Puszkina wrote:
I ja wracam z aktualizacja. Najlepsza informacja dnia dzisiejszego jest taka, ze dzidzius nam urósł przez tydzień ponad 250g i mamy już niemal 3 kg człowieka (2970) ułożonego główkowo🤍 Jest w 60 percentylu, więc już nie taki gigant ale myślę że to przez mój stan. Przepływy wciąż dobre, łożysko wydolne, ale szyjka wciąż długa i zamknieta, więc nie wygląda na to żeby cokolwiek miało się zacząć samoistnie. Z gorszych informacji, moje ciśnienie mimo wysokich dawek różnych leków wciąż czasami skacze powyżej normy, plus też pogorszyły się niektóre parametry z krwi, więc jestem oznaczona jako pacjentka ze stanem przedrzucawkowym. Oczywiście zostaje w szpitalu, jesli sytuacja się nie pogorszy - indukcja w czwartek (18.12) to będzie dokładnie 37+0.
Trochę się obawiam, bo ten ostatni czas w szpitalu tylko leżę i śpię i nie wiem czy moje ciało podoła porodowi, tym bardziej wywoływanemu. Obrzęki mam ogromne, najgorsze na całych nogach, ale też trochę twarzy i szyi. Czuję się bardzo niesprawna, mimo tego że cała ciążę do pobytu w sapitalu byłam akrywna. Na wadze +18 kg, z czego 4-5 kg wskoczyło nagle dosłownie w 2 tyg kiedy zaczął się rozwijać stan przedrzucawkowy.
Staram się odganiać negatywne myśli, rozmawiać z bobo żeby może jednak zdecydował się mi pomoc z tym porodem, na KTG rejestrują się skurcze i niektóre nawet czuję, próbuje jakoś wykrzesać radość i pozytywna energię w moim prawdopodobnie ostatnim tygodniu ciąży 🥹 Ale dużo jest we mnie emocji.
Polubiłam za wagę Synka 🩵 naprawdę piękne kilogramy 🥹🩵 Na pewno nie tak planowałaś końcówkę ciąży, cudownie, że cieszysz sie i czerpiesz radosc z tych ostatnich chwil ciazowych pomimo sytuacji🥹🫶 Najważniejsze, że plan zarysowany masz🫶 Św. Mikołaj Wasz najważniejszych prezent zrealizuje ciut wczesniej🥰🎅🎀
31lat
Iprocedura✖️
II procedura
❄️4.1.1 8tydzien💔 c.s.
❄️ 4.2.2. 5tydzień💔c.s.
Kir AA✖️ MTHFR✖️ Pai✖️ Ferrytyna✔️
NK✔️ CD138✔️ witD,B12 i inne✔️Homocysteina✔️Przeciwciała p.plemnikowe✔️h.pyroli✔️allo mlr✔️ cross match✔️ ana✔️
34lat
Słabe parametry nasienia✖️
13.05 4bb❄️ c.s.(accofil, encorton, estrofem, prolutex, ultrogestan, besins, acard75)
5dpt⏸️
6dpt 34,2 8dpt 62 10dpt 144 12dpt 413 14dpt 866 20dpt ❤️
10+5 4,59cm crl 164❤️