X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
Odpowiedz

Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie

Oceń ten wątek:
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas synek ma już prawie 5 miesięcy i w tym tygodniu doczekaliśmy się pierwszych ząbków 😁
    Niestety przez przykurcz mięśni szyi z prawej strony dorobiliśmy się asymetrii i walczymy z tym u fizjoterapeuty a w dobie pandemii to dość trudne..
    Kiedy zaczynałyście rozszerzanie diety? Po tych książkowych 6 miesiącach czy wcześniej? Jakie krzesełko do karmienia polecacie? No i spacerówkę rozkładaną na płasko, bo Książę taki wielki że ledwie się mieści w gondoli..

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi w ciąży z Kubusiem byłabym już w szpitalu 😂🙈

My zaczęliśmy po skończonym 6 miesiącu . Krzesełko polecam z ikei do tego podnózek z Allegro , kupiony dzięki Bejzi 😘🙏🏻

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanulka, u nas pierwsze zeby wyszly po 14mcu🙈 dziś wychodzila dolna dwójka, bo jazgot byl na caly dom 🙃

Ja diete rozszerzałam po 6 mcu, bo maly mial skaze bialkowa i podejrzenie alergii pokarmowej jako takiej. Zaczynalismy od dyni, brokula, pasternaku. A krzeselko z ikei, o ktorym pisze Didik, tylko na allegro lub na alantkowe blw musisz dokupic podnozek 🙂 czysci sie super, mozna szybko zlozyc 🙂

A co do wózka, nie mialas w komplecie z gondolą, spacerowki, w sensie tej nakladki spacerowej na kola? My znow zdecydowalismy sie na spacerówkę BabyDesign Look Air, bo bardzo fajnie nam sie użytkowało pierwszy wozek z gondola. Teraz zmieniliśmy na lżejszą wersję i jesteśmy zadowoleni 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 22:35

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Didik, widze ze masz juz mocno wykształcony syndrom "tej kolejnej ciąży"🤣 w pierwszej bylabys juz pewnie cala w strachu, teraz "eeee, chyba mialam za szybkie tempo"😅
    Fakt, tutaj chyba tylko my, podczas gdy teraz wątek AP jest mocno ciążowy 😉
    Ja też turlam się i podczytuje. Ja już 18 tydzień z usg a 17 tydz z OM. Ale ta ciąża nie rozpieszcza mnie bo coraz to nowe kwiatki wychodzą a to cukrzyca w 1 trymestrze taka że stanęło na 22j insuliny że dr J złapała się za głowę że w takim tempie to dojdziemy do 50j. Na szczęście stanęła na 17j teraz. Później tsh 8 wywaliło w ciągu miesiąca i najgorsze ryzyko z pappy bylo1:359 więc czekanie na wynik nifty i na każde usg jak na ścięcie. No i oczywiście mam refluks więc już wszedł polprazol. Do tego opiekowanie się młoda która w końcu zrobiła pierwsze kroki w wieku 14.5 miesiąca więc już martwiłam się. Oczywiście rehabilitacja. Generalnie nie jest stworzona do rodzenia dzieci i ja kończę produkcję gdyż po drugie bedie CC a po trzecie to już jest ryzyko przy tak szalejacej cukrzycy i tarczycy.

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Hanulka, u nas pierwsze zeby wyszly po 14mcu🙈 dziś wychodzila dolna dwójka, bo jazgot byl na caly dom 🙃

Ja diete rozszerzałam po 6 mcu, bo maly mial skaze bialkowa i podejrzenie alergii pokarmowej jako takiej. Zaczynalismy od dyni, brokula, pasternaku. A krzeselko z ikei, o ktorym pisze Didik, tylko na allegro lub na alantkowe blw musisz dokupic podnozek 🙂 czysci sie super, mozna szybko zlozyc 🙂

A co do wózka, nie mialas w komplecie z gondolą, spacerowki, w sensie tej nakladki spacerowej na kola? My znow zdecydowalismy sie na spacerówkę BabyDesign Look Air, bo bardzo fajnie nam sie użytkowało pierwszy wozek z gondola. Teraz zmieniliśmy na lżejszą wersję i jesteśmy zadowoleni 😉
    A jaka masz lżejsza spacerowej? Bo muszę kupić.

2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja ja takich kwiatków jak Ty nie mam, ale ciąża to dla mnie tez nie jest taki piękny stan jak reklamują lub na insta pokazują😂🙈
    Także jak myślałam o trójeczce, tak chyba na razie pauza. Wczoraj opłacałam „materiał biologiczny” w AP. Nie lubię tego określenia.
    Może kiedyś po 40-tce... jak odpoczniemy , to wrócimy do tematu.
    A na razie będziemy się zabezpieczać 😂😂😂😂😂

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Gruzja ja takich kwiatków jak Ty nie mam, ale ciąża to dla mnie tez nie jest taki piękny stan jak reklamują lub na insta pokazują😂🙈
    Także jak myślałam o trójeczce, tak chyba na razie pauza. Wczoraj opłacałam „materiał biologiczny” w AP. Nie lubię tego określenia.
    Może kiedyś po 40-tce... jak odpoczniemy , to wrócimy do tematu.
    A na razie będziemy się zabezpieczać 😂😂😂😂😂
    Jakiś kosmos...trzeba się zabezpieczac🤣🤣🤣 myślę po karmieniu o wkladce żeby mieć to z bani na najbliższe 5 lat😂😂😂

mąż średnio.
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja, ja mam teraz ten wózek
    https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/baby-design-look-air-wozek-spacerowy-8897

U Ciebie juz 18 tydzien?!🤪 ja pierdziu, kiedy to sie stalo sie?🥳

Haha, mnie we wt moj gin pyta: jak sie państwo zabezpieczacie? So whaaat? Nie sadzilam, ze kiedykolwiek to uslysze, nie umialam odpowiedziec🤣🤣🤣

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.nk ja też tutaj jestem ,ale już nie tak bardzo często aczkolwiek zaglądam nikt nic nie pisze to tak przykro troszkę było. Dzisiaj zagadnęłam na różowa stronę mocy i tam prawie same ciążę.

Matko didik jak to zleciało już masz 33tydzirn 😳😳😳 zleciało. Niebawem drugi maluszek.super.

My mamy wózek spacerowy z 4baby moody, lekki zwinny rozkłada się na płasko ;) do tego daszek super się rozkłada prawie do kolan dziecka i chroni przed wiatrem czy deszczem. A i cena nie jakąś wielką bo ja w tamtym roku w lipcu płaciłam za niego 750zl.

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Gruzja, ja mam teraz ten wózek
    https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/baby-design-look-air-wozek-spacerowy-8897

U Ciebie juz 18 tydzien?!🤪 ja pierdziu, kiedy to sie stalo sie?🥳

Haha, mnie we wt moj gin pyta: jak sie państwo zabezpieczacie? So whaaat? Nie sadzilam, ze kiedykolwiek to uslysze, nie umialam odpowiedziec🤣🤣🤣
    Dzięki kochane. Niby już 18 tydzień. Jutro podgląd u dr J.a 2 prenatalne 5 maja i to będzie najważniejsze usg. Ja tylko odliczam.dni do końca ciąży i tu tyle jeszcze tygodni bo dla mnie to nie jest stan błogosławiony tylko stan zgagowy😅😅😅 ps moja sąsiadka miała takiego samego psikusa bo ileś tam lat starali się i udało się w końcu z pierwszym dzieckiem później szybko drugie. No i wydawało sie że skończyła czas ciąży tylko w wieku 41 lat zaszła w 3 ciaze🤪🤪🤪 3 chlopak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 22:30

mąż średnio.
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Dzięki kochane. Niby już 18 tydzień. Jutro podgląd u dr J.a 2 prenatalne 5 maja i to będzie najważniejsze usg. Ja tylko odliczam.dni do końca ciąży i tu tyle jeszcze tygodni bo dla mnie to nie jest stan błogosławiony tylko stan zgagowy😅😅😅 ps moja sąsiadka miała takiego samego psikusa bo ileś tam lat starali się i udało się w końcu z pierwszym dzieckiem później szybko drugie. No i wydawało sie że skończyła czas ciąży tylko w wieku 41 lat zaszła w 3 ciaze🤪🤪🤪 3 chlopak
    Współczuję tej dolegliwości ,coś okropnego miałam na koniec ciąży...bllleee.

Ta twoja sąsiadka to jak moja siostra na 40ste urodziny sobie "wpadli" i mają 3ch chłopców różnica między każdym 9lat.

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Współczuję tej dolegliwości ,coś okropnego miałam na koniec ciąży...bllleee.

Ta twoja sąsiadka to jak moja siostra na 40ste urodziny sobie "wpadli" i mają 3ch chłopców różnica między każdym 9lat.
    Powiem Wam że na przełomie marca i kwietnia to zaczęłam wpadać w depresję z powodu tej zgagi bo jeszcze nic nie mógłam brać na żołądek a do tego doszła tarczyca która w niedoczynności wywołuje depresję i zle wyniki pappy. Miałam ostry dół ale chyba już jest lepiej choć przed każdym usg jak na ścięcie

mąż średnio.
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ta depresję mam przez pogodę !ile tak jeszcze bedzi padać ;( przecież zimno nigdzie nie da się wyjść.

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • smerfetkaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 czy mogłabym prosić o akceptację zaproszenia do przyjaciółek? Bardzo mi zależy i będę bardzo wdzięczna.

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaaa wrote:
    Gruzja85 czy mogłabym prosić o akceptację zaproszenia do przyjaciółek? Bardzo mi zależy i będę bardzo wdzięczna.
    Gotowe🥰😍🤩

mąż średnio.
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, witam Was majowo! Jak żyćko?😀 Jak ciężaróweczki, dajecie rade?😉

Honorata, umawialas się juz do dr Marty na powrot do kliniki??

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Heloł, witam Was majowo! Jak żyćko?😀 Jak ciężaróweczki, dajecie rade?😉

Honorata, umawialas się juz do dr Marty na powrot do kliniki??
    Ja jutro prenatalne polowkowe. Ale jestem w miarę spokojna bo jakoś wewnętrznie czuje że będzie dobrze. 🥰😍🤩

mąż średnio.
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff.. Wszystko ok po 2 prenatalnych.Nie widać żadnych wad a dziecko w środkowych centylach za wyjątkiem nóżek które są 1.5 tygodnia do przodu ale tak samo było u pierwszej cory. No i mąż ma 194 cm więc mają po kim być wysokie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 13:10

didik34, Bejzi lubią tę wiadomość

mąż średnio.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja cieszę się , ze u Was wszystko w porządku .
    Moje dziewczę napędziło mi w majówkę stracha tak, ze wylądowałam na IP w Mikołowie
    Jak się wierciła, wariowala , ze brzuchem mi szarpało jak namiotem na wietrze, tak w sobotę cisza, spokoj. Czułam jakieś delikatne ruchy.
    Nie niepokoiłabym się, gdyby w niedziele znów odpaliła , ale dalej cisza .
    Wytrzymałam do poniedziałku i pojechaliśmy do szpitala. Zrobili ktg które wyszło w porządku , wiec już się uspokoiłam. A potem na usg wszystko się wyjaśniło . Mała na miesiąc przed porodem postanowiła się obrócić główką do góry 🤦‍♀️
    Dlatego tez przestała mnie kopać bo ma mniej miejsca i inna pozycje.
    Dziś byłam u mojego prowadzącego , dajemy sobie tydzień czasu . Będę ćwiczyć i chodzić codziennie na basen. Jak się nie obróci do przyszłego tygodnia, to będziemy rozważać obrót zewnętrzny. Na dzisiaj wisi nade mną cc, czego bardzo chciałabym uniknąć ze względu na endometriozę i na to , ze poród w moim przypadku prawdopodobnie trwałby 5 minut po tak krótkim czasie od poprzedniego.
    No ale ostatecznie zrobimy co będzie trzeba i wszystko co najlepsze dla małej 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 20:58

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam wszystkie koleżanki ;)
    Tak umówiłam się na wizytę do pani dr. Paligi i Jan usłyszałam termin wizyty to mnie wmurowało !! 7 październik dopiero ;( więc uzbrajamy się w cierpliwość i czekam.
    Didik to ci młoda napędziła strachu ale dobrze że już jest wszystko w porządku ;)
    Gruzja cieszę się że i u ciebie wszystko dobrze.

A u nas w sumie już pracuje drugi miesiąc, Łucja jest całkiem innym dzieckiem ,powiedziałabym że bardzo się usamodzielniła. Nauczyła się jeść sama łyżka i widelcem. Wola że chce siku ale czasem ciężko jej dobiec do łazienki😅 ogólnie zaczęła dużo powtarzać słów. Przynajmniej mogę zrozumieć dokładnie czego chce. A j wychodzą jej kolejne zęby 🤭😱

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ