X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Monitor owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Dziewczyny! Mam prośbę o pomoc :-)
    Staram się o dzidziusia i jestem w trakcie monitoringu owulacji. W piątek 6.02. byłam na USG, które wykazało wielkość pęcherzyka 15mm. Lekarz kazał przyjechać na kolejne USG dziś tj.09.02,które pokazało, że jest już po owulacji ( widać tylko płyn poowulacyjny ). A moje pytanie brzmi: jak sądzicie jakie mam szansę na zajście w ciążę, jeśli współżyłam z mężem 04.02 i 08.02. Ginekolog stwierdził, że jajeczko pękło w sobotę lub w niedziele rano.
    Dziękuję serdecznie za odpowiedzi :-)
    Mialam idenytczna sytuacje w te same nawet dni. Tylko ze 06.02 moj pecherzyk mial 14mm a 09.02 gin. powiedziala ze owu albo byla rano albo nastapi dzis. I niestety dopiero tego dnia zabralismy sie do dziela :// Nastepnym razem nie czekam na zadne zielone swiatlo, bo u mnie to raczej szanse zerowe ze sie udalo :/ Czekamy na @ czy na dobre wiesci ?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak z tym monitoringiem jest? Czy jedno badanie wystarczy, żeby stwierdzić, że owulacja jest ok? Ja miałam monitoring w grudniu i była owulacja ale zajść sie nie udało. A teraz nie wiem czy jest czy nie:(. Kupiłam mikroskop owulacyjny ale to w ogóle nie działa! Już się martwię, że może nie działa bo coś z tą owulacją nie tak. Pomóżcie, co myślicie?

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Jak z tym monitoringiem jest? Czy jedno badanie wystarczy, żeby stwierdzić, że owulacja jest ok? Ja miałam monitoring w grudniu i była owulacja ale zajść sie nie udało. A teraz nie wiem czy jest czy nie:(. Kupiłam mikroskop owulacyjny ale to w ogóle nie działa! Już się martwię, że może nie działa bo coś z tą owulacją nie tak. Pomóżcie, co myślicie?
    Chociaż jeden monitoring powinien być pełny, powinien obejmować obraz usg dominującego pęcherzyka i pękniecie.Jedynie 100% pewności daje usg

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam monitorowana co dwa dni na usg, w 16 dniu cyklu pęcherzyk miał 21,5 mm i lekarz mi powiedział że od 22mm pękają na owulacje, ale to nie reguła, u jednej pęknie gdy jest 22mm a u innej gdy np ma 24mm. Po tym 16 dniu cyklu miałam usg dopiero w 21 dniu cyklu i lekarz powiedział ze juz jestem po owulce bo pęcherzyka nie ma. Tylko że ciężko mi zinterpretować kiedy dokladnie ta owulka mogła być zeby obliczyc dokladna dlugosc fazy lutealnej :-( wiem że w czwartek wieczorem (17 dzien cyklu) miałam jeszcze niskie temperatury, a np w sobotę wieczorem czułam ból jajnika ale za to śluz był już nie płodny.. Jak to jest z tą owulką, podczas owulacji śluz już jest inny? czy jak już owulacja sie skonczy to śluz się zmienia ? Wybaczcie że się tak rozpisałam, ale już mam 33 dzień cyklu, @ jeszcze nie ma, a tempka nie spada jeszcze, każdy by powiedzial rób test dziewczyno :-D Ale moje poprzednie cykle trwały 35 dni, z tym ze poprzedni lekarz uważał że nie mam wgl owulki :/ więc nie chce się zawieść negatyw testem.. ;-(

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat bardzo stary, ale wątpliwości nie zostały rozwiane, więc napiszę do jakich ja doszłam wniosków :)

Tymbardziej, że sama ostatnio szukałam informacji o tym-może ktoś będzie tez kiedyś szukał :)

Ja tam wpisuję wyniki testów typu clearblue (monitor płodności 4 dniowy). On właśnie podaje wyniki-niska płodność, wysoka i szczyt. Obstawiałabym, że to o to chodzi, bo jest to w zakładce testy :)

Październik 2017 synek <3
  • Kacha Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżę temat bo też teraz sobie to wprowadzałam. Może malwa88 faktycznie jest to do takich testów jak zrobiłaś, ale ja sobie tam wpisałam wyniki z usg - wysoki jak pęcherzyk był duży, szczyt jak był ogromny i już miał jakieś lekko nieregularne jakby pęknięcia, niskie kiedy na usg już był pęknięty. Bardziej to dla mojej widoczności bo w notatkach nie do końca to dobrze widać.

iku094w.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ