Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów TEMPERATURA A CIAZA?
Odpowiedz

TEMPERATURA A CIAZA?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 maja 2018, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    melba wrote:
    Właśnie taki :) jak dobrze pamiętam to na ulotce było napisane,że służy do pomiaru w wiadomych trzech miejscach :)

    Tylko ten gumowy jest przyjemniejszy do badania temp. w pochwie + mniejsze ryzyko uszkodzenia sobie czegoś.

  • Amelka19 Przyjaciółka
    Postów: 139 48

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem tu nowa. Staramy się o dzidziusia od 2 lat...
    w październiku pierwszą ciąże poroniłam w ósmym tygodniu...
    Chciałam się was zapytać ponieważ zaczęłam mierzyć temperaturę co sądzicie o tym wykresie poniżej link

    https://ovufriend.pl/graph/1a29cd8edea2d9831c3a75063597939b

    👩🏻32
    🧔🏻32

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 1020 649

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka19 wrote:
    Cześć jestem tu nowa. Staramy się o dzidziusia od 2 lat...
    w październiku pierwszą ciąże poroniłam w ósmym tygodniu...
    Chciałam się was zapytać ponieważ zaczęłam mierzyć temperaturę co sądzicie o tym wykresie poniżej link

    https://ovufriend.pl/graph/1a29cd8edea2d9831c3a75063597939b

    👩🏻32
    🧔🏻32

    Witaj,

    Mierzysz tempki o bardzo różnych porach,w 1 fazie ok 7-8 a w drugiej 8-10,wiec niestety wykres jest niemiarodajny wg mnie,im później mierzysz tym tempka wyższa.Rozpiętość powinna być max pół godziny.U mnie w tym cyklu też godziny trochę inne,ale tylko kilka razy i max godzina różnicy.Od kolejnego cyklu staraj się mierzyć o tej samej porze.I polecam mierzenie w pochwie,bardziej pewne niż pod językiem.

    Amelka19 lubi tę wiadomość

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie
    AMH 1,09 (10.2019)
    TSH-1,669✔ATG-<15✔ATPO-47✔FSH-6,99✔LH-2,47✔Progesteron-15,3✔PRL-13,5✔Estradiol-61✔wit B12-314✔Homocysteina-10,46(czerwiec)->7,7
    sierpień✔,witD-24,70⬇️
    Krzywa glukozy:88-95-71✔
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20✔
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 40 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    06.2020-morfologia 2%⬇️ ale duża armia więc ok

    B komplex,witb12,wit D, wit C 2000mg, maca,olej z wiesiołka do owu.
  • Amelka19 Przyjaciółka
    Postów: 139 48

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki póki co czuje kłucie w podbrzuszu i jestem zmęczona i mam lekkie zawroty głowy. Zobaczymy... co do godziny sądziłam, że powinnam mierzyć zaraz po przebudzeniu, ale tez już doczytałam, że wskazana jest stała pora :) wiec teraz muszę ustawić budzik 😂 ale dziękuję za wszystkie cenne wskazówki

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 1020 649

    Wysłany: 30 kwietnia 2020, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka19 wrote:
    Dzięki póki co czuje kłucie w podbrzuszu i jestem zmęczona i mam lekkie zawroty głowy. Zobaczymy... co do godziny sądziłam, że powinnam mierzyć zaraz po przebudzeniu, ale tez już doczytałam, że wskazana jest stała pora :) wiec teraz muszę ustawić budzik 😂 ale dziękuję za wszystkie cenne wskazówki

    No tak,budzik musi byc,ja nawet w weekend kiedy moge pospac,nastawiamna 6.30,mierze i ide dalej spać🙂
    Powodzenia!

    Angie25 lubi tę wiadomość

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie
    AMH 1,09 (10.2019)
    TSH-1,669✔ATG-<15✔ATPO-47✔FSH-6,99✔LH-2,47✔Progesteron-15,3✔PRL-13,5✔Estradiol-61✔wit B12-314✔Homocysteina-10,46(czerwiec)->7,7
    sierpień✔,witD-24,70⬇️
    Krzywa glukozy:88-95-71✔
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20✔
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 40 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    06.2020-morfologia 2%⬇️ ale duża armia więc ok

    B komplex,witb12,wit D, wit C 2000mg, maca,olej z wiesiołka do owu.
  • Edward1 Autorytet
    Postów: 376 363

    Wysłany: 12 czerwca 2020, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Staraliśmy się o tę ciążę 7 lat i w końcu jest, ale dzisiaj lekki spadek temperatury. Możecie zerknąć na mój wykres i powiedzieć mi czy jest powód do niepokoju?
    Czy temperatura nie jest zbyt niska? Wszędzie czytam że musi być ok 37 stopni, a u mnie znacznie poniżej 😞
    Pozdrawiam Was gorąco!


    f88507835189946ae8d54e6495dfa446.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 08:24

    f2w3gzu3qqpjezi6.png

    2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

    XII.2012- 5tc [*]

    Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Żonkil Autorytet
    Postów: 463 300

    Wysłany: 12 czerwca 2020, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Cześć dziewczyny! Staraliśmy się o tę ciążę 7 lat i w końcu jest, ale dzisiaj lekki spadek temperatury. Możecie zerknąć na mój wykres i powiedzieć mi czy jest powód do niepokoju?
    Czy temperatura nie jest zbyt niska? Wszędzie czytam że musi być ok 37 stopni, a u mnie znacznie poniżej 😞
    Pozdrawiam Was gorąco!


    f88507835189946ae8d54e6495dfa446.png


    A boli Cię brzuch jak na okres? Wydaje mi się, że lekki spadek to jeszcze nie powód, może jakieś osłabienie. Na pewno na wszelki wypadek może staraj się oszczedzać, nie dźwigaj, sport też na chwilę na bok żeby nie wywołać skurczy. Ale idź też do lekarza, bo w ciąży to możesz przyjmować tylko suplementy dla kobiet w ciąży. Dopóki nie boli Cię brzuch to myślę, że nie ma stresu. To jest taki czas, kiedy Twój organizm się przestawia na nowe tory.

    Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

    16udgywlwpsfu6t1.png
  • Angie25 Ekspertka
    Postów: 232 50

    Wysłany: 13 czerwca 2020, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Cześć dziewczyny! Staraliśmy się o tę ciążę 7 lat i w końcu jest, ale dzisiaj lekki spadek temperatury. Możecie zerknąć na mój wykres i powiedzieć mi czy jest powód do niepokoju?
    Czy temperatura nie jest zbyt niska? Wszędzie czytam że musi być ok 37 stopni, a u mnie znacznie poniżej 😞
    Pozdrawiam Was gorąco!


    f88507835189946ae8d54e6495dfa446.png

    Myślę, że to jeszcze nie jest powód do niepokoju. Pozatym na tak mały spadek temp może mieć wiele czynników wpływ. Nic się nie martw na zapas, oszczędzaj się i dużo dbaj o siebie 🤗

  • Sanpod Znajoma
    Postów: 19 3

    Wysłany: 25 czerwca 2020, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błagam pomóżcie bo oszaleje
    Po trzech dniach spadku tem dziś podniosła się do 37st
    Dziś mam 36 dc po owulacji 11dpo.
    Okres spóźniony 10 dni - teraz wiem ze. Powodu późnej owulacji.
    Jak mam to intepretowac?
    Wczoraj w śluz podbarwiony krwią
    Kiedy robić test ?

    2c6f77e890142bf520c4f470137c2e94.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 08:46

  • teverde Autorytet
    Postów: 642 818

    Wysłany: 25 czerwca 2020, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli @nie przyjdzie, to zrób jutro rano skoro już dziś masz 12 dpo. Kciuki!

    Sanpod lubi tę wiadomość

    p19u9jcgpam3rxy1.png
    mhsv6iyef3np01d9.png
  • Sanpod Znajoma
    Postów: 19 3

    Wysłany: 26 czerwca 2020, 06:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Jeśli @nie przyjdzie, to zrób jutro rano skoro już dziś masz 12 dpo. Kciuki!

    Dziś blada kresta ale jest. Nie mam zwidów. Mąż potwierdził ze tez widzi.
    Trzymajcie mooooocno kciuki :*

    Red555, teverde lubią tę wiadomość

  • Red555 Autorytet
    Postów: 347 190

    Wysłany: 26 czerwca 2020, 06:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanpod wrote:
    Dziś blada kresta ale jest. Nie mam zwidów. Mąż potwierdził ze tez widzi.
    Trzymajcie mooooocno kciuki :*
    Wrzuć zdjęcie, pochwal się 😁

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2020, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

    Jest to mój 3 wykres z OVU :) 8 miesiąc starań . Podczas prowadzenia tego wykresu w drugiej fazie były dziwne niskie skoki temp 7dpo pokazało mi 36,4. Wczoraj i dzisiaj wystąpiło u mnie plamienie, co dotychczas nigdy nie miałam w swoich cyklach kończących się @... Wszystkie objawy dotychczas wskazywały na początkowe wczesne prognozy że się udało.. Dzisiaj test negatywny , ale nadal słabe plamienie. Czy któraś z Was może pomóc. Wspomnę że dzisiaj i wczoraj mierząc temp w ustach miałam 36.3, z ciekawości zmierzyłam również temperaturę dopochwowo tam wyniosła 36,5... Pomocy. :( te rozczarowania są najtrudniejsze....

    c314ca56016106732c53c405a93e6c77.png

  • MaBu Znajoma
    Postów: 29 7

    Wysłany: 26 czerwca 2020, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

    Plamienie może wynikać z niskiego progesteronu, test negatywne tyle dni po owulacji to raczej niestety zwiastun tego że się nie udało. U mnie ta sama sytuacja, czekam tylko aż temperatura spadnie ale plamienie zwiastuje @
    :(

    Starania od czerwca 2020

    ONA
    listopad 2020 - TSH - 3,4 (zmiana z Letrox 75 na Letrox 100) - do skontrolowania po miesiącu
    AMH - 2.98 (w normie)

    ON
    Seminogram grudzień 2020

    Rozpoznanie: AsthenoTeratozoospermia

    Parametry poza normą:
    Żywotność 56% (norma minimum 58%)
    Ruchliwość 26% (norma minimum 40%)
    Morfologia 3% (norma minimum 4%)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2020, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety @ przyszła... Dziękuję. :)
    Niski progesteron występuję bo dość mocno dotychczas przechodziłam @... zaczęłam pić niepokalanka ale niestety nadal nic.. Z miesiąca na miesiąc coraz mniej nadziei że wyjdzie.. 13 lipca mam wizytę u gin .. po ostatniej doktor stwierdził że za mocno przeżywam i dlatego.. ale mimo że nie analizuję już tak bardzo wykresów , zmianie diety , wyeliminowaniu alkoholu, nadal nic... :(

  • MaBu Znajoma
    Postów: 29 7

    Wysłany: 26 czerwca 2020, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro, wiem jakie rozczarowujące są negatywne testy, ja właśnie znowu zobaczyłam jedną tłustą krechę. Trzeci miesiąc starań (przy czym dopiero pierwszy raz jestem pewna że trafiliśmy w owulację) a ja już świruję i obsesyjnie dopatruję się różnych dziwnych objawów. Zawsze żartowałam z kobiet które się starały że niepotrzebnie świrują i wystarczy poczekać na @ a teraz najchętniej sama bym robiła testy owulacyjne i ciążowe codziennie po kilka razy ;) Bardzo się boję że będą problemy z zajściem w ciążę ale staram się myśleć pozytywny. Nie jest to łatwe jak co miesiąc odczytuję negatywne testy pod koniec cyklu :(

    Starania od czerwca 2020

    ONA
    listopad 2020 - TSH - 3,4 (zmiana z Letrox 75 na Letrox 100) - do skontrolowania po miesiącu
    AMH - 2.98 (w normie)

    ON
    Seminogram grudzień 2020

    Rozpoznanie: AsthenoTeratozoospermia

    Parametry poza normą:
    Żywotność 56% (norma minimum 58%)
    Ruchliwość 26% (norma minimum 40%)
    Morfologia 3% (norma minimum 4%)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2020, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokładnie takie same odczucia... Zawsze myślałam że to takie proste..
    Im więcej i dłużej czekamy aż wyjdzie tym bardziej zrażam się że to nigdy nie nastąpi...
    z dnia na dzień zrezygnowałam z aktywności fizycznej żeby nie obciążać organizmu, czasami mam już dość jak wszystkim wychodzi tylko nie nam...
    Borykam się z brakiem śluzu płodnego już próbowałam wszystkiego ..
    Najgorszy jest spadek temp... albo jak nie chce rosnąć w górę... już 8 miesiąc ...
    wiem że niektóre z Was starają się dłuższy czas.. Mam nadzieję i trzymam kciuki za każdą z Was aby wkrótce się udało...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2020, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę i Tobie abyśmy niedługo cieszyły się z dwóch kresek, na razie muszę pocieszyć się przegraną i kolejną miesiączką ..

    Po burzy zawsze wychodzi słońce .. ! <3

  • MaBu Znajoma
    Postów: 29 7

    Wysłany: 26 czerwca 2020, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tego się trzymajmy :) Ja już powoli zaczynam stosować jakieś techniki relaksacyjne, medytacje, bo ten stres jeszcze tylko potęguje frustracje. Będę trzymać kciuki i wspierajmy się! :D <3 Trzeba być dobrej myśli.

    Truskawkowe _ciastko lubi tę wiadomość

    Starania od czerwca 2020

    ONA
    listopad 2020 - TSH - 3,4 (zmiana z Letrox 75 na Letrox 100) - do skontrolowania po miesiącu
    AMH - 2.98 (w normie)

    ON
    Seminogram grudzień 2020

    Rozpoznanie: AsthenoTeratozoospermia

    Parametry poza normą:
    Żywotność 56% (norma minimum 58%)
    Ruchliwość 26% (norma minimum 40%)
    Morfologia 3% (norma minimum 4%)
  • teverde Autorytet
    Postów: 642 818

    Wysłany: 26 czerwca 2020, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanpod wrote:
    Dziś blada kresta ale jest. Nie mam zwidów. Mąż potwierdził ze tez widzi.
    Trzymajcie mooooocno kciuki :*
    No to cichutkie GRATULACJE! 😊😊😊

    p19u9jcgpam3rxy1.png
    mhsv6iyef3np01d9.png
‹‹ 14 15 16 17 18
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego