SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
Odpowiedz

❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️

Oceń ten wątek:
  • classy Autorytet

Wysłany: 8 września, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Dziękuję! Zmierzę te co kupiłam i porównam z wymiarami na stronie Zary :D i jeszcze muszę kupić jakieś te takie wiecie mam 2 miesiące mam 6 miesięcy itp

U mnie na tych z Zary wiszą sweterki od rozmiaru 62 ☺️

Alina Malina lubi tę wiadomość

👩+👦+🐶

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B

I IVF
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne, 19+6: II prenatalne, 29+4 III prenatalne - wszystko ok 💖

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 8 września, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    U mnie na tych z Zary wiszą sweterki od rozmiaru 62 ☺️
    Wydaje mi się że te z Zary wszystkie są 25 cm te dla maluszków a ja chyba 29 cm kupiłam…

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 8 września, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uznałam dziś że zaszaleję kupię drugi stanik z miracle makers bo się z nim nie rozstaje tylko dylemat jaki kolor. Mam cielisty w cytrynki teraz myślę o czarnym

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 8 września, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina mi podobal się ten w wisienki 🍒 ale może lepiej wziąć czarny pod jakies ciemne ubrania.

U mnie wieści z wizyty ok. Dzidzia ładnie rośnie. Ułożenie póki co miednicowe. Wynik krzywej cukrowej dobry ALEEEE moja dr odchodzi z tego szpitala i poradni 😢 rozwaliło mi to dzisiaj dzień. Póki co umówiłam się do niej prywatnie na 3 prenatalne i do innego lekarza, żeby mieć jakąś alternatywę na nfz. Moja dr prowadzaca ma przyjmować w innym szpitalu, ale teraz bedzie taki okres przejściowy i nie wiadomo od kiedy beda wizyty. Możliwe ze od listopada. Ogolnie to tez dobry szpital i z najwyższym stopniem referencyjnosci. Chyba przeniosę sie o ile te wizyty beda od listopada. Najgorzej ze tu dr przyjmowała po 20 pacjentek dziennie a tam tylko 10, wiec obawiam sie o terminy 😔 eh szkoda bo czułam juz takie przywiązanie do tej poradni, szpitala i jakas stabilizację, a teraz jestem w kropce.

Clausix, Olamonola lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️

4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
    Wdrożone leczenie immuno ⬆️
    01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
    Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
    18w6d zdrowa dziewczyna 🩷
    preg.png
    Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰
  • Ishildur Autorytet

Wysłany: 8 września, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta, o nieeee...! Współczuję lekarskiej sytuacji. Dobrze, że próbujesz u swojej lekarki prywatnie, bo zmiana teraz to jakiś dramat:o Trzymaj rękę na pulsie - masz jeszcze 3 miesiące, lekarka też chce mieć godną wypłatę, więc pewnie sprawnie się przeniesie, prawie na zakładkę:)

👩🏻38 👦🏻38
    06.2024 💔 poronienie 6+4
    ja: amh 2,47-2,76, IBS
    ✔️kariotypy, protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
    ❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
    on:✔️kariotypy, fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
    I IV ICSI 09.2025
    punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
    11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
    II IV IMSI 01.2026
    punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
    III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
    punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51
    03.06.2026 transfer ❄️4AB
    8dpt beta 63, 10 dpt beta 183, 12 dpt beta 614, 17dpt beta 5247🍀 ferrytyna:29
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 8 września, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę nie dziwię się, to jest stres jednak i zmiana :/

Kupujecie prześcieradła do wózka ? 😵‍💫🫪 właśnie sobie uświadomiłam że coś takiego istnieje

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Kropkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    Alina Malina mi podobal się ten w wisienki 🍒 ale może lepiej wziąć czarny pod jakies ciemne ubrania.

U mnie wieści z wizyty ok. Dzidzia ładnie rośnie. Ułożenie póki co miednicowe. Wynik krzywej cukrowej dobry ALEEEE moja dr odchodzi z tego szpitala i poradni 😢 rozwaliło mi to dzisiaj dzień. Póki co umówiłam się do niej prywatnie na 3 prenatalne i do innego lekarza, żeby mieć jakąś alternatywę na nfz. Moja dr prowadzaca ma przyjmować w innym szpitalu, ale teraz bedzie taki okres przejściowy i nie wiadomo od kiedy beda wizyty. Możliwe ze od listopada. Ogolnie to tez dobry szpital i z najwyższym stopniem referencyjnosci. Chyba przeniosę sie o ile te wizyty beda od listopada. Najgorzej ze tu dr przyjmowała po 20 pacjentek dziennie a tam tylko 10, wiec obawiam sie o terminy 😔 eh szkoda bo czułam juz takie przywiązanie do tej poradni, szpitala i jakas stabilizację, a teraz jestem w kropce.
    O kurczę... współczuję stresu...ale mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy. Może z racji ciąży lekarka po przeniesieniu weźmie to pod uwagę, tym bardziej, że pójdziesz do Niej prywatnie na prenatalne, to możesz porozmawiać. Trzymam kciuki

• MjakMarta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaaa właśnie planuje na prenatalnych ją podpytać i mam nadzieję, że wtedy czegoś konkretniej się dowiem. Póki co ona sama nie wie od kiedy będą wizyty w tym szpitalu. Wie tylko, że bedzie mniej wizyt dziennie i liczę, na jakiś termin mniej odległy, żeby oswoić się z nowym miejscem. Ja mam tak, że lubię wiedzieć co gdzie jest i jak funkcjonuje i do tej poradni do której teraz chodzę już sie przywiązałam. Wiem, że obok jest sor (na ktorym tez juz bylam), na górze szpital i rejestracja. Teraz na nowo muszę poznać miejsce, a ten szpital do którego sie ona przenosi to gigant 😵‍💫 wielki plac, sporo budynków, oddziałów i czuje jakis niepokój 😑

Alina Malina ja przy okazji jednych zakupów zamówiłam dwa prześcieradła do gondoli. Ogolnie liczyłam, ze beda tez one pasować jako pokrowiec na przewijak, bo mają fajne wzory, ale niestety nie pasują. Mysle, że dobrze mieć z dwa w razie w na zmianę.

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • evcix84 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta przykro, że takie zmiany ale często nastawiamy się niepozytywnie a po pierwszym oswojeniu z nowym okazuje się że niepotrzebnie😊

Super, ze wyniki dobre 😃

👩‍🦰 84' 🧔🏻‍82' ✅
    Prawy jajowód niedrożny, niedoczynność tarczycy IO, trombofilia, AMH 6,2 Kariotypy ok
    2020 - starania naturalne - stymulacja owulacji
    04.2023 - ciąża 💔 10tc - trisomia 18, z.łyżeczkowania
    12.2023 - ciąża 💔 5tc - zabieg łyżeczkowania
    08.2024 - 1 stymulacja, 04.09.24 - punkcja - pobrane 22 beta <0,2 04.11.24 - FET ❄️ ➡️8dpt beta 17,4, 10dpt beta 8,6
    23.11.24 - 2 stymulacja, 06.12 24 - punkcja - pobrane 10 ,9dpt beta 0
    22.04.25 - FET❄️➡️06.25 poronienie chybione 💔
    12.08.25 - 3 stymulacja, 23.08 punkcja ➡️❄️PGTA ➡️0
    10.2025 decyzja o AZ ➡️8.06.2026 FET❄️➡️8dpt beta 15, 10dpt 32, 12dpt 129, 14dpt 242, 16dpt 518, 19dpt 1459
    10+5 Sanco 💙
    12+5 Prenatalne 6cm✅️
    preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Można przycupnąć? 😉 Podczytuję Wasz wątek od kilku tygodni i postanowiłam się w końcu odezwać. Czekam na synka z majowego transferu, udał się nasz pierwszy transfer choć z drugiej procedury (w pierwszej 0/6 zarodków, wszystkie padły już po 2 dobie, a druga procedura z 8 mrożonych oocytów pozostałych po pierwszej i udało się uzyskać 5❄️). Przy 1 podejściu do udzielałam się trochę na wątkach IVF, ale porażka mnie zmiotła z planszy i odpuściłam forum, zajęliśmy się diagnostyką i przygotowaniami do dalszych prób. Przy drugim podejściu się też raczej nie udzielałam, bo morale były niziutko i nie wierzyłam w powodzenie misji pt. „mrożone komórki”, ale udało się, jestem tu z blastką 5AA na pokładzie, która waży już w tej chwili pewnie ponad 400g i coraz śmielej prezentuje swoje umiejętności akrobatyczne🤭

Trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie bezpiecznie dotrwały do naszych zimowych terminów 🤞🏻🥰

Alina Malina, Olamonola, merci, Clausix, Agaat, Fler, MjakMarta, Mała mi, Milagro ❤️‍🩹, evcix84 lubią tę wiadomość

♀ 96’ ▫️♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️ beta 5 dpt - 2,65 | 7 dpt - 37,3 | 10 dpt - 170,0 | 12 dpt - 401,1 | 23 dpt jest ❤️
    Nifty - czekamy na synka 🩵

12+6 || I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie🤍
    20+1 || II prenatalne - 344g szczęścia💙

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tosiek!!! Witaj 🙋‍♀️❤️✨ super ze dołączasz

MjakMarta mam to samo ale do tego nawet nie lubię żadnych zmian i takie rzeczy mnie stresują :( Ale będzie dobrze. Dostanie babka grafik zapiszesz się w nowe miejsce i się oswoisz

tosiekk lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Olamonola Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler wrote:
    MjakMarta, powodzenia by malutka ładnie przybrała i żeby wyniki krzywej były ok 🤞🥰

Monika, też śpię od dawna na poduszce ciążowej a i tak czasem budzę się połamana… do tego wczoraj siedziałam też na piłce i mam wrażenie że po każdym takim razie plecy bardziej mnie bolą 🫣 ale zgadzam się z MjakMarta, spróbuj poćwiczyć ale tak czy inaczej wizyta u uro Fizjo będzie na plus

Olamanola, a masz możliwość napisania do swojego lekarza? 🤔

Do NFZtowskich nie mam takich namiarów, żeby się z nimi kontaktować, ale mam przyjaciela ginekologa, on nie prowadzi mi ciązy teraz , bo prowadził wcześniejszą którą terminowałam, i to był dla nas hardcore.

Ale jak coś się dzieje pilnego to on mi zawsze doradza i pomaga. Przepisał mi beta bloker. CIśnienie jest w miarę OK. Ale puls kosmiczny tylko jak leżę i nic nie robię nawet nie mówię to spada mi dopiero poniżej stówy. Jak chodzę powolutku to jest 120, jak chodze i rozmawiam 140. Wzięłam dziś pierwszy beta bloker.
    Tomek mówi że muszę wrócić na L4 , że moje ciało odbiera aktywność jak dodatkowy stres. Wcale mi się to nie uśmiecha, szczególnie po ostatnich przygodach z zasiłkiem, którego długo jeszcze nie zobaczę ma oczy. No jaja.
    Sfrustrowana tym jestem, ale w moim zawodzie praca na etat to złote runo dostepne tylko dla nielicznych.
    Zobaczę jak te Beta blokery zadziałałają. i podejmę decyzję . L4 mogę wziąć dopiero od 21 i tak.
    No i dobra, radykalnie akceptuję historię że moje stare żyły ( Ola, nie obraź się ale to są fakty - tak mówi ten mój kumpel - ginekolog) nie działają tak jakbym oczekiwała.
    Mam trochę smuteczku po ciązy , bez komplikacji, ale w moim wieku było to raczej do przewidzenia. Teraz wiem , czego się na tym L4 spodziewać.

45l

Ja : AMH 0,75
    hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
    Immunologia nieznana.

45 On: wszystko ok :)
    Kariotyp OK

V 2024 7 tydz biochem naturals
    XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals

2025 czekam na cud
    2026 Cuda się nie dzieją, działamy
    26 styczeń czekamy na KD w WCLN

10.04.2026 Prague Fertility center
    Dawczyni 23 lata, potwierdzona płodność.

12.04 7 rozwijających się zarodeczków
    16.04 6 dotarło do blastocysty i poszło do PGTA
    11.05 6 zdrowych zarodków po PGTa
    22.05 pierwszy tranfer

26.05 7,9 BHCG prog 22,8
    29.05 82 bHCG prog 15
    2.06 523 Bhcg prog 19
    5.06 1805 Bhcg prog 22
    11.06 14700 bhcg prog 20

21dpt jest 🫀

12+3 PAPPA zdrowe 6 cm człowieka 70% Bolek
    13+3 schodzę z hormonów

preg.png
  • merci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MjakMarta super, że wyniki dobre. A co do miejsca to chyba jednak lekarz ważniejszy. Jeśli odpowiada ci twoja prowadzącą to zmiana miejsca przyjmowania może nie będzie taka straszna skoro już z lekarzem jesteś zaznajomiona.

@tosiekk witamy w naszym gronie 😊 kolejny zimowy chłopak się szykuje. na kiedy masz termin?

@Olamonola współczuje stresów. a jakieś wyniki ostatnio robiłaś, wszystko ok? Raczej nie sądzę, żebyś nagle wpadła w taką niedokrwistość bez obfitego krwawienia co by spowodowała taką tachykardię ale wykluczyć zawsze można.
    No i zawsze ta nieszczęsna tarczyca jako podejrzany

👩 '96
    PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
    felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
    15+4 165g bobasa II prenatalne 475g
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olamonola wrote:
    Do NFZtowskich nie mam takich namiarów, żeby się z nimi kontaktować, ale mam przyjaciela ginekologa, on nie prowadzi mi ciązy teraz , bo prowadził wcześniejszą którą terminowałam, i to był dla nas hardcore.

Ale jak coś się dzieje pilnego to on mi zawsze doradza i pomaga. Przepisał mi beta bloker. CIśnienie jest w miarę OK. Ale puls kosmiczny tylko jak leżę i nic nie robię nawet nie mówię to spada mi dopiero poniżej stówy. Jak chodzę powolutku to jest 120, jak chodze i rozmawiam 140. Wzięłam dziś pierwszy beta bloker.
    Tomek mówi że muszę wrócić na L4 , że moje ciało odbiera aktywność jak dodatkowy stres. Wcale mi się to nie uśmiecha, szczególnie po ostatnich przygodach z zasiłkiem, którego długo jeszcze nie zobaczę ma oczy. No jaja.
    Sfrustrowana tym jestem, ale w moim zawodzie praca na etat to złote runo dostepne tylko dla nielicznych.
    Zobaczę jak te Beta blokery zadziałałają. i podejmę decyzję . L4 mogę wziąć dopiero od 21 i tak.
    No i dobra, radykalnie akceptuję historię że moje stare żyły ( Ola, nie obraź się ale to są fakty - tak mówi ten mój kumpel - ginekolog) nie działają tak jakbym oczekiwała.
    Mam trochę smuteczku po ciązy , bez komplikacji, ale w moim wieku było to raczej do przewidzenia. Teraz wiem , czego się na tym L4 spodziewać.

Matko współczuję :((( może leki pomogą. Tzn trzymam za nie kciuki. A masz coś do stałego pomiaru pulsu czy mierzysz raz na jakiś czas ciśnieniomierzem?

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Hejka! Można przycupnąć? 😉 Podczytuję Wasz wątek od kilku tygodni i postanowiłam się w końcu odezwać. Czekam na synka z majowego transferu, udał się nasz pierwszy transfer choć z drugiej procedury (w pierwszej 0/6 zarodków, wszystkie padły już po 2 dobie, a druga procedura z 8 mrożonych oocytów pozostałych po pierwszej i udało się uzyskać 5❄️). Przy 1 podejściu do udzielałam się trochę na wątkach IVF, ale porażka mnie zmiotła z planszy i odpuściłam forum, zajęliśmy się diagnostyką i przygotowaniami do dalszych prób. Przy drugim podejściu się też raczej nie udzielałam, bo morale były niziutko i nie wierzyłam w powodzenie misji pt. „mrożone komórki”, ale udało się, jestem tu z blastką 5AA na pokładzie, która waży już w tej chwili pewnie ponad 400g i coraz śmielej prezentuje swoje umiejętności akrobatyczne🤭

Trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie bezpiecznie dotrwały do naszych zimowych terminów 🤞🏻🥰
    Hej 🥰 super, że napisałaś i że mamy tu nową zimową dzidzie 🤗 zapraszamy do rozmów. Na kiedy termin? Jak się czujesz?

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merci, MjakMarta - termin i wg OM i wg transferu wychodzi na 15.01, z usg Mały zawsze wychodzi kilka dni do przodu, lekarz mówi, że ma długą kość udową i wielkie stopy😂 także zaczynam się martwić, że wdał się w moją rodzine od strony taty a tam wszystkie dzieci z wagą urodzeniową około 5 kg 😆 no cóż, skoro go tam włożyli to i wyjść musi, ewentualnie go wyjmą 🤭
    czuję się bardzo dobrze, mam wrażenie że już coraz mniej świruję, chociaż od czasu jak czuję ruchy mam nową fobie pt. „rusza się mniej niż wczoraj” 🤡 sprawy nie ułatwia łożysko z przodu, które swoją drogą w 13tc było podobno z tyłu. Jakieś przemieszczenie nastąpiło😁

Pomału zaczynam kompletować wyprawkę, wybraliśmy już wózek, w przyszłym tygodniu jadę przymierzyć do auta czy fotelik, który wybraliśmy dobrze pasuje. Poza tym relaksuje się na L4, chodzę na grzyby, z psem na pola, robię 5-etapowe rutyny pielęgnacyjne, a reszta żyćka schodzi mi na staniu w garach😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:56

merci, evcix84, Clausix, Fler lubią tę wiadomość

♀ 96’ ▫️♂ 88’

05.2026 ⏸️ beta 5 dpt - 2,65 | 7 dpt - 37,3 | 10 dpt - 170,0 | 12 dpt - 401,1 | 23 dpt jest ❤️

preg.png
  • merci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk dużo z nas tutaj chyba ma łożysko na przedniej ścianie. U mnie też jakieś wędrówki zrobiło, od nisko siedzącego jak wylądowaliśmy w szpitalu z krwawieniem, do łożyska w dnie, a teraz na ostatnich prenatalnych już na ścianie przedniej 🤷‍♀️
    jakiś czas temu też strasznie się zafiksowałam na ruchach, że mniej czułam, to dziewczyny uspokajały, że na tym etapie normalne żeby poczuć ruch 1-2x/dzień. Z racji, że szybko zaczęłam czuć kopniaki to mnie młody przyzwyczaił i jak były jakieś 2 spokojniejsze dni to oczywiście już świrowałam czy na pewno wszystko ok.

👩 '96
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    I-III FET - beta <0,1
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też łożysko na przedniej 🙋‍♀️. Dopiero od teraz mam zwracać uwagę na jakiś schemat ruchów na zasadzie czy powinnam czuć wieczorem skoro czuję codziennie wieczorem. Ale do tej pory to też oczywiście stres…

Przyszły nam dziś meble z ikei ❤️ mąż zaklepał urlop we wrześniu zrobi malowanie i skręci meble

merci lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • merci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Ja też łożysko na przedniej 🙋‍♀️. Dopiero od teraz mam zwracać uwagę na jakiś schemat ruchów na zasadzie czy powinnam czuć wieczorem skoro czuję codziennie wieczorem. Ale do tej pory to też oczywiście stres…

Przyszły nam dziś meble z ikei ❤️ mąż zaklepał urlop we wrześniu zrobi malowanie i skręci meble
    co zamawialiście i ile czekaliście na dostawę?
    my pewnie w przyszłym tygodniu będzie zamawiać szafę i może komodę z przewijakiem

👩 '96
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    I-III FET - beta <0,1
    preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merci wrote:
    tosiekk dużo z nas tutaj chyba ma łożysko na przedniej ścianie. U mnie też jakieś wędrówki zrobiło, od nisko siedzącego jak wylądowaliśmy w szpitalu z krwawieniem, do łożyska w dnie, a teraz na ostatnich prenatalnych już na ścianie przedniej 🤷‍♀️
    jakiś czas temu też strasznie się zafiksowałam na ruchach, że mniej czułam, to dziewczyny uspokajały, że na tym etapie normalne żeby poczuć ruch 1-2x/dzień. Z racji, że szybko zaczęłam czuć kopniaki to mnie młody przyzwyczaił i jak były jakieś 2 spokojniejsze dni to oczywiście już świrowałam czy na pewno wszystko ok.

W teorii to wszystko wiem, że to za wcześnie na regularność, ale jednak głowa robi swoje🫣 współczuję przeżyć z krwawieniem, najważniejsze że się wszystko podniosło i jesteście bezpieczni!

AlinaMalina, na co się zdecydowaliście z mebli? ja przedwczoraj byłam ten na obchodzie Ikei w poszukiwaniu idealnej komody dla Małego, ale ona nie istnieje w żadnym sklepie 😂 chciałabym komodę taką jak Hemnes, ale w kolorze naturalnego drewna, a taka niestety nie występuje. na pewno chce kupić ten ich najzwyklejszy przewijak wolnostojący

♀ 96’ ▫️♂ 88’

preg.png
‹‹ 140 141 142 143 144
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ