X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zmetylowany kwas foliowy i zmetylowane B6 w jednym?
Odpowiedz

Zmetylowany kwas foliowy i zmetylowane B6 w jednym?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy znacie taki preparat? Femibion ma zmetylowany kwas foliowy ale zwykłą postać b6. Będę wdzięczna za pomoc.

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzyj na temat MTHFR- tam wszystkie odpowiednie suplementy znajdziesz.

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przejrzałam, pewnie nie idealnie ale jednak większość wątków o mutacjach, także na fioletowej stronie ale nie znajduje jednego preparatu. Może zwyczajnie takiego nie ma.

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr's Best Fully B Complex- biorę od kilku dni. Ma i folian i B12 w wysokiej dawce do zbijania homocysteiny.

Dziewczyny biorą też inne specyfiki 2w1 ale nazwy są na MTHFR- nie pamiętam dokładnie a nie chcę wprowadzać w błąd.

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, to czyli jednak mogłam coś pominąć, to sprawdzę raz jeszcze. Dzięki Aniu.

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tego pełno. Ale raczej są to suplementy niż leki z apteki. I składy są naprawdę kolosalnie różne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jednak koleżanka słabo wątek o mthfr przejrzła ;) bo właśnie na ostatnich stronach cały czas dziewczyny piszą o Doctor's Best a i ja wspominałam o B-Right firmy Jarrow. Najlepiej szukać ich przez internet albo w lokalnych sklepach z suplementami dla sportowców

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka przejrzała wątek doskonale, a właściwie nawet kilka wątków ale jak się okaząło nie ten najważniejszy o MTHFR. Inna sprawa, wprowadzono mnie w błąd, bo nie ma metylowanej formy b6, jest natomiast aktywna i podejrzewam, że tego moja lekarz wymaga. W każdym razie zanim do tego doszłam to trochę się naszukałam. Dzięki za pomoc. Już mam zapasy w domu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 18:19

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę metafoline i metylowaną b12 ale osobno w dwóch tabletkach. Zerknijcie dziewczyny na ofertę firmy NOW albo SOLGAR. Dostępne w niektórych aptekach, sklepach z odżywkami dla sportowców i w necie.
    Osobiście bardzo sobie chwalę, biorę od 3 m-cy. Cykle jak w zegarku, samopoczucie dobre, a ponadto bardzo poprawiła mi się cera. Wiem, że to od suplementów, bo w ostatnim czasie nic innego się u mnie nie zmieniło.
    Tak czy inaczej jak ciąży nie było tak nie ma ;(
    Powodzenia i dużo cierpliwości życzę

3jgxikgnd94s7ub1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ