Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Podwyższona prolaktyna
Odpowiedz

Podwyższona prolaktyna

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza niby wyrówna się z tsh tak twierdzi ginekolog. Dziękuję za szybka odpowiedz :) strasznie się martwię ze mogę nigdy nie donosic ciąży :(

  • Angel28 Koleżanka
    Postów: 45 16

    Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie na zapas bo od stresu i zamarwiania prolaktyna tez wzrasta. Dlatego mowi sie ze kobiety planujace ciaze potrzebuja spokoju. Swieta racja. A wiec nie ma co wybiegac za daleko w przyszlosc. Tymbardziej ze lekarz powiedzial ze sie unormuje. Trzeba zaufac ze ma racje :-)

    anka418 lubi tę wiadomość

  • Gumisia Autorytet
    Postów: 2036 816

    Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skonsultowałam moje wyniki (o których wam pisałam) z ginekolog. Dostałam inofolic i duphaston. Prolaktyna jest tylko lekko odchylona od normy,ale poleciła mi to skonsultować z endokrynologiem. Reszta hormonów według niej jest ok.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena 1991, udalo sie za drugim cyklem, ale od sierpnia biore bromergon, przed planowaniem przebadalam sie i wyszla ta prolaktyna. Gdybym od razu sie nie leczyla pewnie byloby ciezko. Nadal biore bromek, ustalilam z lekarzem ze do 12t bede brala, pozniej stopniowo bede odstawiala.

  • tygrys73 Autorytet
    Postów: 3126 1036

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prolaktyne bralam costagnus. pms mi pezeszedl ale na wyniki chyba nie pomogło. W kazdym razie zaszlam w ciaze z wynikiem prolaktyny 26.jak widac wszystko możliwe jest;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 13:12

    Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Angel28 Koleżanka
    Postów: 45 16

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Ja na prolaktyne bralam costagnus. pms mi pezeszedl ale na wyniki chyba nie pomogło. W kazdym razie zaszlam w ciaze z wynikiem prolaktyny 26.jak widac wszystko możliwe jest;)

    Gratuluję :)

  • tygrys73 Autorytet
    Postów: 3126 1036

    Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję i życzę tego samego :))

    Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Niuniusia Autorytet
    Postów: 863 329

    Wysłany: 1 maja 2015, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem właśnie po pierwszych wynikach na krew zleconych od gina. Wszystko w normie poza prolaktyną 55!!! Dodam że robiłam ją rok temu wtedy nawet się nie staraliśmy tylko moja gin mi zleciła na zanurzenia miesiączkowania i wyszła w normie. Czy po braniu leków na jej zbicie udało Wam się szybko zajść w ciążę??

    Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • werni Autorytet
    Postów: 9841 7576

    Wysłany: 1 maja 2015, 23:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wyniki hormonów mam dobre oprócz prl i tez dostalam bromka zobaczymy ile będę musiała go brać. Czytalam ze różnie to bywa raz dziewczyny szybko zachodzą a nie które muszą długie miesiące brać.

    f2wlsg1849ksqu5m.png
    p19ugox1q6ze0dkp.png

    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • Gumisia Autorytet
    Postów: 2036 816

    Wysłany: 2 maja 2015, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że przy PRL 30 koniecznie będzie zażywanie Bromka?

  • szara myszka Autorytet
    Postów: 2339 715

    Wysłany: 15 maja 2015, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Myślicie że przy PRL 30 koniecznie będzie zażywanie Bromka?

    Ja miałam 25 (przy normie do 23-24)i gin powiedział że od 20 to już ciężko zajść wiec go brałam. Ale widziałam kilka postow ze i z prolaktyna powyżej 20 dziewczyny zachodzily :)

    szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

    f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2015, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa trochę już poczytałam i widzę że nie jestem sama z problemami... Staram się o maleństwo trzy miesiące zrobiłam badania i wyszło że mam za wysokie TSH i prolaktynę. Byłam u gin i przepisał euthyrox 50 i cyclodyne. Początkowe TSH miałam 5.15 a prolaktynę 28,18(n4,70- 23,30) brałam leki przez 27 dni i TSH spadło 3.31 a prolaktyna 22,15 teraz mam zwiększoną dawkę...Czy ja mam w ogóle jakieś szanse na zajście? Czy miałyście podobnie i wam się udało?... dajcie nadzieję

  • Angel28 Koleżanka
    Postów: 45 16

    Wysłany: 18 maja 2015, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka23 każdy ma szanse. A 3 miesiące to dopiero początek. To czy się uda czy nie nie tylko musi zależeć od Twoich wyników. Życzę żeby się udało. Wyniki po tabletkach są lepsze także spokojnie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 maja 2015, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa... chodź to czekanie mnie dobija

  • Angel28 Koleżanka
    Postów: 45 16

    Wysłany: 20 maja 2015, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem staramy sie od prawie dwoch lat. Cierpliwosc nigdy nie byla moja mocna strona. Okazalo sie ze i ja i maz mamy podwyzszona prolaktyne. Dostalismy bromergon i maz po dwoch miesiacach przestal brac (mial 1\4 tab). Ja od roku biore 1 na noc. Gdy biore jest ok. Chcialam sprawdzic co sie stanie gdy przestane brac i zrobilam badanie a tu znowu podwyzszona. No i jestem skazana na tabletki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:56

  • josephinka84 Autorytet
    Postów: 324 248

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szoku!!! Czy ktoś z Was miał badaną prolaktynę po obciążeniu? czy jeszcze się to stosuje?

    Odebrałam wyniki i tak:
    FT3- 3,420 (normy 2000-4,400)
    Ft4 1.33
    Progesteron w 15 dc - 11,820 ng/ml

    Natomiast najgorsza jest ta prolaktyna bo powtórzyłam i tak:
    Rano: 13,160,
    Po obciążeniu ta tabletka: 304,100 ng/ml :(:(

    zestresowalam sie strasznie:(:(;(

    lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja miała 16 000 po obciazeniu. brałam bromka ze 2 miesiace sama go odstawiłam, nie starałam sie o dziecko.
    i wpadłam. nie badając prolaktyny, niestety poroniłam( nie przez prolaktynę raczej)

  • AgaL Autorytet
    Postów: 4027 4108

    Wysłany: 10 września 2015, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel28 wrote:
    My z mezem staramy sie od prawie dwoch lat. Cierpliwosc nigdy nie byla moja mocna strona. Okazalo sie ze i ja i maz mamy podwyzszona prolaktyne. Dostalismy bromergon i maz po dwoch miesiacach przestal brac (mial 1\4 tab). Ja od roku biore 1 na noc. Gdy biore jest ok. Chcialam sprawdzic co sie stanie gdy przestane brac i zrobilam badanie a tu znowu podwyzszona. No i jestem skazana na tabletki.
    U mnie podobnie, w grudniu tamtego roku przestalam brac bromek, bo prolaktyna po trzech miesiącach kuracji spadła do prawie minimum. Brałam od stycznia do wrzesnia cyclodynon, zrobilam tydzien temu prolaktynę i znowu wynik 42.... pod koniec wrzesnia wizyta u gina...pewnie znowu wrócę do Bromka...

    <3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • ania__l Ekspertka
    Postów: 165 90

    Wysłany: 20 listopada 2015, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)
    Ja tez mam wysoka prolaktyne od swoch miesiecy biore Norprolac.
    Wynikow endo jeszcze nie kazala robic. Caly czas czekam

    ania__l
  • ania__l Ekspertka
    Postów: 165 90

    Wysłany: 20 listopada 2015, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    U mnie podobnie, w grudniu tamtego roku przestalam brac bromek, bo prolaktyna po trzech miesiącach kuracji spadła do prawie minimum. Brałam od stycznia do wrzesnia cyclodynon, zrobilam tydzien temu prolaktynę i znowu wynik 42.... pod koniec wrzesnia wizyta u gina...pewnie znowu wrócę do Bromka...
    Aga ty tez tu jestes? :-)

    ania__l
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego