❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika001 wrote:Ja dziewczyny też jeszcze nie mam kompletnie niczego. Moja głowa wcześniej nie pozwalała mi "zapeszać" ale wczoraj odważyliśmy się pojechać obejrzeć wózki, więc mam nadzieję, że pomału zacznę cokolwiek kompletować.
Milagro, mnie też bardzo wzruszają każde kopniaczki i to, że mąż też je czuje, mówi do brzuszka i go całuje ☺️
Chyba większość z nas ma tak, że czekamy do tych połówkowych z jakimiś większymi krokami zakupowymi. I już któryś raz widzę wpis, że po połówkowych ktoś pojechał oglądać wózki, my też tak zrobiliśmy - oglądanie wózków po usg
-
Milagro ❤️🩹 wrote:Fler, my nic nie mamy jeszcze. Kompletnie nic

W koszyku w apce sinsay mam wrzucony 3pak bawełnianych pajacy, bo chcę sprawdzić materiał. Odpuściłam kombinezon z Lidla bo koleżanka go kupiła i mi napisała, że on bardziej nada się na wiosnę/jesień, niż na zimę.
Jutro idziemy do Bobowózki bo są targi, ale z zamiarem oglądania niż kupowania. Za 2 tyg, jak będę po II prenatalnych to dopiero planuję ruszyć zakupy.
Wczoraj wieczorem mała tak się kręciła i zaczęła kopać, że szybko kazałam mężowi położyć rękę w miejscu gdzie ją najmocniej czułam. Po chwili taki kopniaczek był, że aż ręka męża się lekko uniosła 🥹 dla mnie to był bardzo wzruszający moment.
Piękne uczucie ❤️U nas też już kopanie jest wyczuwalne, córeczka całuje brzuszek i mówi do braciszka i później są właśnie kopniaki. Mąż jeszcze nie poczuł, ale on jest w pracy więc jak mały ma swój moment wiercenia to go nie ma 😅
merci, Milagro ❤️🩹 lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam dziewczyny tak od siebie, że ja przed pierwszą ciąża byłam taka "mądra" twierdziłam że w życiu nie będę spala z dzieckiem😅 że nie będzie rozpieszczana, mało zabawek itp...wiecie jak to się skończyło? Jak wróciliśmy ze szpitala (położyłam mała do łóżeczka i było mi jej tak szkoda, że leży sama w łóżeczku a my z mężem razem, oboje stwierdziliśmy że bierzemy ja do łóżka w kokon. Oczywiście noc nie przespana, stresująca żeby małej nic nie zrobić. Karmienie też było super, bo tylko przekręcałam ja na bok i się karmiłyśmy. Nie musiałam wstawać. Efekt tego jest taki, że uwielbiam spać ze swoją córką i śpimy nadal razem 🫣🫣🫣 zabawek ma full w pokoju, i chyba jest mocno rozpieszczona 😅
To tak pisze od siebie. Dlatego nie myślę o łóżeczku 😅😅😅
-
Czyli jest tu kilka fanek Diuny. Wyobraziłam sobie właśnie na premierze zlot zimowych "ciężarówek" które chcą zdążyć obejrzeć film w kinie przed porodem 🤣
Nasz młody to czasami potrafi takie fikołki robić, że faktycznie ręka skacze. Podczas którejś takiej sesji akrobatycznej mąż się śmieje, że Macarene tańczy to wczoraj na wieczór puściłam do brzucha Macarena i po jakiejś minucie zaczęły się fikołki 😂 no myślałam, że padnę normalnie
Alina Malina, Milagro ❤️🩹, Clausix, MamaWPlanach lubią tę wiadomość
👩 '96
PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
kir Bx obecny tylko 2DS1
histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
🧑 '96
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
I-III FET - beta <0,1
20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
15+4 165g bobasa II prenatalne 475g

-
Ja teraz zauważyłam że zmieniły się ruchy. Dużo wcześniej były delikatne ale jednocześnie dziwne jakby dziecko w całości się przekręcało j robiło fikołka. Czasem uczucie jakbym jechała windą i w środku mi się przesuwały rzeczy. A teraz są mocniejsze ale to jest kopanie i pukanie a nie przesuwanie 😂. Myślę że teraz dopiero mam takie ruchy które solidne czuję. Właśnie w ok 23-24 tyg pierwszy raz miałam tak że trzymałam laptopa na brzuchu jak pracowałam z łóżka i zasadził takiego kopa że laptop podskoczył. Potem długo nic, powtórzył w 26 i teraz znowu
-
Mąż mnie wciągnął w Diunę i zastanawiam się czy wysiedze w kinie na premierze, czy poczekam aż będzie w streamingu 😅 ostatnio oglądaliśmy Silos 3 sezon i już odliczamy do lipca przyszłego roku bo ma wyjść 4, ostatni.merci wrote:Czyli jest tu kilka fanek Diuny. Wyobraziłam sobie właśnie na premierze zlot zimowych "ciężarówek" które chcą zdążyć obejrzeć film w kinie przed porodem 🤣
Nasz młody to czasami potrafi takie fikołki robić, że faktycznie ręka skacze. Podczas którejś takiej sesji akrobatycznej mąż się śmieje, że Macarene tańczy to wczoraj na wieczór puściłam do brzucha Macarena i po jakiejś minucie zaczęły się fikołki 😂 no myślałam, że padnę normalnie
Co do ruchów, to ja się śmieje, że mała urządza czasem sobie jakies imprezy. No i zauważyłam, że jak np jadę autem i muzyki głośniej słucham to też reaguje.
👩🦰84'
2007 naturals 11 tc 💔
2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
IVF:
I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
03/24 FET 5.1.1👎
08/24 FET 5.2.2 cb 💔
II IVF 10/24 ❄️
04/25 FET 3.1.2 cb 💔
III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
V IVF 7/05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;7+5 crl 13.4mm; 8+5 crl 2,18 cm; 10+5 crl 3,76 cm; 12+3 crl 6,39 cm;14+4 112g; 18+3 230g
Felia 🩷 D.
✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0
✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

-
ja nie wytrzymam, muszę iść na premierę i potrzebuje żeby dudnił dźwięk i te ciężkie basy 😂 3 tygodnie przed terminem, młody musi wysiedzieć, nie ma wyjścia. Sala dream już zamówionaMilagro ❤️🩹 wrote:Mąż mnie wciągnął w Diunę i zastanawiam się czy wysiedze w kinie na premierze, czy poczekam aż będzie w streamingu 😅 ostatnio oglądaliśmy Silos 3 sezon i już odliczamy do lipca przyszłego roku bo ma wyjść 4, ostatni.
Co do ruchów, to ja się śmieje, że mała urządza czasem sobie jakies imprezy. No i zauważyłam, że jak np jadę autem i muzyki głośniej słucham to też reaguje.
a właśnie zaczęliśmy Silos oglądać w zeszłym tygodniu i też się wkręciliśmy
Apka mi właśnie powiedziała, że teraz maluchy mogą zacząć słyszeć dźwięki (to może usłyszał już wczorajszą Macarene) ale miałam właśnie tak samo, że w samochodzie często się kopał przy muzyce i myślę, że to mogła być kwestia odczuwania wibracjiWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:48
Milagro ❤️🩹 lubi tę wiadomość
👩 '96
PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
kir Bx obecny tylko 2DS1
histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
🧑 '96
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️