X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️
Odpowiedz

🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️

Oceń ten wątek:
  • Barborka28 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina wrote:
    I ja wracam z aktualizacja. Najlepsza informacja dnia dzisiejszego jest taka, ze dzidzius nam urósł przez tydzień ponad 250g i mamy już niemal 3 kg człowieka (2970) ułożonego główkowo🤍 Jest w 60 percentylu, więc już nie taki gigant ale myślę że to przez mój stan. Przepływy wciąż dobre, łożysko wydolne, ale szyjka wciąż długa i zamknieta, więc nie wygląda na to żeby cokolwiek miało się zacząć samoistnie. Z gorszych informacji, moje ciśnienie mimo wysokich dawek różnych leków wciąż czasami skacze powyżej normy, plus też pogorszyły się niektóre parametry z krwi, więc jestem oznaczona jako pacjentka ze stanem przedrzucawkowym. Oczywiście zostaje w szpitalu, jesli sytuacja się nie pogorszy - indukcja w czwartek (18.12) to będzie dokładnie 37+0.

Trochę się obawiam, bo ten ostatni czas w szpitalu tylko leżę i śpię i nie wiem czy moje ciało podoła porodowi, tym bardziej wywoływanemu. Obrzęki mam ogromne, najgorsze na całych nogach, ale też trochę twarzy i szyi. Czuję się bardzo niesprawna, mimo tego że cała ciążę do pobytu w sapitalu byłam akrywna. Na wadze +18 kg, z czego 4-5 kg wskoczyło nagle dosłownie w 2 tyg kiedy zaczął się rozwijać stan przedrzucawkowy.
    Staram się odganiać negatywne myśli, rozmawiać z bobo żeby może jednak zdecydował się mi pomoc z tym porodem, na KTG rejestrują się skurcze i niektóre nawet czuję, próbuje jakoś wykrzesać radość i pozytywna energię w moim prawdopodobnie ostatnim tygodniu ciąży 🥹 Ale dużo jest we mnie emocji.
    Polubiłam za wagę Synka 🩵 naprawdę piękne kilogramy 🥹🩵 Na pewno nie tak planowałaś końcówkę ciąży, cudownie, że cieszysz sie i czerpiesz radosc z tych ostatnich chwil ciazowych pomimo sytuacji🥹🫶 Najważniejsze, że plan zarysowany masz🫶 Św. Mikołaj Wasz najważniejszych prezent zrealizuje ciut wczesniej🥰🎅🎀

31lat
    Iprocedura✖️
    II procedura
    ❄️4.1.1 8tydzien💔 c.s.
    ❄️ 4.2.2. 5tydzień💔c.s.
    Kir AA✖️ MTHFR✖️ Pai✖️ Ferrytyna✔️
    NK✔️ CD138✔️ witD,B12 i inne✔️Homocysteina✔️Przeciwciała p.plemnikowe✔️h.pyroli✔️allo mlr✔️ cross match✔️ ana✔️
    34lat
    Słabe parametry nasienia✖️
    13.05 4bb❄️ c.s.(accofil, encorton, estrofem, prolutex, ultrogestan, besins, acard75)
    5dpt⏸️
    6dpt 34,2 8dpt 62 10dpt 144 12dpt 413 14dpt 866 20dpt ❤️
    10+5 4,59cm crl 164❤️
    preg.png
  • Visenna 2.0 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariana wrote:
    15.12 oddają już wyremontowaną część oddziału 🙂
    Serio???? Tzn sale poporodowe? 😳😮

Bocian Szczecin
    2024- 3 stymulacje, 6 transferów

2025- 18.04 FET 5.1.1 po PGT-A
    4dtp II, 6 dpt bhcg- 44.3, 8 dpt - 102, 10 dpt- 225, 12 dpt- 553, 15 dpt- 3029, 18 dpt- 6730, 22 dpt 17362
    31 dpt jest 💗 CRL 12 mm
    9+1 CRL 25 mm, FHR 168
    11+2 CRL 5,15 cm FHR 162
    12+2 CRL 6,8 cm, FHR 158
    Usg prenatalne- wszystko ok 🥰
    Nifty- ryzyka niskie 🤩 będzie 🌸 Hania 💝
    22.08 20+5 badanie połówkowe- wszystko ok 🙂
    30.10 30+4 badanie prenatalne III trymestru- wszystko ok ☺️ 1723 g
    preg.png
‹‹ 266 267 268 269 270
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ