Podwyższona prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nie martw sie na zapas bo od stresu i zamarwiania prolaktyna tez wzrasta. Dlatego mowi sie ze kobiety planujace ciaze potrzebuja spokoju. Swieta racja. A wiec nie ma co wybiegac za daleko w przyszlosc. Tymbardziej ze lekarz powiedzial ze sie unormuje. Trzeba zaufac ze ma racje
anka418 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarzena 1991, udalo sie za drugim cyklem, ale od sierpnia biore bromergon, przed planowaniem przebadalam sie i wyszla ta prolaktyna. Gdybym od razu sie nie leczyla pewnie byloby ciezko. Nadal biore bromek, ustalilam z lekarzem ze do 12t bede brala, pozniej stopniowo bede odstawiala.
-
Hej dziewczyny. Jestem właśnie po pierwszych wynikach na krew zleconych od gina. Wszystko w normie poza prolaktyną 55!!! Dodam że robiłam ją rok temu wtedy nawet się nie staraliśmy tylko moja gin mi zleciła na zanurzenia miesiączkowania i wyszła w normie. Czy po braniu leków na jej zbicie udało Wam się szybko zajść w ciążę??Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Hejka wyniki hormonów mam dobre oprócz prl i tez dostalam bromka zobaczymy ile będę musiała go brać. Czytalam ze różnie to bywa raz dziewczyny szybko zachodzą a nie które muszą długie miesiące brać.
-
Gumisia wrote:Myślicie że przy PRL 30 koniecznie będzie zażywanie Bromka?
Ja miałam 25 (przy normie do 23-24)i gin powiedział że od 20 to już ciężko zajść wiec go brałam. Ale widziałam kilka postow ze i z prolaktyna powyżej 20 dziewczyny zachodzily
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, jestem tutaj nowa trochę już poczytałam i widzę że nie jestem sama z problemami... Staram się o maleństwo trzy miesiące zrobiłam badania i wyszło że mam za wysokie TSH i prolaktynę. Byłam u gin i przepisał euthyrox 50 i cyclodyne. Początkowe TSH miałam 5.15 a prolaktynę 28,18(n4,70- 23,30) brałam leki przez 27 dni i TSH spadło 3.31 a prolaktyna 22,15 teraz mam zwiększoną dawkę...Czy ja mam w ogóle jakieś szanse na zajście? Czy miałyście podobnie i wam się udało?... dajcie nadzieję
-
nick nieaktualny
-
My z mezem staramy sie od prawie dwoch lat. Cierpliwosc nigdy nie byla moja mocna strona. Okazalo sie ze i ja i maz mamy podwyzszona prolaktyne. Dostalismy bromergon i maz po dwoch miesiacach przestal brac (mial 1\4 tab). Ja od roku biore 1 na noc. Gdy biore jest ok. Chcialam sprawdzic co sie stanie gdy przestane brac i zrobilam badanie a tu znowu podwyzszona. No i jestem skazana na tabletki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:56
-
Dziewczyny jestem w szoku!!! Czy ktoś z Was miał badaną prolaktynę po obciążeniu? czy jeszcze się to stosuje?
Odebrałam wyniki i tak:
FT3- 3,420 (normy 2000-4,400)
Ft4 1.33
Progesteron w 15 dc - 11,820 ng/ml
Natomiast najgorsza jest ta prolaktyna bo powtórzyłam i tak:
Rano: 13,160,
Po obciążeniu ta tabletka: 304,100 ng/ml
zestresowalam sie strasznie:(;(
-
nick nieaktualny
-
Angel28 wrote:My z mezem staramy sie od prawie dwoch lat. Cierpliwosc nigdy nie byla moja mocna strona. Okazalo sie ze i ja i maz mamy podwyzszona prolaktyne. Dostalismy bromergon i maz po dwoch miesiacach przestal brac (mial 1\4 tab). Ja od roku biore 1 na noc. Gdy biore jest ok. Chcialam sprawdzic co sie stanie gdy przestane brac i zrobilam badanie a tu znowu podwyzszona. No i jestem skazana na tabletki.Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
AgaL wrote:U mnie podobnie, w grudniu tamtego roku przestalam brac bromek, bo prolaktyna po trzech miesiącach kuracji spadła do prawie minimum. Brałam od stycznia do wrzesnia cyclodynon, zrobilam tydzien temu prolaktynę i znowu wynik 42.... pod koniec wrzesnia wizyta u gina...pewnie znowu wrócę do Bromka...ania__l