Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
Odpowiedz

❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️

Oceń ten wątek:
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    MjakMarta, super, że udało Wam się tyle rzeczy ogarnąć 😀 wiadomo, trzeba już zacząć powoli odhaczac. Na wózek nie musieliście czekać?

Ja kokon dostanę nieużywany od koleżanki bo jej córka miała problem z bioderkami więc nie użyła. Ta koleżanka też mi właśnie zwróciła uwagę na to, że skoro sypialnia i pokoik małej będzie na górze to muszę mieć też gdzie ją odłożyć przebywając na dole więc tak właśnie myślałam żeby ją w kokonie odkładać na kanapę. Ale też właśnie mówiła, ze ona wjeżdża gondolą do salonu i tam ją zostawia ale no że ja będę rodzić w zimę więc kółka wózka będą całe w śniegu i błocie. Także też muszę przemyśleć w czym ją kłaść na dole oprócz kokona

Tak w ogóle to jak macie wystawiane zwolnienia? Od wizyty do wizyty?

Ja planuje na parter domu też wziąć https://www.ikea.com/pl/pl/p/aelskvaerd-kolyska-z-materacem-brzoza-s69556006/ na olx są za grosze a to pewnie na pierwsze kilka msc

Nie wiem czego ostatecznie będę używać ale na pewno jeżdżenie gondolą odpada 🫣

Fler lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • merci Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evcix84 wrote:
    dzięki, a czy drugie usg robiłyście tam gdzie pierwsze? Średnio byłam zadowolona z pierwszego i myślałam żeby iśc gdzie indziej.
    Jutro idę i w tym samym miejscu robię. Jeśli byś chciała iść gdzieś indziej to potrzebujesz nowego skierowania.

@Fler u mnie zwolnienie od wizyty do wizyty

Fler lubi tę wiadomość

👩 '96
    PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
    felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
    15+4 165g bobasa II prenatalne 475g
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evcix84 wrote:
    dzięki, a czy drugie usg robiłyście tam gdzie pierwsze? Średnio byłam zadowolona z pierwszego i myślałam żeby iśc gdzie indziej.
    W tym samym miejscu ale u innego lekarza bo ja się od razu zapisywałam na kolejne po pierwszych ale tylko jeden lekarz miał grafik tak daleko wprzód podany to wylądowałam gdzieś indziej 🤣

evcix84 lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evcix84 wrote:
    Ja robię u swojego lekarza prowadzącego badania prenatalne. Ma specjalistyczny certyfikat i opowiadał, że zdawał egzaminy w Anglii, by go zdobyć .

preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    MjakMarta, super, że udało Wam się tyle rzeczy ogarnąć 😀 wiadomo, trzeba już zacząć powoli odhaczac. Na wózek nie musieliście czekać?

Ja kokon dostanę nieużywany od koleżanki bo jej córka miała problem z bioderkami więc nie użyła. Ta koleżanka też mi właśnie zwróciła uwagę na to, że skoro sypialnia i pokoik małej będzie na górze to muszę mieć też gdzie ją odłożyć przebywając na dole więc tak właśnie myślałam żeby ją w kokonie odkładać na kanapę. Ale też właśnie mówiła, ze ona wjeżdża gondolą do salonu i tam ją zostawia ale no że ja będę rodzić w zimę więc kółka wózka będą całe w śniegu i błocie. Także też muszę przemyśleć w czym ją kłaść na dole oprócz kokona

Tak ja zwolnienie mam od wizyty do wizyty, jeśli zdarzy się tak że z jakiegoś powodu przyspieszę wizytę to muszę tego przypilnować. Dzwonię wtedy do kliniki i przedłużają mi do kolejnej wizyty same panie z recepcji 😊

preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi wrote:
    Mogę zapytać jaki wózek wybraliście a także jakie łóżeczko z dostawką ?
    - Wózek muuvo fold dark chocolate
    - Łóżeczko waldin 7 w 1 prostokątne - łóżeczko ma dostawkę do łóżka, ale my z tej opcji tu nie skorzystamy, bo chcemy mieć w pokoju małej tą mniejsza wersję tego łóżeczka, która będziemy tez jeździć po domu. To łóżeczko planuje wykorzystywać na poczatku na dzienne drzemki. Fajnie, bo te łóżeczka waldin mają też opcje przy mniejszej wersji łóżeczka dodatkowo przewijaka.
    https://youtu.be/TlPjRJmbC-k?si=vnMTZvOZUut_SQ62
    - dostawka używana chicco next 2 me magic - kupiliśmy lokalnie używane, fajnie bo wszystkie materiałowe części łóżeczka są zdejmowane i możemy je wyprać. Planujemy by dostawka stała na stałe przy łóżku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 21:18

Alina Malina, Mała mi lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️

4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
    Wdrożone leczenie immuno ⬆️
    01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
    Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
    18w6d zdrowa dziewczyna 🩷
    preg.png
    Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    MjakMarta opowiadaj jakie zakupy na co się zdecydowaliście
    - wózek muuvo fold dark chocolate plus adaptery do fotelika
    - fotelik avionaut pixel 3 beżowy z bazą obrotową
    - łóżeczko waldin 7 w 1 prostokątne w kolorze naturalnym - nawet Pani w sklepie pochwaliła wybór naturalnego, bo podobno na tych malowanych widać bardziej rysy itd nawet to że dzieci często później gryzą łóżka 😆 i widać odpryski farby. Ja też juz tam jadąc bylam pewna tego koloru bo ogladalam je na vinted i widzialam ze naturalne są w lepszym stanie.
    - wanienka primabobo skladana ze stelazem i leżaczkiem

Ogolnie za wszystko zapłaciliśmy 7730zł. O wiele lepiej wyszło cenowo w sklepie. W sklepie internetowym zaplacilibysmy 500zł więcej już ze zniżkami za newsletter itd.

Alina Malina, MamaWPlanach, evcix84 lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evcix84 wrote:
    Ja robiłam w tym samym miejscu, ale to dlatego że mi prenatalne robi moja dr prowadząca ciąże. Umawiane mialam miesiac wcześniej- na rutynowej wizycie. Dobrze, bo u mnie moja dr sama już tego pilnuje i wylicza kiedy jaka wizyta i badania, żeby też prenatalne wypadły w odpowiednim tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 21:21

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:

Tak wózek był akurat na stanie na sklepie 🥰 Pierwsze rozeznanie wózkami robiliśmy od razu po 2 prenatalnych i wtedy nam mówili w tym sklepie, że jak bedzie na stanie to będzie od ręki, a jak nie to na zamowienie i spodziewany termin dostawy wtedy to 2-2,5 miesiąca. Dobrze, że był bo troche bym sie obawiała nie mieć wozka w połowie listopada, a termin na grudzień.

Ja mam zwolnienia wystawiane od wizyty do wizyty.

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czuje dziś ze mala mi sie obróciła 🙃 dziwne uczucie bo uderza mnie w plecy 😆 wczesniej te ruchy byly bardziej wyczuwalne i widzialam nawet po brzuchu jak ona sie wierci. A dzis jakis taki spokój i troche panikowałam. Trochę czulam ruchy w dzień, ale zlagodnialy. Teraz na wieczór zaczęła fikać i mysle, ze cos nie tak 😆 Ewidentnie leży plecami do mojego brzucha. Dziwne uczucie, zupełnie inne odczucie ruchów.

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to odkryłam nowy ból 🫪 bola mnie żebra. Czytałam że się rozchodzą i mogą boleć bo się organy przesuwają.

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    - łóżeczko waldin 7 w 1 prostokątne w kolorze naturalnym - nawet Pani w sklepie pochwaliła wybór naturalnego, bo podobno na tych malowanych widać bardziej rysy itd nawet to że dzieci często później gryzą łóżka 😆 i widać odpryski farby. Ja też juz tam jadąc bylam pewna tego koloru bo ogladalam je na vinted i widzialam ze naturalne są w lepszym stanie.

Ogolnie za wszystko zapłaciliśmy 7730zł. O wiele lepiej wyszło cenowo w sklepie. W sklepie internetowym zaplacilibysmy 500zł więcej już ze zniżkami za newsletter itd.

Ale jestem zła odpisałam taką długą wiadomość ale się nie dodała xD

W każdym razie super wózek witam w klubie beżowo brązowych wózków

Łóżeczko przepiękne nie znałam tej marki. Teraz zacznę rozważać. Bo polowałam na używane stokke ale już powoli zaczęło mnie to męczyć i chciałam się poddać kupić z ikei

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 23:17

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Monika001 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:

Ojj, łóżeczko przepiękne 🥰
    To teraz mi dałaś temat do przemyślenia... 😆

03.2024 - histerolaparoskopia
    1️⃣ procedura - 10.2024, protokół krótki - ❌
    2️⃣ procedura - 11-12.2024, protokół długi - ❄️❄️
    1 FET 09.01.2025 4AA, CS, AH - β 6 i 11 dpt <2,30💔
    2 FET 07.02.2025 4CB, CN, AH - β 7dpt 9,0 | 10dpt 11,8 | 11dpt 12,00 | 13dpt 8,4 💔
    3️⃣ procedura - 04-05.2025, protokół długi - ❄️po PGT-a
    3 FET 15.07.2025 2BB, CN, AH - β 6 i 9dpt <2,30 💔😭
    29.08.2025 - Endobiome
    27.10.2025 - histerolaparoskopia
    Endometrioza I stopnia, adenomioza
    4️⃣ procedura - 12.2025-01.2026 - protokół długi - ❄️zdrowy ❄️(niska mozaika) po PGT-a
    03-05.2026 Diphereline
    4 FET 09.05.2026 2AA, CS, AH - 6dpt 32 | 7dpt 88 | 9dpt 270 | 11dpt 391 | 13dpt 713
    7w2d CRL 9,6mm i ❤️
    12+3 - I prenatalne 💙 niskie ryzyka
    zostań ze mną, proszę 🙏🥹🍀🤞

preg.png
  • Olamonola Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, po wczorajszej wizycie na wsi zdałam sobie sprawę z tego że potrzebuję jednak wózek terenowy,
    Podoba mi się muuvo go. Dajcoe znaka jak gdzieś zobaczycie używkę najlepiej w formacie 3w 1.

Co do fotelika - moja koleżanka, dobra wiedźma co urodziła trzecie dziecko w moim wieku, zdradziła mi jeden ważny kejs. Warto pojechać do sklepu z fotelikami i sobie poprzymierzać je w aucie. zobaczyć najpierw jak z wygodą i czy wszystko pasuje. Ja mam stosunkowo małe Volvo c30. Będę pewnie sporo podróżować z Bolkiem sama ( rodzice i teściowie pod łodzią, a my ze stolicy na lato na wieś przeprowadzka), Chyba będzie rozsądnie obczaić to najpierw, zanim będę szukać używańca.

Co do łóżeczka - przystawki. Łóżeczko na razie olewam. Myślę o moim kręgosłupie. Mam przystawkę Chcicco magic ze śmieciarki :) super jest, jeżdzi na kółkach, mogę ją dowolnie przesuwać, z sypialni do pokoju Bolka i do salonu! Wszystkie częsci można uprać oddzielnie, ma taką wadę że w jednym miejscu przedarta jest siateczka - do naprawy :)

@Mjak Marta, trochę zazdroszczę Ci zakupowego szału! fajnie że już masz tak wiele :)

@Fler, nie przejmuj się tym :) wszystko zdążysz, są sklepy online, jest Vinted, są ludzie co Cię będą chcieli obdarować.

Ja po stratach zajebiście się bałam nawet o tym myśleć, i dopiero jak zaczęłam 15 tydzień to zaczęłam zbierać pierwsze ubranka. Nadal nieśmiało. Po wcześniejszej ciąży bujaczek i wózek straszyły mnie po nocach, i nie mogłam na nie patrzeć. POprosiłam MIchała żeby to wywiózł, ale on je tylko schował - no i wsumie to mam już :)
    Teraz jest inaczej, pozwalam sobie na to. i boję się coraz mniej

Co do L4. Wiem że lekarze bez problemu przedłużają. Ja teraz wracam do pracy, bo z wielu powodów mi się to opłaca. Na własnej działalności nadpłacam Zus żeby dostać lepszy macierzyński, Każdy miesiąc składek teraz, to lepsza kasa potem. I spokojniejsza głowa :) Nie pracuję na tyle dużo żeby się bardzo męczyć i KOCHAM moją pracę :)
    Chcę dać pacjentom na sam koniec pracy, tyle ile mogę żeby łatwiej przeszli w życie "po terapii"
    I chyba sobie też :)

Od końca pażdziernika biorę L4 od psychiatry i jadę do Hiszpanii. Wynajęliśmy chatkę za śmieszną kasę, do szpitala jest 14 minut autem, i chce sobie zafundować krótszą zimę i jesień. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze na tyle żeby ten plan się udał. Na razie pod L4 psychiatryczne robię dobry podkład, bo ZUS teraz patrzy w dokumentację medyczną! Dlatego każdy z moich ginekologów jest proszony o stosowne, adekwatne adnotacje dotyczące potrzeby konsultacji psychiatrycznej. Bo ja naprawdę potrzebuję słońca! ( I naprawdę moje zdrowie psychiczne jest dość wątłe_) A moją psychiatrę mam cudowną <3

Boję się trochę tego momentu, jak urodzę na początu lutego i pewnie trzy tygodnie nie zobaczę słońca. Jakoś się potrzebuję mentalnie przyszykować do tego, że mój świat się wtedy do wiosny bardzo zawęzi :) ale mam nadzieję że w cudowny sposób :)
    No i OK :) Dobrego dziewczyny!

45l

Ja : AMH 0,75
    hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
    Immunologia nieznana.

45 On: wszystko ok :)
    Kariotyp OK

V 2024 7 tydz biochem naturals
    XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals

2025 czekam na cud
    2026 Cuda się nie dzieją, działamy
    26 styczeń czekamy na KD w WCLN

10.04.2026 Prague Fertility center
    Dawczyni 23 lata, potwierdzona płodność.

12.04 7 rozwijających się zarodeczków
    16.04 6 dotarło do blastocysty i poszło do PGTA
    11.05 6 zdrowych zarodków po PGTa
    22.05 pierwszy tranfer

26.05 7,9 BHCG prog 22,8
    29.05 82 bHCG prog 15
    2.06 523 Bhcg prog 19
    5.06 1805 Bhcg prog 22
    11.06 14700 bhcg prog 20

21dpt jest 🫀

12+3 PAPPA zdrowe 6 cm człowieka 70% Bolek
    13+3 schodzę z hormonów

preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31.08. merci II badania prenatalne
    31.08. Mała mi wizyta u dr prowadzącego

Sierpień kończymy dwoma wizytami. Dziewczyny powodzenia. Merci zobaczysz, że po wizycie usłyszysz same dobre wieści 🍀 Pewnie się stresujesz, bo pamiętam, że pisałaś, że to kolejny taki próg i czekasz tego 24 tygodnia. Mam nadzieje, że wizyta przyniesie Ci spokój 😊 Drugie prenatalne były też moim progiem do myślenia o wyprawce. Chociaż powiem Wam, że wczoraj wracając z tymi zakupami poczulam spokój, ale nachodziły mnie też co chwila myśli a co jeśli nie bedzie dobrze... Odganiam te myśli, sio, sio! Muszę myśleć pozytywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 09:15

merci, Fler, Mała mi, MamaWPlanach, Ishildur, evcix84 lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaMonola to i tak dobrze że teraz już coś kompletujesz! Ja wam tu pisałam że pierwsza rzecz kupiłam. Nie wierci to było. 22 tydzień? Może 23? I to po dużych namowach terapeutki. Gdyby nie ona i zadania od niej pewnie dalej bym sobie psuła ten okres przygotowań i uciekała od tego a potem spanikowała na sam koniec…

Olamonola lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci trzymam kciuki!! Faktycznie zleciało ❤️

MjakMarta ja sobie powtarzam, że mój mózg kocha katastrofy i najlepiej się czuje w takich myślach, ale to są nieprawdziwe myśli i nie mogę ich słuchać. Że już więcej sensu ma słuchanie radia w obcym języku niż słuchanie moich myśli które są nieprawdą i mózg celowo mi to podrzuca. Ignoruje je wszystkie. Póki co z dużą skutecznością

merci, Olamonola, Ishildur lubią tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina, dobre z tym radiem. Muszę se to samo powtarzać jak najdą mnie czarne myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 10:11

Alina Malina lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • merci Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi pięknej wizyty 🌸

no jest znowu stresik, staram się niepotrzebnie nie nakręcać. Może młody tak ty pisałaś, że u ciebie @MjakMarta się bobas przekręcił i te ruchy inaczej się czuje.
    ten 24 tc to i tak taka bardziej statystyczna granica ale każdy kolejny tydzień trochę bezpieczniejszy. Chciałabym już ze spokojem ducha ruszyć z wyprawką

Mała mi, Olamonola, MamaWPlanach, Alina Malina, evcix84 lubią tę wiadomość

👩 '96
    PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
    felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
    15+4 165g bobasa II prenatalne 475g
    preg.png
  • DzikaWera Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olamonola wrote:
    Hejo, po wczorajszej wizycie na wsi zdałam sobie sprawę z tego że potrzebuję jednak wózek terenowy,
    Podoba mi się muuvo go. Dajcoe znaka jak gdzieś zobaczycie używkę najlepiej w formacie 3w 1.

Co do fotelika - moja koleżanka, dobra wiedźma co urodziła trzecie dziecko w moim wieku, zdradziła mi jeden ważny kejs. Warto pojechać do sklepu z fotelikami i sobie poprzymierzać je w aucie. zobaczyć najpierw jak z wygodą i czy wszystko pasuje. Ja mam stosunkowo małe Volvo c30. Będę pewnie sporo podróżować z Bolkiem sama ( rodzice i teściowie pod łodzią, a my ze stolicy na lato na wieś przeprowadzka), Chyba będzie rozsądnie obczaić to najpierw, zanim będę szukać używańca.

Co do łóżeczka - przystawki. Łóżeczko na razie olewam. Myślę o moim kręgosłupie. Mam przystawkę Chcicco magic ze śmieciarki :) super jest, jeżdzi na kółkach, mogę ją dowolnie przesuwać, z sypialni do pokoju Bolka i do salonu! Wszystkie częsci można uprać oddzielnie, ma taką wadę że w jednym miejscu przedarta jest siateczka - do naprawy :)

@Mjak Marta, trochę zazdroszczę Ci zakupowego szału! fajnie że już masz tak wiele :)

@Fler, nie przejmuj się tym :) wszystko zdążysz, są sklepy online, jest Vinted, są ludzie co Cię będą chcieli obdarować.

Ja po stratach zajebiście się bałam nawet o tym myśleć, i dopiero jak zaczęłam 15 tydzień to zaczęłam zbierać pierwsze ubranka. Nadal nieśmiało. Po wcześniejszej ciąży bujaczek i wózek straszyły mnie po nocach, i nie mogłam na nie patrzeć. POprosiłam MIchała żeby to wywiózł, ale on je tylko schował - no i wsumie to mam już :)
    Teraz jest inaczej, pozwalam sobie na to. i boję się coraz mniej

Co do L4. Wiem że lekarze bez problemu przedłużają. Ja teraz wracam do pracy, bo z wielu powodów mi się to opłaca. Na własnej działalności nadpłacam Zus żeby dostać lepszy macierzyński, Każdy miesiąc składek teraz, to lepsza kasa potem. I spokojniejsza głowa :) Nie pracuję na tyle dużo żeby się bardzo męczyć i KOCHAM moją pracę :)
    Chcę dać pacjentom na sam koniec pracy, tyle ile mogę żeby łatwiej przeszli w życie "po terapii"
    I chyba sobie też :)

Od końca pażdziernika biorę L4 od psychiatry i jadę do Hiszpanii. Wynajęliśmy chatkę za śmieszną kasę, do szpitala jest 14 minut autem, i chce sobie zafundować krótszą zimę i jesień. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze na tyle żeby ten plan się udał. Na razie pod L4 psychiatryczne robię dobry podkład, bo ZUS teraz patrzy w dokumentację medyczną! Dlatego każdy z moich ginekologów jest proszony o stosowne, adekwatne adnotacje dotyczące potrzeby konsultacji psychiatrycznej. Bo ja naprawdę potrzebuję słońca! ( I naprawdę moje zdrowie psychiczne jest dość wątłe_) A moją psychiatrę mam cudowną <3

Boję się trochę tego momentu, jak urodzę na początu lutego i pewnie trzy tygodnie nie zobaczę słońca. Jakoś się potrzebuję mentalnie przyszykować do tego, że mój świat się wtedy do wiosny bardzo zawęzi :) ale mam nadzieję że w cudowny sposób :)
    No i OK :) Dobrego dziewczyny!

Jeżeli chodzi o wózek terenowy ;) to możemy polecić xlander xmove. Sprawdził nam się po terenach leśnych, górzystych, nie utwardzonych drogach <3

Olamonola lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ