Forum Temperatury, wykresy, płodność Wykres _ proszę o poradę
Odpowiedz

Wykres _ proszę o poradę

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Ania123 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 31 października 2019, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Co sądzicie o moim wykresie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 16:52

  • Sonia94 Autorytet
    Postów: 283 266

    Wysłany: 31 października 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, czy dobrze widzę (w notatkach) że mierzysz temperaturę o różnych porach? 🤔

    Beta 18.11 5085❤️

    f2w39jcg1szr0azh.png

    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • Angi86 Znajoma
    Postów: 26 6

    Wysłany: 1 listopada 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co o tym sądzicie? Czemu jest taki duży spadek w 10 dniu cyklu? Co on może oznaczać? 44ce462ab0bc2ae941c75d24151cb3a8.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 listopada 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może przygotowanie do owulacji? Często się tak zdarza.

  • Angi86 Znajoma
    Postów: 26 6

    Wysłany: 1 listopada 2019, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylVV wrote:
    Może przygotowanie do owulacji? Często się tak zdarza.
    Ale tak szybko? W 10dniu? Owulacje naogol mam w 14,15 dniu... dziwnie takiego spadku nigdy nir miałam....

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 listopada 2019, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to jest, że mimo obserwacji, niczego nie można być pewną :D zawsze coś nowego wyskoczy :P

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 438 261

    Wysłany: 6 listopada 2019, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie może być przygotowanie do owulacji,może byc wczesniej niż zawsze.Ja miesiąc temu miałam w 13dc,a w tym w 9dc,wiec też zaskoczona byłam.Tempka potrafi tez podobno spasc w dniu owulacji a potem skoczyc w górę

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    AMH 1,09
    TSH-1,768
    Hormony 09.2019
    Faza folikularna:
    FSH 6,99, LH 2,47
    Faza lutealna:
    Progesteron 15,3, PRL 13,9, Estradiol 61, Insulina 5,10, Glukoza 85

    Do zrobienia: badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Kwas foliowy, magnez+B6, wit c/rutinoscorbin, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • Sonia94 Autorytet
    Postów: 283 266

    Wysłany: 7 listopada 2019, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co sądzicie o moim wykresie? 🤔 Ja już sama nie wiem czy to co czuje to obiektywne odczucia czy po prostu tak bardzo chce dzidziusia że sobie wmawiam coś czego nie ma... 😒 Niech te dni lecą szybciej a żebym mogła zrobić test 😩😩

    Beta 18.11 5085❤️

    f2w39jcg1szr0azh.png

    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 7 listopada 2019, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia94 wrote:
    Dziewczyny, co sądzicie o moim wykresie? 🤔 Ja już sama nie wiem czy to co czuje to obiektywne odczucia czy po prostu tak bardzo chce dzidziusia że sobie wmawiam coś czego nie ma... 😒 Niech te dni lecą szybciej a żebym mogła zrobić test 😩😩

    Jak dla mnie masz ładny wykres 😊 życzę powodzenia i szczęśliwych 2 kresek

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • Karolcia00 Koleżanka
    Postów: 37 0

    Wysłany: 17 listopada 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co powiecie o moim wykresie?? 😊 Troszkę zaczynam już wątpić że się udalo jak ta kreseczka idzie na dół 🙄

  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 2029 1801

    Wysłany: 17 listopada 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia00 wrote:
    Co powiecie o moim wykresie?? 😊 Troszkę zaczynam już wątpić że się udalo jak ta kreseczka idzie na dół 🙄

    Też "doznałam" spadku takiego jak Ty w 11 dpo. Dziś 12 dpo i już tempka dotknęła poziomej linii. U siebie wątpię, że odbije jeszcze w górę, także szykuję się na @ lada dzień.

    Także zobaczysz jak tempka zachowa się u Ciebie jutro, ale są szanse ☺️🤞🍀

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 11:20

    21.03. 🌱 I Dzień Wiosny 🌱 13cs - Wiosna! Ach to Ty! 🌷🤰

    😔💔CB 9cs

    👽🧟MTHFR A1298C hetero + PAI-1 4G/5G hetero + ANA 1:160 ziarnisty + hipoglikemia reaktywna 🤔

    💉 Badania: 05.2019:MUCHa✓
    11.2019(3dc):LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓TSH~1,98✓
    FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo):Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020:Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓
    wit.D~34,60⬆️ kwas foliowy~35,40->32,00🤦antyTG~23,10✓antyTPO~9,00✓Ferrytyna~90,80✓
    Fibrynogen~177,36🤷Morfologia~✔️Progesteron(8dpo)~22,70✓Białko wolne S~80✓Białko C~120✓krzywa glukozowa: 0-79,9 1-78,7 2-58,1😴 krzywa insulinowa: 0-7,2 1-55,8 2-26,8🤔 HOMA-IR~1,42✓Quicki~0,36✓
    💊Suple:PregnaDHA, SlowMag, Vigantoletten, Acard, Mio-inozytol, Folian, Metylo-B12, B6 p-5-p, Cynk, Cholina, JodaVit, Naturalna Wit. E, Wit. C
    ♀️Niepokalanku, wydłuż mi fazę lutealną 🙏
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • Karolcia00 Koleżanka
    Postów: 37 0

    Wysłany: 17 listopada 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Też "doznałam" spadku takiego jak Ty w 11 dpo. Dziś 12 dpo i już tempka dotknęła poziomej linii. U siebie wątpię, że odbije jeszcze w górę, także szykuję się na @ lada dzień.

    Także zobaczysz jak tempka zachowa się u Ciebie jutro, ale są szanse ☺️🤞🍀

    No to jutro taki decydujący dzień bo w środę mam dostać planowo okres 😐 Mam nadzieję jeszcze że nie dostanę hehe 👌

  • Karolcia00 Koleżanka
    Postów: 37 0

    Wysłany: 17 listopada 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przy okazji zapytam jeszcze o to dziś normalnie mierzylam temperaturę tak jak zawsze o godzinie 6 i potem zmierzylam sobie o 9 godzinie tak po trzeba godzinach ciągnęło spania i mialam 37. 1 jak to możliwe że taki skok był? :)

  • Lalia Autorytet
    Postów: 1682 2466

    Wysłany: 17 listopada 2019, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im później w ciągu dnia tym temp wyzsza 😉

    Karolcia00 lubi tę wiadomość

    👩Ja 26 l.
    11 cs: Będzie udany jak misja Apollo 11🚀
    Niedoczynność tarczycy, Letrox 50

    BADANIA:
    GRUDZIEŃ 2019:
    ☑️Krzywa cukrowa ☑️Krzywa insulinowa
    ☑️Wskaźnik HOMA ☑️TSH 1,72 ulU/ml
    ☑️FT3 ☑️FT4 ☑️Anty TG ☑️Anty TPO
    ☑️Progesteron ☑️Prolaktyna
    STYCZEŃ 2020:
    ☑️Homocysteina ☑️Kwas foliowy
    LUTY 2020:
    ☑️LH ☑️FSH ☑️Estradiol ☑️Testosteron

    PLAN:
    🌡️Testy owu od 10 dc
    🍶Olej z wiesiołka do owulacji
    🍍Ananas po owulacji
    🍑Morele suszone
    💊Dr Enzmann B12, B6, Folian, Biotyna
    💊Wit E 🍋 Wit C
    🌄Wit D + K2 🐟Omega 3

    👨Mąż 26l.:
    👌Fertilman plus
    🔥Maca
  • Karolcia00 Koleżanka
    Postów: 37 0

    Wysłany: 17 listopada 2019, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Im później w ciągu dnia tym temp wyzsza 😉
    Dziękuję za odpowiedź :)

  • dagna Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 17 listopada 2019, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,
    Pewnie ten wątek juz gdzies sie pojawił, ale dziewczyny powiedzcie gdzie mierzycie temperature? bo ja mierzyłam w ustach ale miałam stranisze niskie te temperatury, porównałam wynik temp z pod pachy i była juz raczej bardziej prawdopodobna bo wiecej niz temperatury 34,5. Tutaj sugerowali zeby mierzcy temeprature w ustach lub odbycie ale nie wiem czy po prostu pod pacha nie jest najlepiej?
    bede wdzieczna za rade
    pozdrawiam

  • Karolcia00 Koleżanka
    Postów: 37 0

    Wysłany: 17 listopada 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagna wrote:
    Czesc,
    Pewnie ten wątek juz gdzies sie pojawił, ale dziewczyny powiedzcie gdzie mierzycie temperature? bo ja mierzyłam w ustach ale miałam stranisze niskie te temperatury, porównałam wynik temp z pod pachy i była juz raczej bardziej prawdopodobna bo wiecej niz temperatury 34,5. Tutaj sugerowali zeby mierzcy temeprature w ustach lub odbycie ale nie wiem czy po prostu pod pacha nie jest najlepiej?
    bede wdzieczna za rade
    pozdrawiam


    Ja mierze codziennie w pochwie o godzinie 6 rano :)

  • dagna Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 17 listopada 2019, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki, mialam napisac w pochwie a nie w odbycie, przepraszam. A czy ktos mierzy w ustach? bo jesli chodzi o mierzenie w pochwie to jakos nie jestem przekonana do tego sposobu a moze ktorac z Was mierzy po prostu pod pacha?
    dzieki

  • Karolcia00 Koleżanka
    Postów: 37 0

    Wysłany: 17 listopada 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagna wrote:
    dzieki, mialam napisac w pochwie a nie w odbycie, przepraszam. A czy ktos mierzy w ustach? bo jesli chodzi o mierzenie w pochwie to jakos nie jestem przekonana do tego sposobu a moze ktorac z Was mierzy po prostu pod pacha?
    dzieki

    Wszędzie pisze że się powinno mierzyć w pochwie, odbycie bądź w ustach :)

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 438 261

    Wysłany: 17 listopada 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze w ustach,tak mi najwygodniej.Ale też trzeba pamiętać żeby zawsze po tej samej stronie języka,przy wędzidełku,noi zamknąć usta,nie ruszać termometrem,nie pić wcześniej.Pod pachą nie jest miarodajne,bo jest to temperatura skóry,a ma być śluzówki,dlatego usta,pochwa lub odbyt.Ja też mam troche niską temperaturę,ale kiedyś mierzyłam w pochwie i były większe,to normalne.Dlatego mitem jest to,że jak tempka jest powyżej 37st przez dłuższy czas to jest ciąża,może być niższa w zależności od miejsca mierzenia,noi od temperatury wyjściowej każdej kobiety

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    AMH 1,09
    TSH-1,768
    Hormony 09.2019
    Faza folikularna:
    FSH 6,99, LH 2,47
    Faza lutealna:
    Progesteron 15,3, PRL 13,9, Estradiol 61, Insulina 5,10, Glukoza 85

    Do zrobienia: badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Kwas foliowy, magnez+B6, wit c/rutinoscorbin, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.