Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Dni płodne pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • drobniutka Nowa

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mam problem z wyznaczeniem dni płodnych, pomoże mi ktoś??
    pierwszy dzień mojej aktualnej miesiączki to 30 październik i nadal jeszcze mam....... Kiedy i jak to policzyć??

drobniutka
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj,
    Po pierwsze to ile masz lat skarbie? bo zadałas takie pytania, ze dziwi mnie to, że jestes na stronce dla starających sie/przygotowujących sie do staran skoro nie masz podstawowej wiedzy, ale Oki nie chce byc uszczypliwa wiec postaram sie odpowiedziec na nurtujące Cie pytania.
    1. Przestudiuj dokładnie baze wiedzy z ovufriend.pl (trzecia zakładka) Mnóstwo informacji, które powinny rozwiac Twoje wątpliwości.
    2. Obserwuj swoje ciało! i sygnały jakie Ci wysyła, czyli:
    - codziennie badaj śluz (określ jaki jest danego dnia (lepki, gesty(niepłodny); przezroczysty, rozciagliwy; wodnisty(płodny))
    - dodatkowo zwróc uwage na symptomy około dni płodnych- np.wzrost libido, pobolewanie podbrzusza itp)
    - kazdego dnia o stałej porze mierz temperature ciała termometrem elektronicznym owulacyjnym (najlepiej w pochwie) Da ci to obraz tego jak wszystko przebiega
    - poziom hard: badaj szyjke macicy
    Dopiero wtedy zobaczysz mniej wiecej kiedy wypadają ci dni płodne i niepłodne.
    Powodzenia

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ