X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
Odpowiedz

Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie

Oceń ten wątek:
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas synek ma już prawie 5 miesięcy i w tym tygodniu doczekaliśmy się pierwszych ząbków 😁
    Niestety przez przykurcz mięśni szyi z prawej strony dorobiliśmy się asymetrii i walczymy z tym u fizjoterapeuty a w dobie pandemii to dość trudne..
    Kiedy zaczynałyście rozszerzanie diety? Po tych książkowych 6 miesiącach czy wcześniej? Jakie krzesełko do karmienia polecacie? No i spacerówkę rozkładaną na płasko, bo Książę taki wielki że ledwie się mieści w gondoli..

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi w ciąży z Kubusiem byłabym już w szpitalu 😂🙈

My zaczęliśmy po skończonym 6 miesiącu . Krzesełko polecam z ikei do tego podnózek z Allegro , kupiony dzięki Bejzi 😘🙏🏻

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanulka, u nas pierwsze zeby wyszly po 14mcu🙈 dziś wychodzila dolna dwójka, bo jazgot byl na caly dom 🙃

Ja diete rozszerzałam po 6 mcu, bo maly mial skaze bialkowa i podejrzenie alergii pokarmowej jako takiej. Zaczynalismy od dyni, brokula, pasternaku. A krzeselko z ikei, o ktorym pisze Didik, tylko na allegro lub na alantkowe blw musisz dokupic podnozek 🙂 czysci sie super, mozna szybko zlozyc 🙂

A co do wózka, nie mialas w komplecie z gondolą, spacerowki, w sensie tej nakladki spacerowej na kola? My znow zdecydowalismy sie na spacerówkę BabyDesign Look Air, bo bardzo fajnie nam sie użytkowało pierwszy wozek z gondola. Teraz zmieniliśmy na lżejszą wersję i jesteśmy zadowoleni 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 22:35

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Didik, widze ze masz juz mocno wykształcony syndrom "tej kolejnej ciąży"🤣 w pierwszej bylabys juz pewnie cala w strachu, teraz "eeee, chyba mialam za szybkie tempo"😅
    Fakt, tutaj chyba tylko my, podczas gdy teraz wątek AP jest mocno ciążowy 😉
    Ja też turlam się i podczytuje. Ja już 18 tydzień z usg a 17 tydz z OM. Ale ta ciąża nie rozpieszcza mnie bo coraz to nowe kwiatki wychodzą a to cukrzyca w 1 trymestrze taka że stanęło na 22j insuliny że dr J złapała się za głowę że w takim tempie to dojdziemy do 50j. Na szczęście stanęła na 17j teraz. Później tsh 8 wywaliło w ciągu miesiąca i najgorsze ryzyko z pappy bylo1:359 więc czekanie na wynik nifty i na każde usg jak na ścięcie. No i oczywiście mam refluks więc już wszedł polprazol. Do tego opiekowanie się młoda która w końcu zrobiła pierwsze kroki w wieku 14.5 miesiąca więc już martwiłam się. Oczywiście rehabilitacja. Generalnie nie jest stworzona do rodzenia dzieci i ja kończę produkcję gdyż po drugie bedie CC a po trzecie to już jest ryzyko przy tak szalejacej cukrzycy i tarczycy.

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Hanulka, u nas pierwsze zeby wyszly po 14mcu🙈 dziś wychodzila dolna dwójka, bo jazgot byl na caly dom 🙃

Ja diete rozszerzałam po 6 mcu, bo maly mial skaze bialkowa i podejrzenie alergii pokarmowej jako takiej. Zaczynalismy od dyni, brokula, pasternaku. A krzeselko z ikei, o ktorym pisze Didik, tylko na allegro lub na alantkowe blw musisz dokupic podnozek 🙂 czysci sie super, mozna szybko zlozyc 🙂

A co do wózka, nie mialas w komplecie z gondolą, spacerowki, w sensie tej nakladki spacerowej na kola? My znow zdecydowalismy sie na spacerówkę BabyDesign Look Air, bo bardzo fajnie nam sie użytkowało pierwszy wozek z gondola. Teraz zmieniliśmy na lżejszą wersję i jesteśmy zadowoleni 😉
    A jaka masz lżejsza spacerowej? Bo muszę kupić.

2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja ja takich kwiatków jak Ty nie mam, ale ciąża to dla mnie tez nie jest taki piękny stan jak reklamują lub na insta pokazują😂🙈
    Także jak myślałam o trójeczce, tak chyba na razie pauza. Wczoraj opłacałam „materiał biologiczny” w AP. Nie lubię tego określenia.
    Może kiedyś po 40-tce... jak odpoczniemy , to wrócimy do tematu.
    A na razie będziemy się zabezpieczać 😂😂😂😂😂

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Gruzja ja takich kwiatków jak Ty nie mam, ale ciąża to dla mnie tez nie jest taki piękny stan jak reklamują lub na insta pokazują😂🙈
    Także jak myślałam o trójeczce, tak chyba na razie pauza. Wczoraj opłacałam „materiał biologiczny” w AP. Nie lubię tego określenia.
    Może kiedyś po 40-tce... jak odpoczniemy , to wrócimy do tematu.
    A na razie będziemy się zabezpieczać 😂😂😂😂😂
    Jakiś kosmos...trzeba się zabezpieczac🤣🤣🤣 myślę po karmieniu o wkladce żeby mieć to z bani na najbliższe 5 lat😂😂😂

mąż średnio.
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja, ja mam teraz ten wózek
    https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/baby-design-look-air-wozek-spacerowy-8897

U Ciebie juz 18 tydzien?!🤪 ja pierdziu, kiedy to sie stalo sie?🥳

Haha, mnie we wt moj gin pyta: jak sie państwo zabezpieczacie? So whaaat? Nie sadzilam, ze kiedykolwiek to uslysze, nie umialam odpowiedziec🤣🤣🤣

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.nk ja też tutaj jestem ,ale już nie tak bardzo często aczkolwiek zaglądam nikt nic nie pisze to tak przykro troszkę było. Dzisiaj zagadnęłam na różowa stronę mocy i tam prawie same ciążę.

Matko didik jak to zleciało już masz 33tydzirn 😳😳😳 zleciało. Niebawem drugi maluszek.super.

My mamy wózek spacerowy z 4baby moody, lekki zwinny rozkłada się na płasko ;) do tego daszek super się rozkłada prawie do kolan dziecka i chroni przed wiatrem czy deszczem. A i cena nie jakąś wielką bo ja w tamtym roku w lipcu płaciłam za niego 750zl.

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Gruzja, ja mam teraz ten wózek
    https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/baby-design-look-air-wozek-spacerowy-8897

U Ciebie juz 18 tydzien?!🤪 ja pierdziu, kiedy to sie stalo sie?🥳

Haha, mnie we wt moj gin pyta: jak sie państwo zabezpieczacie? So whaaat? Nie sadzilam, ze kiedykolwiek to uslysze, nie umialam odpowiedziec🤣🤣🤣
    Dzięki kochane. Niby już 18 tydzień. Jutro podgląd u dr J.a 2 prenatalne 5 maja i to będzie najważniejsze usg. Ja tylko odliczam.dni do końca ciąży i tu tyle jeszcze tygodni bo dla mnie to nie jest stan błogosławiony tylko stan zgagowy😅😅😅 ps moja sąsiadka miała takiego samego psikusa bo ileś tam lat starali się i udało się w końcu z pierwszym dzieckiem później szybko drugie. No i wydawało sie że skończyła czas ciąży tylko w wieku 41 lat zaszła w 3 ciaze🤪🤪🤪 3 chlopak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 22:30

mąż średnio.
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Dzięki kochane. Niby już 18 tydzień. Jutro podgląd u dr J.a 2 prenatalne 5 maja i to będzie najważniejsze usg. Ja tylko odliczam.dni do końca ciąży i tu tyle jeszcze tygodni bo dla mnie to nie jest stan błogosławiony tylko stan zgagowy😅😅😅 ps moja sąsiadka miała takiego samego psikusa bo ileś tam lat starali się i udało się w końcu z pierwszym dzieckiem później szybko drugie. No i wydawało sie że skończyła czas ciąży tylko w wieku 41 lat zaszła w 3 ciaze🤪🤪🤪 3 chlopak
    Współczuję tej dolegliwości ,coś okropnego miałam na koniec ciąży...bllleee.

Ta twoja sąsiadka to jak moja siostra na 40ste urodziny sobie "wpadli" i mają 3ch chłopców różnica między każdym 9lat.

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Współczuję tej dolegliwości ,coś okropnego miałam na koniec ciąży...bllleee.

Ta twoja sąsiadka to jak moja siostra na 40ste urodziny sobie "wpadli" i mają 3ch chłopców różnica między każdym 9lat.
    Powiem Wam że na przełomie marca i kwietnia to zaczęłam wpadać w depresję z powodu tej zgagi bo jeszcze nic nie mógłam brać na żołądek a do tego doszła tarczyca która w niedoczynności wywołuje depresję i zle wyniki pappy. Miałam ostry dół ale chyba już jest lepiej choć przed każdym usg jak na ścięcie

mąż średnio.
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ta depresję mam przez pogodę !ile tak jeszcze bedzi padać ;( przecież zimno nigdzie nie da się wyjść.

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • smerfetkaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 czy mogłabym prosić o akceptację zaproszenia do przyjaciółek? Bardzo mi zależy i będę bardzo wdzięczna.

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaaa wrote:
    Gruzja85 czy mogłabym prosić o akceptację zaproszenia do przyjaciółek? Bardzo mi zależy i będę bardzo wdzięczna.
    Gotowe🥰😍🤩

mąż średnio.
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, witam Was majowo! Jak żyćko?😀 Jak ciężaróweczki, dajecie rade?😉

Honorata, umawialas się juz do dr Marty na powrot do kliniki??

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Heloł, witam Was majowo! Jak żyćko?😀 Jak ciężaróweczki, dajecie rade?😉

Honorata, umawialas się juz do dr Marty na powrot do kliniki??
    Ja jutro prenatalne polowkowe. Ale jestem w miarę spokojna bo jakoś wewnętrznie czuje że będzie dobrze. 🥰😍🤩

mąż średnio.
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff.. Wszystko ok po 2 prenatalnych.Nie widać żadnych wad a dziecko w środkowych centylach za wyjątkiem nóżek które są 1.5 tygodnia do przodu ale tak samo było u pierwszej cory. No i mąż ma 194 cm więc mają po kim być wysokie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 13:10

didik34, Bejzi lubią tę wiadomość

mąż średnio.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja cieszę się , ze u Was wszystko w porządku .
    Moje dziewczę napędziło mi w majówkę stracha tak, ze wylądowałam na IP w Mikołowie
    Jak się wierciła, wariowala , ze brzuchem mi szarpało jak namiotem na wietrze, tak w sobotę cisza, spokoj. Czułam jakieś delikatne ruchy.
    Nie niepokoiłabym się, gdyby w niedziele znów odpaliła , ale dalej cisza .
    Wytrzymałam do poniedziałku i pojechaliśmy do szpitala. Zrobili ktg które wyszło w porządku , wiec już się uspokoiłam. A potem na usg wszystko się wyjaśniło . Mała na miesiąc przed porodem postanowiła się obrócić główką do góry 🤦‍♀️
    Dlatego tez przestała mnie kopać bo ma mniej miejsca i inna pozycje.
    Dziś byłam u mojego prowadzącego , dajemy sobie tydzień czasu . Będę ćwiczyć i chodzić codziennie na basen. Jak się nie obróci do przyszłego tygodnia, to będziemy rozważać obrót zewnętrzny. Na dzisiaj wisi nade mną cc, czego bardzo chciałabym uniknąć ze względu na endometriozę i na to , ze poród w moim przypadku prawdopodobnie trwałby 5 minut po tak krótkim czasie od poprzedniego.
    No ale ostatecznie zrobimy co będzie trzeba i wszystko co najlepsze dla małej 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 20:58

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam wszystkie koleżanki ;)
    Tak umówiłam się na wizytę do pani dr. Paligi i Jan usłyszałam termin wizyty to mnie wmurowało !! 7 październik dopiero ;( więc uzbrajamy się w cierpliwość i czekam.
    Didik to ci młoda napędziła strachu ale dobrze że już jest wszystko w porządku ;)
    Gruzja cieszę się że i u ciebie wszystko dobrze.

A u nas w sumie już pracuje drugi miesiąc, Łucja jest całkiem innym dzieckiem ,powiedziałabym że bardzo się usamodzielniła. Nauczyła się jeść sama łyżka i widelcem. Wola że chce siku ale czasem ciężko jej dobiec do łazienki😅 ogólnie zaczęła dużo powtarzać słów. Przynajmniej mogę zrozumieć dokładnie czego chce. A j wychodzą jej kolejne zęby 🤭😱

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ