SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Wysoka temp. co oznacza??
Odpowiedz

Wysoka temp. co oznacza??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwuje temperature już kilka cykli i moje temp w I fazie wahaja sie miedzy 36,7 - 36,9 , a w II fazie 37 - 37,3 .
    Czy to jest oki jesli w pierwszej fazie temperatury sa takie wysokie?? Czy to moze oznaczac jakis problem z hormonami?? Staramy sie teraz dopiero 3 cykl ale jakos mnie to martwi :/
    Co myslicie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie masz żadnych powodów do niepokoju... Każdy organizm jest inny, zobacz np. galerie wykresów użytkowniczek jak różne mogą być temperatury. O problemach hormonalnych mogłabyś mówić gdyby cykle były nieregularne, lub obserwowałabyś jakieś nietypowe miesiączki, to pierwszy sygnał do zainteresowania się hormonami, także niepokojąco długie starania o dziecko... Ja myślę, że zdrowa para powinna dać sobie minimum 6 cykli na starania, jeśli będą bezowocne wtedy pomyśleć nad diagnostyką, lub inaczej, jeśli chcesz świadomych starań wykonaj pakiet badań dla kobiet planujących dziecko, większość dużych laboratoriów oferuje takie badania... I pamiętaj, że płodność nie leży tylko po stronie kobiety, ale również mężczyzny ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dopisać, że nie jest ważne na jakich poziomach są temperatury, ważne jest aby cykl był 2- fazowy, czyli faza niższych temperatur ( folikularna- przed owulacją) i faza wyższych temperatur ( lutealna- po owulacji). Pozdrawiam i życzę owocnych starań ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie m9iesiaczki mam takie troszke nieregularne ale to juz od malego od samego poczatku 33 - 40 dni lekarz powiedzial ze taka moja natura po tym jak wykonal mi badanie ginekologiczne i usg dopochwowe powiedzial ze ladne wiec chyba nie mam co sie tak martwic ale chcialabym juz dzidzie dlatego teraz tak o tym mysle .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo mam nadzieje ze beda owocne :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ