Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Test owulacyjny bardzo długo pozytywny.
Odpowiedz

Test owulacyjny bardzo długo pozytywny.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od 19.01 moje testy owulacyjne są pozytywne.
    Objawy owulacji wystąpiły ale teraz już mam niepłodny biały gesty śluz gdzie jest go bardzo dużo. Test owulacyjny juz 7my dzień z rzędu jest mocno pozytywny (kreska testowa ciemniejsza niż kontrolna) co to może oznaczać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 16:50

• magdis Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może masz zbyt wysoki poziom LH w organizmie? badałaś kiedyś? przy pcos tak jest... Albo bardzo czuły test+bardzo stężony mocz..

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic miałam badanych hormonów. A jak jest lh podwyższony to przez cały cykl czy tylko w fazie lutealnej? Bo mi jeden dzień przed owy zaczęły pokazywać się pozytywne. Wcześniej były negatywne.
    A czułość wysoka 10mlU.

• magdis Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Ci że na testach 10mlU też mi przez kilka dni wychodzi pozytyw (jeśli mocz jest dość stężony). Ja staram się zawsze robić o podobnej porze i nie pić np. 2 h wcześniej żeby stopień rozcieńczenia moczu był podobny i było to porównywalne. Przy tak czułych testach rozcieńczenie moczu może mieć spore znaczenie. Jak LH jest podniesione to raczej cały cykl.

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ