Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
-
WIADOMOŚĆ
-
My wit. D przedawjowalismy mimo niskiej dawki. Ja z córką od 4 miesiąca spędzałam całe dnie w ogrodzie i to u nas by wystarczyło. Przez suplementację młoda miała kamień na nerce. Ale to kwestia mojego dziecka, które nawet zima ma wysoka eit. D, Ja zresztą też. Także najlepiej zrobić poziom wit. Przy okazji jakiś innych badań.
-
aurola wrote:Udalo mi się w kręcić na wizytę. Niestety łożysko zamiast się podnieść poszło w dół i jest centralnie przodujące. Mam leki, muszę leżeć i mdlić się zeby nic głupiego się nie stało do min. 30 tyg. Także brak mi słów i sil na dziś. Jedynie dobre wieści ze malutka ładnie rośnie, nie mam cukrzycy i tarczyca cudem też w normie.
aurola lubi tę wiadomość
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
aurola wrote:Udalo mi się w kręcić na wizytę. Niestety łożysko zamiast się podnieść poszło w dół i jest centralnie przodujące. Mam leki, muszę leżeć i mdlić się zeby nic głupiego się nie stało do min. 30 tyg. Także brak mi słów i sil na dziś. Jedynie dobre wieści ze malutka ładnie rośnie, nie mam cukrzycy i tarczyca cudem też w normie.
aurola lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za was!! 👍👍 Oby do 30 a potem 35 💕aurola lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Trasti wrote:Uzywal ktos kosmetykow tolpa do twarzy i moglby sie wypowuedziec?5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB , 04.II crio 2AB , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️
-
lipcowka86 wrote:Aurola nie stresuj się tym łożyskiem, uważaj na siebie i odpoczywaj a wszystko stoi będzie dobrze 😘
Jest szansa żeby córka wróciła do przedszkola ? -
lipcowka86 wrote:Aurola szukasz czegoś przeciwskurczowego dla siebie ?
Magne b6 forte codziennie 4tabletki. -
Dziewczyny jak wasze dzieci śpią w ciągu dnia i o której zasypiają już na nocny sen???
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Honorata02 wrote:Dziewczyny jak wasze dzieci śpią w ciągu dnia i o której zasypiają już na nocny sen???
-
KateHawke wrote:Natalii w czwartym miesiącu się poprawiło i zamiast chodzić spać o 1-szej w nocy chodziła spać o północy 😂 A w dzień spała po pół godzinki a potem marudziła następne dwie, trzy 😑 W nocy oczywiście to nie było spanie do rana tylko co 1,5 godziny pobudka na cycusia.36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Gruzja85 wrote:Szacun że dałaś rade🤩😘😍 moja budzi się raz w nocy koło 3/4 na cycucha a później do 7. Kładzie się spać przed 20 i różnie bywa z usypianiem, czasem i godzinę męczy się. W dzień śpi na spacerze a w domu szybkie drzemki po ok pół godziny
aurola lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Kochana ja do teraz daję radę 😂 w kwestii nocnych pobudek nic się nie zmieniło, nadal są pobudki co godzine-półtorej. W dzień teraz jest jedną drzemka 2-3 godziny co ratuje mi codzienne obiady 😁36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Gruzja85 wrote:Na jedzenie? Czy przytulnie? Ale karmisz mm bo jesteś w ciąży? W ogóle to gratuluję
Dziękuję ☺️ -
Gruzja85 wrote:Szacun że dałaś rade🤩😘😍 moja budzi się raz w nocy koło 3/4 na cycucha a później do 7. Kładzie się spać przed 20 i różnie bywa z usypianiem, czasem i godzinę męczy się. W dzień śpi na spacerze a w domu szybkie drzemki po ok pół godziny
Podobnie u mnie. Łucja do 4 miesiąca budziła się tylko 2 razy w nocy.a teraz od miesiąca idzie spać o 21ej budzi się 3 lub 4 razy w nocy na cyca,a przez dzień śpi 4 razy po pół godziny chyba że jesteśmy na spacerze to jedna drzemkę ma dłuższą.
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Honorata02 wrote:Podobnie u mnie. Łucja do 4 miesiąca budziła się tylko 2 razy w nocy.a teraz od miesiąca idzie spać o 21ej budzi się 3 lub 4 razy w nocy na cyca,a przez dzień śpi 4 razy po pół godziny chyba że jesteśmy na spacerze to jedna drzemkę ma dłuższą.36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
U nas drzemki jak sie uda, tzn czasem miedzy karmieniami gość potrafi przegrandzic cale 3h 🙄😆 a czasem zasypia w trakcie karmienia.
Z kolei w mysl zasady "wieczór deser dnia" wprowadzilismy rytuał kąpiel-karmienie-spanie ok 20, zeby miec mozliwosc dopicia tej kawy z rana 🤣 w nocy zostalo jedno wstawanie ok 4, ale poranki dziedzic preferuje dosc wczesne, bo rzadko kiedy dosypia dluzej niz do 6-6.30💃 tez nie wyobrazalam sobie nocnego wstawania, bo rasowy mops ze mnie i sama sie sobie dziwie, ale jakos sie kreci od przeszlo 4 mcy 🤷♀️ pamietam w ogole pierwsza noc,kiedy pprzespal do tej 4-5, jak sie przebudzilam i uswiadomilam, która jest godzina, chcialam się zabić o własne nogi, tak lecialam do lozeczka 🤦♀️🙉 (od poczatku mial budzenia godz. 24-3-6)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 20:34
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Bejzi wrote:U nas drzemki jak sie uda, tzn czasem miedzy karmieniami gość potrafi przegrandzic cale 3h 🙄😆 a czasem zasypia w trakcie karmienia.
Z kolei w mysl zasady "wieczór deser dnia" wprowadzilismy rytuał kąpiel-karmienie-spanie ok 20, zeby miec mozliwosc dopicia tej kawy z rana 🤣 w nocy zostalo jedno wstawanie ok 4, ale poranki dziedzic preferuje dosc wczesne, bo rzadko kiedy dosypia dluzej niz do 6-6.30💃 tez nie wyobrazalam sobie nocnego wstawania, bo rasowy mops ze mnie i sama sie sobie dziwie, ale jakos sie kreci od przeszlo 4 mcy 🤷♀️ pamietam w ogole pierwsza noc,kiedy pprzespal do tej 4-5, jak sie przebudzilam i uswiadomilam, która jest godzina, chcialam się zabić o własne nogi, tak lecialam do lozeczka 🤦♀️🙉 (od poczatku mial budzenia godz. 24-3-6)
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;(