SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Dni płodne pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • drobniutka Nowa

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mam problem z wyznaczeniem dni płodnych, pomoże mi ktoś??
    pierwszy dzień mojej aktualnej miesiączki to 30 październik i nadal jeszcze mam....... Kiedy i jak to policzyć??

drobniutka
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj,
    Po pierwsze to ile masz lat skarbie? bo zadałas takie pytania, ze dziwi mnie to, że jestes na stronce dla starających sie/przygotowujących sie do staran skoro nie masz podstawowej wiedzy, ale Oki nie chce byc uszczypliwa wiec postaram sie odpowiedziec na nurtujące Cie pytania.
    1. Przestudiuj dokładnie baze wiedzy z ovufriend.pl (trzecia zakładka) Mnóstwo informacji, które powinny rozwiac Twoje wątpliwości.
    2. Obserwuj swoje ciało! i sygnały jakie Ci wysyła, czyli:
    - codziennie badaj śluz (określ jaki jest danego dnia (lepki, gesty(niepłodny); przezroczysty, rozciagliwy; wodnisty(płodny))
    - dodatkowo zwróc uwage na symptomy około dni płodnych- np.wzrost libido, pobolewanie podbrzusza itp)
    - kazdego dnia o stałej porze mierz temperature ciała termometrem elektronicznym owulacyjnym (najlepiej w pochwie) Da ci to obraz tego jak wszystko przebiega
    - poziom hard: badaj szyjke macicy
    Dopiero wtedy zobaczysz mniej wiecej kiedy wypadają ci dni płodne i niepłodne.
    Powodzenia

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ