Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas synek ma już prawie 5 miesięcy i w tym tygodniu doczekaliśmy się pierwszych ząbków 😁
Niestety przez przykurcz mięśni szyi z prawej strony dorobiliśmy się asymetrii i walczymy z tym u fizjoterapeuty a w dobie pandemii to dość trudne..
Kiedy zaczynałyście rozszerzanie diety? Po tych książkowych 6 miesiącach czy wcześniej? Jakie krzesełko do karmienia polecacie? No i spacerówkę rozkładaną na płasko, bo Książę taki wielki że ledwie się mieści w gondoli.. -
nick nieaktualny
-
Hanulka, u nas pierwsze zeby wyszly po 14mcu🙈 dziś wychodzila dolna dwójka, bo jazgot byl na caly dom 🙃
Ja diete rozszerzałam po 6 mcu, bo maly mial skaze bialkowa i podejrzenie alergii pokarmowej jako takiej. Zaczynalismy od dyni, brokula, pasternaku. A krzeselko z ikei, o ktorym pisze Didik, tylko na allegro lub na alantkowe blw musisz dokupic podnozek 🙂 czysci sie super, mozna szybko zlozyc 🙂
A co do wózka, nie mialas w komplecie z gondolą, spacerowki, w sensie tej nakladki spacerowej na kola? My znow zdecydowalismy sie na spacerówkę BabyDesign Look Air, bo bardzo fajnie nam sie użytkowało pierwszy wozek z gondola. Teraz zmieniliśmy na lżejszą wersję i jesteśmy zadowoleni 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 22:35
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Bejzi wrote:Didik, widze ze masz juz mocno wykształcony syndrom "tej kolejnej ciąży"🤣 w pierwszej bylabys juz pewnie cala w strachu, teraz "eeee, chyba mialam za szybkie tempo"😅
Fakt, tutaj chyba tylko my, podczas gdy teraz wątek AP jest mocno ciążowy 😉36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Bejzi wrote:Hanulka, u nas pierwsze zeby wyszly po 14mcu🙈 dziś wychodzila dolna dwójka, bo jazgot byl na caly dom 🙃
Ja diete rozszerzałam po 6 mcu, bo maly mial skaze bialkowa i podejrzenie alergii pokarmowej jako takiej. Zaczynalismy od dyni, brokula, pasternaku. A krzeselko z ikei, o ktorym pisze Didik, tylko na allegro lub na alantkowe blw musisz dokupic podnozek 🙂 czysci sie super, mozna szybko zlozyc 🙂
A co do wózka, nie mialas w komplecie z gondolą, spacerowki, w sensie tej nakladki spacerowej na kola? My znow zdecydowalismy sie na spacerówkę BabyDesign Look Air, bo bardzo fajnie nam sie użytkowało pierwszy wozek z gondola. Teraz zmieniliśmy na lżejszą wersję i jesteśmy zadowoleni 😉36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
nick nieaktualnyGruzja ja takich kwiatków jak Ty nie mam, ale ciąża to dla mnie tez nie jest taki piękny stan jak reklamują lub na insta pokazują😂🙈
Także jak myślałam o trójeczce, tak chyba na razie pauza. Wczoraj opłacałam „materiał biologiczny” w AP. Nie lubię tego określenia.
Może kiedyś po 40-tce... jak odpoczniemy , to wrócimy do tematu.
A na razie będziemy się zabezpieczać 😂😂😂😂😂 -
didik34 wrote:Gruzja ja takich kwiatków jak Ty nie mam, ale ciąża to dla mnie tez nie jest taki piękny stan jak reklamują lub na insta pokazują😂🙈
Także jak myślałam o trójeczce, tak chyba na razie pauza. Wczoraj opłacałam „materiał biologiczny” w AP. Nie lubię tego określenia.
Może kiedyś po 40-tce... jak odpoczniemy , to wrócimy do tematu.
A na razie będziemy się zabezpieczać 😂😂😂😂😂36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
Gruzja, ja mam teraz ten wózek
https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/baby-design-look-air-wozek-spacerowy-8897
U Ciebie juz 18 tydzien?!🤪 ja pierdziu, kiedy to sie stalo sie?🥳
Haha, mnie we wt moj gin pyta: jak sie państwo zabezpieczacie? So whaaat? Nie sadzilam, ze kiedykolwiek to uslysze, nie umialam odpowiedziec🤣🤣🤣08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Hej.nk ja też tutaj jestem ,ale już nie tak bardzo często aczkolwiek zaglądam nikt nic nie pisze to tak przykro troszkę było. Dzisiaj zagadnęłam na różowa stronę mocy i tam prawie same ciążę.
Matko didik jak to zleciało już masz 33tydzirn 😳😳😳 zleciało. Niebawem drugi maluszek.super.
My mamy wózek spacerowy z 4baby moody, lekki zwinny rozkłada się na płasko do tego daszek super się rozkłada prawie do kolan dziecka i chroni przed wiatrem czy deszczem. A i cena nie jakąś wielką bo ja w tamtym roku w lipcu płaciłam za niego 750zl.
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Bejzi wrote:Gruzja, ja mam teraz ten wózek
https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/baby-design-look-air-wozek-spacerowy-8897
U Ciebie juz 18 tydzien?!🤪 ja pierdziu, kiedy to sie stalo sie?🥳
Haha, mnie we wt moj gin pyta: jak sie państwo zabezpieczacie? So whaaat? Nie sadzilam, ze kiedykolwiek to uslysze, nie umialam odpowiedziec🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 22:30
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
Gruzja85 wrote:Dzięki kochane. Niby już 18 tydzień. Jutro podgląd u dr J.a 2 prenatalne 5 maja i to będzie najważniejsze usg. Ja tylko odliczam.dni do końca ciąży i tu tyle jeszcze tygodni bo dla mnie to nie jest stan błogosławiony tylko stan zgagowy😅😅😅 ps moja sąsiadka miała takiego samego psikusa bo ileś tam lat starali się i udało się w końcu z pierwszym dzieckiem później szybko drugie. No i wydawało sie że skończyła czas ciąży tylko w wieku 41 lat zaszła w 3 ciaze🤪🤪🤪 3 chlopak
Ta twoja sąsiadka to jak moja siostra na 40ste urodziny sobie "wpadli" i mają 3ch chłopców różnica między każdym 9lat.
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Honorata02 wrote:Współczuję tej dolegliwości ,coś okropnego miałam na koniec ciąży...bllleee.
Ta twoja sąsiadka to jak moja siostra na 40ste urodziny sobie "wpadli" i mają 3ch chłopców różnica między każdym 9lat.36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
Ja to ta depresję mam przez pogodę !ile tak jeszcze bedzi padać ;( przecież zimno nigdzie nie da się wyjść.
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
smerfetkaaaa wrote:Gruzja85 czy mogłabym prosić o akceptację zaproszenia do przyjaciółek? Bardzo mi zależy i będę bardzo wdzięczna.36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
Bejzi wrote:Heloł, witam Was majowo! Jak żyćko?😀 Jak ciężaróweczki, dajecie rade?😉
Honorata, umawialas się juz do dr Marty na powrot do kliniki??36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
Ufff.. Wszystko ok po 2 prenatalnych.Nie widać żadnych wad a dziecko w środkowych centylach za wyjątkiem nóżek które są 1.5 tygodnia do przodu ale tak samo było u pierwszej cory. No i mąż ma 194 cm więc mają po kim być wysokie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 13:10
didik34, Bejzi lubią tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
nick nieaktualnyGruzja cieszę się , ze u Was wszystko w porządku .
Moje dziewczę napędziło mi w majówkę stracha tak, ze wylądowałam na IP w Mikołowie
Jak się wierciła, wariowala , ze brzuchem mi szarpało jak namiotem na wietrze, tak w sobotę cisza, spokoj. Czułam jakieś delikatne ruchy.
Nie niepokoiłabym się, gdyby w niedziele znów odpaliła , ale dalej cisza .
Wytrzymałam do poniedziałku i pojechaliśmy do szpitala. Zrobili ktg które wyszło w porządku , wiec już się uspokoiłam. A potem na usg wszystko się wyjaśniło . Mała na miesiąc przed porodem postanowiła się obrócić główką do góry 🤦♀️
Dlatego tez przestała mnie kopać bo ma mniej miejsca i inna pozycje.
Dziś byłam u mojego prowadzącego , dajemy sobie tydzień czasu . Będę ćwiczyć i chodzić codziennie na basen. Jak się nie obróci do przyszłego tygodnia, to będziemy rozważać obrót zewnętrzny. Na dzisiaj wisi nade mną cc, czego bardzo chciałabym uniknąć ze względu na endometriozę i na to , ze poród w moim przypadku prawdopodobnie trwałby 5 minut po tak krótkim czasie od poprzedniego.
No ale ostatecznie zrobimy co będzie trzeba i wszystko co najlepsze dla małej 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 20:58
-
Hej. Witam wszystkie koleżanki
Tak umówiłam się na wizytę do pani dr. Paligi i Jan usłyszałam termin wizyty to mnie wmurowało !! 7 październik dopiero ;( więc uzbrajamy się w cierpliwość i czekam.
Didik to ci młoda napędziła strachu ale dobrze że już jest wszystko w porządku
Gruzja cieszę się że i u ciebie wszystko dobrze.
A u nas w sumie już pracuje drugi miesiąc, Łucja jest całkiem innym dzieckiem ,powiedziałabym że bardzo się usamodzielniła. Nauczyła się jeść sama łyżka i widelcem. Wola że chce siku ale czasem ciężko jej dobiec do łazienki😅 ogólnie zaczęła dużo powtarzać słów. Przynajmniej mogę zrozumieć dokładnie czego chce. A j wychodzą jej kolejne zęby 🤭😱
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;(