Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów interpretacja mojego wykresu
Odpowiedz

interpretacja mojego wykresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kuba_monika Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html prosze o jakies opinie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz kliknąć pod wykresem "Udostępnij wykres" -> zakładka "Miniatura" -> kopiuj link twojego wykresu (przycisk kopiuj) i wklej go tu

polkosia lubi tę wiadomość

• kuba_monika Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki -nie wiedzialam jak to zrobic
    prose o jakies komentarze,jestem tu nowa i dopiero sie ucze...
    95829f149c34d50a32f42611ad2f00b8.png

• vanessa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy był szczyt sluzu? Bez tego objawu nie da się nic konkretnego powiedzieć :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • kuba_monika Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam, że się tak "wryję" ale nie chcę zakładać nowego tematu...

dziewczyny co mogą oznaczać te moje wzloty i upadki? Nie widziałam tutaj, żeby któraś dziewczyna miała takie skoki temperatur, może wiecie co może być tego przyczyną? Może mam coś nie tak z hormonami? Doradzcie proszę :(

• euforia1988 Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta a badałaś prolaktynę? za takie 'zęby rekina' na wykresie odpowiada zazwyczaj prolaktyna.. dodatkowo możesz zbadać tarczycę bo ona też się może do tego przyczyniać a dodatkowo to ona może powodować hiperprolaktynemię ..

"Sukces ma wielu ojców, porażka jest sierotą.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie badalam, a jak się do takiego badania zabrać? Gdzie je wykonać kiedy?

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz iść na pobranie krwi, tarczycę badasz bez względu na dzień cyklu wystarczy że zrobisz oznaczenie TSH i ft4 dla oceny stanu tarczycy, prolaktynę lepiej zrobić po miesiączce.. w drugiej fazie cyklu zazwyczaj jest ona wyższa i w trakcie miesiączki również.

Ważne - pamiętaj aby dzień przed badaniem poziomu prolaktyny nie współżyć! Bo to może zawyżyć wynik, badanie zrób na czczo, najlepiej między 8-12 i się nie stresuj wcześniej bo stres też ją zawyża :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ft4? i po takich badaniach moge isc do swojego rodzinnego lekarza zeby ocenil czy poziom jest ok czy do ginekologa?

• kuba_monika Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny prosze zalozy SWOJ watek.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok rozumiem, że może Cię to irytować, ale jak ja zakładałam wątki to inne dziewczyny też pisały na moim, no wybacz, ale jakby każdy miał w swojej sprawie zakładać nowy wątek na ten sam temat to nie uważasz, że byłby tu śmietnik? Przecież nie zjem Ci dziewczyn...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 09:10

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojojoj groźnie się zrobiło :) sylwiaśta jak coś to pisz na moim wątku 'kobietki proszę o interpratację' jak już piszę to Ci podpowiem że rodzinny to może mało Ci powiedzieć na temat prolaktyny i tarczycy bardziej endokrynolog lub ginekolog

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojeeejj... u mnie w okolicy jest jeden ginekolog-endokrynolog stary i slepy sam nie wie co mowi ;/ a do zwyklego gina mojego 3 tyg sie czeka n wizyte ...:( ale jakbym moze poszla do rodzinnego po skierowanie to chyba mniej wiecej bedzie umiala okreslic czy jest podwyzszone czy zanizone lub w normie myślę?

Akurat jestem w II fazie wiec pojde w pon po skierowanie i we wtorek zrobie badania o ile @ nie przyjdzie... a z takimi skokami na pewno przyjdzie... :((

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam badanie prywatnie.. bo na ft4 na pewno bym nie dostała od rodzinnego i na prolaktynę też nie..wyłącznie TSH może zlecić rodzinny.. co innego ginekolog..on tylko musi chcieć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pojde prywatnie mam nadzieje ze w stowie sie zmieszcze, chociaz boje sie isc ze okaze sie ze czeka mnie jakies leczenie kilka miesiecy zanim bede mogla sie znow starac... a moze po prostu tak o wyglada bez powodu ta temp?hmmmm

• maggie Nowa

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cf64e141fcef1a9c8f70518c290f3690.png

maggie
  • maggie Nowa

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    45186b296797119e4e48d1c29df90d60.png

maggie
  • maggie Nowa

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8e68fa420e21ebd75035175358d19cfb.png

maggie
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ