❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Milagro ❤️🩹 wrote:Dziewczyny, na katar polecam prostą inhalację
miska z ok 1l ciepłej wody (nie wrzątek, ale ma parować), 2 łyżki soli kłodawskiej i np liście rumianku (działanie przeciwzapalne, ja mam akurat torebki). 2x dziennie taka inhalacja po 10 minut i po 2 dniach zero kataru. Jedynie trzeba uważać i po inhalacji nie wychodzić na dwór, żeby nie przeziębić nagrzanych zatok.
Co do zakupów to jak przyjdzie mi paczka ze smyka to na start będzie nam brakowało śpiworka zimowego do fotelika/ wózka, ciepłej czapki i jakiegoś sweterka. Ciepły pajacyk, taki polarowy, wzięłam w hm. Nie kupujemy jakoś dużo.
Wyszło mi:
Rozm 56 - 10 bodziaków na długi rękaw, 6x półśpiochy, 6 pajacyków (4 ze stopkami, 2 bez), czapeczek narazie mam 3 ale takie bawełniane cienkie, skarpetki 4 pary, 3 pary rękawiczek.
Na 62 narazie nie liczyłam ile czego jest. Skupiłam się na tych startowych ubrankach.
Właśnie dziś sobie chyba zrobię taką inhalację, nie wiem czemu o tym nie pomyślałam, pamiętam jeszcze jak w dzieciństwie mama mi takie robiła z ręcznikiem na głowie, dzięki za przypomnienie! 😁
Na innej grupie czytałam, że dziewczyny uzywaja Xylometazolin za pozwoleniem lekarza, ale chyba wolałabym nie stosować.
AlinaMalina, ja też mam zdecydowanie za dużo ubranek, a i pewnie jeszcze coś dostaniemy… Też liczę, że Staś będzie strojnisiem 🤭
Alina Malina, Milagro ❤️🩹, MjakMarta lubią tę wiadomość
-
tosiekk wrote:Właśnie dziś sobie chyba zrobię taką inhalację, nie wiem czemu o tym nie pomyślałam, pamiętam jeszcze jak w dzieciństwie mama mi takie robiła z ręcznikiem na głowie, dzięki za przypomnienie! 😁
Na innej grupie czytałam, że dziewczyny uzywaja Xylometazolin za pozwoleniem lekarza, ale chyba wolałabym nie stosować.
AlinaMalina, ja też mam zdecydowanie za dużo ubranek, a i pewnie jeszcze coś dostaniemy… Też liczę, że Staś będzie strojnisiem 🤭
Ja część podarowanych chyba będę pakować i oddawać 🫣 bo wiem że ktoś się nastawia na drugie dziecko to nie chce tego kisić u siebie bo nie użyje haha a dla mnie to taka przyjemność kupować szukać zamawiać na vinted no normalnie jak dziecko się cieszę
tosiekk, Ishildur lubią tę wiadomość
-
Staram się nie brać leków w ciąży jeśli naprawdę nie muszę. Jak boli mnie głowa to idę najpierw na trochę na taras na świeże powietrze, a potem kładę się na 15 minut i dużo wypijam. Z reguły pomaga, rzadko kiedy wyłącza mnie na dłużej. Jak się strułam raz to wyjęłam z zapasów sok z jagódtosiekk wrote:Właśnie dziś sobie chyba zrobię taką inhalację, nie wiem czemu o tym nie pomyślałam, pamiętam jeszcze jak w dzieciństwie mama mi takie robiła z ręcznikiem na głowie, dzięki za przypomnienie! 😁
trochę takie babcine metody stosuję, ale działają.
A inhalacje to mi rodzinny polecał już dawno temu, jak przez ponad 3 tyg nie mogłam pozbyć się kataru i ciągle zatoki miałam zapchane. Naprawdę 4 serie, dwa dni i po problemie.
tosiekk, MamaWPlanach lubią tę wiadomość
👩🦰84'
2007 naturals 11 tc 💔
2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
IVF:
I IVF ❄️❄️
03/24 FET 5.1.1👎
08/24 FET 5.2.2 cb 💔
II IVF ❄️
04/25 FET 3.1.2 cb 💔
III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ❌️
IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
V IVF 7/05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;7+5 crl 13.4mm; 8+5 crl 2,18 cm; 10+5 crl 3,76 cm; 12+3 crl 6,39 cm;14+4 112g; 18+3 230g; 22+3 541g
Felia 🩷 D.
✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0
✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

-
Milagro ❤️🩹 wrote:Staram się nie brać leków w ciąży jeśli naprawdę nie muszę. Jak boli mnie głowa to idę najpierw na trochę na taras na świeże powietrze, a potem kładę się na 15 minut i dużo wypijam. Z reguły pomaga, rzadko kiedy wyłącza mnie na dłużej. Jak się strułam raz to wyjęłam z zapasów sok z jagód
trochę takie babcine metody stosuję, ale działają.
A inhalacje to mi rodzinny polecał już dawno temu, jak przez ponad 3 tyg nie mogłam pozbyć się kataru i ciągle zatoki miałam zapchane. Naprawdę 4 serie, dwa dni i po problemie.
Też mi polecał rodzinny i w ogóle, że warto mieć inhalator w domu i przy ciąży i potem przy dzieciach to must have
Milagro ❤️🩹, MjakMarta lubią tę wiadomość
Starania od sierpnia 2023
🪄AMH: 2,45
🪄 HSG ✅ oba jajowody drożne
🪄 Torbiel prawego jajnika 24 mm, mięśniak 10 mm
Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna
IUI x3 (letrozole+ovitrelle)
05.25 r. ❌ 06.25 r. ❌ 07.25 r. ❌
I PROCEDURA 🍀
2 prawidłowe zarodki 4.1.1 i 5.1.2. 🐥
30.08.25 I transfer (świeży) 🐥 4.1.1.
ciąża zatrzymana 9+0 💔
24.01. II transfer 🐥 5.1.2.
Beta 10 dpt 0 ❌
II PROCEDURA 🍀
1 zarodek z 3 doby, 1 blastocysta z 5 doby
20.04.26 III transfer (świeży) 🐥
7 dpo ⏸️ - przyrosty bety w normie❣️ 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

-
Witajcie w październiku🍂☀️
MjakMarta mi też wrzesień bardzo szybko zleciał. Odkąd jestem na L4 i zaczęłam chodzi na ćwiczenia dla ciężarówek do szkoły rodzenia, czas mi ucieka przez palce. Zostały mi 3 pełne miesiące do porodu, mam wrażenie że zleci to również błyskawicznie.
Lada moment zaczną nam się pierwsze porody i pojawią pierwsze dzidziusie😍 Wzrusz totalny🥹
Po raz kolejny podziwiam Twoje lumpowe łupy. Ja nie potrafię nic znaleźć fajnego w swoim mieście, ale za to Vinted u mnie króluje. Tylko ceny nie aż takie okazyjne.
Katar jest mega upierdliwy w ciąży. Ja mam to już za sobą, ale jak dziewczyny pisały inhalację, irygator do nosa albo spray z wodą morską działają cuda.
Alina Malina, a puchną Ci przy tym nogi? Jedna lub dwie? Może też być zwyczajny ucisk, ale jeśli trwa dłużej to warto skonsultować z lekarzem czy to nie jakiś zator- jesteśmy na to bardziej narażone w ciąży.
Olamonola super, że na wizycie wyszło wszystko ok i że trochę zluzowałaś w pracy♥️ Zazdroszczę tej słonecznej Hiszpanii i faktu, żeby już tyle rzeczy masz ogarnięte. Daj koniecznie znać jak wrażenia po szkole rodzenia🙂
Powiem Wam, że ja jestem mega zadowolona ze swojej szkoły, położnych (są tam dwie) i trenerki. Mam szczęście, że działają akurat w moim mieście.
Dzisiaj mamy dodatkowo w parach warsztaty- Oddech i wsparcie w porodzie. Bezpłatne.
Dodatkowo mogłam się bezpłatnie zapisać na masaż perinatarny, w październiku i listopadzie przewidziane są bezpłatne warsztaty z psychologiem pt."Spokojna mama" i z fizjoterapeutą uroginekologicznym.
Dzisiaj wracając ze ćwiczeń zaszłam do Action i kupiłam te pieluszki muślinowa o których wspominała Marta.
Kupiłam 2x 3pak 60x60, 1 sztukę 100x100 i dwa prążkowane pajacyki na napy płacąc za całość 83 zł.
Zobaczymy jak będzie z jakością po pierwszym praniu, ale wydają się całkiem spoko jak za tę cenę. I kolorystyka też w miarę ok.

tosiekk, merci, MjakMarta lubią tę wiadomość
👫 39 i 40
AMH 0,26
IO
Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)
1 IVF- listopad 2025:
(Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
3🥚, 2 ❄️
* styczeń 2026- histeroskopia-> polip
* FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
* FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️
2 IVF- maj 2026:
procedura wstrzymana⁉️
Naturalna ciąża🥹
11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
09.07 SANCO niskie ryzyka💙
„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙

-
Alina Malina wrote:Ja część podarowanych chyba będę pakować i oddawać 🫣 bo wiem że ktoś się nastawia na drugie dziecko to nie chce tego kisić u siebie bo nie użyje haha a dla mnie to taka przyjemność kupować szukać zamawiać na vinted no normalnie jak dziecko się cieszę
To prawda! Mi w ogóle mega frajdę sprawia szukanie perełek na Vinted (najlepiej 2-3 rzeczy od jednej osoby, żeby oszczędzić na dostawie😆), kupowanie nowych rzeczy niekoniecznie mi się podoba, bo jak widzę, ze jakiś nowy komplecik kosztuje 70 zł, a ja podobny kupię na Vinted za 20 zł to moja cebulowa dusza nie potrafi tego przeboleć 🤭
Czy Twój lekarz się odezwał już?
MamawPlanach, poczyniłam ostatnio identyczne pieluszkowe zakupy w Action 😎 ale chyba dokupię jeszcze jeden 3pak. Dokupię też tetrę z allegro i powinno wystarczyć.
merci, MjakMarta, MamaWPlanach, Alina Malina lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj pieluchowy dzień 😆 ja też zrobiłam zamówienie pieluch na allegro - 10 tetrowych typowo do szpitala żeby nie było szkoda wyrzucić, reszta muslinowe - 10 szt ulewajek małych, jedna 120x120, 6 sztuk 65x80. Jeszcze kilka sztuk mamy chyba w ciuchach które dostaliśmy.
Wydaje mi się sporo tego więc mam nadzieję, że starczyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 14:25
MamaWPlanach, Alina Malina, Ishildur lubią tę wiadomość
👩 '96
PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
kir Bx obecny tylko 2DS1
histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
🧑 '96
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
I-III FET - beta <0,1
20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
15+4 165g bobasa II prenatalne 475g

-
merci wrote:Dzisiaj pieluchowy dzień 😆 ja też zrobiłam zamówienie pieluch na allegro - 10 tetrowych typowo do szpitala żeby nie było szkoda wyrzucić, reszta muslinowe - 10 szt ulewajek małych, jedna 120x120, 6 sztuk 65x80. Jeszcze kilka sztuk mamy chyba w ciuchach które dostaliśmy.
Wydaje mi się sporo tego więc mam nadzieję, że starczy
Dasz linka do pieluch jak przyjadą i będą ok? 🙏🏻 mam cos już w koszyku na allegro, opinie były ok, ale nie ma to jak opinia ze sprawdzonego źródła 😎 -
Karolaka90 to my mamy bliskie terminy porodu u mnie przesunął się na 15 i w przyszłą środę mam 3 prenatalne. Ja podobnie z wyprawka- brakuje rzeczy aptecznych. W zeszłym tygodniu zrobiłam listę i w tym tygodniu rozglądam się za wszystkim. Póki co zamówiłam dwa termometry. Resztę myslalam ze kupię na Gemini, ale patrzę ze sporo rzeczy moge zamówić taniej ze smartem na allegro.
Agaat to prawda z tym inhalatorem. Ja na poczatku ciazy chorowałam i tez rodzinna poleciła aby kupic. Inhalowalam sie sama solą fizjologiczna i super pomagało na zatkany nos.
Classy dziekuje za polecenie 🙏🤗
MamaWPlanach, Agaat lubią tę wiadomość
Starania od 2020
👱♀️ 32 🙋♂️ 36
3 IUI ❌
1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️
2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️
3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️
4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
Wdrożone leczenie immuno ⬆️
01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
Beta hcg:
8 dpt 113;
10 dpt 315;
12 dpt 539;
15 dpt 1689;
7w5d ❤️
11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
18w6d zdrowa dziewczyna 🩷

Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰 -
Też kupiłam te pajace tylko wczesniej były inne wzory 🤗 wydają się fajne. Ogólnie w action te ubranka wyglądają dobrze i mysle, że się sprawdzą ☺️ Ja dziś też wpadłam do action po piłkę do ćwiczeń. Ojej tak mnie męczy ból pleców i karku, że próbuje wszystkiego. Joga która wcześniej przynosiła ulgę teraz pomaga na chwile. Wstaje po nocy umęczona bardziej niż przed spaniem 🙈 Dziś wypróbuje ćwiczenia na piłce. Może samo siedzenie na niej bedzie bardziej komfortowe, bo moja rogówka stała się niewygodna. Przez ostatnie dwa dni leżałam trochę na macie do akupresury 🙈 a później wyczytałam, że może powodować skurcze macicy i przedwczesny poród. Omg nie ma dla mnie ratunku 😅 Jak piłka nie pomoże będę szukać pomocy u specjalisty, bo ciężko żyć a jeszcze co najmniej dwa miesiące muszę wytrwać.MamaWPlanach wrote:Witajcie w październiku🍂☀️
MjakMarta mi też wrzesień bardzo szybko zleciał. Odkąd jestem na L4 i zaczęłam chodzi na ćwiczenia dla ciężarówek do szkoły rodzenia, czas mi ucieka przez palce. Zostały mi 3 pełne miesiące do porodu, mam wrażenie że zleci to również błyskawicznie.
Lada moment zaczną nam się pierwsze porody i pojawią pierwsze dzidziusie😍 Wzrusz totalny🥹
Po raz kolejny podziwiam Twoje lumpowe łupy. Ja nie potrafię nic znaleźć fajnego w swoim mieście, ale za to Vinted u mnie króluje. Tylko ceny nie aż takie okazyjne.
Katar jest mega upierdliwy w ciąży. Ja mam to już za sobą, ale jak dziewczyny pisały inhalację, irygator do nosa albo spray z wodą morską działają cuda.
Alina Malina, a puchną Ci przy tym nogi? Jedna lub dwie? Może też być zwyczajny ucisk, ale jeśli trwa dłużej to warto skonsultować z lekarzem czy to nie jakiś zator- jesteśmy na to bardziej narażone w ciąży.
Olamonola super, że na wizycie wyszło wszystko ok i że trochę zluzowałaś w pracy♥️ Zazdroszczę tej słonecznej Hiszpanii i faktu, żeby już tyle rzeczy masz ogarnięte. Daj koniecznie znać jak wrażenia po szkole rodzenia🙂
Powiem Wam, że ja jestem mega zadowolona ze swojej szkoły, położnych (są tam dwie) i trenerki. Mam szczęście, że działają akurat w moim mieście.
Dzisiaj mamy dodatkowo w parach warsztaty- Oddech i wsparcie w porodzie. Bezpłatne.
Dodatkowo mogłam się bezpłatnie zapisać na masaż perinatarny, w październiku i listopadzie przewidziane są bezpłatne warsztaty z psychologiem pt."Spokojna mama" i z fizjoterapeutą uroginekologicznym.
Dzisiaj wracając ze ćwiczeń zaszłam do Action i kupiłam te pieluszki muślinowa o których wspominała Marta.
Kupiłam 2x 3pak 60x60, 1 sztukę 100x100 i dwa prążkowane pajacyki na napy płacąc za całość 83 zł.
Zobaczymy jak będzie z jakością po pierwszym praniu, ale wydają się całkiem spoko jak za tę cenę. I kolorystyka też w miarę ok.

MamaWPlanach lubi tę wiadomość
Starania od 2020
👱♀️ 32 🙋♂️ 36
3 IUI ❌
2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️
Beta hcg:
8 dpt 113;
10 dpt 315;
12 dpt 539;
15 dpt 1689;
7w5d ❤️

Jasne, zrobimy unboxing i recenzję produktu. Zamówiłam od kraba 🦀 chyba Milagro też zamawiała od nich jeśli dobrze kojarzętosiekk wrote:Dasz linka do pieluch jak przyjadą i będą ok? 🙏🏻 mam cos już w koszyku na allegro, opinie były ok, ale nie ma to jak opinia ze sprawdzonego źródła 😎
tosiekk, Milagro ❤️🩹 lubią tę wiadomość
👩 '96
PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
kir Bx obecny tylko 2DS1
histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
🧑 '96
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
I-III FET - beta <0,1
20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
15+4 165g bobasa II prenatalne 475g

-
Tak odezwał się ale rozpytał mnie ale wychodzi na to że nic strasznego i na spokojnie mam iść na usg żył…tosiekk wrote:To prawda! Mi w ogóle mega frajdę sprawia szukanie perełek na Vinted (najlepiej 2-3 rzeczy od jednej osoby, żeby oszczędzić na dostawie😆), kupowanie nowych rzeczy niekoniecznie mi się podoba, bo jak widzę, ze jakiś nowy komplecik kosztuje 70 zł, a ja podobny kupię na Vinted za 20 zł to moja cebulowa dusza nie potrafi tego przeboleć 🤭
Czy Twój lekarz się odezwał już?
MamawPlanach, poczyniłam ostatnio identyczne pieluszkowe zakupy w Action 😎 ale chyba dokupię jeszcze jeden 3pak. Dokupię też tetrę z allegro i powinno wystarczyć.
I tak definitywnie mam to samo jedyne nowe rzeczy to dosłownie te kilka pidżamek plus pidżamki które kupiliśmy jako pierwsze te dwa miesiące temu
Ale właśnie siedzenie na Vinted i polowanie ✨🔥
tosiekk lubi tę wiadomość
-
Potwierdzammerci wrote:Jasne, zrobimy unboxing i recenzję produktu. Zamówiłam od kraba 🦀 chyba Milagro też zamawiała od nich jeśli dobrze kojarzę
brałam od kraba pieluszki 😁😁 ja sobie pakę 10szt białej tetry typowo do szpitala to chyba w pepco wezme.
👩🦰84'
2007 naturals 11 tc 💔
2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
IVF:
I IVF ❄️❄️
03/24 FET 5.1.1👎
08/24 FET 5.2.2 cb 💔
II IVF ❄️
04/25 FET 3.1.2 cb 💔
III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ❌️
IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
V IVF 7/05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;7+5 crl 13.4mm; 8+5 crl 2,18 cm; 10+5 crl 3,76 cm; 12+3 crl 6,39 cm;14+4 112g; 18+3 230g; 22+3 541g
Felia 🩷 D.
✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0
✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

-
Jesteście kopalnią wiedzy dziewczyny. Mam teraz straszną ochotę pójśc na lumpy teraz, jak jestem w górach. Może tu czas się zatrzymał i są dobre brytyjskie szmaty;)
Na Vinted się nie nadaję, jestem po prostu sterroryzowana ekranem po pracy i brakuje mi cierpliwości dla siebie. Klientom to ja mogę szukać produkty w nieskończoność, ale też po sklepach. Platformy uzywane są bardzo wymagające jeśli chodzi o skupienie i spostrzegawczość. Alina Malina, jesteś moim autorytetem w tym temacie;D
Jak tak siedzę w górach, to sobie marzę. Że może, może jakby wszystko dobrze poszło, to może nie musimy wcale mieszkać w stolicy?
Tylko jest jeden zonk, że ja prawka nie mam. Czy któras z Was słyszała o ciężarnej robiącej prawko? Mogłabym zacząć w 6-tym miesiącu od listopada, czy to słaby pomysł? Robiłam kiedyś, z 15 lat temu, ale oblałam 3 razy, a potem byłam ślepa już całkiem i odpusciłam. Mam nawet badania i Profil Kierowcy. Miałam nadzieję robić prawko 2 lata temu, ale zdrowie i IV pokrzyżowało plany:oWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 16:23
👩🏻38 👦🏻38
06.2024 💔 poronienie 6+4
ja: amh 2,47-2,76, IBS
✔️kariotypy, protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
on:✔️kariotypy, fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
I IV ICSI 09.2025
punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
II IV IMSI 01.2026
punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51
03.06.2026 transfer ❄️4AB
8dpt beta 63, 10 dpt beta 183, 12 dpt beta 614, 17dpt beta 5247🍀 ferrytyna:29

-
Moja bratowa w ciąży bliźniaczej zdawała na prawko i zdała za pierwszym razem
czemu nie zasadniczo
Ishildur lubi tę wiadomość
-
Z resztą ja robiłam prawo jazdy przyspieszone, 5 dni teorii i kurs jakiś w miesiąc i egzamin więc elegancko szybko
-
Ishildur wrote:Jesteście kopalnią wiedzy dziewczyny. Mam teraz straszną ochotę pójśc na lumpy teraz, jak jestem w górach. Może tu czas się zatrzymał i są dobre brytyjskie szmaty;)
Na Vinted się nie nadaję, jestem po prostu sterroryzowana ekranem po pracy i brakuje mi cierpliwości dla siebie. Klientom to ja mogę szukać produkty w nieskończoność, ale też po sklepach. Platformy uzywane są bardzo wymagające jeśli chodzi o skupienie i spostrzegawczość. Alina Malina, jesteś moim autorytetem w tym temacie;D
Jak tak siedzę w górach, to sobie marzę. Że może, może jakby wszystko dobrze poszło, to może nie musimy wcale mieszkać w stolicy?
Tylko jest jeden zonk, że ja prawka nie mam. Czy któras z Was słyszała o ciężarnej robiącej prawko? Mogłabym zacząć w 6-tym miesiącu od listopada, czy to słaby pomysł? Robiłam kiedyś, z 15 lat temu, ale oblałam 3 razy, a potem byłam ślepa już całkiem i odpusciłam. Mam nawet badania i Profil Kierowcy. Miałam nadzieję robić prawko 2 lata temu, ale zdrowie i IV pokrzyżowało plany:o
Kurcze, czemu nie? 😁 Nigdy już nie będziesz miała tyle wolnego czasu co na zwolnieniu w pierwszej ciąży, więc jazdy doszkalające możesz ustawiać na komfortowe godziny. Do tego wydaje mi się, że nie ma lepszego momentu na naukę jazdy z instruktorem niż zima, bo masz obok kogoś kto koryguje od razu zachowania na śliskich drogach. Ja robiłam kurs latem i pierwsza zima za kółkiem to był dla mnie hardcore, uczyłam się jeździć na nowo w śliskich warunkach😅
Mam na pewno inną perspektywę niż ktoś mieszkający w dużym mieście, bo na moim zadupiu bez samochodu i prawa jazdy nie ruszyłabym się nigdzie, ale dla mnie własne autko i prawko to taka wolność ❤️ Poza tym kocham samochody, kocham jeździć, mam prawko 12 lat i niespełnione marzenie o byciu kierowcą zawodowym 😂
-
Ishildur myślę, że z prawkiem to bardzo dobry pomysł. Może egzaminatorzy na ciężarną spojrzą też przychylniej i wymyślą lepszą trasę 🤭 Przecież ciężarnym się nie odmawia, będą się bali tych przysłowiowych myszy 😅
tosiekk, Ishildur, Alina Malina, MamaWPlanach lubią tę wiadomość
Starania od 2020
👱♀️ 32 🙋♂️ 36
3 IUI ❌
2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️
Beta hcg:
8 dpt 113;
10 dpt 315;
12 dpt 539;
15 dpt 1689;
7w5d ❤️

Dzięki za wsparcie i pozytywną energię. Moja pierwsza myśl byla taka, że może jazdy w stolicy są niebezpieczne i w razie kolizji konsekwencje dla nas są potencjalnie b. duże. No w końcu mi zakazano na rowerze jeździć
Ale tez kursantów to się na rondo ONZ nie zabiera za często, co nie?
No to zamiast poradników o dzieciach wskoczą mi z priorytetem przepisy ruchu drogowego, hahaha.
Dobrze, że już kończę beletrystykę wakacyjną i widzę na to miejsce. Bardzo chciałabym zrobić prawko, zawsze bardziej niż komentarze o braku potomka wkurzały mnie przytyki dot. braku prawa jazdy. Kobiety kobietom w rodzinie są naprawdę wrogami:/ Pewnie po prawku i dziecku wjedzie nowy przytyk rodzinny i znam Ci ja jego treść. To będzie oczywiście po "a czemu bez ślubu, a czemu chrzest nie w drugim miesiacu"
....: "na drugie dziecko za późno pewnie, co?"
Jak się zapatrujecie na ten aspekt? Macie jeszcze jakies zamrożone zarodki? Kupujecie ubranka z myslą o kolejnym dziecku?
Myślę, że po porodzie będziemy się zabezpieczac, nie chcialabym nieplanowanej ciąży wadliwej genetycznie. Bo wychodzi na to, ze to u nas główna przyczyna niepowodzeń. Mamy jednak jednego euploida blastocystę BC zamrożonego. Przy dobrych lotach w macicy po porodzie szanse na drugie dziecko to 50%.
To wiadomo i tak pewnie wiązac się będzie ze sprawdzeniem stanu po porodzie. Bo ja w ogóle nie rozważam kolejnych biopsji, to za duży koszt był fizyczny te trzy, które miałam.
Ale że ten zarodek jest i sobie czeka - trudno mi o tym nie myśleć. To zamrożone życie jest. 1.5 roku od porodu będę miala skończone 40 lat. Chcialabym za ten czas być w sytuacji, w której z chęcią zdecyduję się na rodzeństwo:)
MjakMarta, MamaWPlanach lubią tę wiadomość
👩🏻38 👦🏻38
06.2024 💔 poronienie 6+4
ja: amh 2,47-2,76, IBS
✔️kariotypy, protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
on:✔️kariotypy, fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
I IV ICSI 09.2025
punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
II IV IMSI 01.2026
punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51
03.06.2026 transfer ❄️4AB
8dpt beta 63, 10 dpt beta 183, 12 dpt beta 614, 17dpt beta 5247🍀 ferrytyna:29

-
Ja chciałabym wrócić po rodzeństwo, ale nigdy nie chciałam jednego dziecka po drugim. Tylko sytucja się zmienia jak myślę, że se odpuszczę, a o kolejne będę walczyć znowu 6 lat... a możei dłużej? Nie wiem czy miałabym znowu na to siły. Z drugiej strony jak wiem co pomogło przy tej ciąży to może z drugą nie bedzie tak ciężko. Mamy jeszcze 4 zarodki i to mnie pociesza. Mimo wszystko ten pierwszy rok po porodzie odpuszczę klinikę. Chcę nacieszyć się normalnym życiem.
Z ubrankami na początku patrzyłam by były bardziej neutralne płciowo. Jak już miałam wystarczającą wyprawkę zaczęłam szaleć z tymi babskimi kolorami 😆
Podpytałam męża, bo pracuje w WORD 😉 Mówił, że widział ciężarne zdające prawko. Nawet zapadła mu w pamięć jedna Pani, która spieszyła się z prawkiem przed porodem hehe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 18:48
Starania od 2020
👱♀️ 32 🙋♂️ 36
3 IUI ❌
2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️
Beta hcg:
8 dpt 113;