SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
Odpowiedz

❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️

Oceń ten wątek:
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LKBennett wrote:
    Ja robie tylko ogolne badanie moczu
    U mnie też tylko ogólne 🙋‍♀️

Wiecie co ze szczepieniami to pozwolę żeby mój lekarz zadecydował. Ja nie wiem. Poddaje się 😂

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Dobra jakość udało mi się projekt pociąć i wpasować :) to nam zrobił projektant z Ikea

IMG-5740.jpg

Nie kupiliśmy:
    - fotela bo jeszcze myślimy czy chcemy ten czy nie, musimy na żywo przymierzyć się
    - lampy górnej bo się waham czy ja chcę, ona może kurz zbierać
    - poduszki stokrotki bo najpierw chcę kupić fotel
    - białego stołka obok fotela bo może coś wybiorę do fotela innego
    - pudełek pod przewijak bo jednak są za kolorowe i kupię jakieś jednolite w plastiku
    - łóżeczka bo wyrwaliśmy stokke sleepi białe
    - niektórych drewnianych zabawek bo teściowa już miśków nakupowała i zabaweczek więc nie chciałam aż tyle kłaść
    - śmietnika dużego bo mamy z tommee tippee

No, a tak to kupione wszystko ✅. Leży w garażu i czeka na malowanie i skręcanie przez męża :D niby mało rzeczy a jednak kupa pudeł i kartonów i tekstyliów. Bawiłam się dzisiaj poduszka żołędziem strasznie mi się ona podoba śmieszna jest
    Bardzo ładna kolorystyka ❤️ super projekt, podoba mi się 😍

Alina Malina lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️

4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
    Wdrożone leczenie immuno ⬆️
    01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
    Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
    18w6d zdrowa dziewczyna 🩷
    preg.png
    Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    Bardzo ładna kolorystyka ❤️ super projekt, podoba mi się 😍

Dziękuję mam nadzieję że uda się odtworzyć 🫪🫣. W sypialni dla gości do dzisiaj nie skończyliśmy montażu 😂 remont był w zeszłym roku w lipcu a potem zaczęło się leczenie solidne i wiecznie było coś ważniejszego. Ale tutaj nie odpuszczę. Wszystko co do listwy i półki ma być zamontowane 🫣😂

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Ishildur Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zlecenia tylko badan ogólnych moczu, ale ja dolegliwosci nie mam. Baseny, jeziora i jest ok. Wszystkie te globulki tez mnei nigdy nie podrażniły. Mam farta!
    Ale za to ze szczepieniami nie odpuszczę, juz teraz załapałam zajady od jednego posiłki na sztuccach biurowych, więc myślę, że w sezonie na pewno padłabym jak mucha na jakąś zarazę. Nie szczepiłam się na grypę nigdy, na covidy i szczepienia dziecięce do 18 roku tak. Mam duże braki w tym zakresie, 20 lat olewania tematu. Często choruję, a zwykle są to zapalenia krtani, wirusowe, bakteryjne, na zmianę...

Z przyjemniejszych tematów. Za 100 dni premiera Diuny!
    @merci, pisałaś, że rodzisz po premierze. Jak Ty planujesz 2h20 w kinie wytrwać?;D Ja choćby dla tej premiery się zaszczepię, bo w Imaxie 400 osób to będzie czad:D

MamaWPlanach lubi tę wiadomość

👩🏻38 👦🏻38
    06.2024 💔 poronienie 6+4
    ja: amh 2,47-2,76, IBS
    ✔️kariotypy, protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
    ❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
    on:✔️kariotypy, fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
    I IV ICSI 09.2025
    punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
    11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
    II IV IMSI 01.2026
    punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
    III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
    punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51
    03.06.2026 transfer ❄️4AB
    8dpt beta 63, 10 dpt beta 183, 12 dpt beta 614, 17dpt beta 5247🍀 ferrytyna:29
    preg.png
  • LKBennett Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Dobra jakość udało mi się projekt pociąć i wpasować :) to nam zrobił projektant z Ikea

IMG-5740.jpg

Nie kupiliśmy:
    - fotela bo jeszcze myślimy czy chcemy ten czy nie, musimy na żywo przymierzyć się
    - pudełek pod przewijak bo jednak są za kolorowe i kupię jakieś jednolite w plastiku
    - niektórych drewnianych zabawek bo teściowa już miśków nakupowała i zabaweczek więc nie chciałam aż tyle kłaść

No, a tak to kupione wszystko ✅. Leży w garażu i czeka na malowanie i skręcanie przez męża :D niby mało rzeczy a jednak kupa pudeł i kartonów i tekstyliów. Bawiłam się dzisiaj poduszka żołędziem strasznie mi się ona podoba śmieszna jest

Przytulny pokoik 🥰 ja gdybym miala taka przestrzen to wzielabym fotel typu uszatek aby ewentualnie oprzeć glowe i zrelaksowac sie z maluchem

2025 - start IVF
    4.02.26 - FET 4BB - 7 tc 💔
    6.05.26 - FET 3AB 🍀 4dpt ⏸️; 7.09 - 343 g 🥹🩷 dziewczynka 🩷
    preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szczepienie to ja szczepie siebie lub dziecko tylko na to co muszę. Moja mąż zaszczepił się na covid, po miesiącu wylądował na neurologi z podejrzeniem stwardnienia rozsianego... Do tej pory jego organizm daje mu w kość po tym szczepieniu. Zaczęło się od intensywnej gorączki, później paraliżu. Na dzień dzisiejszy stwardnienia ma wykluczone, lekarz mówi że to najprawdopodobniej reakcja na szczepienie. Żałujemy, że kiedykolwiek sie na to szczepilismy. To co przeżyliśmy to nasze.

preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:

IMG-5740.jpg

Nie kupiliśmy:

Piękny 🥰 ja przy pierwszej córce miałam zrobiony pokoik w którym w ogóle nie spędzała czasu. Teraz synkowi zrobimy jak już będzie starszy 😅

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LKBennett wrote:
    Przytulny pokoik 🥰 ja gdybym miala taka przestrzen to wzielabym fotel typu uszatek aby ewentualnie oprzeć glowe i zrelaksowac sie z maluchem
    No właśnie chyba tak zrobimy, nie przemawia do mnie taki niski fotel

Mała mi no też myślę że on tam czasu za dużo nie spędzi 😂 to raczej będzie pokój do przechowywania rzeczy i pieluch, bo albo będzie w naszej sypialni - tam ma dostawkę a potem to łóżeczko na kółkach, albo z nami na dole w salonie 🫣.

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21.09 mam badanie połówkowe. Już nie mogę się doczekać. Jeśli na tych badaniach będzie wszystko dobrze to zdradzę Wam wybrane imię dla synka 😊

MamaWPlanach, Alina Malina, Milagro ❤️‍🩹, Clausix, LKBennett lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ishildur wrote:
    U mnie też zlecenia tylko badan ogólnych moczu, ale ja dolegliwosci nie mam. Baseny, jeziora i jest ok. Wszystkie te globulki tez mnei nigdy nie podrażniły. Mam farta!
    Ale za to ze szczepieniami nie odpuszczę, juz teraz załapałam zajady od jednego posiłki na sztuccach biurowych, więc myślę, że w sezonie na pewno padłabym jak mucha na jakąś zarazę. Nie szczepiłam się na grypę nigdy, na covidy i szczepienia dziecięce do 18 roku tak. Mam duże braki w tym zakresie, 20 lat olewania tematu. Często choruję, a zwykle są to zapalenia krtani, wirusowe, bakteryjne, na zmianę...

@merci, pisałaś, że rodzisz po premierze. Jak Ty planujesz 2h20 w kinie wytrwać?;D Ja choćby dla tej premiery się zaszczepię, bo w Imaxie 400 osób to będzie czad:D

Zazdroszczę 😊 ja za to przed ciążą nie widziałam co to imfkecja, nigdy na prawdę nigdy nie miałam żadnej... W tej ciąży po wylądowaniu w upały w szpitalu z krwawieniem zaczęła się moja przygoda z pieczeniem. Nic innego mi nie dolega. Ale boje się, że to moze osłabić moja szyjkę . Wiecie... To moja trauma po poprzedniej ciąży, gdzie musiałam Leżeć od połowy, bo mi się skracała... Stąd moja głowa mocno pracuje. Wczoraj jechałam z Mazur do Gdańska z córką do lekarza... Tak bardzo się balam, że ta podróż mi zaszkodzi...

preg.png
  • MamaWPlanach Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    Ja też miałam tylko ogólne badania moczu i czasami mi coś wychodziło, ale nigdy nie odczuwałam żadnych dolegliwości. Miałam na to jakies tabletki przepisywanie i pozniej wyniki sie poprawiały.

Dziewczyny dzis mi sie wyświetlił stanik ciążowy/do karmienia nieprzemakalny. Czy słyszałyście moze polecenia takich staników? Brzmi ciekawie i nie trzeba pozniej pilnować sie z wkładkami laktacyjnymi. Podobno duża wygoda tez w nocy, bo nic sie nie przesuwa. U mnie kolezanki nie mialy takich i jestem ciekawa opinii kogoś kto używał i tez z jakiej firmy. Zachęciła mnie reklama do zakupu, ale zastanawiam sie czy te staniki oddychają i zeby nie narobić se jakichś problemów pozniej typu odparzenia, zapalenia skóry. Sutki i tak swoje przejdą i wolę im nie dokładać problemów 😅

Moja przyjaciółka polecała mi ostatnio biustonosze z firmy Mombri. Mówiła, że kupiła 2 i była bardzo zadowolona. Twierdziła, że nie przemakają i są bardzo wygodne.
    Są drogie, więc na razie nie przekonuje mnie w nich to, że nie ma regulowanych ramiączek i że są mocno wycięte, także jeszcze szukam alternatyw.

👫 39 i 40
    AMH 0,26
    IO
    Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)

1 IVF- listopad 2025:
    (Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
    3🥚, 2 ❄️
    * styczeń 2026- histeroskopia-> polip
    * FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
    * FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️

2 IVF- maj 2026:
    procedura wstrzymana⁉️

Naturalna ciąża🥹
    11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
    15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
    26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
    10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
    09.07 SANCO niskie ryzyka💙

„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙

preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    No właśnie chyba tak zrobimy, nie przemawia do mnie taki niski fotel

Mała mi no też myślę że on tam czasu za dużo nie spędzi 😂 to raczej będzie pokój do przechowywania rzeczy i pieluch, bo albo będzie w naszej sypialni - tam ma dostawkę a potem to łóżeczko na kółkach, albo z nami na dole w salonie 🫣.

Ja Cię doskonale rozumiem... Dla córeczki ez robiłam pokoik, teraz zaczekam aż zobaczę co się będzie podobało. Też mamy dom piętrowy. W sypialny będzie dostawka a na dole jeszcze nie wiemy 🫣 jeszcze nic nie mam dla małego. No chyba że różowa wanienke i różowe krzesełko po starszej siostrze które leżą na strychu 😅

preg.png
  • MamaWPlanach Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:

IMG-5740.jpg

Nie kupiliśmy:

Piękny projekt😍
    Jeśli chodzi o lampę wisząca, to nie polecam. Mam taką w sypialni i strasznie kurz zbiera, więc do dziecięcego pokoju odpada. Jeśli chodzi o fotel, to wybierz taki z głębszym siedziskiem, żeby Ci się wygodnie z dzieckiem siedziało. Ten na zdjęciu wydaje się dość płytki. Przetestuj sobie kilka sztuk na żywo zanim coś kupisz. Mojej przyjaciółce sprawdzał się fajnie uszak z podnóżkiem😉

👫 39 i 40
    AMH 0,26
    IO
    Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)

1 IVF- listopad 2025:
    (Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
    3🥚, 2 ❄️
    * styczeń 2026- histeroskopia-> polip
    * FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
    * FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️

2 IVF- maj 2026:
    procedura wstrzymana⁉️

Naturalna ciąża🥹
    11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
    15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
    26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
    10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
    09.07 SANCO niskie ryzyka💙

„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙

preg.png
  • merci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ishildur wrote:

już tylko 100 dni? odliczanie jak do porodu 😆
    termin na początek stycznia, więc mam nadzieję, że doczeka do połowy grudnia 😅 u nas nie ma imaxa ale są sale dream i taką sobie zażyczyłam, żeby wygodnie się rozwalić na fotelu. Nie będę nic pić żeby do toalety nie chodzić. I chyba od razu jakoś po premierze bym poszła, bo potem święta i zaraz się okaże, że nie zdążymy.Taki plan, a zobaczymy jak wyjdzie z realizacją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:08

👩 '96
    PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
    felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
    15+4 165g bobasa II prenatalne 475g
    preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możecie polecić jakąś dostawkę? :) Mam mało miejsca w sypialni na łóżeczko, poza tym chcę coś mobilnego do jeżdżenia po domu. Z poleceń mam Lionelo Timon albo Leonie Plus, ale im więcej czytam w internecie o tym, że skrzypią, że kółka słabe tym bardziej nie wiem na co się zdecydować.
    Też wydaje mi się, że pokój Małego na razie będzie tylko bardziej miejscem organizacji jego rzeczy, łóżeczko wstawimy, ale niewiadomo kiedy z niego skorzysta

♀ 96’ ▫️♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️ beta 5 dpt - 2,65 | 7 dpt - 37,3 | 10 dpt - 170,0 | 12 dpt - 401,1 | 23 dpt jest ❤️
    Nifty - czekamy na synka 🩵

12+6 || I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie🤍
    20+1 || II prenatalne - 344g szczęścia💙

preg.png
  • LKBennett Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    A możecie polecić jakąś dostawkę? :) Mam mało miejsca w sypialni na łóżeczko, poza tym chcę coś mobilnego do jeżdżenia po domu. Z poleceń mam Lionelo Timon albo Leonie Plus, ale im więcej czytam w internecie o tym, że skrzypią, że kółka słabe tym bardziej nie wiem na co się zdecydować.
    Też wydaje mi się, że pokój Małego na razie będzie tylko bardziej miejscem organizacji jego rzeczy, łóżeczko wstawimy, ale niewiadomo kiedy z niego skorzysta

Moja kuzynka miala Chicco next to me przy całej trojce dzieci i my teraz też bierzemy „w ciemno” ;))

2025 - start IVF
    4.02.26 - FET 4BB - 7 tc 💔
    6.05.26 - FET 3AB 🍀 4dpt ⏸️; 7.09 - 343 g 🥹🩷 dziewczynka 🩷
    preg.png
‹‹ 140 141 142 143 144
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ