bakterie w ciąży
-
Witajcie nie znalazłam takiego wątku a jestem drugi raz w sytuacji gdzie wykryto u mnie w ciąży bakterie.
otóż w zeszłym roku poronilam w 19tyg ciążu z powodu e coli lekarze zapewniali ze juz napewno jej nie mam i nie ma potrzeby robic posiewu przed zajsciem ponownym w ciążę.
obecnie jestem w 15tyg i wykryto u mnie bardzo liczne streptococcus spp-grupa serologiczna C(otoz o gr b jest sporo o c nie wiele moge znaleźć),nieliczne e coli oraz nieliczne gronkowca skornego .
lekarz kazal powtorzyc posiew w prywatnym laboratorium poniewaz ten wykonany był w sanepidzie dostalam globułki Fluomizin i czekam na wynik z prywatnego laboratorium.
Może jest tu któraś mamusia lub przyszla mamusia ktora miala takie przezycia ? -
Ja mialam e.coli bardzo liczne od samego początku,dopiero teraz w posiewie wyszły pojedyncze i bardzo liczne lactobaccillusy,stosuję tylko probiotyki. Jak szyjka trzyma to jest ok. To miałaś posiew z pochwy czy szyjki?
anusia13 lubi tę wiadomość
-
posiew z pochwy
wynik z laboratorium prywatnego jest bardzo dobry powtorzyli mi dzisiaj posiew do sanepidu zobaczymy narazie biore fluomizin i od dzisiaj trivagin probiotyk plus zmiana płynu do higieny intymnej na plivafem F.Juz mam metlik w glowie
niestety po zeszlorocznych przygodach jestem bardzo przewrażliwiona -