Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
Odpowiedz

❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️

Oceń ten wątek:
  • LKBennett Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaaa wrote:
    Wow...a gdzie byłaś na tych targach? Chętnie bym pojechała na takie targi jak by były gdzieś w okolicy . Pamiętasz jak się one nazywaly?

Centrum dzieciece U Kubusia, Wrocław, jeszcze są jutro, a kolejne w pazdzierniku maja byc

Duzo wozkow, lozeczek, kocykow, przewijaków, wszystkich akcesoriow

Kropkaaa lubi tę wiadomość

2025 - start IVF
    4.02.26 - FET 4BB - 7 tc 💔
    6.05.26 - FET 3AB 🍀 4dpt ⏸️; 25.08 - 240 g 🥹🩷 dziewczynka 🩷

preg.png
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LKBennett wrote:
    Centrum dzieciece U Kubusia, Wrocław, jeszcze są jutro, a kolejne w pazdzierniku maja byc

Duzo wozkow, lozeczek, kocykow, przewijaków, wszystkich akcesoriow
    U nas Xland organizuje na początku jesieni targi i już mam zapisane w kalendarzu daty:) będziemy akurat po II prenatalnych, więc idealnie się to złoży dla nas terminowo.

LKBennett, Kropkaaa lubią tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
    V IVF 7/05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;7+5 crl 13.4mm; 8+5 crl 2,18 cm; 10+5 crl 3,76 cm; 12+3 crl 6,39 cm;14+4 112g; 18+3 230g
    Felia 🩷 D.
    ✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LKBennett wrote:
    My bylismy dzisiaj w centrum dzieciecym na targach i kupilismy wozek Cybex Priam z fotelikiem i baza i wszystkimi akcesoriami o prawie 2 tys zl mniej niz na stronie producenta 😅 zaplacilismy na razie polowe, odbior w listopadzie
    Haha ja dzisiaj byłam zamówić nasz Priam 🫣 jaki kolor wzięliście?

Olamonola lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • LKBennett Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut brown :) a Wy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 17:28

2025 - start IVF

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LKBennett wrote:
    Coconut brown :) a Wy?

Cozy beige :D

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • LKBennett Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Cozy beige :D

Jesteśmy beżowiaki 😅 teściowa mówi, ze to nie kolor dla dzieci, ze to zaden kolor 😅🫣😳😂 jej sie nie podoba

Alina Malina lubi tę wiadomość

2025 - start IVF

preg.png
  • Olamonola Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ishildur wrote:
    Mała mi, takze mam ciągotki żelkowe, czekoladowe, każde! To jest straszne, jakim można być łasym na słodycze w ciąży;D Nigdy tak nie miałam:)

Jeszcze zahaczę o temat olejków. Stosuję migdałowy z Rossmanna (mam i czysty hiszpański i Alterrę z domieszkami). Staram się nie pomijać po każdej kąpieli, film jest wtedy minimalny, ale masażu to jest 5 minut, a nie więcej. Ewentualnie udaje mi się mojego namówić do roboty, w końcu też mu zależy;) Mi się obiło o uszy, że kosmetyk jest mniej ważny niż sam masaż... I takie mam odczucia w tym temacie czysto fizyczne. Że tylko po dobrym masażu czuc ulgę w napiętych miejscach. Bo ulga nawilżenia to jest po wielu kosmetykach;)

Z wycieczki wracam z kompletem majt, bo w Z. Tarasach g... było w temacie spodni. Ech, poszukam na urlopie, a tak to dalej będę się męczyć w zwykłych jeansach z odpiętym guzikiem.

Szmaty polecam w Mińsku maz:) 40 minut od stolicy, główna ulica spacerkiem i jest tam naprawdę sporo dobrych lumpów. mam tam raz w tyg pacjentów i szmaty są wyśmienite i ceny nie do porównania ze stolicy..polowałam.na spodnie . Mam trzy pary z miękkiej bawełny nadające się do pracy , 2 fajne bluzki szersze już . No i 3 pary body z merino po 3 ziko!

Ja tyję szybko i łatwo.uważam na siebie ze względu na zagrożenie cukrzycą. Bolek chce codzienną porcję ziemniaków, jogurty, i na maksa chce mi sie surowego mięsa , a nie mogę! ale ostanio też cukier wjeżdża..lody i żelki.mprzytyłam.na razie 5 kilo i jak na mnie to sukces.

Ishildur lubi tę wiadomość

45l

Ja : AMH 0,75
    hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
    Immunologia nieznana.

45 On: wszystko ok :)
    Kariotyp OK

V 2024 7 tydz biochem naturals
    XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals

2025 czekam na cud
    2026 Cuda się nie dzieją, działamy
    26 styczeń czekamy na KD w WCLN

10.04.2026 Prague Fertility center
    Dawczyni 23 lata, potwierdzona płodność.

12.04 7 rozwijających się zarodeczków
    16.04 6 dotarło do blastocysty i poszło do PGTA
    11.05 6 zdrowych zarodków po PGTa
    22.05 pierwszy tranfer

26.05 7,9 BHCG prog 22,8
    29.05 82 bHCG prog 15
    2.06 523 Bhcg prog 19
    5.06 1805 Bhcg prog 22
    11.06 14700 bhcg prog 20

21dpt jest 🫀

12+3 PAPPA zdrowe 6 cm człowieka 70% Bolek
    13+3 schodzę z hormonów

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LKBennett wrote:
    Jesteśmy beżowiaki 😅 teściowa mówi, ze to nie kolor dla dzieci, ze to zaden kolor 😅🫣😳😂 jej sie nie podoba

Haha ja chciałam sage green czy jak on tam się nazywa, bardzo mi się podoba ale bałam się że potem ciężej będzie sprzedać bo to taki mniej neutralny kolor…

Olamonola ja bym też teraz królestwo dała za tatara. Surowego mięsa tak bardzo mi się chce 🫣. Za niczym nie tęsknię jak za carbonara z surowym żółtkiem i tatarem

Olamonola lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to w lokalnym sklepie też kupiłam butelki Philips avent bo one niby imitują ssanie jak z piersi czy coś tam, było 3 w cenie 2, więc wzięliśmy trzy butelki, a na drugi paragon smoczki dla dziecka i smoczki do butelki. Więc całkiem spoko. Także udane wyjście z domu. Tylko ubranek żadnych nie kupiliśmy. Nic mi się nie ooodba :p przepadłam na Vinted :o

Ishildur, Olamonola lubią tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś te teściowe mają do beżu 😉 moja dziś widziała pomalowany pokój i nie skomentowała co prawda koloru, ale to nie w jej typie 😆 raczej się nie spodobał, ale ze względu na ciąże pewnie ugryzła się w język 😅 ja z wózkiem idę w brąz

LKBennett, Alina Malina, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️

4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
    Wdrożone leczenie immuno ⬆️
    01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
    Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
    18w6d zdrowa dziewczyna 🩷
    preg.png
    Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰
  • Ishildur Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Olamonoloa za polecajkę! Finalnie, dziś w drodze na urlop, na półgodzinnej przesiadce we Wrocławiu, zakupiłam na szybko lniane spodnie na sznurek na w COS na wyprzedaży. Dwa rozmiary więcej niż zwykle, są przeogromne, uśmiałam się widząc się w lustrze:) Problem ładnych spodni rozwiązany, został problem dresu/legginsów:) Ale można już spokojnie urlopować w wygodzie:):)
    Mi się marzy czerwony albo fioletowy wózek. To znaczy, że będzie czarny. Bo ja tak tylko marzę o kolorach, ale potem trochę tchórzę...

LKBennett, Olamonola, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👩🏻38 👦🏻38
    06.2024 💔 poronienie 6+4
    ja: amh 2,47-2,76, IBS
    ✔️kariotypy, protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
    ❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
    on:✔️kariotypy, fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
    I IV ICSI 09.2025
    punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
    11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
    II IV IMSI 01.2026
    punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
    III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
    punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51
    03.06.2026 transfer ❄️4AB
    8dpt beta 63, 10 dpt beta 183, 12 dpt beta 614, 17dpt beta 5247🍀 ferrytyna:29
    preg.png
  • Olamonola Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Haha ja chciałam sage green czy jak on tam się nazywa, bardzo mi się podoba ale bałam się że potem ciężej będzie sprzedać bo to taki mniej neutralny kolor…

Olamonola ja bym też teraz królestwo dała za tatara. Surowego mięsa tak bardzo mi się chce 🫣. Za niczym nie tęsknię jak za carbonara z surowym żółtkiem i tatarem

AlinaMalina! To jakieś zobacz nam pierwotne mięsożerne instynkty włącza! Jakbyśmy były Flinstonkami poszłybyśmy razem polować na mamuta i szukać jajek w gniazdach ptaków! Hahaha! Ciało woła o białko. Ja na szczęście już teraz jestem w stanie zjeść trochę mięsa, bo do 13 tygodnia słabo mi szło.

Co do kolorów - zobacz jak bardzo mamy tu różnie, ja bym tę szałwię rozważyła np.Nie mam w szafie NIC beżowego, i i w wyprawce też nie będę miała :) Zbieram błękity, granaty i kontrasty do nich. KOcyk z merino robię seledynowo- morski. Chciałabym wózek z jakimś pięknym wzorem i raczej w kolorze. będę czatować na Vinted i OLX, często dziewczyny sprzedają zestaw łupina, gondola, spacerowy i na taki będę czatować.
    Tak, trochę Wam zazdroszczę że już macie swoje priamy, albo że już na nie czekacie :) Chciałabym pójść do jakiegoś salonu i obczaić lepiej Anex, Cybex czy muuvo ? Hahaha, wcześniej mnie interesowały bardziej modele starych aut :)

A dziś zaczynam 17 tydzień! Mniej czuję ruchów, wczoraj nawet nasłuchiwałam serduszka, i powiem Wam że w porównaniu z 13 tygodniem znalezienie go jest teraz o wiele łatwiejsze. Wali głośno i mocno!
    Od dwóch dni mam takie bóle jak na okres, i ciągnie mnie po lewej stronie więzadło co trzyma macicę. delikatne te bóle i nieregularne. Tłumaczę je sobie tym że ta macica rośnie i te bóle to naturalny i dobry znak. POleguję więcej, a chata zarasta brudem. OK, nie zarośnie na zawsze :) ale cieszę się że już w środę idę do gin, co ma USG w gabinecie.

Dziś na wieś, do lasu, zobaczę czy grzybów nie ma. Mój ukochany kończy w naszym miejskim domu remont łazienki. Macierzyński spędzę na tarasie z widokiem na zielone :) Dobrej niedzieli dziewczyny! Ciesżę się że Was tu mam :)

Fler, LKBennett, merci, Alina Malina, MamaWPlanach, Ishildur, evcix84 lubią tę wiadomość

45l

Immunologia nieznana.

Kariotyp OK

2025 czekam na cud

22.05 pierwszy tranfer

26.05 7,9 BHCG prog 22,8
    29.05 82 bHCG prog 15
    2.06 523 Bhcg prog 19
    5.06 1805 Bhcg prog 22
    11.06 14700 bhcg prog 20

21dpt jest 🫀

13+3 schodzę z hormonów

preg.png
  • Olamonola Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ishildur wrote:
    Dzięki Olamonoloa za polecajkę! Finalnie, dziś w drodze na urlop, na półgodzinnej przesiadce we Wrocławiu, zakupiłam na szybko lniane spodnie na sznurek na w COS na wyprzedaży. Dwa rozmiary więcej niż zwykle, są przeogromne, uśmiałam się widząc się w lustrze:) Problem ładnych spodni rozwiązany, został problem dresu/legginsów:) Ale można już spokojnie urlopować w wygodzie:):)
    Mi się marzy czerwony albo fioletowy wózek. To znaczy, że będzie czarny. Bo ja tak tylko marzę o kolorach, ale potem trochę tchórzę...

Urlopuj się wspaniale :) Ja też te wszystkie spodnie mam "rozwojowe". Weszłam z akceptacją w fazę Obelixa. Teraz zaczynają się akcje z bielizną! Cycki się uspokoiły po dojechaniu do rozmiaru 75 H (!) , ale majtki rolują mi się pod brzuchem i już jest zdecydowanie potrzeba zmian. Legginsy już z vinted jakieś lecą. Bedę testowała te z bonprixa bo mają całkiem sensowne składy. Bardzo tego nie lubię bo mam bardzo wrażliwą sensorykę i zmiana garderoby jest dla mnie sporym wyzwaniem. Nie może mnie nic drapać, uwierać, noszę tylko naturalne materiały. Jak coś mi podchodzi, kupuje i noszęwszystkie takie same (krejzi) Taki neuroatypowy prezent.

Z kolorami mam podobnie jak ty. Fantazje są ułańskie, a potem rozsądek wygrywa :) widzę to w mojej szafie i na pazurach. ale! te nowe bluzki kupiłam w szalonym pomarańczu i w żarówiastym błękicie takim naprawdę wysyconym , że hej! Może coś się zmienia :)

Ishildur lubi tę wiadomość

45l

Immunologia nieznana.

Kariotyp OK

2025 czekam na cud

22.05 pierwszy tranfer

26.05 7,9 BHCG prog 22,8
    29.05 82 bHCG prog 15
    2.06 523 Bhcg prog 19
    5.06 1805 Bhcg prog 22
    11.06 14700 bhcg prog 20

21dpt jest 🫀

13+3 schodzę z hormonów

preg.png
  • Fler Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli dziewczyny ☀️

Ja już finiszuję urlop i mam zamiar tylko przekazać moje tematy i iść w końcu na zwolnienie 🥳
    Trochę mnie przeraża to o czym tu piszecie bo ja jak na razie nie mam dosłownie NIC. Nawet nie mam zrobionego researchu, tylko od 2 koleżanek dostałam listę wyprawkowa i będę sobie powoli szukać wszystkiego. (Tu przerwę bo siedzę sobie w ogródku na porannej (słabej) kawie i poczułam, że coś się dzieje, wstrzymałam oddech, położyłam ręce i dostałam takiego pięknego kopniaka jakiego mi brakowało 😭❤️, popukałam jej w to miejsce trochę i odwdzięczyła się takim samym cudownym kopniaczkiem 🥹 no zakochana jestem ❤️. Bo po prostu ostatnio musiałam się mocno wysilić i właśnie siedzieć na wdechu żeby poczuć drobne ruchy).
    Wracając 😅 wyświetlił mi się ostatnio śliczny rożek, więc weszłam na stronę i zaczęłam patrzeć czy są inne wzory i od razu zapisałam kilka bo nie mogłam się zdecydować, po czym żeby zorientować się w reszcie kolorów, wzorów, cen itd wpisałam w wyszukiwarce „rozek niemowlęcy” zobaczyłam znowu 100 różnych które mi się podobają i już wiem, że to będzie baaardzo ciężka przeprawa żeby się na coś zdecydować 🫣 wiem, że może jak już się zacznie kupować to jakoś leci ale ja mam ogromny problem z decyzyjnoscia w takich sprawach. Jak na razie to idę na 3 dni do pracy i spadam 😁 także zostawiam wszystko już od dłuższego czasu na czas na zwolnieniu by w końcu móc podejść do tego na spokojnie, wyrobić sobie jakąś rutynę w jedzeniu ćwiczeniach itd no i tak po prostu, po ludzku już nie mogę się doczekać tego czasu ❤️

Ishildur, jeśli chodzi o legginsy to też bardzo polecam te z Oysho 😊

MjakMarta, bardzo proszę o wpisanie wizyty u dr prowadzącego na 3 września 📆 😊 (zamiast tej wizyty z 7 września)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 13:46

merci, Olamonola, MamaWPlanach, Ishildur, evcix84 lubią tę wiadomość

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    Maj 2025 IUI
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    FET 5BA 10.2025 ❌ 8 dpt beta 12, 10 dpt beta 5
    FET 5BA 5.12.2025 ❌ 8 dpt beta 62, 10 dpt beta 68
    Cd138 ❌ poniżej 5/10, cd56 10%➡️ doksy+metronidazol ⏳➡️
    biopsja kontrolna- pogorszenie- cd 138 5-10/10, cd56 10%➡️dalacin+metronidazol➡️3 biopsja- brak stanu zapalnego
    KIR Bx (2DS2)
    HLA-C 🧔🏻‍♂️ C1C2, ANA- dodatni, ANA 3
    cross-match- 15%
    FET 7.05.2026 3.1.1. (Cyclogest, Luteina, accofil)
    5 dpt ⏸️ , 6 dpt beta 38, 8 dpt beta 121, 11 dpt beta 812, 13 dpt beta 2478, 20 dpt beta 22057
    22 dpt crl 4 mm 💗, 8w2d crl 17 mm, 10w4d crl 41 mm,12w5d 69 mm
    FeliaTest zdrowa dziewczynka 🩷
    preg.png
  • LKBennett Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olamonola wrote:

Co do kolorów - zobacz jak bardzo mamy tu różnie, ja bym tę szałwię rozważyła np.Nie mam w szafie NIC beżowego, i i w wyprawce też nie będę miała :) Zbieram błękity, granaty i kontrasty do nich. KOcyk z merino robię seledynowo- morski. Chciałabym wózek z jakimś pięknym wzorem i raczej w kolorze. będę czatować na Vinted i OLX, często dziewczyny sprzedają zestaw łupina, gondola, spacerowy i na taki będę czatować.
    Tak, trochę Wam zazdroszczę że już macie swoje priamy, albo że już na nie czekacie :) Chciałabym pójść do jakiegoś salonu i obczaić lepiej Anex, Cybex czy muuvo ? Hahaha, wcześniej mnie interesowały bardziej modele starych aut :)

Olamonola - Cybex ma w ofercie takiego seledynowego oldtimer’a ;)) zrobilabys show takim wozkiem na tej dlugiej ulicy w Mińsku Maz 😅

https://www.cybex-online.com/pl/pl/p/10102688.html?gad_source=1&gad_campaignid=17416210737&gbraid=0AAAAABuIWqu26-kHo0cSKbkUUsPlVWTKY&gclid=CjwKCAjwqc_UBhBKEiwAWbl25u2REAvFuL8_orF13Zzc9EZHWQZWotLnW3sHzEhmxDt3Bj05elFcexoC3jkQAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 09:41

Olamonola, Ishildur lubią tę wiadomość

2025 - start IVF

preg.png
  • Agaat Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki - kupujecie kołderki do łóżeczka? Wymarzyłam sobie kołderkę dla Małej i akurat jest na nią giga promocja, tylko zastanawiam się na jaki rozmiar kupić, bo przecież w teorii u noworodków się jej nie używa. Ale skoro używa się kocyków, to czemu by nie użyć kołderki zamiast ciepłego koca? 😂 Sama już zgłupiałam w tym temacie.

Starania od sierpnia 2023
    🪄AMH: 2,45
    🪄 HSG ✅ oba jajowody drożne
    🪄 Torbiel prawego jajnika 24 mm, mięśniak 10 mm
    Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna

IUI x3 (letrozole+ovitrelle)
    05.25 r. ❌ 06.25 r. ❌ 07.25 r. ❌

I PROCEDURA 🍀
    2 prawidłowe zarodki 4.1.1 i 5.1.2. 🐥
    30.08.25 I transfer (świeży) 🐥 4.1.1.
    ciąża zatrzymana 9+0 💔
    24.01. II transfer 🐥 5.1.2.
    Beta 10 dpt 0 ❌

II PROCEDURA 🍀
    1 zarodek z 3 doby, 1 blastocysta z 5 doby
    20.04.26 III transfer (świeży) 🐥
    7 dpo ⏸️ - przyrosty bety w normie❣️ 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

preg.png
  • merci Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:
    A tak z innej beczki - kupujecie kołderki do łóżeczka? Wymarzyłam sobie kołderkę dla Małej i akurat jest na nią giga promocja, tylko zastanawiam się na jaki rozmiar kupić, bo przecież w teorii u noworodków się jej nie używa. Ale skoro używa się kocyków, to czemu by nie użyć kołderki zamiast ciepłego koca? 😂 Sama już zgłupiałam w tym temacie.
    Nie planuję koca ani kołderki. Weźmiemy rożek i śpiworek do spania, nie ma ryzyka że na twarz sobie zarzuci coś

LKBennett, Fler, Alina Malina, Olamonola, MamaWPlanach, MjakMarta lubią tę wiadomość

👩 '96
    PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
    felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
    15+4 165g bobasa II prenatalne 475g
    preg.png
  • LKBennett Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rożek i spiworek wezmiemy, czytalam że w takim noworodkowym lozeczku nie powinno byc niczego poza dzieckiem

A kupujecie kokon? Wczoraj pytalam sie chata gpt kiedy i po co sie go używa 😅

Na tych wczorajszych targach byla tez położna, ktora mowila zeby nie zakladac dziecku rekawiczek na dlonie celem ochrony twarzy, zeby czulo swoj dotyk, tak jak czuło w brzuchu

MamaWPlanach lubi tę wiadomość

2025 - start IVF

preg.png
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olamonola, 17+0 to skończony 17 tydzień i jutro masz pierwszy dzień 18 tygodnia 😅 Ja się w tym nie mogłam połapać i dr mi to wyjaśnia co wizytę 😂

Co do kolorów to osobiście mam sporo beżowych tshirtów, ale szczerze mówiąc zaczyna mi ten kolor brzydnąć. Dla małej planowałam jak najmniej różu, ale co oglądam jakieś rzeczy to właśnie ten róż w różnych odcieniach jest wszędzie i zaczynam się jakoś przekonywać do tego koloru.
    Jeśli chodzi o wózek to pytałam znajomych co mają takie roczne dzieci, jakie mają wózki, czy sprawdzali je w terenie czy tylko w mieście itp. My mieszkamy na wsi, co prawda zaraz koło domu mamy drogi asfaltowe, ale do tych dróg idziemy taką szutrówką. Zależy nam, żeby koła miały dobrą amortyzację, a przy tym żeby cały wózek nie był jakoś mega ciężki. Mąż mój chce żeby kolor i wzór był rzucający się w oczy 😅

Planowałam kupić kołderkę, ale widziałam już rolki że na początek lepiej się sprawdzi rożek albo otulacz, bo tak będzie bezpiecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 10:40

Olamonola, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
    V IVF 7/05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;7+5 crl 13.4mm; 8+5 crl 2,18 cm; 10+5 crl 3,76 cm; 12+3 crl 6,39 cm;14+4 112g; 18+3 230g
    Felia 🩷 D.
    ✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:

Nie, ale, kupiłam dwie poduszki w pieski bardzo dawno temu i mam zamiar ich zaczvac używać na roczek :D bo położna mi mówiła że do roczku lepiej jak dziecko ma pusto w łóżku więc kupiłam cos co mi się podoba ale będzie czające szafie. Kocyk będę używać raczej jak będzie spać pod nadzorem czy do zarzucenia w aucie :D

MamaWPlanach lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ