Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
Odpowiedz

🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀

Oceń ten wątek:
  • Ishildur Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Krakowianq, nie wiem na jak dużej bazie danych / próbie bazują obgyntools, ale wpisałam Twoje dane i wg ich betabazy mieścisz się w normie...
    213124.png
    Może macie jakies lepsze wykrysorysowacze, na których polegacie?
    Trzymam kciuki za Ciebie! Poprzednie trasnfery to poprzednie, ten jest ten, wszystko się może zdarzyć!

👩🏻38 👦🏻38
    06.2024 💔 poronienie 6+4
    ja: amh 2,47-2,76, IBS
    ✔️kariotypy, protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
    ❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
    on:✔️kariotypy, fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
    I IV ICSI 09.2025
    punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
    11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
    II IV IMSI 01.2026
    punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
    III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
    punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51
    03.06.2026 transfer ❄️4AB
    8dpt beta 63, 10 dpt beta 183, 12 dpt beta 614, 17dpt beta 5247🍀 ferrytyna:29
    preg.png
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ishildur wrote:
    @Krakowianq, nie wiem na jak dużej bazie danych / próbie bazują obgyntools, ale wpisałam Twoje dane i wg ich betabazy mieścisz się w normie...
    213124.png
    Może macie jakies lepsze wykrysorysowacze, na których polegacie?
    Trzymam kciuki za Ciebie! Poprzednie trasnfery to poprzednie, ten jest ten, wszystko się może zdarzyć!

Dziękuję, że o mnie pomyślałaś:)
    Nie bardzo czaję tę stronkę.
    Ja sprawdzam przyrosty tutaj: https://www.wantbaby.info/calculators/beta-hcg-levels

Ishildur lubi tę wiadomość

👱‍♀️88' 👱81' starania od 10.2022
    IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
    IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
    FET I, FET II ❌, histeroskopia✔️
    FET III, FET IV ❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
    IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
    IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
    11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
    antybiotyki, 3msc Zoladex✔️
    02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil-Sydor
    7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807 brak zarodka 8tc❌️
    06.26 FET VI 4.1.2 6.d.7dpt 70 10dpt 299 14dpt 2062 18dpt 3560 21dpt 3270⬇️
    24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶

usunięta przegroda, AMH 2,2
    ❌️endometrioza III, adenomioza
    KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
    ✖NK, IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
    cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
    ♂️m.0%
  • domi_ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Dzięki ale moja beta jest zła - zbyt mały przyrost. W dodatku analogiczny jak przy poprzedniej ciąży, a nawet jeszcze słabszy. Wiem, że powinnam poczekać do usg ale nie umiem mieć nadziei, że tym razem będzie inaczej. Nie wiem nawet czy chcę robić kolejny transfer. Wczorajszy dzień cały przepłakany.
    Ale zostawmy to na razie. Pewnie po usg wrócę z tym tematem do Was żeby na spokojnie coś ustalić.

Mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko super 🤞💚

Ponieważ dużo prościej jest wierzyć w czyjś przypadek niż we własny to ode mnie masz nieskończoność kciuków 🤞🍀🌈🙏

Możnaby powiedzieć, że nie ma sensu badać bety tak daleko od transferu, ale ja po swoich przejściach zrobiłabym identycznie jak ty i naprawdę to rozumiem.

Czekam na informację po USG. 🤞

Ishildur, Cień, Yahu, krakowiankq, Karolaaas lubią tę wiadomość

👩,👦34 l.//starania >10 lat
    Endometrioza 4 st, Adeno. '20 i '25 laparo.
    AMH:0,45>0,66
    MTHFR, PAI-1, Leiden, R2❌ Anemia
    Kariotypy✔️ KIR BX: 2DS1,2DS2,2DS5✔️ 2DS3,3DS1❌ On HLA-c:C1,C2
    CD138 ✔️ Cross match 26,7%>24,6%
    Interleukin 6 4,3pg/ml⬆️ ANA1(+)

I procedura IMSI - 2023, krótki prot.
    📅 11.2023 💉 5 kom.>>❄️❄️3AB, 5BC
    FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt <0,1❌
    FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt <0,2❌

II procedura ICSI+FC - 2024, długi prot.
    📅10.2024 💉 2 kom. >> ❄️3BB
    FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt <0,2❌

III procedura ICSI+FC - 2025, długi prot. z hormonem wzrostu
    📅31.01 💉 2 kom. >> ❄️❄️3BA, 3BB

FET IV 19.07.2025, 3BA CS, AH
    Encorton, Clexane, Acard, Accofil, Prograf, Relanium, Prolutex, Besins, Utrogestan, Estrofem
    6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540, 20dpt 1902,9, 23dpt 1818, GS 0,48, 6+0 ciąża zatrzymana ❌
    FET V 15.12.2025, 3BB CS, AH, 8dpt <0,2 ❌

💊Ryeqo od 01.03. 🏥 07.2026, 3. operacja. DaVinci.
  • Cień Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq

pamiętaj, że ciotki nadal wierzą w Kropka i w Ciebie. ❤️

Przytulam Cię mocno i trzymam kciuki, żebyście dotrwali do szczęśliwego USG. 🍀🤞

Ishildur, Yahu, krakowiankq, Mary27, Karolaaas lubią tę wiadomość

40+ | Hashimoto | 🌺 endometrioza + adenomioza
    🧪 AMH: 0,34
    🧬 MTHFR C677T | PAI-1 4G/5G
    🧬 KIR Bx (2DS1+, brak 2DS3)
    💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    → bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
    → 6 transferów ET/KET
    → 2× cb🤍❌
    → decyzja: AZ 🌱
    → VI 2025 – ciąża 🤍 → poronienie w 8. tc 💔
    🧫 CD56 ↑ (54)
    🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
    💊 V 2026 – transfer na lekach immunologicznych → β-hCG: 0 ❌
  • Lorii Znajoma

Wysłany: 21 czerwca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Bardzo mi przykro, że przeszłaś przez tak wiele i nie przyniosło to rezultatu. Wiem też jak trudno przy translokacji uzyskać zdrowe zarodki. Jest to flustrujace jeśli transfery sie nie udają. Nie wiem czy translokacja jest u Ciebie czy u partnera, u nas jest u męża. Tak sobie czasami myślę, że może mimo tego, że zarodki są zdrowe i niektóre z nich mają dobre klasy to jednak nadal jest coś z nimi nie tak i po transferze zatrzymują się w rozwoju.

Przy przesunięciu okna implantacyjne też może dochodzić do biochemu, więc tutaj nie ma pewności, że transfery odbywają się w prawidłowym momencie. Pytałam o to lekarza to powiedział, że u nich w klinice bada się to raczej na samym końcu, ponieważ przesunięte okno implantacyjne zdarza się bardzo rzadko, ale jednak się zdarza.

Mam pytanie do badania iple i brania progesteronu. Czy to zalecił Ci lekarz? Pierwszy raz słyszę, aby ktoś tak pobierał biopsję, ale aż tak mocno nie wdrażałam się w badanie iple. Że okienko implantacyjne bada się podczas brania proga to słyszałam, ale o tym nie.

Widzę, że masz jeszcze 2 zarodki. Masz jakiś plan działania?
    IPLE robilam z zaleceniami dr S i również po konsultacji z Krosnem, pani przesłała mi rozpiskę na temat tego badania. Miałam się przygotować jak do transferu, aby sprawdzić co się dzieje w endometrium w momencie podania zarodka. Ja robiłam to badania po 5dobach przyjmowania progesteronu, ale nie byłam wtedy świadoma, że we wnioskach będzie również informacja czy jestem w okienku czy nie. Ja receptywnosc robiłam po pierwszym nieudanym transferze i tam wyszło mi przesunięte okienko o 12h. W innej klinice powtórzyłam Ere po 4 nieudanym transferze i znowu wyszło 132h przyjmowania proga. W IPLE wyszło, że faza cyklu się zgadza ale nie odpowiada ona w pełni okienku implantacyjnemu (progesteron brałam ok120h).

Po ostatnim nieudanym transferze miałam od razu wizytę u dr S, ale wyszlismy od dr jeszcze bardziej załamani i zostawieni trochę sami sobie. Ogólnie lekarz nie miał na nas już pomysłu, Ivig przy ostatnim transferze mieliśmy bo już nic nie działało - z IPLE wyszło że nie mam do tego zaleceń, ale chcieliśmy spróbować bo może przy naszym beznadziejny przypadku akurat się uda. Głównie była narracja że z jego lekami powinno się udać i polecił konsultacje z zaprzyjaźniona dr ginekolog od trudnych przypadków z Krakowa, bo wg niego problem jest ginekologiczny. Jazda do Krakowa do kolejnego lekarza, który może pomoże była już ponad nasze siły.

Mój plan działania był taki, aby znaleźć innego ginekologa, na miejscu, który słynie z cięższych przypadków. Umowilam nas na wizytę prywatną do ginekologa z innej kliniki, lekarz poświęcił nam godzinę, wysłuchał, zanotował wszystko. Widać było jego zaangażowanie, co prawda powiedział jak inni lekarze ze to jest wręcz niemożliwe żeby przy tylu transferach na przebadanych zarodkach nie było ciąży. Powiedział że moge sprobowac z wprowadzeniem sztucznej menopauzy, przepisal inne probiotyki i zasugerował aby skonsultować nasz przypadek z doktorem Kaczyńskim z Warszawy. Na wizytę do Warszawy już się nie umawialiśmy.

Wizytę w klinice miałam u mojego lekarza, pani doktor nie chciała wprowadzać u mnie sztucznej menopauzy, zamiast tego antykoncepcja na dwa miesiące i w lipcu mam przyjść na kontrolę aby zobaczyła endometrium. Prawdopodobnie będę miała wlew z intralipidem (pierwszy raz) i pani doktor miała być na jakieś konferencji w Warszawie i miała skonsultować mój przypadek z jeszcze innym ginekologiem-immunologiem czy coś więcej poza encortonem 15podac. Na Accofil już się raczej nie zdecyduje, do 4 transferów go brałam inni nie dał. Mój lekarz też nie jest za tym żeby ponownie go podawać. Dodatkowo powtórzyłam badania z krwi w celu sprawdzenia czy wszystko jest ok, wyszły mi duże niedobory żelaza i ferrytyny więc w tej kwestii już działam. Do tego transferu podchodzę już bardziej "naturalnie", najcięższy kaliber już był i nic nie dał więc nie ma sensu katować się kolejnymi ciężkimi lekami które nic nie dają. Te dwa ostatnie zarodki są z 6 doby więc też jestem swiadomo, że mogą być słabsze. Podajemy jeden zarodek, chociaż miałam już mysli w chwili desperacji żeby podać 2 i zakończyć ta nierówna walkę, ale jeszcze nie jestem na to gotowa 🤷 Poza tym czytam obecnie książki, które ostatnio były polecane na tym forum, wzruszam się strasznie. Któraś z dziewczyn wspominała, że korzysta z komory hiperbarycznej, tez myślę żeby skorzystam z tego jeszcze przed transferem :)
    To forum jest skarbnica wiedzy więc dziękuję, że powstało i dzielicie się swoimi doswiadczeniami :)

Starania od 07.2019

Receptywność endometrium x2: okno przesunięte o 12h
    IPLE 2024: wskazania do immunosupresji
    Biopsje: brak stanów zapalnych
    Histeroskopie: 04.2021, 06.2021, 02.2025

2022-2024: 2xIUI, V procedur IVF (26 zarodków wysłanych do badań genetycznych, 9 zarodków zdrowych po PGT-SR i PGT-A)
    2023-2026: 6 transferów z ujemna beta, 5 z obstawa immunologiczna

Przygotowania:
    ↗️ Żelazo ->
    ↗️Ferrytyna ->
    CD56 i CD138 ->
    ✅07.2026 Minihisteroskopia u Janowca
    ❌endometrioza i adenomioza
    7FET:
    Pozostało ❄️❄️
  • Malutka_111 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorii wrote:
    IPLE robilam z zaleceniami dr S i również po konsultacji z Krosnem, pani przesłała mi rozpiskę na temat tego badania. Miałam się przygotować jak do transferu, aby sprawdzić co się dzieje w endometrium w momencie podania zarodka. Ja robiłam to badania po 5dobach przyjmowania progesteronu, ale nie byłam wtedy świadoma, że we wnioskach będzie również informacja czy jestem w okienku czy nie. Ja receptywnosc robiłam po pierwszym nieudanym transferze i tam wyszło mi przesunięte okienko o 12h. W innej klinice powtórzyłam Ere po 4 nieudanym transferze i znowu wyszło 132h przyjmowania proga. W IPLE wyszło, że faza cyklu się zgadza ale nie odpowiada ona w pełni okienku implantacyjnemu (progesteron brałam ok120h).

Po ostatnim nieudanym transferze miałam od razu wizytę u dr S, ale wyszlismy od dr jeszcze bardziej załamani i zostawieni trochę sami sobie. Ogólnie lekarz nie miał na nas już pomysłu, Ivig przy ostatnim transferze mieliśmy bo już nic nie działało - z IPLE wyszło że nie mam do tego zaleceń, ale chcieliśmy spróbować bo może przy naszym beznadziejny przypadku akurat się uda. Głównie była narracja że z jego lekami powinno się udać i polecił konsultacje z zaprzyjaźniona dr ginekolog od trudnych przypadków z Krakowa, bo wg niego problem jest ginekologiczny. Jazda do Krakowa do kolejnego lekarza, który może pomoże była już ponad nasze siły.

Mój plan działania był taki, aby znaleźć innego ginekologa, na miejscu, który słynie z cięższych przypadków. Umowilam nas na wizytę prywatną do ginekologa z innej kliniki, lekarz poświęcił nam godzinę, wysłuchał, zanotował wszystko. Widać było jego zaangażowanie, co prawda powiedział jak inni lekarze ze to jest wręcz niemożliwe żeby przy tylu transferach na przebadanych zarodkach nie było ciąży. Powiedział że moge sprobowac z wprowadzeniem sztucznej menopauzy, przepisal inne probiotyki i zasugerował aby skonsultować nasz przypadek z doktorem Kaczyńskim z Warszawy. Na wizytę do Warszawy już się nie umawialiśmy.

Wizytę w klinice miałam u mojego lekarza, pani doktor nie chciała wprowadzać u mnie sztucznej menopauzy, zamiast tego antykoncepcja na dwa miesiące i w lipcu mam przyjść na kontrolę aby zobaczyła endometrium. Prawdopodobnie będę miała wlew z intralipidem (pierwszy raz) i pani doktor miała być na jakieś konferencji w Warszawie i miała skonsultować mój przypadek z jeszcze innym ginekologiem-immunologiem czy coś więcej poza encortonem 15podac. Na Accofil już się raczej nie zdecyduje, do 4 transferów go brałam inni nie dał. Mój lekarz też nie jest za tym żeby ponownie go podawać. Dodatkowo powtórzyłam badania z krwi w celu sprawdzenia czy wszystko jest ok, wyszły mi duże niedobory żelaza i ferrytyny więc w tej kwestii już działam. Do tego transferu podchodzę już bardziej "naturalnie", najcięższy kaliber już był i nic nie dał więc nie ma sensu katować się kolejnymi ciężkimi lekami które nic nie dają. Te dwa ostatnie zarodki są z 6 doby więc też jestem swiadomo, że mogą być słabsze. Podajemy jeden zarodek, chociaż miałam już mysli w chwili desperacji żeby podać 2 i zakończyć ta nierówna walkę, ale jeszcze nie jestem na to gotowa 🤷 Poza tym czytam obecnie książki, które ostatnio były polecane na tym forum, wzruszam się strasznie. Któraś z dziewczyn wspominała, że korzysta z komory hiperbarycznej, tez myślę żeby skorzystam z tego jeszcze przed transferem :)
    To forum jest skarbnica wiedzy więc dziękuję, że powstało i dzielicie się swoimi doswiadczeniami :)
    Dziewczyno niesamowicie jesteś dzielna.
    U mnie 2 implantacje i 2 bez implantacji i już zaczynam się zastanawiam co jest nie tak. A Ty tyle już przeszłaś.
    Też mam podwyższone komórki nk w macicy i na to mam wlewy z smoflipidu. Do ostatniego transferu miałam wlewy i pełną obstawę leków od immunologa. Brak implantacji. U mnie jest dziwna zależność. Do każdego nieudanego transferu miałam bardzo wysoki dawki progesteronu. Przy implantacjach tego progesteronu było połowa mniej więc czuję że tu może być problem stąd teraz przygotowuje się do cyklu naturalnego. Na naturalnym cyklu mój progesteron to 26,81 ng/ml a na sztucznych to bywało różnie

Lorii lubi tę wiadomość

🪴I FET 23.06.25 ❄️4.1.2
    ⏸️ pozytywny 6dpt,7dpt beta 70,3,9dpt beta 164,Progesteron 39,6;TSH 1,75,11dpt beta 413
    25 dpt 18.07.2025 CRL 3 mm ❤️
    31 dpt 24.07.2025 CRL 6,69 mm💔
    🪴II FET31.10.25 ❄️4.1.1., ❌
    🪴III FET 15.12.25 ❄️ 4.1.1. prog19,7
    2 dpt prog 29,3;4 dpt ⏸️cień cienia;7 dpt beta 27,9 dpt beta 90,7;11 dpt beta 347 prog 20;14 dpt beta 1253 prog 37.10;18 dpt 💔 nagle poronienie ❌
    ❌mthfr c.1286A> c układ heterozygotyczny nieprawidłowy ✅reszta mutacji trombofilii ok
    ✅ANA/ENA✅tarczyca✅homecysteina 8,65✅d3✅ferrytyna 61✅białko c,s, antytrombina
    Cross 22,2 %
    Nk w endometrium 350/1 mm
    CD 138 ✅Kir bx
    🪴IV FET 24.04.26. ❄️4.1.1. (Estrofem, encorton,dexametrasone,smoflipid,Accofil, prograf, besins,utrogestan,prolutex,acard,Neoparin)8 dpt beta 0 ❌
    🪴V FET 15.07/2026 5.1.1. Po PGT-A
    cykl naturalny, menopur 75, ovitrelle immuno ⬆️ 6 dpt β: 30,2; 8 dpt β 96,88; 16 dpt β: 6798
  • Ofelia Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie dziewczyny. :)
    Po chwili przerwy której potrzebowałam wracam na salony, jutro siódmy transfer. ❄️

sylstaa, Lorii, Woczekiwaniu, Clausix, merci, evcix84, Mary27 lubią tę wiadomość

👩🏻‍💼32 🧔🏻‍♂️33
    Endometrioza IV stopnia
    Adenomioza
    Starania od 2018
    Oba jajowody usunięte
    I procedura w UK - 4 🥚 1 blastocysta
    II procedura program rządowy - 4 🥚 1 ❄️
    III - 5 🥚 - 2 ❄️
    IV - 6 🥚 6 ❄️
    7 nieudanych transferów.
    Pozostało 4.1.1 ❄️ 4.1.1 ❄️ 4.2.1 ❄️
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorii wrote:

Ile Ty przeszłaś dziewczyno, to szacun..
    Zrobiłaś dużo, a teraz dobrze że uzupełniasz niedobory. Zobacz u mnie, dopiero teraz jak wyprowadziłam ferrytyne przed transferem na prostą plus dorobiłam badania dla immuno i dostałam leki to ruszyło.. też mam przesunięte okno i do tego fet uzgadnialam z dr dokładny moment wprowadzenia proga, zeby nie brać go na pałę.
    Prawdą jest, ze tyle transferów z betą 0 to coś tu nie gra.. Widzę, że robiłaś histero, pytanie gdzie. Bo nie raz już było, że np w szpitalu obraz ok, a u specjalisty który wie czego szukać pod kątem niepłodności będzie bałagan.. Szkoda że dr nie chce dać Ci sztucznej menopauzy, ale to antykoncepcja też ma sens (u mnie przed tym transferem były pigułki 6 miesięcy).
    Polecam też badania na pasożyty, tak wiem temat się przewijał nie raz, na Helicobacter, kontrola u stomatologa itp.

Woczekiwaniu lubi tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
    V IVF 7/05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;7+5 crl 13.4mm; 8+5 crl 2,18 cm; 10+5 crl 3,76 cm; 12+3 crl 6,39 cm;14+4 112g
    Felia 🩷
    ✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

preg.png
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorii wrote:

Dziękuję za informację.
    Powiem Ci, że wielki szacun, że masz na to siłę. Zastanawiam się skąd ją bierzesz…
    Jesteś waleczna kobietą i strasznie Ci współczuję, że musisz taką drogą kroczyć. 🙁
    My niestety we wszystkich 4 stymulacjach mieliśmy tylko jeden zarodek z 5 doby i to on dał nam najwyższą betę, pozostałe zarodki z są z 6 doby, więc tu mnie zastanawia czy problemem nie jest właśnie zarodek z 6 doby, czy on nie powinien być transferowany później.

Tak z ciekawości z jakiej części Polski jesteś i w jakiej klinice się leczysz?

Mi czasami przychodzi na myśl zapisanie się do Moniki Kubasik. Mam wrażenie, że kobieta ma dość szeroką ogólną wiedzę na temat niepłodności, ale niestety cena konsultacji jest dość wysoka (nie mówię, że nie warto) i ciężko jest się na tą konsultację dostać.

Starania od 11.2018
    🧔‍♂️ 90: nieprawidłowy kariotyp: translokacja 14/21, oligozospermia
    👱‍♀️ 93: AMH: (07.2023)- 2.96, (10.2025)-1.91
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA ❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.

I IVF 12/2023
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    ➡️I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt: 13,50, 10dpt: CB 💔
    II IVF 10/2024 (zmiana kliniki)
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️
    PGT-SR (zdrowy, trisomia 21, mozaika niskiego stopnia chromosomu 2)
    ➡️II FET 28/01/2025
    Accofil, Smoflipid
    BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163, 14dpt-115 💔
    ➡️III FET 28/04/2025
    Immunosupresja,Accofil, Smoflipid
    BetaHCG: 8dpt 15,30, 10dpt: CB 💔
    III IVF 11.2025 🥚15 pobranych, 10 dojrzałych, ❄️❄️ ❄️ (1 zdrowy, 1 mozaika, 1 nieinformatywny)
    IV IVF 01.2026 🥚13 pobranych, 7 dojrzałych, ❄️❄️❄️❄️
    (4 zdrowe)
    ➡️IV FET 08.06.2026
    BetaHCG: 8dpt-31,90, 10dpt-CB 💔
  • Mandi41 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorii wrote:

O Pani, strasznie współczuje tej wyboistej drogi. Mam nadzieje, ze sie jednak nie poddasz <3 trzymam mocno kciuki za Ciebie.

Lorii lubi tę wiadomość

42👩‍💻 👨‍🚀38
    ❌AMH 0,05 🥹
    ❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
    ❌Hashimoto
    ❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
    ❌Homocysteina 11,40
    ❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
    ❌insulinoopronosc - glucophage
    ❌Prolaktyna
    :/ Cross 28,4 %
    ❌KIR AA brak wszystkich implantacyjnych :( on HLA- C 👨‍🚀C1C2

✅Ferrytyna 33 -> 72
    ✅Kariotypy
    ✅Krzywa cukrowa
    ✅Witamina D
    ✅Witamina B12 i B9
    ✅pasożyty
    ✅ANA1
    ✅Bialko C i S
    ✅Cytokiny
    ✅Immunofenotyp
    ✅TSH ok
    ✅Ureaplazma
    histeroskopia 31.10 -cd56 80 i cd138 ✅

16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
    zmiana kliniki
    31.01.2025 punkcja (Rekovelle, menopur)
    1 MI dojrzala do blastocysty 06.02 transfer ❌
    zmiana kliniki

Euthyrox, Dostinex, Glucophage,
    21.05 -> Omnitrope +antykoncepcja na torbiele
  • Cień Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie poddałam. Po 7 latach kończę temat IVF. Jestem już
    wykończona. Osiągnęłam swój limit.
    Cokolwiek robię, kończy się niepowodzeniem. Kosztowało mnie to bardzo dużo psychicznie i emocjonalnie, finanse już dawno przestałam liczyć.
    Wiem, że wiele osób pomyśli „nie poddawaj się” albo „jeszcze się uda”, ale ja już nie mam na to siły. Z bajek dawno wyrosłam.
    Cuda zostawiam dla innych dziewczyn.
    Dziękuję za wspólny czas i rozmowy. Trzymajcie się.

💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    → 6 transferów ET/KET
    → 2× cb🤍❌
    🧫 CD56 ↑ (54)
    🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
  • merci Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Cokolwiek robię, kończy się niepowodzeniem. Kosztowało mnie to bardzo dużo psychicznie i emocjonalnie, finanse już dawno przestałam liczyć.
    Wiem, że wiele osób pomyśli „nie poddawaj się” albo „jeszcze się uda”, ale ja już nie mam na to siły. Z bajek dawno wyrosłam.
    Trzeba robić zgodnie z sobą. Życzę ci żebyś znalazła spokój, jakąkolwiek drogę nie wybierzesz 🫂❤️

Cień lubi tę wiadomość

👩 '96
    PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
    felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
    15+4 165g bobasa
    preg.png
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:

Cień każdy z nas ma swoją granicę, która sama się pokaże jak przyjdzie czas. Przykro mi, że doszłaś do tego momentu, naprawdę wierzyłam że i Wam się uda. Dziękuję, że byłaś tu z nami, że towarzyszyłaś nam, dawałaś dobre słowo. Odetchnij i bądź szczęśliwa 🫂

Cień lubi tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    IVF:
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;7+5 crl 13.4mm; 8+5 crl 2,18 cm; 10+5 crl 3,76 cm; 12+3 crl 6,39 cm;14+4 112g
    Felia 🩷
    ✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

preg.png
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Przykro mi, że tyle musiałaś przejść. Podjęcie takiej decyzji wymaga ogromnej odwagi i jest wyrazem troski o siebie oraz dalsze życie.
    Życzę Ci teraz spokoju, ukojenia i siły, by na nowo odnaleźć radość i siebie poza tą trudną drogą. Z całego serca mam nadzieję, że przyszłość będzie dla Ciebie łaskawsza❤️

Cień lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, allo 0%, cross ~50%, RIF
    teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE & minihistero❌
    wyciszenie Diphereline x3✅
    12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29 1274g🥰
    preg.png
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień mocno Ciebie ściskam. To wielka odwaga podjąć tę decyzję. Jesteś naprawdę Wielką Bohaterką.

Cień lubi tę wiadomość

Ona 38 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️ 10.25. 13,8- 04.26
    On 41 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02. 1 Transfer beta 9dpt 0,3✖️
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. 2 Transfer beta 6dpt 0,7✖️
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match-10.25 60,2%04.26-28,5
    1/26'-3 procedura-Ovaleap 300 i Mensinorm 75, 6 🥚, 2 dojrzałe- 2 zarodki, 2 zdrowe po PGTA ❄️❄️
    Immunosupresja -Equoral i Encorton -11tygodni
    07.05.26- 3 Transfer, Encorton, Accofil,Smoflipid, 6dpt beta 0,2✖️
    08.07.26-4 Transfer, Encorton, Accofil, Smoflipid,10 dpt beta 0,2✖️
    ✨️czyli tak wygląda nasz koniec...✨️
  • Anka84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:

Doskonale Ciebie rozumiem... Ja chyba od 7 transferu powtarzam sobie, że to koniec, ale ciągłe przychodzą myśli, że może następnym razem się uda i niestety się nie udaje. Mąż dawno się poddał. Dzisiaj stoję przed ostatnim 10tym już transferem i wiem, że to na 1000% już ostatni. Trzeba się pogodzić z porażką, bo życie od transferu do transferu powoduje, że tracimy swoje życie. Ja od 3 lat odkładam odejście z pracy, bo a nuż się uda i co wtedy zrobię. Odkładam swoje marzenia o własnej działalności. Teraz z końcem sierpnia odchodzę z pracy, w której jestem od 17 lat. Nie wiem, co będzie, nie mam nowej pracy, ale czuje spokój. Jeżeli wszystko dobrze będzie się układało to ostatni transfer z AZ będę miała w połowie lipca. Nie pokładam w nim dużych nadziei, skoro na 9 pozostałych był tylko 1 biochem. Na ten 10ty transfser namówił nas lekarz, że nam się należy, że szkoda nie spróbować. Nie chce już dalej truć się lekami, marnować czas i nawet nie móc zaplanować wakacji. Mam 42 lata, 5 lat starań i zero efektu. Zawsze chciałam być mamą. Widocznie nie jest mi to dane.

👱‍♀️ 42lat
    Wycięcie mięśniaka 8 cm- 11.10.2024r.
    PAI1- hetero, MTHR- hetero
    KIR bx
    👦40lat
    Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)

Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
    Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
    30.12.2021- kriotransfer beta < 0,5
    sierpień 2022 - 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5

Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
    Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby ( dawca)
    25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭

Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭

AZ Czechy Reprofit Ostrava
    11.07.24r.-transfer 6AA
    11dpt. Beta <0,5

AZ Czechy Reprofit OStrava
    11.06.25r. transfer 6BB
    9dpt - beta 10
    12dpt-beta 3,5 cb :(

18.12.2025r. - transfer Reprofit Ostrava 5AB z AZ- beta 0 :(
    30.04.2026-transfer PL wczesna blastocysta - beta 0
    15.07. 2026 - transfer -beta 2,33
  • Malutka_111 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień każda z nas ma pewien limit. Jeśli czujesz że to jest ten moment to życzę Ci powodzenia i abyś odnalazła spokój.
    Też sobie obiecuję że ostatnie dwie próby ale to są tylko cyfry. Na tą chwilę to nie jest moment aby się poddać
    Trzymaj się kochana.

Cień lubi tę wiadomość

🪴I FET 23.06.25 ❄️4.1.2
    ⏸️ pozytywny 6dpt,7dpt beta 70,3,9dpt beta 164,Progesteron 39,6;TSH 1,75,11dpt beta 413
    25 dpt 18.07.2025 CRL 3 mm ❤️
    31 dpt 24.07.2025 CRL 6,69 mm💔
    🪴II FET31.10.25 ❄️4.1.1., ❌
    🪴III FET 15.12.25 ❄️ 4.1.1. prog19,7
    2 dpt prog 29,3;4 dpt ⏸️cień cienia;7 dpt beta 27,9 dpt beta 90,7;11 dpt beta 347 prog 20;14 dpt beta 1253 prog 37.10;18 dpt 💔 nagle poronienie ❌
    ❌mthfr c.1286A> c układ heterozygotyczny nieprawidłowy ✅reszta mutacji trombofilii ok
    ✅ANA/ENA✅tarczyca✅homecysteina 8,65✅d3✅ferrytyna 61✅białko c,s, antytrombina
    Cross 22,2 %
    Nk w endometrium 350/1 mm
    CD 138 ✅Kir bx
    🪴IV FET 24.04.26. ❄️4.1.1. (Estrofem, encorton,dexametrasone,smoflipid,Accofil, prograf, besins,utrogestan,prolutex,acard,Neoparin)8 dpt beta 0 ❌
    🪴V FET 15.07/2026 5.1.1. Po PGT-A
    cykl naturalny, menopur 75, ovitrelle immuno ⬆️ 6 dpt β: 30,2; 8 dpt β 96,88; 16 dpt β: 6798
  • Cień Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest odwaga. To moment, w którym zabrakło mi już sił. Jestem psychicznie wyczerpana i nie mam w sobie nadziei, którą przez lata próbowałam podtrzymywać.

Nie jest mi dobrze z tą decyzją, ale moje światełko po prostu już zgasło.

Wybaczcie te smęty z początku tygodnia. Po prostu tylko tutaj czułam się naprawdę zrozumiana. Nie chciałam tak znikać bez słowa.

💉 IVF od 2019 r.
    → 9 procedur IVF/ICSI
    → 6 transferów ET/KET
    → 2× cb🤍❌
    🧫 CD56 ↑ (54)
    🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    To nie jest odwaga. To moment, w którym zabrakło mi już sił. Jestem psychicznie wyczerpana i nie mam w sobie nadziei, którą przez lata próbowałam podtrzymywać.

Nie jest mi dobrze z tą decyzją, ale moje światełko po prostu już zgasło.

Wybaczcie te smęty z początku tygodnia. Po prostu tylko tutaj czułam się naprawdę zrozumiana. Nie chciałam tak znikać bez słowa.
    Byłam na tym etapie wypalenia psychicznego w ub roku. Zaczęłam chodzić do psychologa, odpuściłam klinikę na ponad pół roku i z czasem chęć ponownej próby zaczęła kiełkowac i wróciliśmy do kliniki. Odpocznij, pobądź ze sobą, odbuduj siebie i sama zobaczysz czy odnajdziesz w sobie siłę do ponownej walki.
    Chcesz to marudź, smęć do woli, pamiętaj że tu mamy przestrzeń do każdych emocji.

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    IVF:
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    Felia 🩷

preg.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @krakowiankq jesteś? Jak się czujesz? <3

34 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
    12.11.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔7 tc
    30.04.2026 - FET 6.2.2 ❄️ ❌
    01.06.2026 - FET 4.2.2❄️bhcg 7dpt 54,1 9dpt 120,4 14 dpt 1043 17dpt 3210,7🤞
    6+0 3,5mm❤️
    8+1 1,67 cm
    10+1 3,27 cm
    Felia - zdrowa 🩷
    12+6 prenatalne 🤞

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

preg.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ