Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów śluz płodny bez skoku temperatury
Odpowiedz

śluz płodny bez skoku temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Zanim przejdę do sedna, kilka zdań wyjaśnienia.
    Mam 24lata, od 8 brałam tabletki antykoncepcyjne (jako nastolatka mialam nieregularne cykle stąd pigułki wieku 16lat) z dwoma przerwami. Jedna (wakajce 2013r)wyglądała dość normalnie, 2cykle regularne po 35dni, znów tabletki na kilka lat. Rok temu znow przerwa od końca listopada do kwietnia (miesiączka przyszła po 11tyg! w połowie lutego). Po wizycie u ginekologa tragedia, PCOS (potwierdzone przez inną gin), w ciągu roku starać się o dziecko. Tak też się stało i ostatnią pigułkę wzięłam 8go stycznia, 12go miesiączka z odstawienia...postanowiłam obserwować swoje cykle, temperatura, śluz itd. Pierwszy szok, cykl 35dni, ovulacja w 23dniu. Drugi cykl to samo, z tym, że był 3dni krótszy. Po wizycie u innego gin dowiedziałam się, że PCOS to przesada, owszem jest wielotorbielowatość ale do policystycznych wiele mi brakuje, no i wtedy owulacja nie występuje w ogóle! Radość co nie miara, nadzieja powróciła, do teraz...
    UWAGA PYTANIE
    Trzeci cykl trwa, 27dzień. Od ponad tygodnia śluz płodny jednak skoku i owulki jak było tak nie ma. Czym to może być spowodowane?
    Czy kilkugodzinna podróż tydzień po @ mogła mieć jakiś wpływ?
    Znów myślę, że może to jednak PCOS, może to ostatni lekarz jednak się myli, a owulacje były bo odstawiłam pigułki?(podobno wtedy organizm się "oczyszcza" okolo 3miesiące), jednak wodnisty śluz, uczucie wilgotności sprawiają, że mam milion myśli i pytań...
    Bardzo proszę o odpowiedź.
    Pozdrawiam!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ