Forum Temperatury, wykresy, płodność Niska temperatura po owu
Odpowiedz

Niska temperatura po owu

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny może któraś z was tak miała że po owu temperatura nie chce rosnąć? Jestem niby 4 dni po owu ( 6 dni sądząc po owu potwierdzonej na usg) a moja temperatura spada i jest tak co miesiąc. Widziałam wykresy dziewczyn co pomimo że nie były w ciąży to temperatury po 37° czy to może być niski poziom progesteronu?

  • Lena85 Przyjaciółka
    Postów: 118 67

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadaj progesteron. Moze masz za niski? Najlepiej zrobic to 7-8 dni po owulacji.

    02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania
    05.2019 HSG
    07.2019 histeroskopia + laparoskopia
    Clo - drugi cykl + duphaston
    AMH: 2.11
  • Lena85 Przyjaciółka
    Postów: 118 67

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz mi tez tak spadala a progesteron wyszedl mi ponad 20 przy normie do 15.9
    Wiec sama nie wiem.
    Najwazniejsze zeby temperatury byly "nad kreska".

    02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania
    05.2019 HSG
    07.2019 histeroskopia + laparoskopia
    Clo - drugi cykl + duphaston
    AMH: 2.11
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę musiała iść w nowym cyklu zbadać bo teraz to już raczej się nie zalapie na wizytę. No nic trzeba czekać chociaż nadzieję mam nikłe

  • Lena85 Przyjaciółka
    Postów: 118 67

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba miec nadzieję. Ja tez rozczarowuje sie co miesiąc.
    Ale jeśli to bedzie za niski progesteron to bardzo szybko mozna temu zaradzic. Bedzie dobrze. Trzymam kciuki

    02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania
    05.2019 HSG
    07.2019 histeroskopia + laparoskopia
    Clo - drugi cykl + duphaston
    AMH: 2.11
  • Lena85 Przyjaciółka
    Postów: 118 67

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna a ktory dzien cyklu u Ciebie?

    02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania
    05.2019 HSG
    07.2019 histeroskopia + laparoskopia
    Clo - drugi cykl + duphaston
    AMH: 2.11
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 201 421

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna221 wrote:
    Będę musiała iść w nowym cyklu zbadać bo teraz to już raczej się nie zalapie na wizytę. No nic trzeba czekać chociaż nadzieję mam nikłe
    Patrzyłam na Twój wykres. Idz w czwartek,czyli w 7dpo do laboratorium i zbadaj progesteron prywatnie (zapłacisz ok.20zł.) Szkoda marnować cykl i czekać do następnego,a jak się okaże że masz problem z niedomogą lutealną to w następnym cyklu będziesz brać luteinę po owulacji i będzie ok.

    25 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 201 421

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena85 wrote:
    Joanna a ktory dzien cyklu u Ciebie?
    Naciśnij na Nick ,,Joanna221'' i tam Ci się wyświetli bieżący jej cykl,naciśnij ,,tak'' i zobaczysz jej cykl.

    25 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • judysia86 Przyjaciółka
    Postów: 283 71

    Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele...79 wrote:
    Patrzyłam na Twój wykres. Idz w czwartek,czyli w 7dpo do laboratorium i zbadaj progesteron prywatnie (zapłacisz ok.20zł.) Szkoda marnować cykl i czekać do następnego,a jak się okaże że masz problem z niedomogą lutealną to w następnym cyklu będziesz brać luteinę po owulacji i będzie ok.

    a ile dni bierze się luteinę po owulce?

    "Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba"
  • gacka89 Autorytet
    Postów: 833 255

    Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle 10 dni chyba, że lekarz każe inaczej.

    be1afa98594bba9845a2bdd325814b87.png
    HSG - oba drożne :-)
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin
  • Paulina12 Znajoma
    Postów: 18 6

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, miałem to. Tylko tymczasowo, wykonawca dwusuwowy. Może wynika to z zimna lub stresu. Nie znalazłem jeszcze odpowiedzi.

    Szczęśliwа
  • Magda1992 Debiutantka
    Postów: 12 0

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Może któraś z Was pomoże mi w interpretacji mojego wykresu. No takie cuda mi się dzieją w tym cyklu że nie wiem jak to odczytać. Temperatura mierzona cały czas o tej samej godzinie, termometr sprawny.
    https://enpr.pl/15243
    Dzisiaj sutki zrobiły mi się takie tkliwe że przez ubranie czuje jak się o coś oprę. Mdłości mam od 16 DC i to napadowe co parę godzin potwornie mnie mdli i nagle odchodzi. Nie myślcie że urajam sobie ciążę ale może jest takies wytłumaczenie co mnie tak wzięło w tym cyklu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora 29 grudnia 2018, 06:57

  • terka Autorytet
    Postów: 9691 1962

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1992 wrote:
    Witam. Może któraś z Was pomoże mi w interpretacji mojego wykresu. No takie cuda mi się dzieją w tym cyklu że nie wiem jak to odczytać. Temperatura mierzona cały czas o tej samej godzinie, termometr sprawny.
    https://enpr.pl/15243
    Dzisiaj sutki zrobiły mi się takie tkliwe że przez ubranie czuje jak się o coś oprę. Mdłości mam od 16 DC i to napadowe co parę godzin potwornie mnie mdli i nagle odchodzi. Nie myślcie że urajam sobie ciążę ale może jest takies wytłumaczenie co mnie tak wzięło w tym cyklu.

    Ciężko określić cóż to za zawirowania. Zerklam też na poprzednie cykle (jest taka możliwość) i masz ogólnie ostre zygzaki i nie wiem czy to już w drugiej fazie tak się dzieje (nie wiem czy występuje u Ciebie ona bo po tych wykresach ciężko to określić) czy to cykle bezowulacyjne...

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kwiatek5 Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 2 stycznia, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalistą nie jestem ale obserwację prowadzę od 12 lat i dla mnie to problemy hormonalne,nie widzę owulacji.

    Mnie mdliło w ciąży oraz przy tabletkach antykoncepcyjnych czyli przy progesteronie.
    Niedawno sama miałam mdłości po owulacji i nie wiem czy to na okres czy nie.

  • Ewaaa Przyjaciółka
    Postów: 77 24

    Wysłany: 29 stycznia, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Czy mogłybyście zerknąć na mój wykres, bo ja już głupieje...


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/875438ede042.png

    20141018020214.png
    29 lat
    <3 Starania od: listopad 2014 - o pierwsze dziecko <3
    HSG - ok
    Leki: clostilbegyt II glucophage II encorton II witamina D II miovarian II
    Mąż: badania ok
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 stycznia, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez tę niską temperaturę 27.01 chyba Ci nie wyznacza owulacji
    ten programik tak ma, w ustawieniach są różne metody do wyboru, masz na pewno ustawioną taką jaką chcesz?

  • Ewaaa Przyjaciółka
    Postów: 77 24

    Wysłany: 29 stycznia, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie wiem... nigdy tam nic nie zmieniałam, zaraz zobaczę.

    Wcześniej wyznaczał mi normalnie owu a teraz ten spadek 27.01 to nie wiem co to mogłobyć.... niby powinno być już po owu...

    Wiadomość wyedytowana przez autora 29 stycznia, 14:31

    20141018020214.png
    29 lat
    <3 Starania od: listopad 2014 - o pierwsze dziecko <3
    HSG - ok
    Leki: clostilbegyt II glucophage II encorton II witamina D II miovarian II
    Mąż: badania ok
  • julka_kulka Przyjaciółka
    Postów: 439 166

    Wysłany: 30 stycznia, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziwne to

    km5sgu9r4z5eztia.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9691 1962

    Wysłany: 31 stycznia, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewaaa wrote:
    Cześć dziewczyny :) Czy mogłybyście zerknąć na mój wykres, bo ja już głupieje...


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/875438ede042.png

    I jak sprawy się rozwinęły? Jak teraz temperatura?

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lutego, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy to normalne że po owulacji mam jeden dzień wzrost temperatury drugi dzień spadek i znów wzrost i spadek?

1 2

Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)