍♀️88' 👱81' starania od 10.2022
    IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
    IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
    10.24 FET I 5.1.1❌
    11.24 FET II 4.1.1❌
    12.24 histeroskopia: cd138✅️ NK⬆️
    03.25 FET III 3.1.1❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
    04.25 FET IV 4.2.3❌
    IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
    IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
    11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
    antybiotyki, Zoladex✔️
    02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil, heparyna-Sydor
    7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807
    brak zarodka 8tc❌️

FET VI 4.1.2 6.doba🍓 5dpt⏸️ 7dpt 70 10dpt 299

usunięta przegroda, AMH 2,2
    ❌️endometrioza III, adenomioza
    KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
    ✖NK, IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
    cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
    ♂️m.0%
  • Cara Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Cara bardzo mi przykro, że transfer się nie udał, ale jeśli jeszcze masz siłę to zawalcz o podejście do transferu na zaleceniach innego immunologa. Jeśli miałaś 5 transferów na zaleceniach dr J bez jakiejś super zmiany leczenia to nie ma sensu kontynuować u niej leczenia. Umów się do dr Sydora, on ma inne spojrzenie na pacjenta, daje inne zalecenia.
    Co do testu iple to masz dwa rozwiązania. Albo poczekać na konsultację u dr Sydora i zapytać kiedy mogłabyś zrobić to badanie lub możesz napisać maila do Krosna i ich zapytać ile czasu minąć od tego zastrzyku. Może też coś Ci dziewczyny doradzą. Do Krosna jest taki mail mailto:[email protected]. Pamiętaj tylko, że na test iple trzeba mieć skierowanie lub zalecenia od Sydora.
    A mogłabym Cię podpytać jakie leczenie proponowała Ci dr J?
    Tak, co do zmiany immunologa już zadecydowałam. Większość dziewczyn od dr J jest na tym samym, z lekkimi modyfikacjami.

Dziękuję za informację i mail 😘

Ja na początku bylam chyba 4 miesiące na Hydroxy. Do transferu tradycyjnie Encorton i Acard. Do heparyny nie mam wskazań immuno. Potem do kolejnego transferu immunosupresja 3 tyg. Encortonem i Prografem, oba leki mialam tez po transferze. Potem kolejna immunosupresja (bo po cb wzrósł cross) tym razem 6 tyg. Equoral + Encorton. Dr J sugeruje zostanie na Encortonie 5 mg cały czas, ja mam mieszane uczucia.... Bo zazwyczaj mialam Encorton dontransferow przepisywany krzyż ginekologa, a i tak nic nie ruszało. A najdalej zaszłam (z pustym jajem) jak nie bylam na ŻADNYCH lekach immuno i nie brałam Encortonu 🫠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 21:41

• Cara Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Milagro, wspaniala wiadomość! Kciuki nadsal zaciśnięte ✊️
    A zdradzisz do jakiej immunolog chodziez? ;) Moze byc na priv. Na forum też przewijało sie nazwisko dr Jerzak, tez o niej myślę.

• Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    @Milagro, wspaniala wiadomość! Kciuki nadsal zaciśnięte ✊️
    A zdradzisz do jakiej immunolog chodziez? ;) Moze byc na priv. Na forum też przewijało sie nazwisko dr Jerzak, tez o niej myślę.
    Jestem u dr Kołodziejczyk-Pyrzyk z Bydgoszczy :)
    To pierwszy transfer na zaleceniach immuno, czyli z encortonem i intralipidem. Accofil miałam już do wcześniejszych transferów.

Cara lubi tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    IVF:
    03/24 FET 5.1.1👎
    2x Ryeqo
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    3x diphereline
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843 GS+YS; 25dpt CRL 5,7mm ❤️;
    7+5 crl 13.4mm ❤️

✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, rozjechane cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0 ❌️

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3, immunoglobulina IgA

"Czasem od rozpaczy do pogodzenia się z losem trzeba pokonać bardzo długą drogę."
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Dziewczyny, trochę mnie tu nie było,... Jak któraś z Was ładnie kiedyś napisala- nie mialam przestrzeni w głowie na forum. Więc ostrzegam, ze będzie przydługo 😉

Powoli nadrabiam, juz widzę, że sporo dobrych wiadomości 😘 krakowianka Clausix oby tak dalej 🤞Paula kciuki 🍀 Milagro... spokoju, wierzę,, że będzie dobrze ❤️
    Wybaczcie, jeśli którąś pominęłam.

A ja... ja znowu nie bylam po tej szczęśliwej stronie statystyk. 12ty transfer, podwójny z zarodkami 4BC z 6 doby przeszedl do historii. Tym razem beta nawet nie drgnęla. Wiem, że sznase z tak słabymi zarodkami i z moim atakujacym wszystko organizmem były mimalne, ale jednak czlowiek się łudził, że tym razem będzie inaczej. Diphereline miał być tym brakującym puzzlem, ale dwa razy na wyciszeniu bez sukcesu. Więc problem raczej leży gdzie indziej. Obstawiam, ze u mnie brak jakichkolwiek kirów implantacyjnych (za to wszystkie atakujące 🫠) i HLA c1c2 męża stanowią zabójczą dla zarodków mieszankę. Żeby cokolwiek zaskoczyło potrzebuję silnego zarodka z co najmniej "4" na poczatku i o bardzo dobrej morfologii. Do tego najlepiej z c1c1.

Co dalej? Nie wiem. Nie mamy zarodków. Ale ja jak to ja po porażce - jestem w trybie zadaniowym, muszę planować i działać, żeby nie zwariować. Chyba najbardziej boję sie odpuszczenia i pogodzenia. Wtedy przyjdzie prawdziwa żałoba z tych 5 ostatnich lat. Ale może to jest ten moment? Ile jeszcze jestem w stanie znieść? Ze względu na wiek daję sobie max 6 mies na działanie, chyba chcę jeszcze wykorzystać ten czas.

I teraz tak - chcę zmienić immunologa. Wg dr J leczenie jest prawidłowe i nic mam nie zmieniać 🤷‍♀️ Na 5 transferów z jej obstawą immuno 3 x beta 0, 1xcb z niziutką betą, 1xcb z piekną wysoką betą ktora zaczela spadać w 10 dpt. Więc leczenie może dobre, tylko sukcesu brak 😅 Albo po prostu jestem beznadziejnym przypadkiem, gdzie nie pomoże żadne leczenie. Tak niestety też może być.

Dlatego mam pytanie do dziewczyny, które leczą sie u Sydora- jakie badania dr wymaga na pierwszą wizytę? Pewnie część będę musiala powtórzyć, a jestem cykl po cyklu po nieduanych transferach, więc pewnie muszę ileś odczekać? Ile?
    I co z IPLE- robić na własną rękę (ale kiedy? Jestem 2 mies pod rząd na cyklu sztucznym, a wczesniej wjechały w zastrzyki Diphereline) czy czekać na jego zalecenia? Wiecie, zależy mi, żeby isc do niego i wyjść z konkretnymi zaleceniami, a nie byc odsyłana po jakies badania, bo tak jak pisałam - nie mam juz na to czasu.

A może któraś była u dr Bartoszewicz z Gamety Waw? Ona zrobila specjalizację z immuno, może ona będzie otwarta np. na immunoglobuliny?
    Cara przykro mi :(

Ja po skończonej drugiej procedurze i dwóch transferach u dr Jarosz zdecydowałam się zmienić immunologa. Wtedy miałam już umówiony odległy termin* do dr Sydora, ale @Krakowianqa dała mi cynk, że ktoś zwolnił termin i dosłownie 3 dni przed trzecią punkcją jechaliśmy do Krk. Miałam w planach powtórzyć przed wizytą badania, ale nie zdążyłam - miałam na świeżo tylko biopsje, cytokiny, imk i cross, które robiłam dla Jarosz.
    Dr chciał, żebym powtórzyła tylko cytokiny w diagnostyce i crossa tą inną metodą (pobranie krwi miałam w klinice Gyncentrum). Wtedy też zdecydowaliśmy, że będę robiła test IPLE , dr wypisał mi skierowanie - nie musiałam mieć kolejnej biopsji, tylko wykorzystaliśmy bloczki histopatologiczne z tej ostatniej, bo zgadzał się dzień cyklu (17dc, cykl naturalny i miałam już przerwę od immunosupresji 6 tygodni). Na wyniku testu IPLE czeka się 8 tygodni, więc na kolejną wizytę miałam przyjść już ze wszystkimi wynikami badań i wtedy rozpisał mi zalecenia do transferu oraz receptę na ivig.

Ja jestem bardzo wdzięczna, że zdecydowałam się na tą wizytę, bo w zasadzie cała moja późniejsza droga do transferu zaczęła się od dr Sydora🙂 Jak będziesz miała jakieś pytania to śmiało pisz tutaj albo priv🙂

Z tym ile trzeba do testu odczekać to nie jestem pewna czy te pani z labu ogarną o co chodzi, ale możesz faktycznie spróbować mailowo, może dopytają dr Guzika (ja do nich pisałam na takiego maila: [email protected]).

*edit: polecam dzwonić we wtorki lub czwartki do Sport Medicum, gdzie dr przyjmuje, bo wtedy recepcja potwierdza wizyty na środy i piątki. Druga opcja to grupa na fb, czasami da się wyrwać wcześniejszy termin lub zamienić z kimś innym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 22:34

Cara, Woczekiwaniu lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
    teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE & minihistero❌
    wyciszenie Diphereline x3✅
    12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29+0 1274g🥰
    preg.png
  • Cara Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    Jestem u dr Kołodziejczyk-Pyrzyk z Bydgoszczy :)
    To pierwszy transfer na zaleceniach immuno, czyli z encortonem i intralipidem. Accofil miałam już do wcześniejszych transferów.
    Dziękuję 😘

• Cara Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sylsta, dzięki za tipa kiedy dzwonić;) Ty miałaś wizytę w Sport Medicum? Bo widzę, że dr przyjmuje też w Gyncenteum w KrK i Katowicach.
    O grupie na fb slyszałam, ale ja nie mam fejsbuka 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 22:39

• sylstaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    @Sylata, dzięki za tipa kiedy dzwonić;) Ty miałaś wizytę w Sport Medicum? Bo widzę, że dr przyjmuje też w Gyncenteum w KrK i Katowicach.
    O grupie na fb slyszałam, ale ja nie mam fejsbuka 🙈
    Tak, ja byłam w Krk w Sport Medicum. W Gyncentrum dostałam informację, że tam przyjmuje tylko pacjentki tej kliniki.

Cara lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
    teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE & minihistero❌
    wyciszenie Diphereline x3✅
    12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29+0 1274g🥰
    preg.png
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Tak, co do zmiany immunologa już zadecydowałam. Większość dziewczyn od dr J jest na tym samym, z lekkimi modyfikacjami.

Dziękuję za informację i mail 😘

Ja na początku bylam chyba 4 miesiące na Hydroxy. Do transferu tradycyjnie Encorton i Acard. Do heparyny nie mam wskazań immuno. Potem do kolejnego transferu immunosupresja 3 tyg. Encortonem i Prografem, oba leki mialam tez po transferze. Potem kolejna immunosupresja (bo po cb wzrósł cross) tym razem 6 tyg. Equoral + Encorton. Dr J sugeruje zostanie na Encortonie 5 mg cały czas, ja mam mieszane uczucia.... Bo zazwyczaj mialam Encorton dontransferow przepisywany krzyż ginekologa, a i tak nic nie ruszało. A najdalej zaszłam (z pustym jajem) jak nie bylam na ŻADNYCH lekach immuno i nie brałam Encortonu 🫠

To prawda, mam wrażenie, że wszystkie u niej mamy bardzo podobne leki. U mnie pierwszy transfer na jej zaleceniach beta rosła do 10dpt, w 13dpt był już spadek. Przy tym transferze miałam też niski progesteron i skurcze w miejscach intymnych. (Transfer z Acofilem i Smoflipidem) Tak jak u Ciebie po tym transferze kazała zrobić mi cross match, który wyszedł wysoki. Na to dała mi dodatkowo Equoral i Encorton i znowy biochem, ale tu transferowaliśmy mozaikę, więc nie wiadomo co było przyczyną biochemu. Do transferu, który miałam tym tygodniu chyba nie miała pomysłu, bo cross match jest ok, więc dała mi Encorton, Accofi i podwójną dawkę Smoflipidu. Co z tego wyjdzie to okaże się w przyszłym tygodniu.

My u Sydora byliśmy w ubiegłym roku po nieudanym trasferze u Jarosz. On na pewno zaleca zrobienie badania cross match i allo mlr w Prokocimiu. Dodatkowo na zaleceniach napisał mi, że do rozważenia test IPLE. W porównaniu do dr Jarosz, z tego co zrozumiałam przy kirze AA nie zaleca wlewów z Smoflipidu i daje większą dawkę Acofilu.

My jeszcze zdecydowaliśmy się na podejście do transferu na zaleceniach Jarosz, ale przed tym transferem dzwoniłam do Alabu, aby zapytać jak długo przechowują próbkę endometrium w razie gdyby była potrzebna do testu IPLE. Chociaż nie wiem czy teraz po encortonie można będzie ją wykorzystać. Gdybyśmy uzyskali w stymulacjach jeden/dwa zdrowe zarodki to chyba byśmy zdecydowali się na leczenie u dr S. Chociaż przeraża mnie to, że kontakt z nim jest utrudniony.

Nie wiem czy robiłaś kiedyś histero, ale dużo dziewczyn poleca histero u Janowca, więc uważam, że też warto do niego pojechać, aby on swoim fachowym okiem spojrzał na to co się dzieje w środku.

Jeszcze co mi przychodzi do głowy, to ostatnia historia Milagro, która miała transferowany zarodek nie 120h od podania progesteronu tylko 144h i tu kliknęło. Może tu jest jakiś problem. Tylko Milagro chyba miała zarodek z 6 doby z tego co pamiętam. (Milagro, przepraszam, że tak przywołuję Twoją sytuację 😉).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 08:21

Cara lubi tę wiadomość

Starania od 11.2018
    🧔‍♂️ 90: nieprawidłowy kariotyp: translokacja 14/21, oligozospermia
    👱‍♀️ 93: AMH: (07.2023)- 2.96, (10.2025)-1.91
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA ❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.

I IVF 12/2023
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    ➡️I FET 17/06/2024, BetaHCG: CB
    II IVF 10/2024 (zmiana kliniki)
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️
    PGT-SR (zdrowy, trisomia 21, mozaika niskiego stopnia chromosomu 2)
    ➡️II FET 28/01/2025
    Accofil, Smoflipid
    BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163, 14dpt-115 😥
    ➡️III FET 28/04/2025
    Immunosupresja,Accofil, Smoflipid
    BetaHCG: CB
    III IVF 11.2025 🥚15 pobranych, 10 dojrzałych, ❄️❄️❄️
    IV IVF 01.2026 🥚13 pobranych, 7 dojrzałych, ❄️❄️❄️❄️
    (5 zdrowych, 1 mozaika, 1 nieinformatywny)
    ➡️IV FET 08.06.2026
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu, też bałam się kontaktu z dr S poza wizytami, ale powiem Ci, że dosyć sprawnie się odzywał. Jak zadzwoniłam do niego z wynikami pierwszej morfologii w kosmosie, to odebrał od razu, porozmawialiśmy kilka minut i dał zalecenia co dalej. Później miałam mu dosłać wyniki smsem, odpisywał za każdym razem i napisał, że zadzwoni w danym dniu i faktycznie zadzwonił. W międzyczasie tylko trzeba było zrobić blika za telekonsultację

Woczekiwaniu, Cara lubią tę wiadomość

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)

I IVF
    → 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    →06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    →12.25 p.PPOS GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
    20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵

preg.png
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:

Jeszcze co mi przychodzi do głowy, to ostatnia historia Milagro, która miała transferowany zarodek nie 120h od podania progesteronu tylko 144h i tu kliknęło. Może tu jest jakiś problem. Tylko Milagro chyba miała zarodek z 6 doby z tego co pamiętam. (Milagro, przepraszam, że tak przywołuję Twoją sytuację 😉).
    Nic się nie stało, tak zarodek z 6 doby i transfer obecny miałam 140h od włączenia proga :)

Woczekiwaniu lubi tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    IVF:
    03/24 FET 5.1.1👎
    2x Ryeqo
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    3x diphereline
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    7+5 crl 13.4mm ❤️

• Totalnie_pogubiona Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Przytulam:(

I sorry dziewczyny za ten off topic. Po prostu mam dziś przedziwny dzień. Rano łzy radości powodu przyrostu, wieczorem smutku z powodu kici.
    Ale walczymy!

W grudniu dostaliśmy diagnozę - chłoniak jelit i ostre zapalenie trzustki u kota lat 17.
    Sugerowano eutanazję.
    Zaparliśmy się , zmieniliśmy lecznicę.
    Kot dziś zachowuje się jakby miał 7 a nie 17 lat.
    Wyniki poszybowały w górę.
    Nikt już nawet nie myśli o eutanazji.

U Was też będzie dobrze 💜💜💜
    Trzymam kciuki! 🍀

krakowiankq, MalenaMi lubią tę wiadomość

🧘🏻‍♀️89 & ⛹🏻‍♂️ 81

✅AMH 3,69
    ❌morfologia plemników 0%

💌04.2020r.
    ciąża naturalna🧸
    strata-w 9 tygodniu🥺🩶

🔆 2025r. podejście do I IVF🔆
    📌29.07. start stymulacji
    📌09.08. punkcja
    pobrano 18🥚
    zapłodniono 14🥚
    finalnie mamy 6 ❄️ ❄️ ❄️

🍀01.10 nasz pierwszy transfer
    ❄️FET 3AA
    β-hCG 6dpt 1,57 😣 8dpt 1,15 🥺❌

🧬KIR Bx ✅ brak 4 kirów implantacyjnych 😶‍🌫️
    Hla-c ✅

🩺 17.11. histeroskopia
    cd138, cd56✅
    histopatologia ✅

🍍20.12.
    Transfer 3.1.2 i 3.2.3❄️ ❄️
    7dpt 15,9 ; 9dpt 57,2 ; 11dpt 155,0 ; 13dpt 420,0 ; 16dpt 2365 ; 20dpt 11 694 + nagłe obfite krwawienie 😔😣
    22dpt 14 500 🥺23dpt zarodek z bijącym sercem 💖
    26dpt ponowny krwotok 🥺
    11+0 Feliatest zdrowy wojownik🩵

preg.png
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Tak, ja byłam w Krk w Sport Medicum. W Gyncentrum dostałam informację, że tam przyjmuje tylko pacjentki tej kliniki.

Tak to racjaz, ja akurat byłam pacjentka Gyncentrum i z plusów nie było problemów z wizytami stacjonarnymi. Warto polować na tej gr na FB nawet wczoraj widziałam,że dziewczyny oddawały wizyty.

Cara lubi tę wiadomość

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼

Styczeń 2026 - jest już z nami 🫠✨🩷
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Woczekiwaniu, też bałam się kontaktu z dr S poza wizytami, ale powiem Ci, że dosyć sprawnie się odzywał. Jak zadzwoniłam do niego z wynikami pierwszej morfologii w kosmosie, to odebrał od razu, porozmawialiśmy kilka minut i dał zalecenia co dalej. Później miałam mu dosłać wyniki smsem, odpisywał za każdym razem i napisał, że zadzwoni w danym dniu i faktycznie zadzwonił. W międzyczasie tylko trzeba było zrobić blika za telekonsultację

Dokładnie, jak miałam morfo po accofilu 50 tys maile capslock z napisem pilne i smsy i odpowiada. On się nie obraża o terroryzowanie telefonami, sam nam powiedział,że trzeba go ścigać bo ma ogrom pacjentek. Nie czułam się też naciągana na leczenie. On ma kolejkę ludzi do siebie, jak nie widzi potrzeby ciągnięcia czegoś nie daje na siłę. Konkretny, wizyty najmilsze z całej procedury, jako jedyny dawał nam nadzieję. On nam zresztą dał imuno bez iple.

Cara, Yahu lubią tę wiadomość

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼

Styczeń 2026 - jest już z nami 🫠✨🩷
  • Malutka_111 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś pierwszy dzień na lamette i pierwszy dzień tej nierównej walki. To mój 12 tydzień po Diphereline i po cichu mam nadzieję że ten cykl już ruszy

04/2025 Diphereline
    🪴I FET 23.06.25 ❄️4.1.2
    ⏸️ pozytywny 6dpt,7dpt beta 70,3,9dpt beta 164,Progesteron 39,6;TSH 1,75,11dpt beta 413
    25 dpt 18.07.2025 CRL 3 mm ❤️
    31 dpt 24.07.2025 CRL 6,69 mm💔 7 tc,❌
    🪴II FET31.10.25 ❄️4.1.1., progesteron 33,6
    10 dpt beta 0.2 ❌
    🪴III FET 15.12.25 ❄️ 4.1.1. prog 19,7
    2 dpt progesteron 29,3;4 dpt ⏸️cień cienia;7 dpt beta 27,9 dpt beta 90,7;11 dpt beta 347 prog 20
    14 dpt beta 1253 prog 37.10
    18 dpt 💔 nagle poronienie ❌
    ❌mthfr c.1286A> c układ heterozygotyczny nieprawidłowy ✅reszta mutacji trombofilii ok
    ✅ANA/ENA✅tarczyca✅homecysteina 8,65✅d3✅ferrytyna 61✅białko c,s, antytrombina
    Cross 22,2 %
    Nk w endometrium 350/1 mm podwyższone
    CD 138 ✅Kir bx
    🪴IV FET 24.04.26. ❄️4.1.1. (Estrofem, encorton,dexametrasone,smoflipid,Accofil, prograf, besins,utrogestan,prolutex,acard,Neoparin)8 dpt beta 0 ❌
    🪴V FET 06/2026?? cykl naturalny, mini stymulacjaLeki immuno ⬆️
‹‹ 254 255 256 257 258
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: