X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️
Odpowiedz

🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaWrona Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    To w kwestii tych szczepionek trzeba isc do rodzinnego czy ty po prostu idziesz zaczerpnąć informacji?
    Rozumiem ze na te zastrzyki trzeba recepte i wykupic w aptece, tak?
    A z ginekologiem mozna to zalatwic czy trzeba do rodzinnego?
    Trochę duzo pytan ale jak juz podejmę decyzję ze na sto procent chce szczepienie to wole juz teraz zapytac niz potem pisac na forum i zalatwiac na wariackich papierach ☺️

Ginekolog mi polecił iść do rodzinnej. A pogadać zamierzam tylko o terminie szczepionki. W sensie czy podać teraz czy za np. 8 tygodni. Jaki czas między tymi szczepieniami. Zdecydowana jestem na te szczepienia.
    Dokładnie dostaje się receptę, która uprawnia w ciąży do bezpłatnej szczepionki.

Andzia lubi tę wiadomość

🤵87 obniżone parametry (Nucleox PRO, ProFertil, Wit D3+K2, oleje)
    👰91 endometrioza, insulipolność, kir AA👎 (Glucophage dieta, -20 kg, BMI prawidłowe) + suplle
    Starania naturalne 5 lat
    W tym czasie cienie na testach, które znikały.
    Obserwacja cykli 🙁
    Klinika 2024
    1.IUI 😥 2.IUI biochem😭 3.IUI 😥

IVF Stymulacja, 4 ❄️
    ☀️1. ET 09.2024😥 immunologia
    💉Dwa miesiące sztucznej menopauzy 💉
    ☀️2 FET 04.2025 😪
    ☀️3 FET 05.2025 acoffil, encorton, EG, progesteron besins, cyclogest, neoparin, estrofem 6dpt ⏸️😻7dpt 49,97🌱9dpt 117,6🌱11dpt 277,3🌱13dpt 685,1 🌱16 dpt 2549🌱18dpt Pęcherzyk żółtkowy i ciążowy🌱 27dpt migocze pięknie ❤️CRL0,67🌱8+4 CRL 1.96🌱10+3 CRL 3.40

preg.png
  • Polcia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś z Was ma niskie ciśnienie ?
    Ja od 2 tygodni mam 96/62 puls 89 i czasem mam trochę wyższe w sensie 107/65.
    Przy takim ciśnieniu bardzo boli mnie głowa i mam wymioty.
    Czasem biorę paracetamol ale to tylko i wyłącznie jak już 2-3 dzień mnie boli głowa bądź mam taki ból że nie mogę wytrzymać.
    W następnym tygodniu mam wizytę.
    Dzwoniłam do położnej kazała obserwować.

• Monixma Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia wrote:
    Hej dziewczyny czy któraś z Was ma niskie ciśnienie ?
    Ja od 2 tygodni mam 96/62 puls 89 i czasem mam trochę wyższe w sensie 107/65.
    Przy takim ciśnieniu bardzo boli mnie głowa i mam wymioty.
    Czasem biorę paracetamol ale to tylko i wyłącznie jak już 2-3 dzień mnie boli głowa bądź mam taki ból że nie mogę wytrzymać.
    W następnym tygodniu mam wizytę.
    Dzwoniłam do położnej kazała obserwować.

Ja takie mam, ginekolog powiedziała, że to dobrze, bo ciąża lubi podwyższać ciśnienie to przynajmniej wyjściowe mam dobre.

👱🏼‍♀️ 29
    AMH - 3,14✅Prolaktyna ✅ Monitoring owulacji✅
    Ferrytyna✅ wit. D3 ✅ Tarczyca ✅ homocysteina✅
    MTHFR 677C- hetero ❌️PAI-1 4G/5G hetero ❌ P/c p. plemnikom✅ zespół antyfosfolipidowy✅ Kariotyp ✅ ANA1 ✅
    🙍‍♂️32
    Niedoczynność tarczycy
    Ciężka oligozoospermia
    Kariotyp ✅
    Region Azf ✅

Bocian Katowice
    I Procedura krótka, ICSI
    05.05.2025- start stymulacji
    Gonal-f 900 ➡️➡️ Orgalutran ➡️➡️ Mensinorm 150
    12.05.2025 - 12 pęcherzyków 🍀
    14.05.2025 - 13 pęcherzyków 🍀🍀
    16.05.2025 - punkcja 💉💉 - 18 🥚🥚 - 9 MII - ❄️❄️ (5.1.1 i 4.1.1)
    21.05.2025 - ET ❄️ 5.1.1 - 12dpt - 16,1; 14dpt - 10,4 ❌
    28.07.2025 - FET 🥹🤞🤞💚 6dpt ⏸️ 7dpt - 89,6🍀 9dpt - 277 🍀11dpt - 576🍀 14dpt - 1 559 🍀 17dpt - 4 987🍀 21dpt - 13 929🍀 22dpt - GS 13mm; YS 3 mm 🍀 23dpt - CRL 0,28cm i ❤️ 🥹🥹 32dpt - 0,82cm 🥹🥹
‹‹ 135 136 137 138 139
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ