X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Długie cykle, późna owulacja.
Odpowiedz

Długie cykle, późna owulacja.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KaaiaN Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Jestem tu nowa i nie mam jeszcze wykresu, ale od prawie roku prowadzę obserwacje w aplikacji ovu. Cykle mam ok 35 dniowe, mam niedoczynność tarczycy oraz Hashimoto, hormony wyrównane. Mamy już dwuletniego synka i staramy się o kolejne dziecko. Przy poerwszym dziecku udalo sie za drugim cyklem. Od kilku cykli zauwazylam, że w 14 dniu mam jednodniowe lekkie plamienie, śluz zabarwiony delikatnie krwia, natomiast skok temperatury jest z 20 na 21 dzień cyklu, śluz w tym czasie jest typowo płodny. Wczoraj zrobiłam test ciążowy i na początku była jedna kreska, po ok 2 minutach pojawiła się druga, a po kolejnych ok 2 minutach zniknęła... Miała tak któraś? Kupiłam wczoraj kolejny test i jedna kreska, a dzisiaj w 37 dniu mam już taki śluz podbarwiony na beżowo, leciutko jasno różowo. Zastanawia mnie czy w tym 14 dniu to może być plamienie owulacyjne? Bo jednak owulacja to przy skoku temperatury jest... Bardzo wdzięczna będę za odpowiedź :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 11:06

l22nmg7ya3txjui0.png
  • patylka Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle 38dniowe i owulacje mam 22/23 dc.
    Jeśli śluz płodny i skok temperatury miałaś 20 dc to plamienie owulacyjne w 14 dc raczej jest niemożliwe
    Zrób betę, nie bedziesz miała wątpliwości :-)

Luty 2017 spermiogram 3 mln
    Kwiecień usunięcie żylaków powrózka
    10.06.2017 sonohsg -jajowody niedrożne
    13.06.2017 hydrotubacja
    13.11.2017 hsg jajowody drożne
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ