Podwyższona prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój wynik to ostatnio powyżej 30. Dostałam na to Dostinex i pod koniec stycznia mam sprawdzić czy pomógł ją zbić. Wcześniej b rałam brommergon i z tego co pamiętam bardzo ładnie i dość szybko obniżał prolaktynę, tylko że wtedy nie planowałam ciąży.
Kiniacz lubi tę wiadomość
-
Pociesze Cie że prolaktyna to pikuś. Moja koleżanka miała wysoką prolaktynę. Dwa tygodnie po przyjmowaniu czegoś tam na B....... została mamą
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
Mi ostatnio gin powiedziała że nie ma się co przejmować niedużymi nadwyżkami prolaktyny. Jest to bardzo humorzasty hormon, który skacze sobie jak chce od nawet najmniejszego stresu. Za to moja endo przepisała mi już tabletki, więc każdy ma inne podejście do tematu.
-
nick nieaktualnyHej ja jak miałam 18 lat leczylam się na hiperprolaktynemie faktycznie miałam podwyższona prolaktyna ale nie dużo i tak rok minął aż olalam temat i przestałam brać leki. Lekarka mi mówiła ze będę miała problem z zajściem w ciążę a tu pół roku i bach w druga od razu a miałam ponad granice normy. Jeżeli prolaktyna jest naprawdę wysoka to wtedy jest problem tak mi się wydaje wiec nie ma co się martwić a jak minie rok starań i nic to migiem do lekarza! Życzę jednak żeby dzidzia szybko przyszła
-
nick nieaktualnyU mnie prolaktyna wynosi około 14 natomiast po obciążeniu ponad 450. Z tego co wiem norma po obciązeniu nie może byż większa niż 10-krotność pierwszego wyniku. U mnie jest przekroczona 30-krotnie. Mój lekarz to zbagatelizował, ale udało mi się wyprosić receptę na bromergon i od 3 dni biorę 2 x po pół tabletki. Za miesiąc sprawdzę czy to coś dało.
-
nick nieaktualny