Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️
Odpowiedz

🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️

Oceń ten wątek:
  • Kluska Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DEWG wrote:
    Jesteśmy już w domu. Zapalenie płuc się nie rozwinęło, ale Rozalia ma za wysoki poziom wapnia i mam już rozszerzać dietę, żeby nie piła jedynie mleka, bo mimo kroplówek, poziom wapnia się za bardzo nie obnizyl.
    Za wysoki poziom wit. D, więc mam przez jakiś czas suplementować po 200 a nie 400.
    Niska ferrytyna i coś z płytkami krwi (chyba za wysokie). Mam sprawdzić za 10 dni.
    Na badania pobierali krew z żyły na głowie. Musiałam pomoc pielęgniarkom. Ponoć w sekundę zrobiłam się blada, bo 4 razy pytały czy dobrze się czuję, czy nie zemdleje. Wiedziały, że jestem przeciwnikiem pobierania z głowy.
    Miała dodatkowo zrobione USG główki i brzuszka - tu jest ok.
    Jak profesorka przeczytała w karcie urodzenia dziecka, że mam niedoczynność tarczycy, insulinooporbosc, adenomioze, endometrioza, żylaki kończyn i nadciśnienie ciążowe, to skwitowała, że w takim stanie chorobowym nie zachodzi się w ciążę. Tylko 100% zdrowe kobiety powinny mieć dzieci. Nie sądziłam, że takie słowa mogą paść od ordynatora.
    Pisz skargę, serio. Takie słowa nie powinny nigdy paść.

age.png
    age.png

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀

02.25 histeroskopia

11.24 transfer ❄️, biochem

11.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    09.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
‹‹ 468 469 470 471 472
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ