Forum Temperatury, wykresy, płodność Plamienie pomocy
Odpowiedz

Plamienie pomocy

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6884 9203

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia 1992 wrote:
    Samo TSH wystarczy,,?
    Może warto też przy okazji LH, FSH, aTG, aTPO. MwsZ jakiegoś lekarza, który by Ci wystawił skierowanie?

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6884 9203

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia 1992 wrote:
    Boje się że nigdy nie zostanę mamą a mam już 27 lat
    Kochana, mi za miesiąc stuknie 30, a wg planu miałam mieć już dwójkę dzieci. A jak na razie, to byłam w ciąży....13 tygodni :/ Nie możemy się poddawać. Jest jeszcze sporo opcji. Byłaś w klinice leczenia niepłodności czy tylko u zwykłego gina? My próbujemy teraz naprotechnologii. Wiele rzeczy u mnie nie działa tak, jak powinno, więc lekarka ustawia mi odpowiednie leki e różnych dawkach z zależności od fazy cyklu. Jak nie wyjdzie to podchodzimy do drugiego ivf. Nie zamierzam się poddać bez walki :)

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 494 21

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u ciebie nie działa ? Ja chodzę do zwykłego gina dostałam skierowanie na lh o fsh. Chcę zbadać tarczycę ale się boje ze coś nie nie tak chociaz nie mam żadnych objawów (wypadają mi tylko włosy)
    Jakie są jeszcze metody ?
    Ja już nie wiem co mam robić
    Myślałam że to będzie łatwiejsze ...
    Jesteśmy też zapisani na badania nasienia na 14 stycznia.

    Kamcia lubi tę wiadomość

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6884 9203

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 06:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz przeciwciał mam:
    - zaburzenia fazy lutealnej i muszę łykać progesteron po owulacji (nie trzymałam temperatury w drugiej fazie cyklu), zdarzały się też cykle bezowulacyjne
    - podejrzenie zespolu antyfosfolipidowego (w sobotę powtarzam jedno badanie i jak znów wyjdzie dodatbie, to znaczy, że ten zespół mam)
    - mutację w MTHFR i PAI - muszę brać kwas foliowy metylowany, Acard, a od 7dbi po owulacji heparynę na rozrzedzenie krwi
    - zbyt mocne spadki cukru po posiłku
    - hiperprolaktynemię czynnościową, ale to się łatwo leczy :)
    - u męża natomiast morfologia nasienia 1% i fragmentacja dna 31,5%, ale chociaż liczba i ruchliwość plemnikow jest baaardzo dobra :P

    Trochę się tego nazbierało

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6884 9203

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczycę łatwo wyregulować. Lepiej teraz o tym wiedzieć, niż potem walczyć w ciąży. Wiele dziewczyn dowiaduje się o problemach z tarczycą dopięto podczas pierwszych badań w ciąży. Wtedy trzeba działać na szybko, bo to szkodzi dziecku

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 494 21

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się że mam coś z tarczyca . Teraz lekarz kazał mi zrobic lh i FSH. Co mam zrobić jeśli wynik będzie zły ? Słyszałam że musi być w okolicach 1

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6884 9203

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia 1992 wrote:
    Boje się że mam coś z tarczyca . Teraz lekarz kazał mi zrobic lh i FSH. Co mam zrobić jeśli wynik będzie zły ? Słyszałam że musi być w okolicach 1
    Szczerze, to nie mam pojęcia, bo ja tego nawet nie badałam :P

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia 1992 wrote:
    Boje się że mam coś z tarczyca . Teraz lekarz kazał mi zrobic lh i FSH. Co mam zrobić jeśli wynik będzie zły ? Słyszałam że musi być w okolicach 1

    Jak będzie zły to wtedy do lekarza i on będzie naprawial :D

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 494 21

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jak będzie zły to wtedy do lekarza i on będzie naprawial :D

    A jak to można naprawić ?
    Hashimoto mocno utrudnia zajęcie w ciążę?

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia 1992 wrote:
    A jak to można naprawić ?
    Hashimoto mocno utrudnia zajęcie w ciążę?

    Tak, utrudnia.
    A masz stwierdzone Hashimoto? Szczerze wątpię w to.
    Zauważyłam że szukasz u siebie wszystkich chorób jakie tylko istnieją. Nie pierwszy Twój wątek widzę że jak ktoś napisze ze coś ma to nagle tego u siebie szukasz. Po co? Nakrecasz się ostro. A stres BARDZO utrudnia zajście w ciążę.
    Czekasz aż ktoś tutaj napisze Ci "nie zajdziesz w ciążę, daruj sobie" itd?
    Otoz nie doczekasz się.

    A co do leczenia-nie wiem. Od tego są lekarze.
    Czasem Twoje wypowiedzi wyglądają jakbyś miała 12 lat :/

    pumka lubi tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Pysiaaa21 Ekspertka
    Postów: 272 97

    Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mój endokrynolog mówi, że przy staraniach lepiej trzymać bliżej 1, ale poniżej 2 jest już dobrze :) A badania w kierunku endometriozy robiłaś?
    No widzisz w Polsce maja takie podejście co do TSH a w Holandii i Belgii jeżeli miescisz się w normie do 4 nic z tym nie robią i mówię że wszystko jest ok.. I nic nie trzeba zbijać. I weź bądź tu mądry.

    5 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI blastusie 3BC i 3CB - cb :(
  • Kamcia Autorytet
    Postów: 604 487

    Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia 1992 wrote:
    Dobry wieczór. Mam pytanie straram się o dziecko 8 miesięcy bez rezultatu. Występują u mnie plamienia w środku cyklu które trwaja od 2-4 dni. Pojawiają się razem z płodnym śluzem. Od 11 do 14 DC . Później jest przerwa i znowu plamienie w 18 DC albo w 21 DC . Badałam progesteron prolaktynę i TSH wszystko jest ok. Na USG też jest wszystko ok . Przepisał mi ginekolog luteinę ale ona nie pomaga . Co może być przyczyną?
    Starania od maja 2018.

    Hejka. Ja w tym cyklu przerabiam... Wydaje mi się... Identyczny problem. Otóż na początku listopada miałam robione laparo w 9dc które rozwalilo mi całą gospodarkę hormonalna. Cztery dni przed spodziewana miesiączka pojawiło się kurze jajeczko ale bardzo mocno wypełnione ciemna krwią. Uznałam że to miesiączka trochę zmieniona no bo w końcu byłam po zabiegu... Krwawienie tego typu miałam 2,5dnia. Trzeciego dnia tej niby miesiączki miałam wizytę u gin a ona do mnie ze to nie okres tylko mam podwójna owulacje! Dzisiaj już wiem dokładnie co to było. Krwawienie śródcykliczne inaczej krwawienie międzymiesiaczkowe z owulacja która niestety się zatrzymała. Pęcherzyki nie pękły a temp leciała po lini prostej w wysokości 36,3 😐 Dzisiaj mam 50dc! Temperatura lekko się podniosła ale tylko po to żeby zaraz spaść i wywołać właściwą miesiączkę. Zapytaj swojego lekarza o krwawienia śródcykliczne może to będzie jakaś dla niego sugestia

    JA 34lata, starania z diagnostyką od czerwiec 2019
    23.07.2020 HSG jajowody udrożnione
    Dieta IO od 17.07.2020

    Krzywa cukrowa: 91-167-98 (lipiec)
    Krzywa insulinowa: 21-121-61 (lipiec)
    Glukoza sierpień: 86
    Insulina sierpień: 8,5
    THS sierpień: 1,31

    LISTOPAD 2019 laparo torbieli endom. obu jajników
    TSH 4,09 (04.2020) 1,62 (05) 3,4 (07) 1,3 (08.2020)
    FT3 3,30 (2,60-5,40)
    FT4 1,2 (0,8-1,5)
    AMH 0,68 (luty 2020)

    anty-TPO <0,80
    anty-TG <6,40

    Ferrytyna 13,1 maj (13,0-150) 14,4 lipiec
    Wit. B12 253,9-kwiecień/ 430,7-maj/601-lipiec
    Wit.D3 38,4 (30-100)-maj
    Kwas foliowy 19,5 (4,6-18,7)-czerwiec/14,8-lipiec
    Homocysteina 11,6 maj/6,23 lipiec

    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero
    ANA1, AOA, ASA UJEMNY ;)

    Biore: Wit ADEK, Wit C, Omega 3, Acard po owulacji, Euthyrox N 50, B complex, B 12, Inozytol, Metformax sr 500
  • Kamcia Autorytet
    Postów: 604 487

    Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze że zaraz przed skokiem temp znów miałam plodny śluz i nabrała się na to że może mam kolejną owulacje. Gin do tej pory mi nic nie wyjaśniła. Przeczytałam wiele wątków na ten temat i sama do wszystkiego doszlam

    JA 34lata, starania z diagnostyką od czerwiec 2019
    23.07.2020 HSG jajowody udrożnione
    Dieta IO od 17.07.2020

    Krzywa cukrowa: 91-167-98 (lipiec)
    Krzywa insulinowa: 21-121-61 (lipiec)
    Glukoza sierpień: 86
    Insulina sierpień: 8,5
    THS sierpień: 1,31

    LISTOPAD 2019 laparo torbieli endom. obu jajników
    TSH 4,09 (04.2020) 1,62 (05) 3,4 (07) 1,3 (08.2020)
    FT3 3,30 (2,60-5,40)
    FT4 1,2 (0,8-1,5)
    AMH 0,68 (luty 2020)

    anty-TPO <0,80
    anty-TG <6,40

    Ferrytyna 13,1 maj (13,0-150) 14,4 lipiec
    Wit. B12 253,9-kwiecień/ 430,7-maj/601-lipiec
    Wit.D3 38,4 (30-100)-maj
    Kwas foliowy 19,5 (4,6-18,7)-czerwiec/14,8-lipiec
    Homocysteina 11,6 maj/6,23 lipiec

    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero
    ANA1, AOA, ASA UJEMNY ;)

    Biore: Wit ADEK, Wit C, Omega 3, Acard po owulacji, Euthyrox N 50, B complex, B 12, Inozytol, Metformax sr 500
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.