Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
Odpowiedz

❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️

Oceń ten wątek:
  • Fler Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro, rzeczywiście łeb w łeb 😍 mój mąż wczoraj ważył różne warzywa i owoce i znalazł ogórka co ważył 115 g 😂 w każdym razem jak się tak wzięło do ręki to jakiś już ciężar jest 😆 ja właśnie wczoraj odstawiłam już zupełnie proga, jestem ciekawa jak to będzie bez niego. Daj znać co Ci lekarz powiedział nt. postępowania w przypadku skracającej się szyjki 🙂
    Co do położnych to właśnie się cieszę, że udało mi się ogarnąć bo trochę mnie ten temat przerażał bo od lat nie robiłam nic na NFZ i nie wiedziałam jak to ma wyglądać 😅 a dwa, że no tak jak pisałam to rzadko, która ma jakieś opinie

Monika001, super że wszystko jest ok 🥰

Co do cery to pojawiaja mi się coś sporadycznie ale powiedziałabym że jak już to taka kaszka, tyle że mi też ciężko cokolwiek oceniać bo przez to że miałam od AZS miejsca z suchymi plamkami też na twarzy to smaruje też twarz tymi moimi ciężkimi kremami więc one też na pewno mogą zapychać 🙄 plus jest taki, że widzę światełko w tunelu na to by w II trymestrze trochę się to uspokoiło. To co przechodziłam to wolałabym zapomnieć, bo budzenie się kilkanaście razy każdej nocy I rozdrapywanie sobie skóry było naprawdę okropne. Teraz mam tylko nadzieję, że nie trafi to na nasz córeczkę bo wiadomo że no dziecko nie będzie się w ogóle potrafiło powstrzymywać od drapania. Czytałam że jeden ze szczepów probiotyków może na to pomóc także już je suplementuje od jakiegoś czasu.
    Z kolei szybko przetłuszczają mi się włosy 😕 przebarwien nie mam ale też jakoś właśnie nigdy nie miałam do nich skłonności.

Wczoraj przyszła mi książka „w oczekiwaniu na dziecko” a dziś mają przyjść 2 tomy „mamy dla mamy”. Nie wiem czy któraś z Was tu pisała czy gdzieś indziej przeczytałam, bo ja zupełnie zapomniałam o vinted a myślę że fajnie właśnie tam kupić bo są w nienaruszonym stanie a zapłaciłam chyba z 90 zł za wszystkie. Na razie czytałam tylko chwilę ale w oczekiwaniu na dziecko ma rzeczywiście wyczerpująco opisane te tematy.

A powiedzcie mi jak to w końcu jest z tym liczeniem tygodni ciąży? 🙈 stosujecie datę z transferu? Mi wczoraj lekarz powiedział, że tak jak na jednym z pierwszych USG została wpisana data porodu na 21 stycznia to od tego terminu mam liczyć i oficjalnie podawać innym lekarzom. A ja sobie ostatnio pozmieniałam wszędzie na datę z transferu

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    Maj 2025 IUI
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    FET 5BA 10.2025 ❌ 8 dpt beta 12, 10 dpt beta 5
    FET 5BA 5.12.2025 ❌ 8 dpt beta 62, 10 dpt beta 68
    Cd138 ❌ poniżej 5/10, cd56 10%➡️ doksy+metronidazol ⏳➡️
    biopsja kontrolna- pogorszenie- cd 138 5-10/10, cd56 10%➡️dalacin+metronidazol➡️3 biopsja- brak stanu zapalnego
    KIR Bx (2DS2)
    HLA-C 🧔🏻‍♂️ C1C2, ANA- dodatni, ANA 3
    cross-match- 15%
    FET 7.05.2026 3.1.1. (Cyclogest, Luteina, accofil)
    5 dpt ⏸️ , 6 dpt beta 38, 8 dpt beta 121, 11 dpt beta 812, 13 dpt beta 2478, 20 dpt beta 22057
    22 dpt crl 4 mm 💗, 8w2d crl 17 mm, 10w4d crl 41 mm,12w5d 69 mm
    FeliaTest zdrowa dziewczynka 🩷
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizytę ma MamaWPlanach 😊
    30.07. MamaWPlanach kontrolna wizyta u prowadzącego

Powodzenia 🍀 daj znać po wizycie jak lekarz podszedł do twoich wczorajszych wyników badań 🤗

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️

4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
    Wdrożone leczenie immuno ⬆️
    01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
    Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
    18w6d zdrowa dziewczyna 🩷
    preg.png
    Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    U mnie pory stały sie bardzo widoczne plus na nogach, zwłaszcza po goleniu, robi mi się taki efekt truskawkowej skóry (cale nogi mam w drobnych czerwonych plamkach) :(

Mam to samo ma nogach, aż piecze mnie po goleniu. Ja od tarczycy mam straszną suchość skóry, żadne balsamy, kremy nie pomagają. Nie miewam pryszczy, czasem coś na twarzy wyskoczy i tyle...

preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaWPlanach pięknej wizyty życzę 🥰

preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę w wpis do kalendarza 📆
    📆 24.08 wizyta u lekarza prowadzącego

P.s. nie wiem jak wytrzymam do tego czasu, prosiłam o wizytę szybciej ale lekarz stwierdził że nie widzi wskazań 🙂‍↕️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:21

preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w czasie ciąży cera się MEGA poprawiła. Przed ciążą miałam cały czas jakieś krostki ropne, czasami większe bolące na linii żuchwy do tego co jakiś czas wysypywalo mi taką kaszkę na czole. Odkąd jestem w ciąży może z dwa pryszczyki mi się zrobiły w okolicy brody. Moja cera w końca dobrze wygląda. Włosy też mniej się przetłuszczają. Przed ciążą musiałam myć codziennie, a teraz spokojnie co 2-3dni. W zasadzie może mogłabym i dłużej przetrzymać, bo one w ogóle mi się nie przetłuszczają 😅 ale dziwnie się czuje jak tak długo nie umyje głowy, w porównaniu do wcześniejszego mycia codziennie. U mnie się to nie sprawdziło, że dziewczynka zabiera urodę. Właśnie patrząc też na to na początku obstawiałam chłopca w brzuchu 😆

Ishildur lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️

4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
    Wdrożone leczenie immuno ⬆️
    01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
    Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
    18w6d zdrowa dziewczyna 🩷
    preg.png
    Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰
  • Clausix Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Was tak ciągnie w miednicy? Jakby od środka talerzy biodrowych... biorę to za dobry objaw rosnącej macicy, ale wolę zapytać 😅😝

34 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
    12.11.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔7 tc
    30.04.2026 - FET 6.2.2 ❄️ ❌
    01.06.2026 - FET 4.2.2❄️bhcg 7dpt 54,1 9dpt 120,4 14 dpt 1043 17dpt 3210,7🤞
    6+0 3,5mm❤️
    8+1 1,67 cm
    10+1 3,27 cm🤞

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

preg.png
‹‹ 75 76 77 78 79
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ