X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów temperatura w ciąży
Odpowiedz

temperatura w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jaka mialyscie temperature jak udalo Wam sie zaciazy??? czy temp utrzymujaca sie na poziomie 36,5 jest realna zeby okazalo sie ze jestem w ciazy? moje normalne temparatury nizsze byly w granicach 36 - 36,3 teraz mialam 36,7 i kolejne trzy dni 36,5. Jak bylo u Was?

relgh371oy0mp19n.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martna jak mzoesz to udostepnij wykres:)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem polega na tym ze nie mierzylam temperatur w tym cyklu, zaczelam mierzyc w momenciekiedy pojawily sie u mnie w 19 dc straszny bol w piersiach, mega powiekszone gruczoly po boku piersi i nudnosci, trwalo to dwa dni, mniej wiecej okolo tygodnia po owulacji. 20 dc dostalam po stosunku delikatnego plamienia różowego ale zauwazylam to tylko przy badaniu szyjki (kremowo-rozowa wydzielina a takimi jakby strzepkami zluszczonej skory), po dwoch dniach minelo i wszystkie objawy tez.... robilam dwa testy i dwa negatywne ale to 23 dc wiec pewnie za wczesnie...

relgh371oy0mp19n.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj do terminu @ i testuj :) wyjscia innego nie widze :)
    a co do temperatur w ciazy to roznie jest niektore maja bardzo wysokie niektore nie ale genmrealnie sa wyzsze niz w pierwszej fazie cyklu i jesli sie utrzymuja sie 18dni pod rzad po owulacji to moze oznaczac ciaze :) mam nadz ze dobrze to wyjasnilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 18:30

zpbndf9hsafopz9u.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem kochana :) ale wytrzymac nie idzie :)

relgh371oy0mp19n.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem cos na ten temat :D ja testuje jutro : a za Ciebie trzymam kciuki :*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja trzymam kciuki za Ciebie :* ja czekam do minimum 29 pazdziernika, jak wytrzymam to do 1 listopada... choc pewnie nie wytrzymam,biorac pod uwage ze mam dzis 23dc a juz dwa testy za soba :P wczoraj na jednym nawet dopatrzylam sie cieniutkiej kreseczki. takiej minimalnej, ale to po pewnie moja wyobraznia bo dzis nic nie widzialam :P

Margotka87 lubi tę wiadomość

relgh371oy0mp19n.png
  • Anija Debiutantka

Wysłany: 25 października 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożnie z tymi temp. bywa,ja np. mam na poziomie 37,1 i 37,2
    wazne,aby po skoku temp. nie spadla ponizej lini podstawowej przez 18 dni
    co do testow,ja kupilam bardzo czuly,co odziwo wykryl mi juz ciaze w 19dc,byla lekko rozowa kreska.Owulacja mi sie przesunela i pewnie dlatego tak wczesnie wyszedl pozytywny test.
    Powodzenia !

5eca86a81f4ed3d9473a14bc79e60961.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal badan szyjkę i co dzień odkrywam nowe właściwości :P plamienia brak, temperatura rano 36,8 a szyjka dziwnie miękka się zrobiła z jednej strony jak pierzynką i nadal wysoko :) nie wiem co to oznacza ale cały czas czai się we mnie nadzieja ze jednaj moje przeczucia mnie nie zawiodą :)

relgh371oy0mp19n.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam miękką szyjkę i aż jestem zdziwiona, bo zawsze w drugiej fazie miałam twardą jak kamień, a teraz jest taka średnia. Nie jest aż tak miękka jak przy owulacji bo wtedy to normalnie podusia, ale taka jakby spuchnięta.

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mam tak samo.... :) nie wiem czy to dobrze czy zle, ale jest...

relgh371oy0mp19n.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ