Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
Odpowiedz

❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️

Oceń ten wątek:
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ishildur wrote:
    @mała mi, mawz na myśli dodatkowe zelazo podbijające słabe wyniki, co nie?
    zauważyłam, że Prenatal do 2 trymestru ma żelazo 30mg i boję się go wziąć dziś:o Ale to chyba dawka podtrzymująca i wszystkie kompleksy witamin go mają...
    Też miałam wytyczną suplementacji żelaza od 16 tygodnia.
    Jak przeszłam na prenatal duo to nie czułam różnicy.. od kilku dni mam tardyferon i od razu wróciły zaparcia, wzdęcia, spaceruje, nawadniam się, ale jest kiepsko. Wiem, że organizm musi się znowu przyzwyczaić, ale te kilka dni już mi dały w kość. Cały czas jednak powtarzam sobie, że to dla nas żebyśmy obie były bezpieczne.

Co do zakupów, to uzgodniłam z mężem że po kolejnej wizycie, jeśli będzie wszystko ok z malutką, to mogę kupić 1 rzecz. I już sobie postanowiłam że bedzie to kocyk merino dla małej.
    Edit: do wyprawki zamierzamy przysiąść pod koniec września, po II prenatalnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 11:52

Alina Malina, Clausix, Ishildur lubią tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
    V IVF 7/05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;7+5 crl 13.4mm; 8+5 crl 2,18 cm; 10+5 crl 3,76 cm; 12+3 crl 6,39 cm;14+4 112g
    Felia 🩷
    ✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam bardzo fajny podgrzewacz baby brezza, superfast coś tam. Na Vinted ludzie sprzedają nowe za pół ceny. Mam nadzieję że się sprawdzi. Jest wybór kilku temperatur itp i mleko można podgrzać na spacerze i w ogóle. O ten https://www.babybrezza.pl/products/superszybki-przenosny-podgrzewacz ja kupiłam nowy z drugiej ręki na Vinted

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    Jak przeszłam na prenatal duo to nie czułam różnicy.. od kilku dni mam tardyferon i od razu wróciły zaparcia, wzdęcia, spaceruje, nawadniam się, ale jest kiepsko. Wiem, że organizm musi się znowu przyzwyczaić, ale te kilka dni już mi dały w kość. Cały czas jednak powtarzam sobie, że to dla nas żebyśmy obie były bezpieczne.

Co do zakupów, to uzgodniłam z mężem że po kolejnej wizycie, jeśli będzie wszystko ok z malutką, to mogę kupić 1 rzecz. I już sobie postanowiłam że bedzie to kocyk merino dla małej.
    Edit: do wyprawki zamierzamy przysiąść pod koniec września, po II prenatalnych.

To ja już miejsca po drugich prenatalnych a jeszcze nic nie kupiłam poza podgrzewaczem bo tani mi wyskoczył. Ubranka na razie jeszcze omijam ale już terapeutka też mnie namawia że pora już jest dobra. I właśnie muszę przysiąść i popatrzeć, kombinezon merino i kocyk muszę kupić przez internet więc jak komuś jakieś fajne wpadają w ręce to wysyłajcie. Tylko nie do końca kumam czy kombinezon merino to będzie warstwa wierzchnia na zimę? Czy na merino się drugi kombinezon zakłada? 🫪 nie noszę wełny w ogóle bo mnie gryzie w skórę i się zastanawiam jakie to grube jest na ile będzie dziecku wystarczająco ciepło no żeby w foteliku auta zapiąć… bo do wózeczka to na Vinted mam dodane do obserwacji śpiworki z wełną, na jesiennym polecały śpiworki sensillo i się nastawiłam na taki

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • merci Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ruszamy z urządzaniem i rzeczami po skończonym 24tc, także jeszcze trochę. Najpierw bym chciała szafę i komodę kupić żeby mieć gdzie to układać.
    Właśnie na ten moment najbardziej mnie zastanawia jak powinno się ubrać takiego młodego człowieka, termin na początek stycznia, mogą być duże mrozy. Bo do fotelika samochodowego z tego co rozumiem nie wolno w kombinezonie. To tylko bodziak, śpiochy, jakaś bluza i przykryć kocem? 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 12:04

Alina Malina lubi tę wiadomość

👩 '96
    PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
    felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
    15+4 165g bobasa 19+4 337g
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ishildur wrote:
    Dziękuję za słodkie komentarze nt brzucha, są super!:) Niesamowite jest to, jak między ciążami objawy potrafią być całkowicie odmienne!:) Ja jestem teraz strasznie umęczona tym moim 800mg proga. Biust rano to kamienie, a wzdęcia wieczorami paskudne. Żałuję, że nie byłam partnerem merytorycznym do dyskusji z prowadzącą w temacie schodzenia z proga i jestem ostatnią z tak potężną dawką tak późno w ciąży...:/

@Alina Malina, dobrze myślisz, żeby się wyposażyć przed ostatnim miesiącem. Pewnie na drugim wątku dziewczyny od tym piszą - ale jest zwyczajnie męczący - duży brzuch :)
    Dostałam radę zakupu czajnika z miernikiem temperatury, proste rozwiązanie dla tych, którzy niekoniecznie chcą podgrzewaczy czy dezynfekatorów (ja nawet nie wiem, o czym piszę, wybaczcie!:))
    Zaczynam się też skłaniać ku minimalistycznemu podejściu i dokupywaniu w miarę potrzeb. Ostatnio mi bliżej spania razem na materacu na podłodze, przewijania na macie na łóżku... Miałam okazję zobaczyć dwie wersje spania dzieci w ten urlop i ta bliskość/prostota wydaje mi się bardziej pociągająca:)

Ja się też na tym nie znam. Ostatnie małe dziecko w rodzinie bliskiej miałam dekadę temu i to było już kolejne dziecko w wielodzietnej rodzinie mamy ekspertki - mówię bez ironii, ona z zamkniętymi oczami zajmowała się małymi dziećmi i żadnych bajerow nie miała bo też wolała im mniej tym lepiej. Więc jakw wszłam na wątek jesienny to się bajerami zachłysnęłam, już prawie kupiłam dostawkę która jest bujaczkiem z muzyczka i wszystkim ale ktoś bliski mi zasugerował żebym przemyślała to bujanie, że potem przyzwyczaję dziecko i może lepiej bez. I faktycznie dostaniemy w spadku drewnianą zwykłą dostawkę i chyba tak lepiej. Ja też na początku chciałam kupić wszystko co się da i jak zobaczyłam jakie są bajery dla dzieci to oszalałam ale potem obawiam się że to będzie pułapka - będę mieć tyle rzeczy że nie będę wiedziała z czego korzystać, nie będę nadążać z myciem i używaniem tego a dziecko z połowy wyrośnie. Więc muszę tak poważnie usiąść i się zastanowić co kupić i to najlepiej dzisiaj bo mi się oczy świecą na bajery a potem się okaże że to zbędne albo że klasyczne rzeczy są lepsze.

Ishildur lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merci wrote:
    My ruszamy z urządzaniem i rzeczami po skończonym 24tc, także jeszcze trochę. Najpierw bym chciała szafę u komodę kupić żeby mieć gdzie to układać.
    Właśnie na ten moment najbardziej mnie zastanawia jak powinno się ubrać takiego młodego człowieka, termin na początek stycznia, mogą być duże mrozy. Bo do fotelika samochodowego z tego co rozumiem nie wolno w kombinezonie. To tylko bodziak, śpiochy, jakaś bluza i przykryć kocem? 🫣

O to to właśnie, ja tego też nie rozumiem. Znajoma mi mówiła że ten kombinezon merino jest tak cieniutki że ona normalnie w nim dziecko woziła w foteliku samochodowym… ale czy tak jest? Tak się robi? To bezpieczne? Nie wiem 🫪. A jak do wózeczka to merino i spiworek? Czy na merino coś jeszcze? Ja nie wiem na ten moment to bym najchętniej dziecko owinęła w kilka warstw jak gołąbka w kapustę, nie mam w ogóle wizji jak to powinno wyglądać 😂

merci lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    To ja już miejsca po drugich prenatalnych a jeszcze nic nie kupiłam poza podgrzewaczem bo tani mi wyskoczył. Ubranka na razie jeszcze omijam ale już terapeutka też mnie namawia że pora już jest dobra. I właśnie muszę przysiąść i popatrzeć, kombinezon merino i kocyk muszę kupić przez internet więc jak komuś jakieś fajne wpadają w ręce to wysyłajcie. Tylko nie do końca kumam czy kombinezon merino to będzie warstwa wierzchnia na zimę? Czy na merino się drugi kombinezon zakłada? 🫪 nie noszę wełny w ogóle bo mnie gryzie w skórę i się zastanawiam jakie to grube jest na ile będzie dziecku wystarczająco ciepło no żeby w foteliku auta zapiąć… bo do wózeczka to na Vinted mam dodane do obserwacji śpiworki z wełną, na jesiennym polecały śpiworki sensillo i się nastawiłam na taki
    Ja sobie wrzuciłam do obserwowania ten kocyk:
    https://lullalove.com/pl/p/Kocyk-z-100-welny-merino-dla-niemowlat-80100-cm-piwonia-Premium%2C-splot-ciasteczko/2082
    Sama mam koc, gruby, z merino i nic nie gryzie, a też mam na tym punkcie świra. Po za tym jest mi pod nim ciepło, ale nie tak żeby się pocić. Dla mnie to rewelacyjny produkt.
    Co do ubierania dziecka w zimę, to uznałam że jeśli na zajęciach w szkole rodzenia nic na ten temat nie będzie to doczytam, albo pójdę do koleżanki co ma roczniaka i poproszę o wykład :)

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    IVF:
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;7+5 crl 13.4mm; 8+5 crl 2,18 cm; 10+5 crl 3,76 cm; 12+3 crl 6,39 cm;14+4 112g
    Felia 🩷
    ✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    Ja sobie wrzuciłam do obserwowania ten kocyk:
    https://lullalove.com/pl/p/Kocyk-z-100-welny-merino-dla-niemowlat-80100-cm-piwonia-Premium%2C-splot-ciasteczko/2082
    Sama mam koc, gruby, z merino i nic nie gryzie, a też mam na tym punkcie świra. Po za tym jest mi pod nim ciepło, ale nie tak żeby się pocić. Dla mnie to rewelacyjny produkt.
    Co do ubierania dziecka w zimę, to uznałam że jeśli na zajęciach w szkole rodzenia nic na ten temat nie będzie to doczytam, albo pójdę do koleżanki co ma roczniaka i poproszę o wykład :)

Ale piękny dziękuję!

Ja chyba wykupię chat gpt premium 😂 bo będę mieć tysiąc pytań. I będę musiała zacząć pytać już dalszych znajomych co i jak

Milagro ❤️‍🩹, Clausix lubią tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    O to to właśnie, ja tego też nie rozumiem. Znajoma mi mówiła że ten kombinezon merino jest tak cieniutki że ona normalnie w nim dziecko woziła w foteliku samochodowym… ale czy tak jest? Tak się robi? To bezpieczne? Nie wiem 🫪. A jak do wózeczka to merino i spiworek? Czy na merino coś jeszcze? Ja nie wiem na ten moment to bym najchętniej dziecko owinęła w kilka warstw jak gołąbka w kapustę, nie mam w ogóle wizji jak to powinno wyglądać 😂

Są chyba takie otulacze do fotelika z otworami na pasy?

34 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
    12.11.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔7 tc
    30.04.2026 - FET 6.2.2 ❄️ ❌
    01.06.2026 - FET 4.2.2❄️bhcg 7dpt 54,1 9dpt 120,4 14 dpt 1043 17dpt 3210,7🤞
    6+0 3,5mm❤️
    8+1 1,67 cm
    10+1 3,27 cm
    Felia - zdrowa 🩷
    12+1 5,87 cm
    12+6 prenatalne ✅

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ishildur wrote:
    @mała mi, mawz na myśli dodatkowe zelazo podbijające słabe wyniki, co nie?
    zauważyłam, że Prenatal do 2 trymestru ma żelazo 30mg i boję się go wziąć dziś:o Ale to chyba dawka podtrzymująca i wszystkie kompleksy witamin go mają...
    Też miałam wytyczną suplementacji żelaza od 16 tygodnia.
    Tak, mam niska hemoglobinę i z morfologii ogólnie krwi lekarz w szpitalu zalecił żelazo, ale dopiero od 16 tc. Ja biorę pueria Duo activ

preg.png
  • merci Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Do wózka to łatwiej, bo pakujesz w kombinezon „narciarski”, koc i heja 😂
    Ja się boję że ze szpitala nas nie wypuszczą bo dzieciaka nie będziemy potrafili ubrać

👩 '96
    PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
    felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
    15+4 165g bobasa 19+4 337g
    preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merci wrote:
    Ja się boję że ze szpitala nas nie wypuszczą bo dzieciaka nie będziemy potrafili ubrać
    Ja też mam obawy, moja córka jest lipcowa. Jedne body wystarczyły. Ale wiem, że położna która przychodzi na wizyty przed porodem często opowiada jak ubierac dzieci o danej porze roku.

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merci wrote:

To ja podobnie 😂

Muszę się z tego zdoktoryzowac na jesieni

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Są chyba takie otulacze do fotelika z otworami na pasy?
    O to widzisz nie wiedziałam nawet dopiero sprawdziłam, fajne są :D no i kolejna sprawa która mnie frapuje. Jak będziemy wracać ze szpitala do domu to jak to ma być. Mam siedzieć z dzieckiem na tylnym siedzeniu? Ma siedzieć samo? Przecież mi serce pęknie jak będzie tam samiutkie siedzieć 😂 będę całą drogę siedzieć skręcona z głową do tyłu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 14:01

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie u lekarza, zawsze przed wizytą mam spotkanie z położna. Ciśnienie, ważenie itp. zapytała mnie czy chciałabym aby spróbowała znalezc serduszko, oczywiście ostrzegła że może jest zbyt wcześnie żeby je usłyszeć. Ku naszemu zdziwieniu od razu je znalazła. Pięknie biło 😊 także ze spokojem oczekuje wizyty u lekarza

merci, Alina Malina, Clausix, Milagro ❤️‍🩹, MamaWPlanach, Lwica_Lewka, evcix84, Mery0211 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wszystko dobrze. Lekarz powiedział że cech infekcji nie ma, choć badal mnie tylko przez palce a pieczenie może być po fluomizin, który przyjmowałam. Robił mi lekarz USG dopochwowe, ze względu na moją obawę o szyjkę. Szyjka ma 3.70 cm więc jest bardzo dobrze. Dziecko crl 9.42 cm i serduszko biło 157 bpm. Poprosiłam o szybką wizytę i za dwa tygodnie mam kolejną wizytę 😊 proszę o wpisanie do kalendarza📅
    wizyta u prowadzącego 31.08
    Aaaaa lekarz poprosił żebym nie brała dupgastonu i zmienił mi na luteinę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 14:41

Alina Malina, Milagro ❤️‍🩹, MamaWPlanach, merci, MjakMarta, Lwica_Lewka, evcix84, Ishildur, Mery0211, Katia86 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi wrote:
    Jestem po wizycie, wszystko dobrze. Lekarz powiedział że cech infekcji nie ma, choć badal mnie tylko przez palce a pieczenie może być po fluomizin, który przyjmowałam. Robił mi lekarz USG dopochwowe, ze względu na moją obawę o szyjkę. Szyjka ma 3.70 cm więc jest bardzo dobrze. Dziecko crl 9.42 cm i serduszko biło 157 bpm. Poprosiłam o szybką wizytę i za dwa tygodnie mam kolejną wizytę 😊 proszę o wpisanie do kalendarza📅
    wizyta u prowadzącego 31.08
    Aaaaa lekarz poprosił żebym nie brała dupgastonu i zmienił mi na luteinę
    Na tym etapie lekarz jeszcze zmierzył crl? Moja dr mówiła, że od 14tc robi się pomiary szacunkowej wagi bo ciężko zmierzyć właśnie crl.

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    IVF:
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    Felia 🩷

preg.png
  • MamaWPlanach Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne są te Wasze brzuszki😍♥️

Ja w 18 tc mam już dość spory brzuch, mam wrażenie że w przeciągu 2 tygodni mocno się uwypuklił. Nawet w luźnych sukienkach się odznacza i zwraca na siebie uwagę- tak przynajmniej mówi mój mąż🤪

@Mała mi cudowne wiadomości po wizycie🥰 Mam nadzieję, że wszystkie stresy masz już za sobą i teraz będzie spokojnie i bez nerwów aż do rozwiązania🤞

Kocyk merino piękny😍 Sama na razie ostrożnie podchodzę do tematu zakupów, bo nie wiem co w styczniu będzie nam potrzebne. Mam w obserwowanych kocyk merino i kombinezon Engel- na innym wątku bardzo wiele dziewczyn go poleca. Zastanawiam się tylko czy kupować nowy (jest dość drogi jak na 3/4 miesiące uzytkowania) czy polować na jakiś w dobrym stan na Vinted. I zastanawiam się tak jak Wy czy traktować go jako ostateczną warstwę czy warstwę pod kombinezon. Sama mam kamizelkę i komin z merino, które uwielbiam, ale np koszulka w góry jest tak cieniutka, że traktuję ją jako bazę pod coś cieplejszego na zimowo-jesienne wędrowki.
    Najpierw tak jak @merci chcę kupić szafę, a dopiero później całą wyprawkę- myślę, żeby najwcześniej koniec września/początek października.
    Ostatnio będąc w sklepie oglądałam cudowne bodziaki, wzięłam pierwszy przypadkowy wieszak i rozczuliłam się, ze są takie malutkie. Po czym spojrzałam na rozmiar-86😂 Porównałam z 56 i stwierdziłam, żeby nie ma szans, żeby dziecko po urodzeniu było takie malutkie jak r.50-56 i nic nie kupiłam😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 15:30

👫 39 i 40
    AMH 0,26
    IO
    Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)

1 IVF- listopad 2025:
    (Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
    3🥚, 2 ❄️
    * styczeń 2026- histeroskopia-> polip
    * FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
    * FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️

2 IVF- maj 2026:
    procedura wstrzymana⁉️

Naturalna ciąża🥹
    11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
    15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
    26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
    10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
    09.07 SANCO niskie ryzyka💙

„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    Na tym etapie lekarz jeszcze zmierzył crl? Moja dr mówiła, że od 14tc robi się pomiary szacunkowej wagi bo ciężko zmierzyć właśnie crl.
    Zmierzył tylko dlatego, że robił USG dopochwowe i już nie męczył mnie tym przez brzuch. Od razu powiedział, że sprawdzi wszytsko. Sprawdził czy nie ma krwiaka, ile ma szyjka.

Milagro ❤️‍🩹 lubi tę wiadomość

preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na vinted fajny otulacz do fotelika. Chciałam, żeby był na guzik, bo większość jest na rzepy. Po wpisaniu na vinted otulacz eko znajdziecie fajne właśnie na guzik. Pod ten otulacz bede chciała ubrać kombinezon typu miś (widziałam fajne z hm) lub merino (merino na pewno bede polować na vinted). Ja juz mam duzo z wyprawki 😅 dzis odebrałam przystawkę do łóżka z chicco. Kupiłam używana. Mam sporo ubranek od siostry. Brakuje mi tylko czapeczek, skarpetek i ubrań zimowych typu właśnie ten kombinezon. Mam juz zaklepana tez wanienke skladana ze stelażem. Mam odebrać ja pod koniec sierpnia. No i w najbliższą niedzielę handlowa jedziemy juz po wozek i fotelik. Mamy wybrany wiec juz tylko musimy zajechać i kupic. Planowałam, że po 2 prenatalnych zacznę kompletować wszystko i dobrze mi to idzie 😅 we wrześniu będziemy w Warszawie to chce zajechać do ikea po meble i parę akcesorii typu przewijak i pokrowce na przewijak. Nie bede szaleć z tymi przewijakami typu leander 😬 do czasu zakupu tych mebli chcialabym odświeżyć ściany w pokoiku. Farba juz czeka w domu 😅 jak dobrze pójdzie to na październik i listopad zostaną mi juz tylko zakupy apteczne i ewentualnie jakies zabawki, moze bujaczek, jakaś mata edukacyjna. Akcesoria apteczne dla mnie i dziecka bede zamawiac raczej przez neta.

Cisnę tak tą wyprawkę wcześniej, bo wiem, że jesienią mąż bedzie bardziej zajęty budową, bo bedzie sam wykańczać środek. Teraz jak sa duze upaly to odpuszcza ocieplanie elewacji (też sam ociepla) wiec wykorzystuje ten czas upałów na jeżdżenie z nim po sklepach 😅 dodatkowo nie zalezy mi na nowych rzeczach, wiec poluje juz ma vinted na te w dobrym stanie ☺️ nowe bedzie tylko lozeczko, fotelik do auta i wozek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 17:20

Clausix, Ishildur lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️

4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
    Wdrożone leczenie immuno ⬆️
    01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
    Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
    18w6d zdrowa dziewczyna 🩷
    preg.png
    Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ