Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › ❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
Odpowiedz

❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️

Oceń ten wątek:
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 20 września, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi wrote:
    Proszę o wpis
    📆 4.10 badanie połówkowe
    Zaktualizowałam ☺️ bardzo ładne imię, także oby 4 października Nikoś współpracował 🤗 zazdro wizyty za 2 tygodnie hehe

Przy okazji dopisałam imiona do kalendarza. Olamonola u Ciebie Bolek to oficjalne niezależne imię czy zdrobnienie od Bolesław? Teraz można nazywać zdrobniale więc wolę zapytać, żeby Ci go nie przechrzcić 🤭 czy jeszcze jakieś imona dopisać? Może coś pominęłam?

Mała mi, Olamonola lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️

4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
    Wdrożone leczenie immuno ⬆️
    01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
    Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
    18w6d zdrowa dziewczyna 🩷
    preg.png
    Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 20 września, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    Zaktualizowałam ☺️ bardzo ładne imię, także oby 4 października Nikoś współpracował 🤗 zazdro wizyty za 2 tygodnie hehe

Przy okazji dopisałam imiona do kalendarza. Olamonola u Ciebie Bolek to oficjalne niezależne imię czy zdrobnienie od Bolesław? Teraz można nazywać zdrobniale więc wolę zapytać, żeby Ci go nie przechrzcić 🤭 czy jeszcze jakieś imona dopisać? Może coś pominęłam?

Ja się już troszkę u Was rozgościłam, to może nieśmiało poproszę o wpis 📅 26.09 wizyta u prowadzącego 😁 a nasz synek będzie miał na imię Staś 🩵😊

Edit. Pełnoprawnie oczywiście Stanisław 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 19:16

Milagro ❤️‍🩹, Mała mi, Alina Malina, LKBennett, MjakMarta, Olamonola, Clausix, merci, Fler, Lwica_Lewka, evcix84 lubią tę wiadomość

2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    Nifty - czekamy na synka 🩵

12+6 || I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie🤍
    20+1 || II prenatalne - 344g szczęścia💙

preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 20 września, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Ja się już troszkę u Was rozgościłam, to może nieśmiało poproszę o wpis 📅 26.09 wizyta u prowadzącego 😁 a nasz synek będzie miał na imię Staś 🩵😊

Staś piękne imię ❤️ Kojarzy mi się z w pustyni i w puszczy. Kiedyś myślałam, że fajnie by było nazwać parkę Nel i Staś ☺️

tosiekk lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: 20 września, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:

Bardzo ładnie będzie się Wasz synek nazywał 🥰

tosiekk lubi tę wiadomość

preg.png
  • LKBennett Autorytet

Wysłany: 20 września, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam jednego małego Stasia i to fajny chłopczyk jest 🥰

A jakas Majka tu jeszcze będzie, czy tylko nasza? Nie znamy żadnej dziewczynki o tym imieniu, ciekawe co to za gagatek będzie 🥹🤓 na razie słodko mnie podtuptuje 🥰🩷

Mała mi, tosiekk, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

2025 - start IVF
    4.02.26 - FET 4BB - 7 tc 💔
    6.05.26 - FET 3AB 🍀 4dpt ⏸️; 29.09 - 606 g 🥹🩷 dziewczynka 🩷
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 20 września, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta u Ciebie niedawno były połowinki a zostało 6 dni do trzeciego trymestru :D

merci, MjakMarta lubią tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 20 września, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LKBennett wrote:
    Ja znam jednego małego Stasia i to fajny chłopczyk jest 🥰

A jakas Majka tu jeszcze będzie, czy tylko nasza? Nie znamy żadnej dziewczynki o tym imieniu, ciekawe co to za gagatek będzie 🥹🤓 na razie słodko mnie podtuptuje 🥰🩷

Mi się bardzo podoba Maja, ale moja kumpela dopiero co nazwała tak swoją córeczkę, więc mi trochę odpadło z opcji 😅🤪

34 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
    12.11.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔7 tc
    30.04.2026 - FET 6.2.2 ❄️ ❌
    01.06.2026 - FET 4.2.2❄️bhcg 7dpt 54,1 9dpt 120,4 14 dpt 1043 17dpt 3210,7🤞
    6+0 3,5mm❤️
    8+1 1,67 cm
    10+1 3,27 cm
    Felia - zdrowa 🩷
    12+1 5,87 cm
    12+6 prenatalne ✅
    17+2 198g
    19+2 295g

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

preg.png
  • merci Autorytet

Wysłany: 20 września, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiliśmy dzisiaj przegląd ciuchów, które dostaliśmy od rodziny. Chciałam się zorientować ile czego mamy. Prawie nic na początek nie musimy kupować.
    Plus pewnie jeszcze dojdą jakieś ciuszki na prezent.
    c06ccfe0d38b8.pnghttps://zapodaj.net/plik-rdzs1VRQ8i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 22:06

MjakMarta, MamaWPlanach, Clausix, Lwica_Lewka lubią tę wiadomość

👩 '96
    PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
    15+4 165g bobasa II prenatalne 475g
    preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 20 września, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    Staś piękne imię ❤️ Kojarzy mi się z w pustyni i w puszczy. Kiedyś myślałam, że fajnie by było nazwać parkę Nel i Staś ☺️

Mój mąż się śmiał, że do kompletu nam tylko Nel będzie brakowało, także kto wie… 😅

Merci, to mój plan na jutro! Przebrać ubranka, które dostaliśmy i spisać ilości, żebym wiedziała na czym stoję i ewentualnie mogła uzupełnić. Chociaż z tego co pobieżnie przeglądałam to z 56 chyba mamy aż nadto 🫣

2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    Nifty - czekamy na synka 🩵

12+6 || I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie🤍
    20+1 || II prenatalne - 344g szczęścia💙

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 20 września, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupujecie coś 50? Ja trochę żałuję że wzięłam jedną 50, tania nie była a jest tak mikroskopijna że ja nie wiem czy dzieciaczek w to wejdzie : D

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 20 września, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Mój mąż się śmiał, że do kompletu nam tylko Nel będzie brakowało, także kto wie… 😅

Merci, to mój plan na jutro! Przebrać ubranka, które dostaliśmy i spisać ilości, żebym wiedziała na czym stoję i ewentualnie mogła uzupełnić. Chociaż z tego co pobieżnie przeglądałam to z 56 chyba mamy aż nadto 🫣

No właśnie ja już nic nie kupuję z 56, kupuje 62 a nawet 68. Powiem szczerze pozamawialam rzeczy z vinted i np wzięłam trzy body jacadi, wszystkie 67 czy tam 68, dwie odpowiednie do rozmiaru a jedne jak 56:P. Swoją drogą polecam firmę porządne te ubranka się wydają. Ale dziwne że nawet wewnątrz jednej marki ubranka mają różny rozmiar, bardzo różny

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • merci Autorytet

Wysłany: 20 września, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:

Prać na razie nie mam zamiaru. Spakowałam w podpisane worki i poczeka do listopada. Ale dobrze się zorientować ile czego jest i jeśli potrzeba dokupić to miałam zamiar polować na promocje.
    A te 56 to chyba na 2 tygodnie starcza 🫣

@Alina Malina ja nie planuje, bo chyba większość dzieci urodzonych o czasie nie wchodzi w 50. Zależy też jak maluch idzie w centylach. W razie czego na szybko zawsze można kupić.
    I faktycznie widać czasem spore różnice w rozmiarach w zależności od marki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 22:38

Olamonola lubi tę wiadomość

👩 '96
    PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
    15+4 165g bobasa II prenatalne 475g
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 20 września, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja to chyba za dużo 56 mam przygarnięte 🫠 teraz to już chyba nawet 62 nie będę zbierać tylko od razu 68

Właśnie się popłakałam ze śmiechu, leżę w łóżku wszystko mnie boli, mam zły humor, modle się żeby maszynka do przyspieszania czasu już mnie przeniosła do listopada i przypomniałam mężowi jak po NIPT cała szczęśliwa planowałam już drugą ciążę i żałowałam że to nie ciąża bliźniacza aktualnie xDDDD. Prawie sama siebie śmiechem właśnie zabiłam XD chyba by mnie ta bliźniacza ciąża przygniotła fizycznie tak że bym się nie podniosła a pomysł o drugiej ciąży odpłynął w siną dal xD aktualnie to ja już chcę listopad i poród tej pierwszej a ja już drugą wpisywałam w przyszłość haha Boże człowiek to miał plany na końcu pierwszego trymestru 😂😜

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 20 września, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Alina Malina, zaraz 3 trymestr 🥹 Kiedy to zleciało. Ja już ubranka poprzebieralam i zostawiłam w komodzie póki co nie wyprane 56 i 62. Mniejszych nie planuję chyba że tak jak pisze merci dokupie pod koniec ciąży jezeli okaże sie ze dzidzia z tych mniejszych. Mysle jeszcze nad zakupem jakichś sweterków i pieluch w wiekszej ilości. Ostatnio wyświetlają mi sie sesje dzidziusiowe takie w ubrankach świątecznych, wiec moze zaszaleje i kupię cos do zdjęcia 😅
    Na ten tydzien mam plan spisać wyprawkę higieniczno apteczną dla małej i siebie do szpitala i pomału rozglądać sie co gdzie zamawiac.

Już lista meblowo pokojowo transportowa zaznaczona cała na zielono wiec moge przechodzić dalej hehe

Jutro jadę na ciuchy i mam nadzieję, ze w nowej dostawie nadal beda spiworki z nogawkami z baby steps. Ostatnio otworzyli blisko mnie fajne ciuchy uzywane. Bylam tam pierwszy raz i wpadły mi w oko wlasnie te spiworki, ale nie znałam marki i rozmiarówki i se odpuscilam zakup. W domu przejrzałam ich stronę i zobaczyłam jaka okazja mi przemknela obok nosa 🤭 Spiworki byly jak nowe, mega przyjemny materiał i super wzory. Cena na stronie ok 200zl a na ciuchach 10-20zl. Co prawda to zakup na zaś bo te spiworki do spania sa fajne jak juz dzieci zaczynają raczkować, chodzic. Jak beda te spiworki w kolejnej dostawie to biore po kilka sztuk 🤭 Jak uda mi sie upolować moge i Wam wysłać. Widze ze na vinted uzywane, sprane chodzą po nawet 100zl 😆

MamaWPlanach, Clausix, Lwica_Lewka lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • Agaat Ekspertka

Wysłany: 20 września, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Merci, to jest już bardzo pokaźna lista! Aż poczułam, że muszę przyspieszyć z kupowaniem, bo mam dosłownie kilka sztuk body i pajacyków 😂 Też rezygnuję z kupowania 50, wydaje mi się, że mało mam dzieci urodzonych około terminu korzysta z tego rozmiaru.

Dziś dostaliśmy obiecaną super dostawkę po rodzinie, która podobno ma cały strych pięknych rzeczy, choć ich najmłodsze dziecko ma 8 lat, to ich zdaniem „nie musimy nic kupować”, bo wszystko mają dla nas. Co prawda jest to Chicco Next to me, ale otwieramy karton, a tam smród stęchlizny, materacyk z dużymi żółtymi plamami, stelaż poobijany i obdrapany i siatki, które były białe są żółte. Mój ciążowy umysł sprawił, że miałam ochotę tylko usiąść i się rozbeczeć, że ktoś nam wciska takie śmieci i oczekuje, że będziemy się z nich cieszyć. Ja bym się spaliła ze wstydu… i oczywiście zamierzam podziękować za resztę „prezentów”.

Starania od sierpnia 2023
    🪄AMH: 2,45
    🪄 HSG ✅ oba jajowody drożne
    🪄 Torbiel prawego jajnika 24 mm, mięśniak 10 mm
    Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna

IUI x3 (letrozole+ovitrelle)
    05.25 r. ❌ 06.25 r. ❌ 07.25 r. ❌

I PROCEDURA 🍀
    2 prawidłowe zarodki 4.1.1 i 5.1.2. 🐥
    30.08.25 I transfer (świeży) 🐥 4.1.1.
    ciąża zatrzymana 9+0 💔
    24.01. II transfer 🐥 5.1.2.
    Beta 10 dpt 0 ❌

II PROCEDURA 🍀
    1 zarodek z 3 doby, 1 blastocysta z 5 doby
    20.04.26 III transfer (świeży) 🐥
    7 dpo ⏸️ - przyrosty bety w normie❣️ 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 20 września, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    MjakMarta u Ciebie niedawno były połowinki a zostało 6 dni do trzeciego trymestru :D
    Oja Alina Malina a u Ciebie widzę że wybił 30 tc🥹 Brzmi poważnie, widząc na jesiennym wątku porody w większości przed 40tc 🤭 Jak sie z tym czujesz? Ja z jednej strony cieszę sie ze tak daleko juz zaszłam a z drugiej chyba bede po porodzie tęsknić za tym okresem ciazy 😅 Jakos uwielbiam ten stan. Chciałabym juz zobaczyć małą a z drugiej strony czuję, że ta ciąża przelatuje między palcami.

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 20 września, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:
    Wow Merci, to jest już bardzo pokaźna lista! Aż poczułam, że muszę przyspieszyć z kupowaniem, bo mam dosłownie kilka sztuk body i pajacyków 😂 Też rezygnuję z kupowania 50, wydaje mi się, że mało mam dzieci urodzonych około terminu korzysta z tego rozmiaru.

Dziś dostaliśmy obiecaną super dostawkę po rodzinie, która podobno ma cały strych pięknych rzeczy, choć ich najmłodsze dziecko ma 8 lat, to ich zdaniem „nie musimy nic kupować”, bo wszystko mają dla nas. Co prawda jest to Chicco Next to me, ale otwieramy karton, a tam smród stęchlizny, materacyk z dużymi żółtymi plamami, stelaż poobijany i obdrapany i siatki, które były białe są żółte. Mój ciążowy umysł sprawił, że miałam ochotę tylko usiąść i się rozbeczeć, że ktoś nam wciska takie śmieci i oczekuje, że będziemy się z nich cieszyć. Ja bym się spaliła ze wstydu… i oczywiście zamierzam podziękować za resztę „prezentów”.

…………….. ja zostałam uszczęśliwiona 4 worami ubrań z których wyjęłam dosłownie jedno body bo tylko jedno się nadawało i to tltko dlatego je wyjęłam bo „nie wyglądało źle na tle pozostałych” 🫪. Jedne ubranka dostaliśmy wypasione od szwagierki tak jak od niej dostawkę, sa tak śliczne że wybrałam tylko te które na pewno zużyjemy bo resztę od razu chce jej oddać żeby nie nabrały zapachu mojego domu czy garderoby. Natomiast od innej części rodziny to no trochę jak u ciebie. Usiadlam i tylko mina mi rzedła bardziej i bardziej i bardziej 🫠. Moja teściowa też uwielbia kupować w lumpeksie takie rzeczy że nie wiem gdzie wzrok podziać. Ja kupiłam na vinted za 35 zł nowy ladny cienki śpiworek z metką a na allegro za 60 zł gruby szyty przez kogoś. Ona mi za 15 zł przyniosła coś w takim stanie że legowiska dla psa wyglądają lepiej - naprawdę nie przesadzam 😵‍💫. Wolałabym żeby zamiast znoszenia siat znoszonych rzeczy kupiła po prostu jedną w dobrym rozmiarze (przypominam że z nowych ubranek kupiła mi komplety z tym że góry na 0 msc rozmiar 50-56, a doły na 6-9 msc rozmiary 68………). Także tak, właśnie się męczę z obdarowanymi rzeczami bo większość już spakowana z powrotem do wora

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 20 września, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    Oja Alina Malina a u Ciebie widzę że wybił 30 tc🥹 Brzmi poważnie, widząc na jesiennym wątku porody w większości przed 40tc 🤭 Jak sie z tym czujesz? Ja z jednej strony cieszę sie ze tak daleko juz zaszłam a z drugiej chyba bede po porodzie tęsknić za tym okresem ciazy 😅 Jakos uwielbiam ten stan. Chciałabym juz zobaczyć małą a z drugiej strony czuję, że ta ciąża przelatuje między palcami.

Ja już bardzo chcę listopad 😂😂już proszę niech to dzieciątko będzie obok już siedźmy sobie razem i nieprzesypijamy tych nocy wszyscy w trójkę bo póki co tylko ja się męczę 😂. Ja tęsknię za początkiem drugiego trymestru i środkiem drugiego ale za pierwszym i końcówka drugiego wcale 🫣. Już teraz pozostaje mi leżeć i dogorywać 😀 hahaha. I musiałam zamówić używane ubrania ciążowe na Vinted. Do tej pory miałam trzy bluzki na krzyż ciążowe bo chodziłam w luźnych t shirtach ale nawet luźne t shirty przestają być luźne i nie mam nic grubszego a robi się zimno. Mam przeogromny brzuch i boję się jak będę chodzić za miesiąc 😂🫣

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 21 września, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica_Lewka co u Was? Czy u Ciebie aktualne dziś USG prenatalne? Jezeli tak, powodzenia 🍀🤗

21.09. Lwica_Lewka II USG prenatalne

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • LKBennett Autorytet

Wysłany: 21 września, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostalam sporo ciuszkow od kuzynki, sa w bardzo dobrym stanie, wiec dokupie tylko kilka rzeczy.

Ale chcialam sie zapytac o te półśpiochy/spodenki - czyli takie male bawelniane spodenki z gumka w pasie i z nogawkami (odkrytymi) - dostalam ich sporo, w kazdym rozmiarze od 56 po 86 i jakos tak mam opor wewnetrzy ubierac taki maly brzuszek w takie gatki z gumka w pasie. Przeciez to ciśnie, a jeszcze pieluszke trzeba zmieścić. Planujecie ubierac takie spodenki?

Nie mam doswiadczenia w dzieciach i myslac o ubrankach raczej przychodzily mi na mysl rozne pajace, overalle, takie spiochy 3w1 (gora, dol, skarpetki), wszelkiego rodzaju uniformy, wygodne dla dziecka i szybkie do rozpakowania 😅

Poza tym do takich spodenek pewnie trzeba ubrac na stopki skarpetki a te pewnie beda spadac 🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 08:31

2025 - start IVF
    4.02.26 - FET 4BB - 7 tc 💔
    6.05.26 - FET 3AB 🍀 4dpt ⏸️; 29.09 - 606 g 🥹🩷 dziewczynka 🩷
    preg.png
‹‹ ‹ 164 165 166 167 168 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ